Προς το περιεχόμενο

Εκκλησία, τελικά προσφέρει τίποτα;

leuko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ναι και εγώ το είδα, αποτρόπαιο και φρικιαστικό, ειδικά εκεί που τους μαστίγωναν δεμένους σε πασσάλους αυτοί της ιεράς εξέτασης

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αστα ρε φίλε, έχουμε γεμίσει κωλοφασίστες.

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ λέω να μετονομάσουμε το topic σε "Γράψτε ό,τι σας καπνίσει". Μέσα σε 2 σελίδες έχει γίνει αναφορά στην εκκλησία, τον Ιησού, τις τράπεζες, τη φοροδιαφυγή, τους Εβραίους, τον ρατσισμό, την οικογενειακή ζωή, τους μουσουλμάνους της Θράκης και δεν ξέρω γω τι άλλο... Πώς τα συνδέσατε όλα αυτά, δεν έχω καταλάβει!

Δημοσ.
εκκλησία, τον Ιησού,

Δε νομίζω να είναι ασχετα αυτά τα δυο.

τις τράπεζες, τη φοροδιαφυγή, τους Εβραίους

οι Εβραίοι τα πρωτοδημιούργησαν αυτά.Επίσης κολλάνε οι Εβραίοι με τον Ιησού γιατί έζησε και δίδαξε στην Ιουδαία

Τώρα οι μουσουλμάνοι κολάνε γιατί και αυτοί είναι θρησκευομενοι άνθρωποι:-D

Δημοσ.

Παιδια... ολες οι εκκλησιες σε ολο τον κοσμο ειναι ανωνυμες εταιριες...

Αλλα ειδικα η Ελληνικη ειναι πρωταθλητρια της υποκρισιας...

Τωρα το θεμα της πιστης... ειναι προσωπικο θεμα του καθενος ~

Δημοσ.
Δε νομίζω να είδες την ταυτότητα του;Τώρα για τη ρίζα του ιεσσαί είναι αστειότητες ότι κατάγεται από τη γενιά του Αβρααμ(αιμομίκτη).Εσύ ξέρεις τον πρόγονο σου προ 1000 ετών;

1 είναι η τοκογλυφία.Οι πρώτοι τραπεζίτες στην Ευρώπη ήταν Εβραίοι γύρω στο 1300

2.Το μίσος προς άλλες φυλές

Επίσης υπάρχουν αναφορές στην παλαια διαθήκη για Κρήτες ,Βαβυλωνίους Ασσυρίους κλπ.Ολη η Π διαθήκη μιλάει για το πως θα ξαναγίνουν πανίσχυροι οι Εβραίοι.Και τσέκαρε τι λένε γι αυτό οι παπάδες.Ρε εδώ σούρνουν τα εξαμάξης στους ιδίους σας πείραξε μια ατάκα για τους Κρήτες;Ναι αλλά και εγώ αν δω τη γκόμενα μου με τρεύπιο παντελόνι (τι σαχλομόδα και αυτή )θα της πω πως βγαίνεις έτσι αν δω μιαν άλλη δε με νοιάζει.

3.Το γεγονός ότι οι ίδιοι οι Εβραίοι στηρίζουν φασιστικές κυβερνήσεις (φασίστας δεν είναι μόνο ο Χίτλερ αλλά και όποιος λειτουργεί σαν αυτόν) κατέχοντας παράνομα εδάφη των Παλαιστίνιων και σκοτώνοντας καμιά 100αριά Λιβανέζους (κυρίως γυναίκες κα μικρά παιδιά )επειδή γι αυτούς είναι σκυλιά

4.Οι γερμανοί μετυά το 45 δε στήριξαν ναζήδες.Επί 30 χρόνια τώρα το Ισραήλ δολοφονεί άμαχο πληθυσμό και τα φασιστικά κόμματα κυβερνούν.

5.Το Σαντάμ που το φάγανε γιατί λες να τον φάγανε;Με τον Αχματντινεζάντ γιατί δεν τον γουστάρουν;

Απλά δε θα πρπεπε να τους πληρώνει το κράτος.

Είναι φοροφυγάδες γιατί κανείς σε ιδιωτικά ιατρεία δε ζητάει απόδειξη.Γενικά στην Ελλάδα οι μισθωτοί είναι οι πιο μαλάκες.

Οσον αφορά την καταγωγή του Ιησού την γνωρίζω μόνο από τα εκκλησιαστικά γραπτά, από ιστορικά στοιχεία μπάζει από παντού ο χριστιανισμός.

