Προς το περιεχόμενο

Μπαλωθιές και panzerfaust-πλήρης οδηγός.


LL_NEO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχεις δικιο και τη μαχη της Κρητης την εκαναν οι αγγλοι και οι Κρητικοι ξυνονταν.

Ημαρτον.

Ηθελα και να ξερα σχολειο δεν πηγες(ή πας).Αν ναι ριξε μια ματια στην ιστορια(γενικης και κατευθυνσης )της Γ λυκειου και τα ξαναλεμε.Η μηπως και εκει λενε ψεματα?

Καλο ειναι μερικα πραγματα να μη λεγονται ουτε για πλακα.

 

Για να καταλάβω δλδ μόνο Κρητικοί πολέμησαν στη μάχη της Κρήτης. Όχι δλδ γιατί θα τρελαθούμε. Μου τη δίνει που οι κάτοικοι της Κρήτης το παίζουν τσολιάδες στα υποβρύχια ακριβώς επειδή ξέρω ιστορία. Και η ιστορία λέει ότι το νησάκι αυτό το έχουν πάρει ...αμπάριζα όλοι οι λαοί της Μεσογείου (και βάλε)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Από το "σε ποια χώρα θα θέλατε να ζήσετε" περνάμε στη Μάχη της Κρήτης.

 

Topic hopping at its best.

 

Εντελώς παρενθετικά, ο Βρετανικός στρατός ανέφερε επισήμως 12,000 αιχμαλώτους από τις δυνάμεις της Κοινοπολιτείας, οπότε προφανώς κάποιοι είχαν μείνει εκεί, μαζί με τους Κρητικούς (και τους άλλους Έλληνες).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Η Κοινοπολιτεία είχε 12.000+ αιχμαλώτους πολέμου και πάνω από 5.000 νεκρούς και τραυματίες. Οπότε, 18.000 άνθρωποι δεν είναι "κάποιοι", είναι στρατός. Χώρια αυτοί που εκκενώθηκαν επιτυχώς στην Αίγυπτο.

 

Επομένως, άμυνα οργανωμένου στρατού δεν προσέφεραν "λιγοστοί" Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, αλλά αρκετές χιλιάδες.

 

Το νησί δεν είχε αφεθεί αφύλακτο, προφανώς, όμως συμφωνώ ότι οι συμμαχικές δυνάμεις υστερούσαν τόσο σε πολυβόλα, όσο και σε βαριά πυροβόλα και άρματα μάχης (τα τελευταία είναι αμφίβολο τι θα μπορούσαν να κάνουν στο Κρητικό έδαφος, άλλη ιστορία αυτή)

 

Εντούτοις, διατέθηκαν αρκετά πολεμικά πλοία τα οποία διατήρησαν τον έλεγχο της θάλασσας (καθιστώντας την εναέρια Γερμανική εισβολή ουσιαστικά μονόδρομο).

 

Η Μάχη της Κρήτης (και η περίφημη ρήση του Τσόρτσιλ περί ηρώων και Ελλήνων) έγινε ζήτημα για πολλούς και διαφόρους λόγους. Σαφώς οι Κρητικοί (και άλλοι Έλληνες στρατιώτες) αντιστάθηκαν ηρωϊκά, όμως εξίσου σαφώς δεν πολέμησαν μόνοι τους.

 

Η "έφοδος των Μαορί", η αντίσταση των κομάντο του Λέιφορς, η άμυνα των Νεοζηλανδών στη Σούδα δεν είναι αμελητέες κινήσεις.

 

Κοντολογίς, δικαίως οι Κρήτες και οι Έλληνες γενικότερα αισθάνονται υπερήφανοι για τη Μάχη της Κρήτης, όμως ας μην υπεβάλλουμε λέγοντας ότι μόνοι μας τα καταφέραμε και οι άλλοι απλώς παρέστησαν για τους τύπους.

