Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ΝΒΑ είναι πολλά χρόνια μπροστά απο το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ακόμα και στα συστήματα. Αν περιμένατε να βγάλετε συμπέρασμα απο ένα αγώνα Νίκς-Χίτ, τότε χαίρω πολύ. Μιλάμε για δύο ομάδες ότι να 'ναι, που βασίζονται 100% στο isolation.

Όποιος θυμάται τους προπέρσυνους τελικούς Σέλτικς-Λεϊκερς θα καταλάβει τι εννοώ. Αμφιβάλλω αν οι ευρωπαϊκές ομάδες θα μπορούσαν να σκοράρουν πάνω απο 30 πόντους απέναντι σε εκείνες τις άμυνες και τα πολύπλοκα συστήματα των σκρήν, μπλόκ άουτ κτλ. Ακόμα και η τωρινή σειρά Σέλτικς-Χώκς είναι γεμάτη απο ποιοτικό μπάσκετ.

• Απαντ. 24,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilos

2015

• nzeppos

1540

• patrickdrd

1072

• ~mxls~

1047

Δημοσ.

Έχω κάνει παρόμοια* σχόλια στο παρελθόν με κίνδυνο να... λιθοβοληθώ. Περισσότερο όμως μίλαγα για την κανονική περίοδο του ΝΒΑ, όπου πραγματικά αυτό το πράγμα δεν είναι μπάσκετ αλλά τσίρκο. Στα playoff αλλάζει άρδην η κατάσταση και νομίζω πως απέχουν αρκετά από το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ίσως το δείγμα σου να είναι περιορισμένο, αφού έτυχε να δεις ομάδες που πραγματικά έχουν εξ' ορισμού ελάχιστα στοιχεία σχεδιασμού. Απ' τη μία είναι οι Knicks, όπου παίρνει την μπάλα ο Καρμέλος και κάνουν όλοι στην άκρη, αφήστε που έχουν αλλάξει και προπονητή φέτος. Και απ' την άλλη η ομάδα του Φιλιππινέζου παπαγάλου-υποχείριου, όπου οι ατομικές ενέργειες του Τρίου Μπελκάντο είναι ο κανόνας. Δεν παίζουν όλες οι ομάδες έτσι όμως.

Μαιαμι/Νικς░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ΝΒΑ░░░░░░░░░░░░Ευρωπαικο.

Το παραπανω σχημα δειχνει περιπου(προφανως!) πως ειναι η κατασταση οσον αφορα το μπασκετ που παιζουν οι ομαδες.

Η περιπτωση των Νιου Γιορκ Νικς και των Μαιαμι Χιτ ειναι η ΕΞΑΙΡΕΣΑΡΑ!!

Και οι 2 παιζουν ενα τελειως αντιομαδικο μπασκετ!

Οι μεν Μαιαμι παιζουν με ατομικες προσπαθειες του Λεμπρον και του Γουειντ, που ορμανε στο καλαθι και δημιουργουν ελευθερους παικτες και ετσι ειτε τελειωνουν την φαση ειτε πασαρουν, οι δε Νικς και προ και ειδικα μετα Ντ'Αντονι ειναι μια ομαδα τελειως ανοργανωτη και που βασιζεται σε ενα πληρως πανηλιθιο isolation, οπου ολοι ανοιγουν και αφηνουν μόνο του χωρις υποστηριξη καποιον, συνηθως τον Καρμελο Αντονι και το θλιβερο στην ολη ιστορια ειναι οτι δεν διεκδικουν καν επιθετικο ριμπαουντ τις περισσοτερες φορες! Ειναι ενα τραβεστι isolation συστημα. Τραγικο μπασκετ και απο τις 2 αυτες ομαδες.

Οι υπολοιπες ομαδες, ενω βεβαια δεν παιζουν με την οργανωση και την υπομονη στην επιθεση με την οποια παιζουν οι Ευρωπαικες ομαδες, σε καμια περιπτωση ομως δεν ειναι τοσο αντιομαδικες οσο οι Νικς και οι Χιτ.

Στην αμυνα βεβαια ολες οι ομαδες στο ΝΒΑ ειναι πολυ πολυ πολυ πισω απο τις ευρωπαικες που εχουν εξυψωσει σε υπερτατο βαθμο τα αμυντικα συστηματα, με τις αλληλοβοηθειες, την αλληλοκαλυψη κλπ να ειναι σε ανωτατο επιπεδο.