Ο ίδιος ο Ιησούς σε κανένα σημείο δεν αποκύρηξε τα εβραικά θρησκευτικά κείμενα ή τους προγόνους του και την ιουδαική θρησκεία.

Οσον αφορά το μίσος της ιουδαικής θρησκείας, είναι έκδηλο σε όλες τις συγγενικές θρησκείες (χριστιανισμός ορθόδοξων, καθολικών κλπ.). Εκτός και αν θεωρείς την Αποκάλυψη βιβλίο αγάπης:???:

Η Παλαιά Διαθήκη που αναφέρεις δεν είναι και αυτή βασικό και αναπόσπαστο τμήμα του χριστιανισμου?

Το μίσος των εβραίων που αναφέρεις στην Π.Δ, σήμερα διδάσκεται στα Ελληνικά σχολεία ως μέρος του Ελληνικού πολιτισμού!

Οσο παράνομη είναι η κατοχή της Κων/πολής από τους Τούρκους, άλλο τόσο είναι και παράνομη η κατοχή της περιοχής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.

Οσον αφορά τους φοροφυγάδες γιατρούς... δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν με τους εβραίους:confused:

και ο πόλεμος χωρίς λόγο στον Λίβανο μήπως δεν ήταν σε βάρος της ανθρωπότητας? Η σφαγή των παλαιστηνίων?

Το σε πιο έθνος ανήκει κάποιος δεν κάνει και τον χαρακτήρα του... Επειδή ακριβώς ο ιησούς ξεχώρισε απο τους υπόλοιπους εβραίους, γ αυτό και τον καθάρισαν... Φυσικά όμως υπήρχαν και εβραίοι που τον ακολούθησαν...

Ο πόλεμος στην Παλαιστίνη είναι ευθύνη και των δύο πλευρών.

Να μην ξεχνάμε και τους Ισραηλινούς πολίτες που σφαγιάζονται από τους τρομοκράτες.

Ελεος πια, έχουμε κάνει ήρωες όλους τους τρομοκράτες... την περίοδο που έγινε η επίθεση στους δίδυμους πύργους, πανηγύριζαν όλοι οι κομπλεξικοί και έκαναν ήρωα ακόμη και τον Μπιν Λάντεν.

Δεν λέω οτι οι ΗΠΑ είναι η αγαθή υπερδύναμη, αλλά ας μην φτάνουμε στο σημείο να υποστηρίζουμε κατακάθια και τρομοκράτες.

Δημοσ.

Ο πόλεμος στην Παλαιστίνη είναι ευθύνη και των δύο πλευρών.

Να μην ξεχνάμε και τους Ισραηλινούς πολίτες που σφαγιάζονται από τους τρομοκράτες.

Ελεος πια, έχουμε κάνει ήρωες όλους τους τρομοκράτες... την περίοδο που έγινε η επίθεση στους δίδυμους πύργους, πανηγύριζαν όλοι οι κομπλεξικοί και έκαναν ήρωα ακόμη και τον Μπιν Λάντεν.

Δεν λέω οτι οι ΗΠΑ είναι η αγαθή υπερδύναμη, αλλά ας μην φτάνουμε στο σημείο να υποστηρίζουμε κατακάθια και τρομοκράτες.

1ον) πιος μίλησε για Bin Landen?

2ον) Εγώ δεν είδα να σκοτώνετε κανένας τρομοκράτης, αντιθέτως το να σφάζονται παιδιά και άμαχοι, το να χρησιμοποιούνται αθώοι παλαιστήνιοι ώς ανθρώπινες ασπίδες για την εισβολή σε κτίρια κτλπ τα είδα..

3ον) δεν αναφέρθηκες στον πόλεμο στον Λίβανο? Γιατί άραγε?

4ον) δεν θα με παρεξένευε καθόλου αν σε άκουγα να λες ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έγινε γιατί ο Σαντάμ είχε πυρινικά και όπλα μαζικής καταστροφής...

5ον) Με την λογική σου η γενοκτονία των αρμενίων και των ποντιών στην Τουρκια, είναι ευθήνη και των 2 πλευρών. Με την ίδια λογική το ίδιο ισχύει και για τους Κούρδους, αλλα και για την περίπτωση των εβραίων στην ναζιστική γερμανία... Ηταν ευθήνη και των 2 πλευρών.

