agpr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Αν λαβεις υποψιν και τον πραγματικο χρονο εργασιας για καθε εμπαγγελμα τοτε να δεις τι διαφορα βγαινει.Ο δασκαλος εργαζεται κατω απο 30 ωρες ενω ο μηχανικος τουλαχιστον 40 ωρες και εαν ειναι σε εργοταξιο αστα καλυτερα. Η πιο συνηθισμένη ανακρίβεια. Υπολογίζεις μόνο το χρόνο εργασίας στο σχολείο και αφαιρείς ολόκληρη την εξωδιδακτική εργασία, συμπεριλαμβανομένης της καθημερινής προετοιμασίας. Εγω ειμαι μηχανικος και η αδερφη μου δασκαλα και βλεπω απο πρωτο χερι τις διαφορες.Οταν πηρε το πτυχιο της το μονο που εκανε ειναι μια αιτιση για αναπληρωτρια και περιμενε που 8α διοριστει με καθαρες απολαβες 1100 το μηνα.Ενω εγω ετρεχα σε ολη την Ελλαδα αλλαζοντας καθε 6 μηνες εταιρια με μηνιατικο που δεν εφτανε ουτε για τα βασικα. Δε θέλω να μπω στα οικογενειακά σας, αλλά είναι λόγος τιμωρίας πως ασκεί ένα επάγγλμα που αυτή την περίοδο δεν γνωρίζει ανεργία; Αντίστροφα, εγώ που έγραψα στον ΑΣΕΠ καλύτερα από 17.000 συναδέλφους μου, πόσο θα έπρεπε να αμείβομαι; Δεν λεω τωρα τελευταια εχουν φτιαξει καπως τα πραγματα χωρις ακομα βεβαια να φτασω τα (ακαθαρτα) εσοδα που αναφερει η εφημεριδα για τους μηχανικους αλλα αυτη η διαφορα μηχανικου-δασκαλου ειναι ενας απο τους λογους που ψαχνομαι να φυγω απο την ελλαδα. Και η μισθολογική διαφορά των εκπαιδευτικών στην Ευρώπη από την Ελλάδα είναι ο λόγος (μεταξύ άλλων) που βλέπω να μεταναστεύουμε και εγώ και η γυναίκα μου.
BLISS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Πιστευω οτι ειναι πιο σημαντικη η αναθεωρηση των κατωτατων μισθολογιων. Στη μια περιπτωση υπαρχουν "αδικιες", στην αλλη περιπτωση ειναι θεμα επιβιωσης. Εκτος αυτου οι χαμηλοι κατωτατοι ειναι μπουσουλας και για τις κορυφες και τα ενδιαμεσα σταδια. Οταν μπαινει βεβαια το "ουκ αν λαβεις...", ολα πανε περιπατο.
Forensick Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Αν λαβεις υποψιν και τον πραγματικο χρονο εργασιας για καθε εμπαγγελμα τοτε να δεις τι διαφορα βγαινει.Ο δασκαλος εργαζεται κατω απο 30 ωρες ενω ο μηχανικος τουλαχιστον 40 ωρες και εαν ειναι σε εργοταξιο αστα καλυτερα. Εγω ειμαι μηχανικος και η αδερφη μου δασκαλα και βλεπω απο πρωτο χερι τις διαφορες.Οταν πηρε το πτυχιο της το μονο που εκανε ειναι μια αιτιση για αναπληρωτρια και περιμενε που 8α διοριστει με καθαρες απολαβες 1100 το μηνα.Ενω εγω ετρεχα σε ολη την Ελλαδα αλλαζοντας καθε 6 μηνες εταιρια με μηνιατικο που δεν εφτανε ουτε για τα βασικα. Δεν λεω τωρα τελευταια εχουν φτιαξει καπως τα πραγματα χωρις ακομα βεβαια να φτασω τα (ακαθαρτα) εσοδα που αναφερει η εφημεριδα για τους μηχανικους αλλα αυτη η διαφορα μηχανικου-δασκαλου ειναι ενας απο τους λογους που ψαχνομαι να φυγω απο την ελλαδα. Δεν αντιλεγω στα περι κακοπληρωμενης δουλειας κλπ. Σε αυτο που διαφωνω ειναι η συγκριση με το συγκεκριμενο επαγγελμα.Γιατι αν ημουν δασκαλος μπορει να ειχα 30 ωρες τη βδομαδα, αλλα τι 30 ωρες ειναι? Εκτος αν τα γραφω τα πιτσιρικια στα @@ μου. Αν ομως δεν τα γραφω, τοτε μιλαμε για αλλη κουραση. Ξαναλεω, δεν διαφωνω για το ειναι κακοπληρωμενη δουλεια(που απ οτι φαινεται παντως, δεν ειναι και ελαχιστος τουτεστιν 590 ευρω), αλλα ειναι αστοχη η συγκριση με το αλλο επαγγελμα.
