Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Εγώ πάντως θα σκεφτώ πολύ σοβαρά αν θα επιτρέψω στα παιδιά μου (όταν κάνω) να βλέπουν τηλεόραση. Ελπίζω μόνο να μπορεί και τότε η ανθρωπότητα να κατεβάζει από ίντερνετ επεισόδια από σειρές. Τότε θα το κάνω οπωσδήποτε! Εμπρός! Το ίντερνετ θα σταματήσει την παλιοτηλεόραση!
adi32 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 σοβαρα μιλας ή πλακα κανεις ? το ιντερνετ ειναι 123827648321764218764821648216482 φορες χειροτερο
Elric_The_Melnibonian Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 ταινίες ? τις βλέπω στο Pc νέα ? στο Pc αθλητικά ? στο Pc anime ? τα βλέπω στο pc games ? στο pc to ps2 το βαρέθηκα sex ? όχι στο pc . απο τις τσόντες προτιμώ τις δικές μου ιδιωτικές παραγωγές (όποτε βρίσκω δεν έχω και το άρωμα με σήμα το αλογάκι) . Τηλεόραση την έβγαλα απο τη μπρίζα, δεν ειχα μπρίζα για το blacklight.την κοτσάρω όταν λιώνω και βάζω τα plugin του winamp σε όλες τις οθόνες στο δωμάτιο. ειλικρινά όταν ακουώ συζήτηση που αρχίζει με το "είδες χθες στο <insert κανάλι>" η μόνη απάντηση είναι "I hate you".
Arioch79 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 σοβαρα μιλας ή πλακα κανεις ?το ιντερνετ ειναι 123827648321764218764821648216482 φορες χειροτερο Ρε παιδιά, δεν μπορούμε να κρίνουμε τα μέσα από τα περιεχόμενά τους. Το να κράζεις το διαδύκτιο επειδή κάποιος ανέβασε σε αυτό παιδική πορνογραφία, είναι σα να κράζεις τη συσκευή της τηλεόρασης επειδή δείχνει τον Ευαγγελάτο. Μπορούμε να κατακρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα μέσα, αλλά είναι τουλάχιστον αστείο να αφορίσουμε ένα μέσο όπως το διαδύκτιο επειδή παρέχει τη δυνατότητα σε κάποιους να ανεβάζουν και να προβάλλουν αμφιλεγόμενο ή και παράνομο περιεχόμενο. Πέρα από τη σαφή ανωτερότητά του ως μέσο σε σύγκριση με την τηλεόραση (βλ. διαδραστικότητα), μπορεί τα χειρότερα της τηλεόρασης να μην φτάνουν ούτε κατά διάννοια τα χειρότερα του διαδυκτίου, αλλά αν η τηλεόραση περιέχει 90% (και λίγα λεώ) σκουπίδια, το ίντερνετ είναι το πολύ 50-50. adi, τα παραπάνω σχόλια είναι γενικά, απλά πιάστηκα από το σχόλιό σου για να τα κάνω. Προφανώς και έχεις δίκιο, αν η θέαση της τηλεόρασης πρέπει να επιτηρείται μία φορά από τους γονείς, τότε η χρήση του διαδυκτίου πρέπει να επιτηρείται εκατό.