 

Υ.Γ. Χίλιες φορές η κατ' επιλογή συνδρομή στο BBC, παρά το χαράτσι με το "έτσι θέλω" για την ΕΡΤ (που βέβαια είναι απείρως καλύτερη από κάτι ALTER και STAR, για να συνεχίσουμε και το topic hopping)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα SCideR, από νούμερα και ο Γερμανός στρατηγός Στούντεντ γράφει πως στο νησί αποβιβάστηκαν ή έπεσαν με αλεξίπτωτο συνολικά 23.000 περίπου Γερμανοί. Αν ήταν όντως τόσοι, όχι σε 10 μέρες, αλλά ούτε σε 10 μήνες δεν θα παίρναν την κρήτη με 17 χιλιάδες ξένους, 7 χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες και τους ντόπιους. Απο νούμερα πολλοί λένε διάφορα. Άλλοι γράφουν για 60.000 αλεξιπτωτιστές. Το θέμα είναι ποιοί πήραν τα όπλα και πολέμισαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Μάλλον σε εμένα απαντάς, οπότε να πω εν τάχει (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων, εμείς θα μιλήσουμε για τη Μάχη της Κρήτης) ότι επισήμως οι Γερμανοί έχασαν σχεδόν 4.000 στρατιώτες, είχαν πάνω από 2.500 χιλιάδες τραυματίες και θυσίασαν 370 αεροσκάφη.

 

Αυτά, επισήμως, γιατί υπάρχουν εκτιμήσεις για 16.000+ νεκρούς και δε συμμαζεύεται. Οπότε, με αυτές τις επίσημες απώλειες, γιατί είναι παράλογο να δεχτώ τα επίσημα στοιχεία που κάνουν λόγο για συμμετοχή 23.000 Γερμανών στρατιωτών; Ή μήπως οι Σύμμαχοι επισήμως αναγνώρισαν ότι έχασαν 12.000 άντρες ως αιχμαλώτους πολέμους για να φτιάξουν την ψυχολογία της κοινής γνώμης;

 

Άρα, καλούμαστε να δεχτούμε ότι οι Κρητικοί, με τα Μάνλινχερ-Σχόναουερ, τα Στάγιερ-Μάνλινχερ (όπλα Α' Παγκοσμίου) και τα "υπερσύγχρονα" Γκρας κατέριψαν 370 αεροπλάνα των Γερμανών; Και οι στρατιώτες της Κοινοπολιτείας τους κοιτούσαν και τους θαύμαζαν;

 

Αν αναζητήσει κανείς λόγο για τη -σχετικά- γρήγορη ( και πάντως αργότερη του προβλεπομένου από το σχέδιο) κατάληψη του νησιού, μάλλον πρέπει να στραφεί στο στρατηγικό αιφνιδιασμό των συμμαχικών δυνάμεων και την ταχύτατη απώλεια των αεροδρομίων (που οδήγησε σε αλλαγή του στρατηγικού δόγματος και των μέτρων ασφαλείας που ακολούθησαν οι Σύμμαχοι για τη φύλαξη των αεροδρομίων στη συνέχεια του πολέμου)

 

Τώρα, αν θέλει κανείς να επιμένει ότι οι Κρήτες μονάχοι τους αντιστάθηκαν και οι της Κοινοπολιτείας έριξαν και κάνα-δυο μπαλωθιές για τους τύπους, υπάρχουν και τα Συμμαχικά νεκροταφεία με τους χιλιάδες σταυρούς που λύνουν τέτοια θέματα οριστικά.

 

Αυτά τα ολίγα, συγγνώμη για το highjacking, και αν θέλει κανείς, συνεχίζουμε μέσω pm ή ζητάμε από κάποιο mod να μας φτιάξει ένα thread με τα υπάρχοντα μηνύματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χα ! Καταφερα να γινω πατερας αλλου ενος σχισματος.Παντως εγω δεν ειχα σκοπο ν'αποδειξω οτι οι Κρητικοι ειναι πιο αρχιδατοι πολεμιστες και πιο ηρωες απο τους υπολοιπους Ελληνες, βασικα εμενα αυτο με αφηνει αδιαφορο απλα ηθελα ν'αναφερω μερικα γεγονοτα με αφορμη τις αναφορες του παιδιου πανω πανω για το δηθεν ιστορικο χρεος που υπαρχει.Εχετε αλλαξει πολεμους τωρα οποτε συνεχιστε την κουβεντα σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αν δεν συμφωνείτε μαζί μας θα σας σφάξουμε, ή θα σας σκοτώσουμε με τα όπλα που όλοι έχουμε στα σπίτια/αμάξι μας, αλλά η αστυνομία δε μας ενοχλεί γιατί είναι και εκείνοι ίδιοι με μας ή θα τους σφάξουμε και κείνους. Θα φωνάξουμε και τα "ξαδέρφια με τα μαύρα" (ΞΜΜ aka MiB) να κατέβουν και να σκάσουν μύτη με τα Navara με τα φυμέ τζάμια να σας αναλάβουν. Καθαροί άνθρωποι, καθαρές δουλειές. Δε θα αφήσουν ούτε μια ίνα από τα ρούχα που φορούσατε. Και είμαστε όλοι γενικά γ@μώ και δέρνω :)

