Lucifer Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Όχι ακριβώς, το σκεπτικό μου ήταν πιο πολύ στις γραμμές "ας διαχωρίσω τα threads ανά θεματολογία και ας πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του κόσμια, να ασχοληθώ και εγώ με τον πυρετό μου". Άσχετο ΥΓ, τελευταία φορά που σου μίλησα ήμουν 17 και έβαφες το σπίτι.
andrip Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 εμείς οι κρητικοί είμαστε παλικάρια μόλις ακούμε πόλεμο κρυβόμαστε στ'αμπάρια ΥΓ: δεν είμαι απ'την κρήτη
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Επειδή συμμετείχα κι εγώ στη συζήτηση, να διευκρινίσω τους λόγους μου (αν και μάλλον σαφείς είναι για όσους κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τις τοποθετήσεις μου). Προφανώς δεν έχω να χωρίσω τίποτε με τους Κρητικούς, ούτε αμφισβητώ πουθενά την παλικαριά τους, τη φιλοξενία τους ή ό,τι άλλο. Απλά, σε άσχετο thread ένα μέλος της κοινότητας υποστήριξε με σαφέστατο, κατά την ταπεινή μου άποψη τρόπο, ότι στη Μάχη της Κρήτης αμύνθηκαν ουσιαστικά μονάχα οι ντόπιοι μαχητές και ότι τόσο η Χωροφυλακή όσο και οι στρατιώτες της Κοινοπολιτείας είτε αδράνησαν είτε δεν προσέφεραν ουσιώδη αντίσταση για διαφόρους λόγους (μικρός αριθμός, ανεπαρκής εξοπλισμός κτλ). Θεώρησα σκόπιμο, λοιπόν, να επισημάνω ορισμένα στοιχεία που δε συνάδουν με αυτή τη θεώρηση, δηλαδή τους επίσημους αριθμούς των Γερμανικών απωλειών σε προσωπικό και υλικό εξοπλισμο, καθώς και τις απώλειες των στρατευμάτων της Κοινοπολιτείας. Αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν, μεταξύ άλλων, ότι ούτε οι ανεπαρκώς εξοπλισμένοι Κρήτες θα μπορούσαν να είχαν καταρρίψει 370 Γερμανικά αεροσκάφη μέσα σε 10 ημέρες με τα τουφέκια του Α' Παγκοσμίου που διέθεταν, ούτε φυσικά οι Σύμμαχοι θα είχαν 18.000 άντρες απώλειες αν απλά παρίσταντο... Επειδή η παρέμβαση γινόταν σε άσχετο thread, περιορίστηκα σε επιγραμματικές αναφορές σε τρία περιστατικά όπου στρατιώτες της Κοινοπολιτείας αμύνθηκαν ηρωϊκά, με σημαντικότατες απώλειες. Αν θέλει κάποιος, ευχαρίστως να πούμε και περισσότερα πράγματα. Κοντολογίς, η παρέμβασή μου είχε αποκλειστικό λόγο τη διαφωνία μου με κάποιες υπερβολές που είδα να γράφονται. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.
Freddie Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 LL_NEO δεν έχω καταλάβει το άνοιγμα αυτού τού topic.Προφανώς ο στρατός αφήνει τραύματα.Δηλαδή επειδή τσακώθηκες με ένα Κρητικό μίσησες ολάκαιρη την Κρήτη?Καί εγώ πριν πολλά χρόνια σε ένα φροντιστήριο πού πήγαινα στην οδό Μπενάκη στην Αθήνα τσακώθηκα αγρίως με ένα Καλαματιανό άρα έπρεπε να μισήσω όλη την Πελοπόννησο? Πάντως πρέπει να πειράχτηκες πολύ τότε ώστε σήμερα να αποκαλείς το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας,νησάκι.Καί εγώ διαφωνώ με ορισμένα έθιμα καί πρακτικές καί μιλώ γιά τούς άσκοπους πυροβολισμούς.Ή σχέση μου με τα όπλα είναι ορατή αν δείς καί από την υπογραφή μου. Καί βέβαια δεν είναι ψέμματα ότι από την Κρήτη πέρασαν πάρα πολλοί επιδρομείς.Αυτό καί μόνο έπρεπε να σε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι αυτός ο τόπος αξίζει! Κανείς δεν λέει ότι οι Κρητικοί συλλήβδην έχουν το αλάθητο ούτε είναι όλοι τα καλύτερα παιδιά.Εγώ να σκεφτείς έφαγα στο στρατό δέκα μέρες φυλακή καί με έβγαλε στη..σέντρα Κρητικός.Καί μάλιστα χωρίς..μαύρη κουκούλα.Προκλητικά.Καί ξέρεις γιατί?Γιατί στο κέντρο Μηχανικού στο Ναύπλιο όπου είχαμε παρουσιαστεί, ήρθε η κοπελιά μου να με δεί καί εγώ βγήκα να τη συναντήσω με άδεια από τη σημαία.Αυτό δεν είναι κακία? Πάντως εγώ υπερασπίζομαι όποιον μιλάει υπερήφανα γιά τον τόπο του απ όποιο μέρος της Ελλάδας καί να είναι.Αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο παραπάνω εγωιστές γιά τον τόπο μας από άλλους αλλά δεν νομίζω να παίζει σημασία αυτό. Θα σε ρωτήσω κάτι.Έχεις πάει ποτέ Κρήτη?Αλλά όχι στις μεγάλες πόλεις όπου οι άνθρωποι έχουν πλέον αλλοτριωθεί,αλλά στην ύπαιθρο,στα χωριά.Μάλλον όχι.Γιατί τότε θα μάθεις πραγματικά τι θα πεί Κρητική φιλοξενία καί φιλότιμο.