Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παρενιαυτοφορία λέγεται και το έχουν όλες οι ελιές , αυτο που μπορεί να διαφέρει είναι η ένταση που μπορεί να συμβεί

το κόστος για λίπανση κτλ δεν αξίζει και καλύτερα να αφήσεις το δενδρο να ξεκουραστεί ώστε την επόμενη χρονια να έχει καλύτερη παραγωγή 

φιλε γενικα οι ελιες καθε χρονο βγαζουν καρπο, απλα συνηθως, οταν πχ μια χρονια ειναι τερμα φορτωμενες, την επομενη χρονια θα εχουν σχετικα λιγη συγκομιδη.. αυτο εμπειρικα παντα... δεν ειναι γενικος κανονας....

Θενκς παίδες

Τάσο, δε μπορώ να πω πως έχεις άδικο πάνω στο ότι δεν είναι ακραία άποψη η συγκεκριμένη.

Απ' την άλλη, θα μου επιτρέψεις να διατηρώ την παραμικρή έστω αμφιβολία ότι δεν είναι ΟΛΑ όπως τα λέει ο ΕΦΕΤ κι ο κάθε ΕΦΕΤ.

...έτσι συμφωνούμε.

Kαι εγω αυτην την αποψη ειχα,αλλα μέσα από έρευνα που έγινε για το 2015, ο ΑΒ ειναι 0,2% πιο φθηνός από σκλαβενίτη.

Που νταξει δεν είναι κάτι, δεν φαίνεται....αλλα ισχυει και μόνο στους αριθμούς.

Ο ΑΒ (η οποία είναι επίσης εταιρία ξένων συνφερόντων, μη ξεχνιόμαστε) έχει άλλα "κακά" : όπως πχ το ότι έχει "επώνυμες ετικέττες" σε μεγάλο πλήθος και κάπου χάνεται κανείς στα ράφια του. Προσωπικά με κουράζει αφάνταστα το "πηγμένο" του στήσιμο, τα μικρά καρτελάκια που υποδηλώνουν προσφορές, κτλ. Και ΔΕΝ είναι για φθηνά προϊόντα. Εκεί πάει κατά βάση αυτός που του περισσεύουν και δεν θα ψωνίσει "τα βασιλοπουλίσια" (ή τα 365ίσια), αλλά τα "επώνυμα". Στα υπέρ του, ότι το περιβάλλον του είναι φροντισμένο και το ότι διατηρεί κρεοπωλείο νωπών/τυράδικο κλπ.

Ο δε Σκλαβ, έχει πιο "υποβαθμισμένο" περιβάλλον, αλλά οι τιμές ΣΤΑ ΦΘΗΝΑ ΤΟΥ, είναι ένα τσικ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ. Σενυαπώς εκείνο το "0.2%" εγώ το αμφισβητώ. Και θεωρώ παπαριά την καμπάνια του περί "χαμηλών τιμών". Να πάει να κουρεύεται ο φαλάκρας της διαφήμισης (μαζί με τον τρόμπα που "εμπνεύστηκε" το κόνσεπτ), χαϊβάνια είμαστε; Δεν βλέπουμε; Σιγά που θα συγκινηθούμε κι όλας, όταν μάλιστα ΚΑΙ ο ΑΒ είναι (εδώ και χρόνια) εταιρία ΞΕΝΩΝ συμφερόντων...ΟΙ υπάλληλοι έλληνες ναι, τα προϊόντα ελληνικά ναι - αλλά το μπαγιόκο των κερδών καταλήγει σε ξένες τσέπες. Όχι πως πχ του Μαρινόπουλου (και καλά ελληνική εταιρία) κατέληγαν αλλού - απλά να μην έχει άλλη εντύπωση ο κόσμος (και νομίζει ότι "βοηθάει ελληνική εταιρία").

ΕΝΑ μόνο καλό-φθηνό έχει διαχρονικά ο ΑΒ, τα νωπά κοτόπουλα που τα κατεβάζει πιο κάτω κι από τα 2Ε/κιλό. Μόνο που το κάνει αραιά και πού...

Εχει αγοράσει κανεις κατα το παρελθόν τα μποτάκια livergy sneakers?

Θα ήθελα να μάθω αν ειναι άνετα στο περπάτημα και την ποιότητα κατασκευής τους.

Μη τα βάλω δυο βδομάδες και μυρίσει το πόδι..

..τα κρατάς/φοράς για 29 μέρες, κι αν θεωρείς ότι μέχρι τότε δεν ανταποκρίνονται στα λεφτά τους, τα γυρνάς και  παίρνεις πίσω τα λεφτά.