Ειναι και πιο ευκολο βεβαια το εργο των ευρωπαικων ομαδων καθως ενας (ο λιγοτερο και μαλιστα πολυ πολυ λιγοτερο κυριος) λογος για αυτο ειναι οτι το πλατος του γηπεδου ειναι 24 εκατοστα μεγαλυτερο αρα εχουν λιιιιιιιγο περισσοτερο χωρο να καλυψουν οι του ΝΒΑ, αλλά και ενας αλλος (ο κυριος) λογος ειναι οτι η γραμμη του τριποντου ειναι διαφορετικη και η αποσταση μεγαλυτερη αρα και το εμβαδο μεσα απο το τριποντο ειναι αρκετα μικροτερο στην Ευρωπη εναντι του ΝΒΑ(92 τετραγωνικα μετρα στην Ευρωπη εναντι 102 τετραγωνικων μετρων στο ΝΒΑ) οποτε οι αμυνες αναγκαστικα ειναι πιο "απλωμενες" στο ΝΒΑ και υπαρχουν πιο πολλοι χωροι(ειναι και η ρακετα πιο μικρη στο ΝΒΑ οποτε ακομα χειροτερα).

Δημοσ.

Στην αμυνα βεβαια ολες οι ομαδες στο ΝΒΑ ειναι πολυ πολυ πολυ πισω απο τις ευρωπαικες που εχουν εξυψωσει σε υπερτατο βαθμο τα αμυντικα συστηματα, με τις αλληλοβοηθειες, την αλληλοκαλυψη κλπ να ειναι σε ανωτατο επιπεδο.

Μάλλον δεν θυμάσαι τις άμυνες των τελικών του 2010, ειδικά στο 6ο και 7ο παιχνίδι.

Δημοσ.

Στην Αμερική παίζεται το σωστό το μπασκετ, αυτό για την απουσία οργάνωσης είναι μύθος. Δεν είναι μόνο τα συστήματα (τα οποία δημιοργούνται εκεί και μετά έρχονται / το P&R είναι play κι όχι σύστημα που το έχουν βαφτίσει εδώ) είναι και η ταχύτητα στην οποία παίζεται το άθλημα. Για να βλέπω ευρωπαϊκό που και που (έρχεται και το F4 με δύο ελληνικές ομάδες) λέω στον εαυτό μου ότι είναι άλλη έκδοση του μπάσκετ :Ρ

Ο φίλος CROM271 είχε άτυχη επιλογή καθώς αυτές οι δύο ομάδες είναι για γέλια οργανωτικά (ειδικά σε σχέση με το ταλέντο τους). Αν αντίθετα έβλεπε το παρακάτω θα ήξερε γιατί μιλάμε: http://www.bballbreakdown.com/just-when-you-forget-about-the-spurs-they-win-a-championship/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Bballbreakdown+%28BBALLBREAKDOWN%29

Είδα το 5ο LAC@MEM. Μιλάμε ο CP3 είναι μεγιστοτεράστιος παίχτης, δε θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο για δίπλα στο Griffin. Έχουμε δει εξαιρετικούς PG μετά το Magic, αλλά αυτός ξεχωρίζει. Τώρα που καταστράφηκε ο D-Rose είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος της γενιάς του (και μην ακούω για Rondo, ήμαρτον).

Το σχόλιό μου για την υπεροψία των Pacers δεν πήγαινε σε κάποιον εδώ μέσα, εμείς είμαστε μακριά από την Αμερική. Άμα διαβάσετε όμως forum/blog της Indiana θα δείτε πως οι τύποι την έχουν ψωνίσει.

'Εκτος παίχτης ο αγαπήμενος μου, James Harden. Δεύτερος σε ψήφους ο Louis Williams και όχι άδικα καθώς ήταν πρώτος σκόρερ στην ομάδα του (έχει να γίνει κάμποσα χρόνια αυτό). Μία ψήφο πήρε κι ο Taj, go bulls (sigh).

edit. Στην άμυνα η διαφορά μας είναι ακόμα μεγαλύτερη. Οι Heat έχουν πάρα πολύ καλή άμυνα, δε θα το πρόσεξες επειδή είναι για κλάματα οι Knicks. Αρκεί να θυμηθείς το τελευταίο παγκόσμιο των ΗΠΑ, άμα θέλουν σε κρατούν στους 0 πόντους ;)

Δημοσ.

