Προς το περιεχόμενο

H εφορία χρησιμοποιεί Windows 3.11!!!

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

theoritikos Σωστός.

Εκεί όντως χρειάζονται, επειδή θέλει και το ιντερνετ, βλ. σύνδεση με τον στρατό για τα χαρτιά της στρατολογίας, mp3 εν ώρα εργασίας ;) κτλ.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στις δημόσιες υπηρεσίες, η φύση των εργασιών που γίνονται (εισαγωγή στοιχείων σε φόρμες, ανάκτησή τους, εκτύπωσή τους) αυτόματα καθιστά τον ανθρώπινο παράγοντα ως αυτόν που καθυστερεί τη διαδικασία. Αν η δουλειά γίνεται με έναν 486 ή έναν Pentium, γιατί να αλλαχθεί το hardware?

Εκεί που νοείται για μένα αναβάθμιση, είναι στην εργονομία των περιφερειακών εισόδου-εξόδου (πληκτρολόγια/ποντίκια και ακόμη περισσότερο, οθόνες). Η μητέρα μου είναι εφοριακός. Αν και έχω καιρό που εγκατέλειψα την οικογενειακή εστία, ακόμη με στενοχώρια θυμάμαι που γύριζε στο σπίτι τα μεσημέρια και την ώρα που καθόμασταν όλη η οικογένεια για γεύμα, έτριβε επί πόσην ώρα τα μάτια της...

Δημοσ.
....... Η μητέρα μου είναι εφοριακός. Αν και έχω καιρό που εγκατέλειψα την οικογενειακή εστία, ακόμη με στενοχώρια θυμάμαι που γύριζε στο σπίτι τα μεσημέρια και την ώρα που καθόμασταν όλη η οικογένεια για γεύμα, έτριβε επί πόσην ώρα τα μάτια της...

Το κλασσικό λάθος (για το οποίο δεν φταίει η μητέρα σου βέβαια) να μένουν οι οθόνες στα 60Hz λειτουργίας...

Ότι ποιό εγληματικό θα τα μάτια. :evil:

Δημοσ.

Εμενα δεν με πειραζει αυτο αλλα να κανουν ενα δυκτιο και να μην σε στελνουν απο την μια υπηρεσια στην αλλη.

Δωστε τους DSL ! και ας εχουν και Amstrad!

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι το δίκτυο υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, αλλά τι καθόμαστε και συζητάμε; Εδώ έχουμε δώσει τόσα εκατομμύρια ευρώ για το Taxisnet και ακόμα σου ζητάνε αντίγραφο του περσινού εκκαθαριστικού όποτε πας στην εφορία...

Δημοσ.
edit: ζητω συγνωμη αν ξεφυγα απο το αρχικο θεμα.
Οχι κανενα προβλημα!

Διαβασα τα posts σας με τη δεουσα προσοχη και θα επεκτεινω τη συζητηση παραπερα.

Υποθετουμε οτι καποιο απο τα παμπαλαια πλεον αυτα μηχανηματα χαλαει.

Hardware θα αναζητηθει σε αραχνιασμενες αποθηκες? :roll:

Απο οτι νομιζω (ας με διορθωσει καποιος) εδω δεν ειναι USA oπου καποιος μεγαλος οργανισμος οπως η ΔΟΥ εχει πισω της καποια μεγαλοεταιρεια (βλεπε ΙΒΜ) οπου εχει αναλαβει το καθετι...

Δημοσ.

Στην Αγγλια απο οτι θυμαμαι πανεπιστημια κ αλλα ιδρυματα καθε χ χρονια πουλανε to Hardware σχεδον μισοτιμης κ ετσι εχουν συνεχεια καινουργια μηχανηματα... Εδω περιμεναν τους Ολυμπιακους για να τα αλλαξουν οπου τα αλλαξαν κ φυσικα τα μισα τα βαλαν στο υπογειο κ τα αλλα στη χωματερη...

• Super Moderators
Δημοσ.
Στην Αγγλια απο οτι θυμαμαι πανεπιστημια κ αλλα ιδρυματα καθε χ χρονια πουλανε to Hardware σχεδον μισοτιμης κ ετσι εχουν συνεχεια καινουργια μηχανηματα... Εδω περιμεναν τους Ολυμπιακους για να τα αλλαξουν οπου τα αλλαξαν κ φυσικα τα μισα τα βαλαν στο υπογειο κ τα αλλα στη χωματερη...

Μην νομίζεις ότι όλος ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στο 2004 κατέληξε στο Δημόσιο.