punky Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Κοιτα πανκυ. Αν παρεις καθαρα την φυση του δασκαλου, ειναι κοινωνικο λειτουργημα. Αν το παρεις στην σημερινη μορφη του, δεν ειναι λειτουργημα. Όχι, όχι, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορώ να χωρίσω τα επαγγέλματα σε "λειτούργημα" και σε απλά επαγγέλματα. Όλα καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες. Αν ταμπουρωθώ πίσω από αυτό που με συμφέρει, εύκολα θα μπορούσα να ισχυρίζομαι ότι η διδασκαλία είναι λειτούργημα, μιας και ο πατέρας μου είναι καθηγητής.
johnnyestia Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Εντάξει, αυτά τα ποσά ενδεχομένως είναι πλασματικά, μιάς και οι μεν δάσκαλοι είναι κατα 99,9% μισθωτοί, ενώ οι περισσότεροι μηχανικοί δουλεύουν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Πρέπει να λάβουμε υπ'όψην πως παίζει και αρκετή φοροδιαφυγή. Η πλάκα είναι όμως πως για ένα έναν νέο μηχανικό που μπαίνει στο επάγγελμα(σαν και μένα ,φτου σκόρδα!), τα εισοδήματα το πρώτο καιρό (σίγουρο) είναι σημαντικά μικρότερα από αυτά των δημοσίων υπαλλήλων. Μετά από αρκετό καιρό (αβέβαιο) στρώνουν. Επειδή κάποιος ανέφερε πάνω πως οι δασκάλοι κάνουν και προετοιμασία στο σπίτι κλπ, μήν νομίζουν πως και εμείς πάμε 8 ώρες στην δουλειά για 2.5 μήνες παραπάνω τον χρόνο και μετά καθόμαστε σπίτι και πίνουμε μπύρες. Έχει τρέξιμο το επάγγελμα και το χειρότερο... αγχος. Edit: @forensick. Και άν δεν υπήρχαν οι μηχανικοί να χτιστούνε τα σχολεία που θα κάνανε το λειτούργημά τους οι δάσκαλοι? ¨
Forensick Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Edit: @forensick. Και άν δεν υπήρχαν οι μηχανικοί να χτιστούνε τα σχολεία που θα κάνανε το λειτούργημά τους οι δάσκαλοι? ¨ και αμα δεν υπηρχανε οι δασκαλοι να μαθουνε τους μηχανικους να διαβαζουν?:razz: :razz: :razz:
Lucifer Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Οπότε οι καλύτεροι είναι οι μαιευτήρες που τα ξεκινάνε όλα.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα?...
antreaslam Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Και των μελαχροινών οικονομολόγων, πρέπει να είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος από των μηχανικών. ΣΥΜΦΩΝΩ,ΣΥΜΦΩΝΩ! και ακόμα 50%,σε όσους μελαχρινούς οικονομολόγους, είμαστε άνω του 1,90,με μουσάκι!!! (τελείως κατα τύχη...ανήκω σε αυτήν την κατηγορία)!!!
MsquitoPrincess Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Όχι και κοινωνικό λειτούργημα το επάγγελμα των δασκάλων ρε παιδιά... Κατ'αρχήν είναι αυτοί που δίνουν τις βάσεις γαι το πως θα εξελιχθεί ένας άνθρωπος στην πορεία.Το ότι διδάσκουν απλά πράγματα δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη και η δουλειά που κάνουν.Πρέπει να είναι παιδαγωγοί και ψυχολόγοι μαζί. Ας μπει ένας από μας σε μια αίθουσα με 30 σκασμένα και να χει την υπομονή να τους μάθει πράγματα και να τα κρατάει σε ησυχία χωρίς να τα μαστιγώνει. Πιο εύκολα κουμαντάρονται 60 λυκειόπαιδα κι ας πρέπει να μάθουν της παναγιάς τα μάτια.