punky Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Είναι εντελώς άστοχη η σύγκριση του internet με την τηλεόραση. Η τηλεόραση δεν είναι χειρότερη από το internet, ούτε το internet έχει κάποια μαγική ιδιότητα που το καθιστά ηθικό, αντικειμενικό και συνολικά καλύτερο. Ότι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό το καλύτερο. Η τηλεόραση απλά, είναι το μαζικότερο μέσο αυτή τη στιγμή. Υπάρχει στα σαλόνια, στα υπνοδωμάτια, στα καφέ, στα καράβια, παντού. Όταν το internet αποκτήσει αυτή τη μαζικότητα (πχ όταν κατακλυστούμε με portable web συσκεύες και οι αυριανοί 70άρηδες ξέρουν να τις χρησιμοποιούν όπως πατάνε το On στην TV), τότε θα είναι η αντίστοιχη TV. Επίσης, κάπου στην άκρη του μυαλού μας, η τηλεόραση είναι το Mega. O Ant1. Και καμιά δεκαριά σκουπιδοκάναλα που είναι σε διψήφιες θέσεις της τηλεόρασής μας αλλά ποτέ δεν θυμόμαστε ακριβώς που. Άρα ταυτίζουμε την TV με την προβολή συγκεκριμένης θεματολογίας, η οποία είναι και σχετικά εύκολα ελέγξιμη από επιτροπές τύπου ΕΣΡ. Παράλληλα, αν την επόμενη μέρα μιλήσουμε με 5 διαφορετικούς ανθρώπους, μέσα σε 10 λεπτά έχουμε πλήρη εικόνα του τι προβαλλόταν την προηγούμενη μέρα στην V. Αντιθετως, το internet είναι αχανές και πρέπει να ξέρεις για να πας κάπου. Και όταν είναι αχανές και τόσο πολυπρόσωπο, καταλήγει να μην έχει πρόσωπο τελικά. Για κάποιους, το internet είναι το in.gr και το sportime. Για άλλους ένα φόρουμ που του βρίσανε τη μάνα οι φανατικοί χρήστες των Mac, επειδή τους είπε αδερφές με υπερτιμημένες λευκές συσκεύες. Για άλλον είναι το eMule. Και για άλλον είναι το συνδρομητικό site που κατεβάζει τσόντες. Δεν υπάρχει η ίδια εικόνα για το τι είναι. Για την τηλεόραση όμως, έχουμε σχεδόν όλοι την ίδια εικόνα. Κλείνω αυτό τον off topic πρόλογο, για να πω ότι καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοεί ο topic starter. Πως από τη στιγμή που κάτι μπαίνει στην τηλεόραση, μπαίνει και σε άλλο επίπεδο στη ζωή μας. Γίνεται "φυσιολογικό", κοινωνικά αποδεκτό. Μέχρι και επιβεβλημένο. Να πάρω ένα ακραίο παράδειγμα: Φαντάζομαι ότι κάπου, κάποιοι (εκτός αν είναι εντελώς κινηματογραφικός μυθος) παίζουν ξύλο σχεδόν μέχρι θανάτου, σε κρυφά post industrial στέκια. Ενώ τριγύρω, διάφοροι τύποι που έχουν στοιχηματίσει, παραληρούν. Φαντάζομαι είναι γνωστό το concept. Ξέρεις, του όλα επιτρέπονται. Κόβουμε κάνα χέρι, βγάζουμε κάνα μάτι. Και τέτοια. Σκεφτήτε το extreme ενδεχόμενο, όπου νομικά μπορεί να στέκει, να υπογράψουν κάποιοι ότι αποδέχονται το γεγονός ότι μπορεί να χάσουν κάνα χέρι ή μάτι, σε πάλη ενός τηλεπαιχνιδιού. Ενώ τσιτωμένοι τηλεθεατές-καταναλωτές Pizza Roma, ποντάρουν στέλνοντας SMS. Είναι εντελώς διαφορετικό πια, το τι έχει αρχίσει να αποδέχεται η κοινωνία, ως αποδεκτό. Επειδή έχει φτάσει στην τηλεόραση. Το μαζικότερο ίσως μέσο. Θέλω να πω, ότι extreme και μαλακία το παράδειγμα, αλλά καταλαβαίνω το point του ποιητή.
adi32 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 απλα το ειπα απο την πλευρα της επιτηρησης ενα καναλι συνδρομητικο ελεγχεται απο τους γονεις ή τα αλλα καναλια καπως ελεγχονται απο καποια ραδιοτηλεοπτικα συμβουλια το ιντερνετ δεν ελεγχεται απο κανεναν και εχει προσβαση πολυ ευκολοτερη καθε μικρο παιδακι
..MementoMori.. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Και το λενε τα τελευταια 2300 χρονια... Χωρις πλακα σηκωνει παααααρα πολυ συζητηση αυτο που ειπες.... Καθε ιστορικη περιοδος χρειαζεται τις μαγισσες της...