MJBulls23 .. χμμμ κάτι που θυμίζει.. χεχεχε!

σήμερα θα έχει ματσάρες καθώς με νίκη LAL, PHI και BOS κάνουν το 4-2

Δημοσ.

Μάλλον δεν θυμάσαι τις άμυνες των τελικών του 2010, ειδικά στο 6ο και 7ο παιχνίδι.

Μου μιλας για μια σειρα μεταξυ 2 ομαδων και για 2 παιχνιδια πχ.

Εγω μιλαω ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΓΕΝΙΚΑ. Οχι για 3-4 παιχνιδια μιας σειρας 2 ομαδων....

Δημοσ.

MJBulls23 .. χμμμ κάτι που θυμίζει.. χεχεχε!

σήμερα θα έχει ματσάρες καθώς με νίκη LAL, PHI και BOS κάνουν το 4-2

Ναι πρέπει να ειναι το 5ο ακαουντ για φέτος.

Δημοσ.

Στην Αμερική παίζεται το σωστό το μπασκετ, αυτό για την απουσία οργάνωσης είναι μύθος.

Τι θα πει "σωστο μπασκετ"?

Ποιο ειναι το λαθος και ποιο ειναι το σωστο μπασκετ?

Τώρα που καταστράφηκε ο D-Rose

Ε???? :shock:

Τι ειναι αυτο παλι?? :fear: :eek:

(και μην ακούω για Rondo, ήμαρτον).

Γιατι τι εχει ο Ροντο? Υπερπαικτης ειναι και ισως καλυτερος απο τον CP360.

Και ο Πολ και ο Ροντο και ο Ροουζ και ο Ντερον Γουιλιαμς υπερπαικτες και υπερταλεντα ειναι. Το ποιος θα γινει καλυτερος θα το δειξει η ιστορια. Για την ιστορια ο Ροντο εχει και ενα πρωταθλημα με μεγαλες εμφανισεις.....

Δημοσ.

Είδα το 5ο LAC@MEM. Μιλάμε ο CP3 είναι μεγιστοτεράστιος παίχτης, δε θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο για δίπλα στο Griffin. Έχουμε δει εξαιρετικούς PG μετά το Magic, αλλά αυτός ξεχωρίζει. Τώρα που καταστράφηκε ο D-Rose είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος της γενιάς του (και μην ακούω για Rondo, ήμαρτον).

Έχει πέσει αρκετά ο Πόλ μετά την εγχείρηση στο γόνατο αλλά πλάκα κάνουμε τώρα; Άμα δεν είναι ο Πόλ παιχταράς ποιός είναι; Και ο Rondo παιχταράς είναι αλλά όχι Πόλ. Και δεν είναι ο πρώτος αθλητής στον κόσμο που παθαίνει ρήξη χιαστών ο Ρόουζ. Ούτε ο τελευταίος. Και ο Πόλ στο γόνατο έκανε χειρουργίο και 1002 αθλητές. Αν προσέξει θα επιστρέψει πολύ κοντά σε αυτό που ήταν. Ίσα ίσα μπορεί μετά αν χάσει λίγο σπιρτάδα να αναγκαστεί να φτιάξει καλύτερο σουτ και να γίνει συνολικά καλύτερος παίχτης από ότι ήταν. Μπορεί και με το που ξαναπατήσει το πόδι του σε παρκέ να ξανασπάσει. Who knows?

Δημοσ.

Απο οτι καταλαβα οταν λεμε για ΝΒΑ εννοουμε play off (κατι που ισχυε σχεδον παντα βεβαια). Πρεπει να επεσα και στην περιπτωση των ομαδων (Μαιαμι-ΝΥ) και ολοκληρωθηκε το γλυκο.

Καθομουν και παρακολουθουσα τον αγωνα και δεν πιστευα αυτα που εβλεπα. Λες και επαιζαν πιτσιρικια σε καμια ''αλανα''...

Δημοσ.

Δε θα μαλώσουμε τώρα για τις διαφορές ευρωπαϊκού - αμερικάνικου (εγώ δεν είπα για λάθος μπάσκετ, αφού βάζεις λόγια στο στόμα μου σταματώ το θέμα).