 

Έτσι για να ελαφρύνει λίγο το thread :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23.000 αναφέρει ο Γερμανός. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πάνω από 45.000. Οι συμμαχικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν εκεί στην πλειοψηφία τους είχαν αποσυρθεί από την ηπειρωτική Ελλάδα με σκοπό να περάσουν στην Αίγυπτο κα την Μέση Ανατολή και χωρίς φυσικά να έχουν κάποιο σχέδιο άμυνας του νησιού.

Τα δέ όπλα που είχαν παραμείνει στο νησί από τους συμμάχους αναφέρονται σε 16 τανκς και 85 πυροβόλα. Βέβαια οι μεγαλύτερες απώλειες προήλθαν στην θάλασσα από συμμαχικά πλοία.

 

Ο Τσώρτσιλ κατηγορήθηκε από πολλούς πως άφησε την άμυνα του νησιού στην τύχη της. Παρόλα αυτά οι Γερμανοί είχαν μεγαλύτερες απώλειες απ'ότι είχαν στις επιχειρήσεις τους στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Γιουγκοσλαβία. Ακριβώς γιατί οι πολίτες συμμετείχαν δυναμικά, σπάζαν συμμαχικές αποθήκες

να πάρουν όπλα, κάνανε παράκτια άμυνα και μάλιστα με επιτυχία και αντισταθήκαν παντού και παντιοτρόπως χωρίς να συντονίζονται από κανέναν.

 

Τα δέ αντίποινα των Γερμανών σε βάρος των Κρητικών δείχνουν πόσο καλά "τουφεκάγανε" οι Κρητικοί. Το χωριό Κανδάνος ισοπεδώθηκε στην κυριολεξία με τους γερμανούς να τοποθετούν ταμπέλα "Δια την κτηνώδη δολοφονίαν Γερμανών αλεξιπτωτιστών, αλπινιστών και του Μηχανικού, από άνδρας γυναίκας και παιδιά και παπάδες μαζί και διότι ετόλμησαν να αντισταθούν κατά του Μεγάλου Ράιχ, κατεστράφη την 3-6-1941 η Κάνδανος εκ θεμελίων, δια να μη επανοικοδομηθεί πλέον ποτέ"...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αν δεν συμφωνείτε μαζί μας θα σας σφάξουμε, ή θα σας σκοτώσουμε με τα όπλα που όλοι έχουμε στα σπίτια/αμάξι μας, αλλά η αστυνομία δε μας ενοχλεί γιατί είναι και εκείνοι ίδιοι με μας ή θα τους σφάξουμε και κείνους. Θα φωνάξουμε και τα "ξαδέρφια με τα μαύρα" (ΞΜΜ aka MiB) να κατέβουν και να σκάσουν μύτη με τα Navara με τα φυμέ τζάμια να σας αναλάβουν. Καθαροί άνθρωποι, καθαρές δουλειές. Δε θα αφήσουν ούτε μια ίνα από τα ρούχα που φορούσατε. Και είμαστε όλοι γενικά γ@μώ και δέρνω

 