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 απλα το ειπα απο την πλευρα της επιτηρησηςενα καναλι συνδρομητικο ελεγχεται απο τους γονεις ή τα αλλα καναλια καπως ελεγχονται απο καποια ραδιοτηλεοπτικα συμβουλια το ιντερνετ δεν ελεγχεται απο κανεναν και εχει προσβαση πολυ ευκολοτερη καθε μικρο παιδακι Σου φαίνεται ότι η τηλεόραση ελέγχεται από κάποιον; Άλλωστε το χειρότερο για μένα με την τηλεόραση δεν είναι το σεξ. Προτιμώ να έχουν δει τσόντες τα παιδιά μου (καλά από μια ηλικία και έπειτα), παρά να έχουν μάθει απ' έξω όλο το "Κωνσταντίνου και Ελένης" (επίτηδες χρησιμοποιώ ΟΧΙ τραβηγμένο από τα μαλλιά παράδειγμα σειράς). Όσο θα βρίσκονται σε μικρότερες ηλικίες, υπάρχουν και προγράμματα που κάνουν parent control. Για μένα η μεγάλη διαφορά, είναι ότι στο ίντερνετ επιλέγεις εσύ ανά πάσα στιγμή τι θα δεις. Αν το παιδί βλέπει τσόντες στο ίντερνετ, καταλαβαίνει και νιώθει μέσα του ότι εκείνη τη στιγμή κάνει κάτι ανάρμοστο και το κάνει στα κρυφά (έχουν κ αυτά τα γοητεία τους). Όταν όμως βλέπει πράγματα στην τηλεόραση, αυτά που βλέπει δεν τα κρίνει ως περίεργα. Τα κρίνει ως κοινωνικά φαινόμενα και τα θεωρεί δεδομένα της πραγματικότητας. Η σύγκριση τηλεόρασης - ίντερνετ είναι off topic είναι η αλήθεια όμως. Πάντως, δεν κρίνω το μέσο. Ούτως ή άλλως δε μιλάω για φιλοσοφία. Κρίνω την πρακτική χρήση του μέσου. Η τηλεόραση, ναι, θα μπορούσε να είναι καλύτερη ως τέλεια, το ίντερνετ επίσης και φυσικά και τα δύο θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. ΑΛΛΑ η τηλεόραση αυτή τη στιγμή είναι γεμάτη ηλίθιους, ενώ στο ίντερνετ υπάρχουν και έξυπνοι άνθρωποι. Πιθανώς αν το ίντερνετ γίνει δημοφιλές σαν μέσο, να αναγκαστούν στην τηλεόραση να ανεβάσουν το επίπεδο τους.
adi32 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 η τηλεοραση φυσικα και ελεγχεται σε σχεση με το ιντερνετ υπαρχει το προγραμμα ξερεις ποια ωρα μπορει να δει το παιδι σου κατι και φυσικα το ΕΣΡ (οσο κι αν κανει κατι) στο ιντερνετ ποια φραγη υπαρχει?
fireflies Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Αν το παιδί βλέπει τσόντες στο ίντερνετ, καταλαβαίνει και νιώθει μέσα του ότι εκείνη τη στιγμή κάνει κάτι ανάρμοστο και το κάνει στα κρυφά (έχουν κ αυτά τα γοητεία τους). Όταν όμως βλέπει πράγματα στην τηλεόραση, αυτά που βλέπει δεν τα κρίνει ως περίεργα. Τα κρίνει ως κοινωνικά φαινόμενα και τα θεωρεί δεδομένα της πραγματικότητας. . Τι κάνει την τσόντα του φίλμνετ κοινωνικό φαινόμενο και την τσόντα στο ίντερνετ ανάρμοστη και αντικοινωνική? Δεν ειρωνεύομαι. Αλήθεια δεν καταλαβαίνω τη διαφορά.