danton Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Οι μηχανικοι που δουλευουν σε καποια εταιρεια ως ελευθεροι επαγγελματιες δεν γινεται να φοροδιαφευγουν γιατι κοβουν δελτια Σχεδον ολα τα επαγγελματα που βασιζονται σε καποιο πτυχιο απαιτουν καθημερινη εργασια εκτος των προβλεπομενων ωρων (8ωρο) Και οσο αφορα την μηδενικη ανεργια των δασκαλων να πω 2 πραγματα: οι δασκαλοι δεν απευθυνοντε σε μια ανταγωνιστικη αγορα εργασιας αλλα στο δημοσιο που απλα τυχαινει τα τελευταια 4 χρονια και εχει πολλες κενες θεσεις.Ολοι αποφοιτοι παιδαγωγικων σχολων καταληγουν να δουλευουν για το δημοσιο και ελαχιστοι απασχολουντε στον ιδιωτικο τομεα ειδικα σε ασχετες με τις σπουδες τους εργασια.Απο αυτα ευκολα συμπεραινουμε οτι το δημοσιο δεν κυνηγαει τους αποφοιτους των παιδαγωγικων με το τουφεκι για να εργαστουν στα δημοτικα αλλα ετσι και αλλιως ολοι εκει καταληγουν.Δεν νομιζω να πρεπει να αυξηθουν οι μισθοι των δασκαλων μονο και μονο λογο της προσωρινης ζητησης που εμφανιζεται στο δημοσιο.Εαν υπηρχε τετοιο θεμα οι μισθοι των δασκαλων θα ειχαν αυξηθει κατακορυφα στον ιδιωτικο τομεα και ολοι οι δασκαλοι θα κοιταγανε να φυγουν απο το δημοσιο
punky Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Βρε, δεν απαξιώνω τη σημασία και τη δυσκολία του να είναι κανείς δάσκαλος. Απλά λέω ότι ο όρος "λειτούργημα" είναι λάθος κατά τη γνώμη μου, για κάτι που γίνεται με αμοιβή. Και πως επιπρόσθετα, όλα τα επαγγέλματα προσφέρουν στην κενονία. Λειτούργημα πχ κάνουν οι moderators. Ξέρεις, που σβήνουν όσα posts είναι πιο καλογραμμένα από τα δικά τους, και όλα αυτά δωρεάν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 [...]Λειτούργημα πχ κάνουν οι moderators. Ξέρεις, που σβήνουν όσα posts είναι πιο καλογραμμένα από τα δικά τους, και όλα αυτά δωρεάν. Επιτέλους, τώρα ξέρω τι να βάλω στο profile μου, εκεί που λέει Occupation.
punky Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Πέρα από την πλάκα, χίλιες φορές να βάλεις αυτό, παρά δικηγόρος
agpr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Και οσο αφορα την μηδενικη ανεργια των δασκαλων να πω 2 πραγματα: οι δασκαλοι δεν απευθυνοντε σε μια ανταγωνιστικη αγορα εργασιας αλλα στο δημοσιο που απλα τυχαινει τα τελευταια 4 χρονια και εχει πολλες κενες θεσεις.Ολοι αποφοιτοι παιδαγωγικων σχολων καταληγουν να δουλευουν για το δημοσιο και ελαχιστοι απασχολουντε στον ιδιωτικο τομεα ειδικα σε ασχετες με τις σπουδες τους εργασια.Απο αυτα ευκολα συμπεραινουμε οτι το δημοσιο δεν κυνηγαει τους αποφοιτους των παιδαγωγικων με το τουφεκι για να εργαστουν στα δημοτικα αλλα ετσι και αλλιως ολοι εκει καταληγουν.Δεν νομιζω να πρεπει να αυξηθουν οι μισθοι των δασκαλων μονο και μονο λογο της προσωρινης ζητησης που εμφανιζεται στο δημοσιο.Εαν υπηρχε τετοιο θεμα οι μισθοι των δασκαλων θα ειχαν αυξηθει κατακορυφα στον ιδιωτικο τομεα και ολοι οι δασκαλοι θα κοιταγανε να φυγουν απο το δημοσιο Danton, τη σύνδεση αμοιβών και ανεργίας την έκανες εσύ στο πρώτο σου μήνυμα, όχι εγώ. Αλλά και πάλι κάνεις λάθος. Οι μισθοί στα ιδιωτικά σχολεία είναι κατά πολύ υψηλότερα από τους αντίστοιχους των δημοσίων. Επειδή, όμως, τα ιδιωτικά είναι πολύ λιγότερα από τα δημόσια, γι' αυτό δεν αδειάζουν τα δημόσια. Ο ιδιωτικός τομέας αντιμετωπίζει (στην συγκεκριμένη περίπτωση) την προσφορά εργασίας ως προϊόν υποκείμενο στο νόμο προσφοράς και ζήτησης, αλλά το δημόσιο όχι. Με άλλα λόγια εκμεταλλεύεται τη μονοπωλιακή του θέση. Εξακολουθώ,όμως, να μην καταλαβαίνω. Το πρόβλημα είναι πως οι μηχανικοί αμείβονται σχεδόν εξίσου χάλια (συζητήσιμο λόγω φοροδιαφυγής, αλλά το προσπερνάμε χάριν συζητήσεως) με τους εκπαιδευτικούς ή πως οι εκπαιδευτικοί αμείβονται υπερβολικά πολύ; Οπότε οι καλύτεροι είναι οι μαιευτήρες που τα ξεκινάνε όλα. Εχμ, όχι ακριβώς. Από αλλού ξεκινούν όλα, αλλά είναι τζάμπα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.