kyrpar Δημοσ. 9 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2001 Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα τη γνώμη σας (όσων από εσάς αχολούνται με το θέμα) για Video Capturing. Συγκεκριμέρνα θέλω να αγοράσω μια κάρτα για τον εξής σκοπό : Θέλω να μπορώ να "γράφω" από το VCR στον υπολογιστή καθώς και από την τηλεόραση στον υπολογιστη σε μια καλή ποιότητα capturing για μετέπειτα δημιουργία VCD. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής :<P>1) Ποια κάρτα θα μου προτείνατε για αυτό το σκοπό ; (Σε μια λογική τιμή πάντα, λιγότερο από 100.000 δρχ)<P>2) Οι TV - cards μπορούν να πιάσουν κι άλλα κανάλια εκτός από αυτά που πιάνει η τηλεόραση ; (π.χ. κανάλια του εξωτερικού)<P>Ευχαριστώ εκ των προτέρων
operater Δημοσ. 9 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2001 Εδω θα βρεις μερικες απο τις καλυτερες καρτες βιντεο : <A HREF="http://www.amy.gr" TARGET=_blank>www.amy.gr</A> <P>
M.electronic Δημοσ. 9 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2001 Κατα την γνωμη μου πιο πολυ παιζει τι χαρακτη<BR>ριστικα θα εχει η καρτα σου παρα η μαρκα.Προ<BR>τιμησε λοιπον μνημη καρτας τουλαχιστον 64Mb<BR>με 3D accelarator και μνημη βεβαια αρκετη για<BR>RAM.Θες οπωσδηποτε 8 εως 10 Ghz για να κατεβα<BR>σεις ενα εργο μετριου μηκους.<BR>Τωρα για τα καναλια "πιανεις"οτι ακριβως και με την τηλεοραση αφου πας στις ρυθμισεις της καρτας TV και δηλωσεις το συστημα της ληψης<BR>PAL η SECAM.<BR>Ελπιζω να βοηθησα
operater Δημοσ. 9 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2001 Αγαπητε φιλε M.electronic οταν μιλαμε για video και οχι για καρτες γραφικων και οταν θελουμε να δουλεψουμε montaz εχει απολυτη σχεση η μαρκα της καρτας.<BR>
unforgiven Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 Θα χώριζα τις "φτηνές" κάρτες video σε δύο, πολύ χοντρικά, κατηγορίες: Σε αυτές που βρίσκονται επάνω σε κάρτες TV tuner και σε VGA (πχ στις ASUS Delux) και στις κάρτες που κάνουν αποκλειστικά video capture.<BR>Στην πρώτη κατηγορία θα βρεις πολλές με TV Tuner με τιμή γύρω στις 30000. Οι τιμές των VGA ποικίλουν ανάλογα με την κάρτα. Όλες πάνω κάτω έχουν την ίδια ποιότητα (ανάλυση 320*240/25fps). Η ανάλυση αυτή είναι μια χαρά για playback στον υπολογιστή και δεν είναι και τόσο χάλια και για εγγραφή σε VHS. (Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς βέβαια και TVOUT που οι κάρτες με Tuner δεν έχουν).<BR>Στη δεύτερη κατηγορία θα δυσκολευτείς λίγο να βρεις κάτι. Η μοναδική που έχω υπ' όψιν μου (και την οποία είχα και έμεινα ευχαριστημένος) είναι η Pinnacle DC10+, με τιμή γύρω στις 100000. Η ποιότητά της είναι εξαιρετική για την τιμή της. Συνοδεύεται και από ένα πολύ καλό πρόγραμμα για βασικό μονταζ, που μάλλον θα σε υπερκαλύψει. Το μειονέκτημά της είναι ότι δεν έχει tuner, αλλά μπορείς να συνδέσεις επάνω της ένα video και να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Ακόμα, θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο παραπάνω μαζί της, αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.<BR>ʼποψή μου: Αν θέλεις απλά να πειραματιστείς λίγο και σε μια βδομάδα θα βαρεθείς, πάρε μια κάρτα με tv tuner. Αν θέλεις να το δεις λίγο ποιό σοβαρά το θέμα (πχ να μοντάρεις δικές σου ταινίες, αν έχεις βιντεοκάμερα), τότε μην λυπηθείς τις 100000 και πάρε την DC10+.<BR>Ό,τι χρειαστείς, στη διαθεσή σου<P>Α! και μια σημαντική σημείωση: Η DC10+ ΔΕΝ έχει drivers για Windows NT/2000!
