Προς το περιεχόμενο

μαζί με άρη βωβό και ελ εμ


HomoR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν λίγο γύρισα από Λαμία και συγκεκριμένα από το Ραλλυ Φθιώτιδας οπού είχα την ευκαιρία να κάνω μια βόλτα με τον Άρη Βώβο στην περίοδο τον δοκιμαστικών.

Πολύ δύσκολο να περιγράφει η εμπειρία μου λαμβάνοντας και υπόψη ότι δεν έχω ξαναμπεί σε αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Με έχουνε πάει γρήγορες βόλτες με πολύ δυνατά αυτοκίνητα αλλά όμως σαν και αυτή καμία.

Η βόλτα περιλάμβανε ανάβαση και κατάβαση στην ιδία διαδρομή η οποία ήταν ασφαλτίνη αλλά με πολλές κλειστές στροφές και φουρκέτες.

Ευθεία δεν κατάλαβα ποτέ ήτανε , κρατούσε ένα ανοιγοκλείσημο του ματιού και οι στροφές διαδέχονταν την άλλη με τρομερή ταχύτητα.

Μεγάλη εντύπωση μου έκανε και το πότε προλάβαινε να ακολουθήσει να αλλάξει γραμμές και η υποδειγματική χρήση του χειρόφρενου , αλλαγή ταχύτητας , γκάζι φρένο.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι μπόρεσα να αντιληφθώ από την οδήγηση στα σημεία που ήτανε φουρκέτες όταν κατεβαίναμε..

Η ταχύτητα πρέπει να ήτανε κάπου στα 140-160 και στα 100 μετρά πριν το πέταλο η και λιγότερο , τσίμπημα στο φρένο 2 κατεβάσματα τιμονιά και χειρόφρενο όλα αυτά πολύ μέσα στο πολύ σε 3 δευτερόλεπτα.

Φοβερή η αίσθηση της ασφαλείας και της σιγουριάς που προσφέρει το αυτοκίνητο , περίμενα να κοπανιέμαι μέσα αλλά η ζώνες και το κάθισμα δεν με αφήναν να πάω πουθενά.

Κατάφερα να κάνω εντύπωση στον Άρη Βωβό με το ποσό ψύχραιμος και ήρεμος ήμουνα , μάλιστα με ρώτησε κιόλας και το σχολίασε και με τον έλ - εμ μετά χαμογελώντας.

Άλλο που μου έκανε εντύπωση ήταν το πόσο φιλικοί ήτανε και οι μηχανικοί και οι άλλοι οδηγοί που είχαν έρθει για δοκιμαστικά και είδα εκεί.

Μαχαίρας , Κύρκος και κάποιους που δεν μπορώ να θυμηθώ.

Πάντα έβλεπα τους αγώνες ραλλυ σαν μια μεγάλη παρέα , παρόλο που είμαι θεατής , και έτσι και πρέπει να είναι , αν όλοι το δούμε έτσι τα πράγματα πιστεύω ότι θα γίνουνε καλυτέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι πολύ τυχερός που έζησες τέτοια εμπειρία!

 

Γενικά πάντως οι οδηγοί σε τέτοιες βόλτες γλυστράνε περισσότερο και το κάνουν θεαματικό μιας και δεν υπάρχει το άγχος του χρόνου.

 

Φαντάσου λοιπόν πόσο τρομακτικό θα είναι να βλέπεις από μέσα τον Λεμπ να περνάει τέζα από την Παύλιανη κηνυγώντας το χρόνο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...