Όσο γιά το άλλο πού λες περί κτηνοβασίας θα πω ένα ανέκδοτο πού πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι καί τόσο ανέκδοτο. Κάποτε λοιπόν σ ένα ορεινό χωριό ένας γεράκος έβλεπε κάθε φορά το γαιδούρι του να είναι δεμένο σε διαφορετικό σημείο στο χωράφι..Ο γέρος προβληματιζόταν ποιός το έκανε ώσπου ένας γείτονάς του τού υπέδειξε κάποιον τρίτο ο οποίος πήγαινε καί πήd@γε τη νύχτα την γαιδουρίτσα.Πήγε λοιπόν ο πονηρός γέρος καί έπιασε ένα μαυρισμένο τηγάνι καί έτριψε με αυτό τον πισινό τού ζώου καί το μαύρισε με την καπνιά.Πάει μετά καί κάθεται στο καφενείο καί περίμενε.Εν τω μεταξύ ο επιβήτορας πήγε καί έκανε τη δουλειά του με το ζώο ανάβει καί ένα τσιγάρο καί έτσι ξεχαρμανιασμένος πάει γιά το καφενείο.Μόλις μπαίνει μέσα, ο γέρος κοιτάζει το άσπρο παντελόνι του πού είχε γίνει μαύρο, δεν τού λέει τίποτα παρά στρέφεται προς τον καφετζή καί τού λέει.Μανώλη κέρασε σε παρακαλώ το....γαμπρό μου! πού μπήκε. Οί πελάτες ξυνόντουσαν αφού δεν ήταν αυτός ό γαμπρός του.Μετά βέβαια αποκάλυψε ο γέρος το περιστατικό σκάσανε στα γέλια οι θαμώνες καί βέβαια ο δράστης εξαφανίστηκε από την περιοχή γιατί δεν μπορούσε να σταθεί πιά. Θα μού πείς πώρα ότι οί Κρητικοί είναι ανώμαλοι ενώ από άλλα μέρη όχι ε?Εσύ δεν έτυχε ποτέ να μπείς από περιέργεια στη σελίδα animalsex?Αυτό σημαίνει ότι είσαι ανώμαλος? Τέλος πάντων κάνε μιά επίσκεψη προς τη Μεγαλόνησσο καί θα αλλάξεις άποψη. +1. Συμφωνώ απόλυτα.
johnnyestia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Να αφιερώσω μια μαντινάδα στον Snoob, κομματάκι παραφρασμένη για την περίπτωσή μας : Όταν για Κρήτη σου μιλώ άσε με να υπερβάλλω, να κάνω το πικρό γλυκό και το μικρό μεγάλο.
papadakn Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Έλα ξένε στον τόπο μου, έλα και δεν θα χάσεις, Κι απ΄ ότι δείς κι ότι χαρείς ποτέ δεν θα ξεχάσεις, Όλα τα παλικάρια μου θα σε καλοδεχτούνε, Κι ότι έχουν θα το μοιραστούν, με σένα θα γευτούνε, Κι αν έλθεις μάθε πως εδώ η σκέψη σου θα μείνει, Κι ήσυχο η ανάμνηση ποτέ δεν θα σ΄αφήνει. Γιατ΄είν΄ πολλές οι χάρες μου που θα ΄χεις να θυμάσαι, Που σκλάβο τους θα σε κρατούν ώστε να ζεις και να΄σαι! Από τα χρόνια τα παλιά βασίλευα του κόσμου, Με νόμους θεοκρατικούς, με τον πολιτισμό μου, Κι όσοι κι αν με πατήσανε , δυνάστες και φυλές, Σε όλους επιβλήθηκα δεν χάθηκα ποτές! Φιλικά Νίκος
Petza Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Όχι ακριβώς, το σκεπτικό μου ήταν πιο πολύ στις γραμμές "ας διαχωρίσω τα threads ανά θεματολογία και ας πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του κόσμια, να ασχοληθώ και εγώ με τον πυρετό μου". Άσχετο ΥΓ, τελευταία φορά που σου μίλησα ήμουν 17 και έβαφες το σπίτι. Άσε πάλι σε βάψιμο με πετυχαίνεις (έμαθα ότι δεν έχουμε πόλεμο και είπα να βγω από το αμπάρι, δεν βρήκα και καμιά κατσίκα εύκαιρη για κάνα γρήγορο και πλακώθηκα στο βάψιμο ως φανατικός αντιμπογιατζής)
wert Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 χαλούσε την ουράνια αρμονία του. :grin: :grin: :grin: :roll: Ότι ποιό ωραίο και ουράνια αρμονικό έχω ακούσει. Μεγάλη αυτοσυγκράτηση βλέπω. Πως και δεν έχουμε πιάσει τα όπλα ακόμα; Στα όπλα στα όπλα!!!!!!!!!!!!!!
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Το λύσαμε το θέμα ειρηνικά, με μαντινάδες.
johnnyestia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 ...Μια προσφορά ήθους και συμπεριφοράς προς όλους τους insomniacs
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 κάνε μιά επίσκεψη προς τη Μεγαλόνησσο καί θα αλλάξεις άποψη. Ρε παιδιάμ, Μεγαλόνησσο την Κύπρο δε λέμε; ή κάνω λάθος;
geovard Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Ρε παιδιάμ, Μεγαλόνησσο την Κύπρο δε λέμε; ή κάνω λάθος; Δεν ήταν νησί! Ήταν θεριό πού κοίτονταν στη θάλασσα! Ξέρεις πόσα νησάκια της Ελλάδας πρέπει να βάλεις δίπλα-δίπλα γιά να φτειάξεις την Κρήτη? Μεγαλόνησσος δεν είναι όνομα είναι χαρακτηρισμός,άρα μπορεί να υπάρξουν καί περισσότερες από μία.:smile:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.