Lucifer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δε λέμε για την τσόντα, λέμε για μια εκπομπή που βλέπει κοινό γύρω γύρω να επευφημεί.
fireflies Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δε λέμε για την τσόντα, λέμε για μια εκπομπή που βλέπει κοινό γύρω γύρω να επευφημεί. Καλά Λούσιφερ. Θες να πεις ότι δεν έχω καταλάβει το τόπικ και ποστάρω άσχετες απορίες? Έχω και δικαιολογία: το μυαλό μου αλλού.
ClouD Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 -H τηλεόραση είναι το Κολοσαίο της σύγχρονης κοινωνίας. -Ντούκου -Ναι' date=' αλλά στις μέρες μας δεν ξέρει πώς να τη διαχειριστεί. -Υποτίθεται. -Αν ήταν λιγότερο απαθείς οι γαζέλες, δεν θα τις 'τρώγαν τόσο εύκολα τα λιοντάρια.[/quote'] Still, η τηλεόραση δεν είναι επιμορφωτικό μέσο. Μπορεί, κάποιες στιγμές να είναι και επιμορφωτικό μέσο, αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Άσχετα από το πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση της, πόσο χρόνο καταναλώνει μεγάλο τμήμα του πληθισμού των δυτικών κοινωνιών μπροστά της, δεν είναι επιμορφωτικό μέσο. Κολοσαίο ή μη, δεν είναι. Τη σεξουαλικότητά του όταν αρχίζει να αφυπνίζεται ποτέ δεν ήξερε ούτε θα ξέρει πως να τη διαχειριστεί κάποιος έφηβος. Πρόκειται για κάτι νέο και πανίσχυρο, το οποίο θα μάθει να διαχειρίζεται από τη στιγμή που θα μπεί στην εφηβεία. Ε εντάξει, για το αν είναι όντως ικανός ή όχι, ένας ενήλικος να προστατέψει το/τα παιδιά του από άκαιρες επιρροές, δεν φταίνε οι ίδιες οι επιρροές, κάτι άλλο φταίει. Για τις γαζέλες, είπα, όσο δεν απειλούνται άμεσα Τώρα, να γράψω και λίγο πιο συμπαθητικά την άποψή μου. Έγραψα τα παραπάνω γιατί πιστεύω ότι πάντα υπήρχαν προκλήσεις σε κάθε κοινωνία, και πάντα θα υπάρχουν. Όπως και να το κάνουμε τα μέσα τα οποία στηρίζονται στις προτιμήσεις του συνόλου για την μορφή του προϊόντος που θα παρέχουν, δύσκολα θα δώσουν κάτι καλό. Αντίστοιχο με τον κόσμο που τα παρακολουθεί θα είναι πάντα αυτό που παράγουν, γιατί αλλιώς δεν θα έχουν κέρδος, δηλαδή λόγο ύπαρξης. Ε και εφόσον με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η μάζα βρίσκει τον τρόπο να δηλώσει την παρουσία της, γιατί να ξαφνιαζόμαστε με το ότι σε μία εκπομπή με κοινό γίνεται κάτι τέτοιο περισσότερο από οτιδήποτε (και παραδείγματα βρίσκει κανείς καθημερινά στο άμεσο περιβάλλον του και μάλιστα όχι λίγα) συναντάμε που δείχνει πόσο υποτιμημένη είναι η έννοια του ερωτισμού σήμερα. Εννοώ, όταν βλέπεις καθημερινά ότι οι άνθρωποι δεν εκτιμούν τον ερωτισμό, γιατί ξαφνιάζεσαι όταν βλέπεις ότι τους φτιάξανε και ένα show όπου μπορούν να συμμετάσχουν; Αυτό με το Ιαπωνικό (?) show με τους διαγωνισμούς πίπας δεν το είχες πάρει πρέφα; Και πρέπει είναι και αρκετά παλιότερο... Προσωπικά λοιπόν, δεν μου λέει τίποτα, πέρα από το ότι εφόσον υπάρχει, το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσε να δημιουργήσει είναι στα παιδία, για τα οποία δεν ευθύνομαι εγώ που δεν έχω. Γι αυτό ξεκίνησα έτσι.