Ο CP3 ανέκαθεν ήταν καλύτερος, ο Rose τους έκανε όλους όμως κιμά λόγω αθλητικών προσόντων. Όταν γυρίσει μία ταχύτητα πιο αργός θα είναι και μία κλάση πιο πίσω. Τα χάλια του Rondo θα τα δείτε όταν φύγουν οι HoF του. Εξέλιξη του Jason Kidd είναι, όχι του Magic.

Φίλε CROM271 αν είδες το link μου, αυτό είναι το μπάσκετ των Spurs εδώ και 10 χρόνια ανεξαρτήτως παιχνιδιού. Μακράν η πιο καλοδουλεμένη ομάδα του ΝΒΑ, μέχρι κι εγώ να πάω θα είμαι αποτελεσματικός. Αυτό είναι στην κορυφή βέβαια και κάθε κορυφαία ομάδα ανεξαρτήτως αθλήματος παίζει όμορφα. Αν πάρουμε μία μέση ομάδα η διαφορά είναι χαοτική, εδώ υπάρχει πολλή σαβούρα.

Οι Celtics πέρασαν τους Hawks (άλλη μία ομάδα που δεν ανταποκρίνεται στο ταλέντο της) και θα αντιμετωπίσουν τους 76ers. Διαφορετικές ομάδες, ενδιαφέρουσα (με ανατολικό τρόπο) σειρά. Από την άλλη οι LAL είναι στο 3-3 με τους πουθενάδες. Να δω πότε θα δώσει τη σκυτάλη ο Kobe στον Βynum. Ο καλύτερος SG μετά τον Jordan, αλλά έχεις γεράσει ρε φίλε, δώσε στο μικρό που φέτος ήταν ό,τι καλύτερο σε πεντάρι (και πληρέστερος παίχτης από Howard).

Για να μην παρεξηγούμε, πρώτα είμαι φίλος του μπάσκετ, μετά του ΝΒΑ και μετά της ομάδας μου (Bulls εν προκειμένω).

Δημοσ.

Δε θα μαλώσουμε τώρα για τις διαφορές ευρωπαϊκού - αμερικάνικου (εγώ δεν είπα για λάθος μπάσκετ, αφού βάζεις λόγια στο στόμα μου σταματώ το θέμα).

Hey wait a minute: :-D

Στην Αμερική παίζεται το σωστό το μπασκετ,

Οταν μιλας και το λες με αυτο τον τροπο οτι ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ παιζεται ΤΟ ΣΩΣΤΟ το μπασκετ, τοτε τι να υποθεσω?

Οτι υπονοεις οτι στην Ευρωπη δεν παιζεται το σωστο μπασκετ, αρα παιζεται το λαθος μπασκετ.

Δημοσ.

Οndine,ποιοι απο την Ιντιανα λες οτι την εχουν ψωνισει?Αν μιλας για τον κοσμο,ακυρο αυτο που λες διοτι σε ΚΑΘΕ ομαδα συναντας ψωνισμενους και επισης λες και παιζει ρολο επειδη το πιστευει ο κοσμος θ'αλλαξει τιποτα μεσα στο παρκε.

Τελος για τον Ροντο,τι εννοουσες?Δεν το πιστευεις σαν παιχτη?lol.Μιλαμε ο τυπος ειναι ο ορισμος του πλειμεικερ σε ενα κοσμο που σφυζει απο ψευτο ασσους.

Δημοσ.

Ειδα χτες και τα Celtics-Hawks και 76ers-Bulls. Οντως τα παιχνιδια και οι ομαδες ηταν πιο σοβαρα και οχι το τσιρκο που ειδα στο Μαιαμι-ΝΥ.

Προσωπικα βεβαια δεν μπορω να τα συγκρινω με αυτα που θα δουμε σημερα στην Ευρωλιγκα (ακομα και αν δεν εχουν γινει ακομα).

Το δειγμα μου βεβαια στο ΝΒΑ ειναι εξαιρετικα μικρο μιας και οπως ειπα εχω να δω για πανω απο 10 χρονια, και αρα η αποψη μου δεν εχει ουσιαστικη σημασια μιας και δεν ειναι ολοκληρωμενη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...