Αρκετά πράγματα κατέληξαν στα σπίτια εργαζομένων (με το αζημίωτο φυσικά - laptops από 100 έως 200 ευρώ, τηλεοράσεις plasma 40άρες με 500 ευρώ κλπ).

;)

Δημοσ.
φυσικα τα μισα τα βαλαν στο υπογειο κ τα αλλα στη χωματερη...
Aυτό είναι ένα κακό το οποίο έχει κάμποσες προεκτάσεις δυστυχώς, βλεπε ασθενοφόρα ολοκαίνουρια που κάθονται γιατί δεν υπάρχουν οδηγοί κλπ....
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το φαινόμενο αυτό στο δημόσιο ειναι ΠΑΓΙΑ & ΔΙΑΡΚΗΣ αναγκη.

Οφείλεται στο ότι , απο την ώρα που προκυρήσσεται ο διαγωνισμός προμήθειας μέχρι την εκτέλεση της, μεσολαβούν 2-3 χρόνια και φυσικά (6 αλλαγές λειτουργικού). Ο προμηθευτής όμως , δεσμεύεται από την προκήρυξη προμήθειας ( win 3.11 λέει η προκήρυξη, αυτό πρεπει να παραδώσει μετα από 3 χρόνια)

Δημοσ.
στο Ηρακλειο παντως στην Α δου εχουν xp
WOW!

Eκσυγχρονισμένη κατασταση!

Το φαινόμενο αυτό στο δημόσιο ειναι ΠΑΓΙΑ & ΔΙΑΡΚΗΣ αναγκη.
Συμφωνω επ' αυτου.

Ας μην ξεχναμε (ασχετα με το θεμα) οτι το ελληνικο δημοσιο κινειται με ρυθμους χελωνας σε αρκετες περιπτωσεις.

Δημοσ.

Μα αμα μηχανογραφηθει σωστα ολο το δημοσιο μετα τι θα κανουνε οι χιλιαδες γραφειοκρατες που ειναι βολεμενοι εκει μεσα?Θα φανει αμεσως η γυμνια τους τοτε.Αν και νομιζω οτι ειμαστε σε ενα προγραμμα e-government το οποιο μας εχει βαλει η ευρωπαικη ενωση αλλα δεν ξερω αν μας βαζει και καταληκτικη ημερομηνια ολοκληρωσης.

Δημοσ.
Μα αμα μηχανογραφηθει σωστα ολο το δημοσιο μετα τι θα κανουνε οι χιλιαδες γραφειοκρατες που ειναι βολεμενοι εκει μεσα?Θα φανει αμεσως η γυμνια τους τοτε.

Δεν έχεις άδικο. Αλλά να σου πω την αλήθεια, προτιμώ να τους πληρώνω και να κάθονται αλλά να κάνω τη δουλειά μου σε χρόνο dt, από το να τους πληρώνω και να κάθονται αλλά να τρώω τα νιάτα μου στις ουρές.

Και χωρίς να έχω κάποιο φίλο ή συγγενή εκεί, για να έχω λόγο να τους υπερασπιστώ, κάπου λυπάμαι τους ανθρώπους που είναι frontline σε δημόσιες υπηρεσίες και με το καλημέρα τους επιτίθεται ο κάθε αγανακτισμένος πολίτης.

Δημοσ.

skiabox τωρα εθιξες μια λεπτη πλευρα του ζητηματος.

Οντως η καλυτερη μηχανογραφηση θα εκτοπισει υπαλληλους.

Ο πρωτος μου ξαδελφος ειναι αστυνομικος (ΟΚ οχι γαλλονας οποτε αν κανω κατι θα παω μεσα) :mrgreen: ομως μου λεει οτι η γραφειοκρατια ειναι το αναγκαιο κακο.

Διοτι ζητας ας πουμε επικυρωση για καποιο εγγραφο και σου λεει ο/η υπαλληλος "πηγαινε στον κυριο Χ να σας το υπογραψει, μετα ο κυριος Χ σε στελνει στον κυριο ΧΧ να σου δωσει αριθμο σειρας" και σε στελνει στον κυριο ΧΧΧ :mrgreen: για αλλη υπογραφη ο οποιος ψαχνει σε φακελους κλπ...

Αυτο που μου εδωσε να καταλαβω ο Δημητρης ειναι οτι για να μη θεωρειται ο υπαλληλος εκει ζαμανφου πρεπει να κραταει εναν φακελο ή να ψαχνει σε συρταρια....:?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...