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα το αντίθετο για τον ΑΒ, από τα πιο ξεκούραστα και ωραία σούπερ μάρκετ μου φαίνεται! Και μου αρέσει πολύ και η μεγάλη ποικιλία που έχει.

• Like 5
Δημοσ.

Εγώ πρόσφατα πήγα στον Σκλαβενίτη (είχα πολλά χρόνια να πάω) και μου θύμισε supermarket των 90s (με την καλή έννοια). Άλλη ατμόσφαιρα. Βέβαια από τιμές καμία σχέση με Lidl...

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα το αντίθετο για τον ΑΒ, από τα πιο ξεκούραστα και ωραία σούπερ μάρκετ μου φαίνεται! Και μου αρέσει πολύ και η μεγάλη ποικιλία που έχει.

...και μόνο με το τσιμτσουλί να σκαρφαλώνει στον σβέρκο και στ' αυτιά σου κάθε λίγο, εγώ τρελλαίνομαι πάντως.

Δημοσ.

...και μόνο με το τσιμτσουλί να σκαρφαλώνει στον σβέρκο και στ' αυτιά σου κάθε λίγο, εγώ τρελλαίνομαι πάντως.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς! :)

Δημοσ.

Εννοει με τι διαφημισεις τις τσιμτσιλλή για τα ΑΒ... :D

Α δεν έχω τέτοια θέματα, εδώ αντέχω στα jumbo! :D

Αλήθεια, στα lidl παίζει ποτέ μουσική ή διαφημίσεις; Δεν μπορώ να θυμηθώ αλλά νομίζω πως όχι!

Δημοσ.

Παιδιά μην γελιόμαστε και ο σκλαβενίτης έχει ξένο δάχτυλο από πίσω πλέον....

Πιο συγκεκριμένα;

Δημοσ.

Η Lidl παντως βγηκε κερδισμενη απο την κριση του Μαρινοπουλου...

"Τα στοιχεία της IRI υποδεικνύουν ότι στο διάστημα αυτό έγινε μια σημαντική μετακίνηση κατανάλωσης προς το κανάλι των Discounters (Lidl) και το Cash&Carry."

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1157939/iri-ntomino-anatropon-sto-lianemporio-apo-ti-marinopoulos

Ο Σκλαβενιτης παντως ειναι δυνατος παικτης, και να σας πω κατι; Τον ανταγωνισμο τον χρειαζομαστε....

Δημοσ.

Μόνο που είστε off topic .

Και συν τοις άλλοις, σκλαβενιτη έχει μόνο Αθήνα, ενώ ΑΒ και lidl έχει και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δημοσ.

..τα κρατάς/φοράς για 29 μέρες, κι αν θεωρείς ότι μέχρι τότε δεν ανταποκρίνονται στα λεφτά τους, τα γυρνάς και  παίρνεις πίσω τα λεφτά.

Να φορέσω το παπούτσι 29 μέρες και μετά να το γυρίσω πίσω? Οχι ρε φίλε αυτο ειναι γυφτιά.

Εγω τουλάχιστον δεν το κάνω.

Δημοσ.

στις 29 μέρες μπορεί να έχει φέρει καινούργια σχέδια οπότε δίνεις το παλιό και παίρνεις το καινούριο!

για καλό και για κακό έχε και ένα ζευγάρι σαγιονάρες μαζί σου just in case που δεν φέρει νέα σχέδια πάνω στην αλλαγή...

Ήμαρτον ρε παλικάρια!

• Like 1
Δημοσ.

Πιο συγκεκριμένα;

Στον σκλαβενίτη+ μαρινόπουλο έχει χωθεί η Πειραιώς

Η Πειραιώς στη μετοχική της σύνθεση υπάρχουν και ξένοι...

*Ο ΑΒ δεν χρωστάει πουθενά. Λέμε είναι ξένοι και είναι ξένοι άλλα κάνει επενδύσεις και προσλαμβανει κόσμο συνέχεια...

Washcloud εαν μπορεις να μας πεις ποιος ειναι πισω απο την καθε αλυσιδα θα το εκτιμουσαμε!

Θα σου πω εγώ

Σκλαβενίτης = Οικογένεια Σκλαβενίτη (+Πειραιώς)

ΑΒ = Ahold Delhaize Group (Ολλανδοί και Βέλγοι)

My Market = Παντελειάδης

Market In = Ράμμος

Lidl = Όμιλος Schwarz (Γερμανός)

Προμηθευτική =  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε

Κρητικός = ΑΝΕΔΗΚ Α.Ε - Οικογένεια Κρητικος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...