johnnyestia Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 .... Αυτό με το Ιαπωνικό (?) show με τους διαγωνισμούς πίπας δεν το είχες πάρει πρέφα; Και πρέπει είναι και αρκετά παλιότερο... Για αυτό έχουμε ελλειπείς πληροφορίες. Παρακαλείσθε όπως ενημερώσατε ο.π.γ.γ. για να επιληφθούμε του θέματος.
Arioch79 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Still' date=' η τηλεόραση δεν είναι επιμορφωτικό μέσο. Μπορεί, κάποιες στιγμές να είναι και επιμορφωτικό μέσο, αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Άσχετα από το πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση της, πόσο χρόνο καταναλώνει μεγάλο τμήμα του πληθισμού των δυτικών κοινωνιών μπροστά της, δεν είναι επιμορφωτικό μέσο. Κολοσαίο ή μη, δεν είναι.[/quote'] Όπως κατέστησα σαφές στα περισσότερα από τα posts μου, ούτε εγώ θεωρώ την τηλεόραση επιμορφωτικό μέσο. Απλά είναι αυτή τη στιγμή μακράν το δημοφιλέστερο μέσο ψυχαγωγίας/ενημέρωσης, και συνεπώς το ενδεικτικότερο για την εικόνα της σημερινής κοινωνίας. Και όπως είπε και ο punky: "από τη στιγμή που κάτι μπαίνει στην τηλεόραση, μπαίνει και σε άλλο επίπεδο στη ζωή μας. Γίνεται "φυσιολογικό", κοινωνικά αποδεκτό. Μέχρι και επιβεβλημένο." Αυτό είναι που προσπάθησα να εκφράσω με το ποστ μου. Όχι ότι η εκπομπή ευθύνεται για την ηθική κατάπτωση της εποχής μας. Αλλά ότι η ύπαρξη αυτής της εκπομπής, είναι ενδεικτική αυτής της ηθικής κατάπτωσης. Οι περισσότεροι που θεωρούν υπερβολική ή λάθος τη θέση μου, εστιάζουν στο ότι βλέπουμε πολύ χειρότερα φαινόμενα στην ίδια τη κοινωνία. Δεν διαφωνώ με αυτό, αλλά το σκεπτικό μου συνοψίζεται για άλλη μια φορά στα λόγια του punky. Τη σεξουαλικότητά του όταν αρχίζει να αφυπνίζεται ποτέ δεν ήξερε ούτε θα ξέρει πως να τη διαχειριστεί κάποιος έφηβος. Πρόκειται για κάτι νέο και πανίσχυρο, το οποίο θα μάθει να διαχειρίζεται από τη στιγμή που θα μπεί στην εφηβεία. Η κοινωνία των ανθρώπων δεν είναι τόσο απλή όσο η κοινωνία των ζώων. Το σεξ για μας δεν είναι τόσο απλό όσο "βρίσκω μια τρύπα και βάζω μέσα το πράγμα μου". Γι' αυτό και επιμένω ότι οι νέοι χρειάζονται σωστή καθοδήγηση ώστε να ανακαλύψουν σωστά την σεξουαλικότητά τους και να αποκτήσουν μια υγιή εικόνα για το σεξ. Δεν βρίσκεις τραγικό ότι οι έφηβοι προτιμούν να μάθουν για το σεξ από τσόντες, επειδή ντρέπονται να το συζητήσουν με τους γονείς τους; Ε εντάξει, για το αν είναι όντως ικανός ή όχι, ένας ενήλικος να προστατέψει το/τα παιδιά του από άκαιρες επιρροές, δεν φταίνε οι ίδιες οι επιρροές, κάτι άλλο φταίει. Εννοείται αυτό. Οι "κακές" επιρροές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από