Προς το περιεχόμενο

Uploading βάσης SQL


de173

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραία, έφτιαξα μία πολύ καλή σελίδα, την χρωμάτισα, της έβαλα αλατάκι, πιπεράκι και όλα τα σχετικά και τέλος την έλεγξα ότι ΕΝΤΟΣ δικτύου παίζει μία χαρά! Έλα όμως που θέλω να την ανεβάσω σε έναν server! Τι πρέπει να κάνω; O server υποστηρίζει mySQL. Το μόνο που θέλω είναι να ανεβάσω το site μου όπως είναι ατόφιο στον inet server.

Επίσης αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μπω με ftp και να ανεβάσω αρχεία. PHP αρχεία μπορούν να ανέβουν έτσι απλά και να παίξουν; Σε ορισμένα config file στον server έχουν οριστεί κάποιοι φάκελοι οι οποίοι δεν υπάρχουν στον inet server ( π.χ.: /usr/bin, /var/www/ κτλ). Με αυτούς τους φακέλους τι γίνεται;

 

Να σημειώσω ότι ο server μου είναι ένα ubuntu 5.04 (ω ναι!) και επάνω του είναι ήδη εγκατεστημένα php, sql, apache. Αυτά! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα αρχεία .php αρκει να τα ανεβάσεις στο server και να ορίσεις τα δικαιώματα πρόσβασης στους διάφορους φακέλους που έχεις δημιουργήσει στη δομή του site σου.

Εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι η MySQL βάση που θα στείσεις στον server. Συνήθως οι εταιρίες που κάνουν hosting παρέχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων με την εφαρμογή phpMyAdmin.

Προσοχή!!! Πρέπει να ορίσεις τα δικαιώματα του λογαριασμού που χρησιμοποιείς για πρόσβαση της εφαρμογής σου στην βάση δεδομένων. Δεν πρέπει ο λογαριασμός αυτός να έχει δικαίωμα να εκτελεί εντολές που δεν χρησιμοποιούνται γιατι ένας κακόβουλος χρήστης μπορεί να καταστρέψει όλη τη δουλειά σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά θα πρέπει να ξαναστήσω από την αρχή την βάση μου; Δεν μπορώ να μεταφέρω την ήδη έτοιμη βάση;

 

Μπορείς.

 

Εγκατέστησε το phpmyadmin στον Η/Υ σου. Κάνε σύνδεση με την βάση σου και εν συνεχεία export (σε .sql ή .txt αρχείο) με όλα τα πεδία και τα data.

 

Εν συνεχεία μπες στο phpmyadmin του server που έχεις το hosting και κάνε import το dump file που εξήγαγες από τον Η/Υ σου

 

That's all :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στο τέλος ανεβάζω όλα τα php αρχεία όπως είναι χύμα σε έναν φάκελο; Ή πρέπει να τα ανεβάσω στους φακέλους που έχουν ήδη οριστεί και στον server μου; (Αυτά που αναφέρω παραπάνω σαν /var/www/ ή /etc/, /tmp/ κτλ) Δηλαδή να φτιάξω φακέλους με τις ονομασίες όπως είναι στον server μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιείς relative paths. Αν όντως έχεις χρησιμοποιήσει τέτοια, τότε απλώς τα ανεβάζεις στο αντίστοιχο /var/www/ ή /var/htdocs/ του host σου. Τα absolute paths αναγκαστικά τα αλλάζεις, ανάλογα το dir tree του host σου...

 

;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σας

δεν ξερω εαν βοηθησω αλλα σε αναλογη περιπτωση στον δικο μου server με προγραμμα WS_FTP95 εκανα τα εξης:

 

στον server και στον φακελο onomasite-www εβαλα ολα τα αρχεια μου.

Ζητωντας αντιγραφη των φακελων το προγραμμα εκανε πιστη αντιγραφη σε ολα τα περιεχομενα τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

spiteo δεν διαφωνώ. Αυτό θα γίνει πιστά όπως λες. Απλά το θέμα είναι να μην "ξεχάσεις" πίσω φακέλους που έχουν οριστεί στον server σου και είναι ζωτικής σημασίας για το site σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...