Κολλητέ τα λες για πλάκα. Να σαι σίγουρος όμως ότι υπάρχουν τύποι που τα εννοούν. Θα στο πω τελείως απλά. Είμαι αντικρητικός από όταν πήγα στρατό. Στη Μυτηλήνη έρχονται αρκετοί Κρητικοί για την παραμεθώριο. Ε ρε φίλε, αν εξαιρέσεις ΕΝΑΝ που ήταν πραγματικά γαμώ τα παιδιά, όλοι οι άλλοι ήταν με κάλλο στο μυαλό. Και δε μιλάω για παιδιά που ήταν πάνω στα βουνά όλη τους τη ζωή, δε μιλάω για κατσικογάμηδες ή κάτι συναφές. Μιλάω για τύπους που απο ότι έλεγαν έχουν δει και κάτι παραέξω. Μια φορά έχω πιαστεί στα χέρια με συνάδελφο στον ένα χρόνο της θητείας. Ο τύπος ήταν Κρητικός και τα πήρε όταν έχοντας πια αηδιάσει απο το πόσο γαμώ και δέρνω ήταν το νησί του, άρχισα να του κατανομάζω απο τους Σαρακηνούς και πέρα πόσοι τον είχαν απο κάτω (ΟΚ το ομολογώ έβαλα και κανα δυο παραπάνω, πχ οι Οστρογκόθοι δεν είχαν πάρει την Κρήτη αλλά who cares :P). Ναι το ομολογώ μετά απο 4.5 μήνες Γκασμαδία όταν ακούω παίνεμα για την Κρήτη μου κυλάνε τα έντερα

 

 

Ο Τσώρτσιλ κατηγορήθηκε από πολλούς πως άφησε την άμυνα του νησιού στην τύχη της. Παρόλα αυτά οι Γερμανοί είχαν μεγαλύτερες απώλειες απ'ότι είχαν στις επιχειρήσεις τους στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Γιουγκοσλαβία. Ακριβώς γιατί οι πολίτες συμμετείχαν δυναμικά, σπάζαν συμμαχικές αποθήκες

να πάρουν όπλα, κάνανε παράκτια άμυνα και μάλιστα με επιτυχία και αντισταθήκαν παντού και παντιοτρόπως χωρίς να συντονίζονται από κανέναν.

Και στη Νορμανδία είχαν πολλές απώλειες οι αλεξιπτωτιστές των Συμμάχων. Το ίδιο και το 74 οι Έλληνες όταν πήγαιναν για Κύπρο. Μήπως απλά αυτός ο τρόπος εισβολής συνεπάγεται ΠΑΝΤΑ τεράστιες απώλειες για τον επιτιθέμενο; Λέω τώρα εγώ ο ηλίθιος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

LL, να θυμάσαι πως τοπικιστής είναι όποιος νομίζει πως ο τόπος του είναι καλύτερος από την Κρήτη.

 

Πάω τώρα να ταϊσω τον σκύλο που έχω δέσει στα κάγκελα του Hilux Toyota, γιατί μετά πρέπει να πάρω τα Ενετά ξαδέρφια μου με τους Αιγύπτιους φίλους τους να πάμε σε ένα μαγαζί που προσφέρει ντόπιες Σαρακήνικες σπεσιαλιτέ και έχει κάτι Τούρκους μουσικούς από το διπλανό χωριό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

LL_NEO δεν έχω καταλάβει το άνοιγμα αυτού τού topic.

Προφανώς ο στρατός αφήνει τραύματα.Δηλαδή επειδή τσακώθηκες με ένα Κρητικό μίσησες ολάκαιρη την Κρήτη?Καί εγώ πριν πολλά χρόνια σε ένα φροντιστήριο πού πήγαινα στην οδό Μπενάκη στην Αθήνα τσακώθηκα αγρίως με ένα Καλαματιανό άρα έπρεπε να μισήσω όλη την Πελοπόννησο?

Πάντως πρέπει να πειράχτηκες πολύ τότε ώστε σήμερα να αποκαλείς το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας,νησάκι.Καί εγώ διαφωνώ με ορισμένα έθιμα καί πρακτικές καί μιλώ γιά τούς άσκοπους πυροβολισμούς.Ή σχέση μου με τα όπλα είναι ορατή αν δείς καί από την υπογραφή μου.

Καί βέβαια δεν είναι ψέμματα ότι από την Κρήτη πέρασαν πάρα πολλοί επιδρομείς.Αυτό καί μόνο έπρεπε να σε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι αυτός ο τόπος αξίζει!