αυτές, όχι χτυπώντας τους το χέρι κάθε φορά που πάνε να το βάλουν στη πρίζα, αλλά εξηγώντας τους γιατί δεν πρέπει να το βάλουν εκεί. Από την άλλη όμως οι επιρροές αυτές έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Άντε να εξηγήσεις στην κόρη σου ότι δεν πρέπει να ντύνεται σαν ξέκωλο, όταν όλες οι φίλες της φοράνε χαμηλοκάβαλο με το στρινγκ να φτάνει μέχρι τον αφαλό. Πόσο μάλλον όταν άτομα όπως η Σάσα Μπάστα προβάλλονται ως επιτυχημένες νέες κοπέλες από την τηλεόραση. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που κινδυνεύεις να κάνεις το παιδί σου περιθωριακό για να το κρατήσεις στον "ίσιο δρόμο". Όπως και να το κάνουμε τα μέσα τα οποία στηρίζονται στις προτιμήσεις του συνόλου για την μορφή του προϊόντος που θα παρέχουν, δύσκολα θα δώσουν κάτι καλό. Αντίστοιχο με τον κόσμο που τα παρακολουθεί θα είναι πάντα αυτό που παράγουν, γιατί αλλιώς δεν θα έχουν κέρδος, δηλαδή λόγο ύπαρξης. Δεν μπορώ να διαφωνήσω σε αυτό. Άλλωστε όπως είπα και νωρίτερα, η τηλεόραση είναι ενδεικτική του επιπέδου της κοινωνίας, δεν το διαμορφώνει η ίδια. Η ερώτησή μου είναι: Γιατί πρέπει απαραίτητα οι προτιμήσεις του συνόλου να είναι σκουπίδια; γιατί να ξαφνιαζόμαστε με το ότι σε μία εκπομπή με κοινό γίνεται κάτι τέτοιο περισσότερο από οτιδήποτε (και παραδείγματα βρίσκει κανείς καθημερινά στο άμεσο περιβάλλον του και μάλιστα όχι λίγα) συναντάμε που δείχνει πόσο υποτιμημένη είναι η έννοια του ερωτισμού σήμερα. Το ότι η έννοια του ερωτισμού είναι υποτιμημένη δεν με ξάφνιασε. Ξέρω πολύ καλά ότι η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το σεξ είναι τελείως λανθασμένη. Εστίασα στην ηθική διάσταση του φαινομένου. Αυτό με το Ιαπωνικό (?) show με τους διαγωνισμούς πίπας δεν το είχες πάρει πρέφα; Και πρέπει είναι και αρκετά παλιότερο... Δεν το ξέρω αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι το ότι υπάρχει αντίστοιχη εκπομπή με αυτή που περιέγραψα και η οποία είχε βγει νωρίτερα ακυρώνει τη λογική μου. Προσωπικά λοιπόν, δεν μου λέει τίποτα, πέρα από το ότι εφόσον υπάρχει, το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσε να δημιουργήσει είναι στα παιδία, για τα οποία δεν ευθύνομαι εγώ που δεν έχω. Αν όμως συμμετέχεις σε αυτή τη κατάσταση με την απάθειά σου, μην λες τίποτα μετά όταν θα βλέπεις τα τρισχειρότερα, και μάλιστα όταν θα συμμετέχουν σε αυτά και τα παιδιά σου. Και οι σημερινοί γονείς απαθείς ήταν, και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τις κόρες και τους γιους τους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.