Προς το περιεχόμενο

Ας βοηθησουμε να μπει η Ακροπολη στα 7 θαυματα του κοσμου


MesmerizingGirl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πλησιάζουν οι μέρες μέχρι να καθοριστούν τα νέα 7 θαύματα του κόσμου και η εν εξελίξει παγκόσμια ψηφοφορία, θέτει μέχρι στιγμής την Ακρόπολη στον κίνδυνο να μην βρίσκεται πλέον ανάμεσά τους,αφου βρισκεται μεχρι στιγμής στην 8η θέση, ανάμεσα σε 21 υποψηφιότητες κι αν δεν ψηφίσουμε όλοι με σκοπό να την ανεβάσουμε κατά μία θέση και να την εντάξουμε πάλι στα μνημεία τα οποία θα αποτελούν από τις 7/7/2007 (τότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στη Λισαβόνα) τα νέα 7 θαύματα του κόσμου κινδυνεύουμε να μας φάει η μαρμάγκα της αδιαφορίας ακόμα μία φορά.

 

Γι αυτό ως Ελληνόπουλα και ως Ελληνοπούλες ας βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας, για να διατηρήσουμε την Ακρόπολη μέσα σε αυτά.

 

Η σειρά έως τώρα είναι:

 

Τα μέχρι στιγμής 7 θαύματα του κόσμου (θέσεις 1-7) :

Colosseum, Great Wall, Machu Picchu, Petra, Pyramids of Giza, Statues of Easter Island, Taj Mahal Middle

 

Στις επόμενες θέσεις (8-14):

Acropolis (ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ), Angkor, Chichen Itza, Eiffel Tower, Kremlin/ St. Basil, Stonehenge

 

Τελευταίες 7 θέσεις (15-21):

Alhambra, Haria Sofia (η Αγιά Σοφιά στην Πόλη), Kiyomizu Temple, Neuschwanstein Castle, Statue of Liberty, Sydney Opera House, Timbuktu.

 

Από άποψη τακτικής, επειδή όλοι ρίχνουν επτά ψήφους, εξυπηρετεί να ψηφίσουμε την Ακρόπολη και 6 ακόμα από την τελευταία επτάδα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η η Αγιά Σοφιά στην Πόλη (Haria Sofia).

Αποφύγετε τα Statues of Easter Island, Taj Mahal Middle, τα οποία καταλαμβάνουν την 6η και την 7η θέση.

 

Βάλτε, λοιπόν, οικογένεια, φίλους, γνωστούς και συναδέλφους να ψηφίσουν την Ακρόπολη στο site

 

http://www.new7wonders.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Υπάρχει ήδη topic: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=174749

 

Αλλά μια στιγμή...

 

Κάτι μου θυμίζει αυτό...

 

Λες;...

 

Ας βάλουμε την Ακρόπολη στα 7 Θαύματα του Κόσμου

 

Πως; Με την ψήφο μας! Η έμπνευση για την κατάρτιση της λίστας με τα "Νέα 7 Θαύματα του Κόσμου" αποδίδεται στον Ελβετό Μπερνάρ Βέμπερ, ο οποίος σκέφτηκε ότι μια παγκόσμια ψηφοφορία θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό. Το κορυφαίο μνημείο της Αθήνας, η Ακρόπολη, μετά από καθολική απαίτηση πολιτών από διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλήφθηκε επίσημα στη λίστα των υποψηφιοτήτων, που αριθμεί άλλα 20 σημαντικά μνημεία όπως το Σινικό Τείχος και το Ταζ Μαχάλ. Η ψηφοφορία, που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2005, διεξάγεται προς το παρόν ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί πάνω από 17 εκατομμύρια ψήφοι, από 20 χώρες. Σύντομα θα ανακοινωθούν και αριθμοί για ψηφοφορία μέσω τηλεφώνου (σταθερού ή κινητού), αλλά και SMS. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο φαντασμαγορικής εκδήλωσης την 1η Ιανουαρίου 2006.

 

 

Η διόρθωση μιας ιστορικής παράβλεψης...

 

Ο εμπνευστής της φιλόδοξης παγκόσμιας ψηφοφορίας για την ανάδειξη των "Νέων 7 Θαυμάτων του Κόσμου", Μπερνάρ Βέμπερ, ο οποίος έχει υπάρξει από σκηνοθέτης μέχρι έφορος μουσείου, εξηγεί για ποιο λόγο η Ακρόπολη δεν συμπεριλήφθηκε στον πρώτο ιστορικό κατάλογο των "Επτά Θαυμάτων": "Η ανακήρυξη των Επτά Θαυμάτων της Αρχαιότητας από τον Φίλωνα τον Βυζάντιο, το 200 περίπου π.Χ., ήταν ουσιαστικά ο πρώτος πρακτικός τουριστικός οδηγός στην ιστορία. Γιʼ αυτό και η Ακρόπολη δεν είχε θεωρηθεί ένα από αυτά - γιατί απλούστατα βρισκόταν "εντός έδρας"!".

 

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Αθήνα, κι ενώ βρισκόταν κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης πήρε τη μεγάλη απόφαση: να ανοίξει την ψηφοφορία, υποδεχόμενος στη λίστα οποιοδήποτε μνημείο δημιουργήθηκε από καταβολής πολιτισμού μέχρι το 2.000 μ.Χ.

 

Έτσι, πλέον, η Ακρόπολη φιγουράρει ανάμεσα στις υποψηφιότητες, περιμένοντας τους πολίτες του κόσμου να καταθέσουν τις προτιμήσεις τους.

 

Εκτός από την online ψηφοφορίας, υπάρχει και η δυνατότητα ψήφους στις ηλεκτρονικές κάλπες που έχουν στηθεί στο House of Switzerland (εστιατόριο Ερμείον, Πανδρόσου 15, Πλάκα) και θα παραμείνουν εκεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

 

Η ψηφοφορια εδω : http://www.new7wonders.com/

 

Όλα αυτά από ένα λίγο παλιότερο topic:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=84596

Οι επισημάνσεις δικές μου - τα συμπεράσματα δικά σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...