Κανείς δεν λέει ότι οι Κρητικοί συλλήβδην έχουν το αλάθητο ούτε είναι όλοι τα καλύτερα παιδιά.Εγώ να σκεφτείς έφαγα στο στρατό δέκα μέρες φυλακή καί με έβγαλε στη..σέντρα Κρητικός.Καί μάλιστα χωρίς..μαύρη κουκούλα.Προκλητικά.Καί ξέρεις γιατί?Γιατί στο κέντρο Μηχανικού στο Ναύπλιο όπου είχαμε παρουσιαστεί, ήρθε η κοπελιά μου να με δεί καί εγώ βγήκα να τη συναντήσω με άδεια από τη σημαία.Αυτό δεν είναι κακία?

Πάντως εγώ υπερασπίζομαι όποιον μιλάει υπερήφανα γιά τον τόπο του απ όποιο μέρος της Ελλάδας καί να είναι.Αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο παραπάνω εγωιστές γιά τον τόπο μας από άλλους αλλά δεν νομίζω να παίζει σημασία αυτό.

Θα σε ρωτήσω κάτι.Έχεις πάει ποτέ Κρήτη?Αλλά όχι στις μεγάλες πόλεις όπου οι άνθρωποι έχουν πλέον αλλοτριωθεί,αλλά στην ύπαιθρο,στα χωριά.Μάλλον όχι.Γιατί τότε θα μάθεις πραγματικά τι θα πεί Κρητική φιλοξενία καί φιλότιμο.Όσο γιά το άλλο πού λες περί κτηνοβασίας θα πω ένα ανέκδοτο πού πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι καί τόσο ανέκδοτο.:shock:

 

Κάποτε λοιπόν σ ένα ορεινό χωριό ένας γεράκος έβλεπε κάθε φορά το γαιδούρι του να είναι δεμένο σε διαφορετικό σημείο στο χωράφι..Ο γέρος προβληματιζόταν ποιός το έκανε ώσπου ένας γείτονάς του τού υπέδειξε κάποιον τρίτο ο οποίος πήγαινε καί πήd@γε τη νύχτα την γαιδουρίτσα.Πήγε λοιπόν ο πονηρός γέρος καί έπιασε ένα μαυρισμένο τηγάνι καί έτριψε με αυτό τον πισινό τού ζώου καί το μαύρισε με την καπνιά.Πάει μετά καί κάθεται στο καφενείο καί περίμενε.Εν τω μεταξύ ο επιβήτορας πήγε καί έκανε τη δουλειά του με το ζώο ανάβει καί ένα τσιγάρο καί έτσι ξεχαρμανιασμένος πάει γιά το καφενείο.Μόλις μπαίνει μέσα, ο γέρος κοιτάζει το άσπρο παντελόνι του πού είχε γίνει μαύρο, δεν τού λέει τίποτα παρά στρέφεται προς τον καφετζή καί τού λέει.Μανώλη κέρασε σε παρακαλώ το....γαμπρό μου! πού μπήκε.

Οί πελάτες ξυνόντουσαν αφού δεν ήταν αυτός ό γαμπρός του.Μετά βέβαια αποκάλυψε ο γέρος το περιστατικό σκάσανε στα γέλια οι θαμώνες καί βέβαια ο δράστης εξαφανίστηκε από την περιοχή γιατί δεν μπορούσε να σταθεί πιά.

 

Θα μού πείς πώρα ότι οί Κρητικοί είναι ανώμαλοι ενώ από άλλα μέρη όχι ε?Εσύ δεν έτυχε ποτέ να μπείς από περιέργεια στη σελίδα animalsex?Αυτό σημαίνει ότι είσαι ανώμαλος?

Τέλος πάντων κάνε μιά επίσκεψη προς τη Μεγαλόνησσο καί θα αλλάξεις άποψη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχμ, το τοπικ δεν το άνοιξε ο ελελνήο, εγώ το έκανα σπλιτ από το άλλο γιατί είχε βγει οφτόπικ και χαλούσε την ουράνια αρμονία του.

 

Α !!!

και είπες δεν το κάνω Split να δημιουργηθεί άλλη μια ουράνια αρμονία

και βρει πεδίο ο κάθε (ας μην χαρακτηρίσω) να βγάλει τα κομπλεξικά απωθημένα του ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...