MoUCLAs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 egw exw mia asus v7700 deluxe kai kane capturing me poly kalh poiothta eikonas sta 770x540 peripou.....h timh einai ligo tsoyxteri...alla eimai apoluta eyxaristhmenos....!!!
unforgiven Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 Capture σε τέτοιες μεγάλες αναλύσεις μπορεί να γίνει αλλά: α)Με πολλά dropped frames (δηλαδή σε λιγότερα από 25 καρέ το δευτερόλεπτο) και β)Με πάρα πολύ μεγάλη συμπίεση. Οπότε η "πολύ καλή ποιότητα" είναι κάτι το σχετικό. <BR>Υπολόγισε κάτι απλό: κάθε frame με full ανάλυση είναι 720*576 pixels, δηλαδή 1.2ΜΒ. Κάθε δευτερόλεπτο λοιπόν θα πρέπει να διαβάζονται ή να γράφονται στον δίσκο σου 1.2*25=30ΜΒ/sec με σταθερό και αδιάκοπο ρυθμό! Αυτό είναι αδύνατον χωρίς δίσκους LVD συνδεδεμένους σε stripe. Λύση μάλλον δυσανάλογα ακριβή. Ακόμα θα πρέπει η κάρτα να μπορεί να επεγεργάζεται 30ΜΒ/sec, πράγμα που νόνο σε ακριβές (πολύ ακριβές) κάρτες γίνεται. Για να πάρεις μια ιδέα, μία κάρτα των προδιαγραφών αυτών (πχ η Digisuite) κάνει γύρω στα... 4 εκατομμύρια! Και μάλιστα δεν είναι uncompressed, είναι lossles. Δηλαδή κάνει μη απωλεστική συμπίεση σε πραγματικό χρόνο, σαν και αυτή που κάνει το WinZip για να καταλάβεις. Εντάξει, κάνει και άλλα πράγματα, αλλά όλες οι κάρτες αυτής της κατηγορίας κάνουν. Για να κατεβούμε σε τιμές, η Digisuite LE με συμπίεση 1.2:1 (εξαιρετικά μικρή δηλαδή) πρέπει να κάνει γύρω στα 2 εκατομμύρια, και για πιο ερασιτεχνικές λύσεις, υπάρχει η RT2500, γύρω στις 400000. Οπότε καταλαβαίνεις ότι η πραγματικά καλή ποιότητα είναι άπιαστο όνειρο για τις πιο φτηνές κάρτες. Επιμένω σε αυτό που σου είπα: Η καλύτερη λύση για σένα είναι μια DC10+.
spybol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 Mia diaforetikh protash:<BR>WinTV-PVR-pci <BR>eiani tvtuner stereo me fm stereo omws exei epanw diko ths MPEG2 encoder parakalw! timh 92+fpa sto plaisio.i DC10 htan kalh alla panarxaia pleon kai epishs den kanei capture se ypshles analyseis.
spybol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 xehasa na pw oti einai tis hauppauge kai epeidh thes na grafeis se mpeg1 kai apo vcr kai apo tv einai apsogh/<P>Kati poio oikonomiko... pinnacle studio vcd.<BR>karta pou kaneiu real time mpeg1 apo vcr i external tuner me 37+fpa.
unforgiven Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 Δεν αναφέρθηκα στην DC10, αλλά στην DC10+... Έχει μεγάλη διαφορά. Κάνει capture και σε 720*576, αλλά με μεγάλη συμπίεση, όπως είναι επόμενο. ʼλλωστε τι να την κάνεις την ανάλυση, όταν ξεσκίζεται στη συμπίεση;
MoUCLAs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2001 koita3e egw me asus sympiesh poy kanw ta 4 lepta moy bgainoyn gyrw sta 160 mb....
unforgiven Δημοσ. 11 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2001 Οπότε, πρόσεξε (με χοντρικούς υπολογισμούς):<BR>4min=240sec ή 240*25=6000 frames<BR>160mb/6000=0,026mb/frame ή 26kb/frame. To full frame είναι 1.2 mb. Επομένως η συμπίεση είναι πολύ χοντρικά πάνω από 1:45!!!<BR>Γι' αυτό το πρόσθετο hardware της κάρτας σου δεν κάνει ούτε 20000, ενώ από την άλλη μιλάμε για εκατομμύρια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.