6ον) Με την ίδια λογική επίσης, εφόσον η 17 νοέμβρη βρισκότανε κάπου στην Αθήνα, η καλύτερη αντιμετώπιση θα ήτανε να ρίξουμε στην Αθήνα μια βόμβα και να σκοτωθούν όλοι οι κάτοικοι, έτσι θα γλιτώνμε και από τους τρομοκράτες..

Δημοσ.
αυτή τη φορά κάνω ένα σχόλιο ontopic: Εγώ το θεωρώ δλδ το να μην πας μια φορά στην εκκλησία την ανάσταση γαιδουριά...

εγώ πάλι το θεωρώ υποκρισία αν το μόνο που τον νοιάζει κάποιον είναι το αν φανεί «γαϊδουριά».

είναι χειρότερα από το να μην πάει και μάλιστα πολύ, διότι δεν είναι μια απλή συνάθροιση. έχει πνευματικό χαρακτήρα και προσβάλει τον εαυτό του και τους άλλους αν πάει για τη μόστρα, την ενοχή ή την συνήθεια.

Δημοσ.

Αρχικό μήνυμα από MariaTs.

Η εκκλησία ως εκκλησία όχι δεν προσφέρει τίποτε! Τα μύρια όσα να συμβούν στην Ελλάδα, η εκκλησία παραμένει αμέτοχη!

δλδ σαν τι να κανει??Μία φορά μάζεψε υπογραφές για τις ταυτότητες και την γείωσαν κανονικά!

σε κολάζουν βγάζοντας δίσκο και χωρίς να λένε γιατί σου ζητάνε τα χρήματα.Στο τσακ είμαι να τους πω: δεν φτάνει που πληρώνω είσοδο (κεριά) θέλετε να πληρώσω και για την θεία κοινωνία (1ο ποτό); Βρίζω με αυτό που λέω και αμαρτία μου, αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή. Τα δε μυστήρια τα χρυσοπληρώνεις

Σε ανάγκασε κανείς να πληρώσεις σε εκκλησία;;Αν θέλεις δίνεις.

Το κερί αν δεν έχεις να το πληρώσεις είναι δωρεάν.

Δημοσ.

2ον) Εγώ δεν είδα να σκοτώνετε κανένας τρομοκράτης, αντιθέτως το να σφάζονται παιδιά και άμαχοι, το να χρησιμοποιούνται αθώοι παλαιστήνιοι ώς ανθρώπινες ασπίδες για την εισβολή σε κτίρια κτλπ τα είδα..

Που να τα δεις... στα ελληνικά ΜΜΕ? Σύμφωνα με αυτά που βλέπεις εκεί τα τελευταία 20 χρόνια, συμπεραίνεις οτι οι αδίστακτοι Εβραίοι σκοτώνουν και πίνουν το αίμα των αθώων Παλαιστινίων.

Τα ίδια ΜΜΕ που υποστήριζαν τους Σέρβους και απέκρυπταν τα εγκλήματά τους στην Βοσνία.

Οσον αφορά τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή δεν είναι κάτι που ξεκίνησε χθες, ούτε κάτι που ξεκίνησε με ευθύνη και μόνο του Ισραήλ.

Φαντάζομαι επίσης οτι θα θεωρείς οτι η Χεσμπολά εκτόξευε πυραύλους στο Ισραηλ για ειρηνικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Ή οτι ο Λίβανος δεν είχε ιδέα για το πως βρέθηκαν στο έδαφος του εκτοξευτές πυραύλων της Χεζμπολά!

Είναι άτοπο να συγκρίνεις την κατάσταση στην Μέση Ανατολή με την 17Ν! Εκεί πέρα ζούνε σε κατάσταση πολεμου εδώ και 50 χρόνια.

Δημοσ.

Βλέπω εδώ πολλούς να αναρωτιούνται για το τί κάνει η Εκκλησία. Καταρχήν θέλετε ή όχι διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας;

Αν ναί η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα πέρα απο φιλανθρωπικό έργο....το οποίο κάνει, απλά δεν έχει λόγο να το διαφημίσει.

Χρηματοδοτεί ορφανοτροφεία, ΚΑΠΗ, ιδρύματα και άλλου τέτοιου είδους οργανισμούς. Φυσικά...ένα μεγάλο μέρος δε λέω...πάει στις πανάκριβες Mercedes της Αρχιεπισκοπής...άλλο θέμα.

Σε Ισλαμικές χώρες π.χ. η Ισλαμική Εκκλησία αναλαμβάνει να χρηματοδοτεί τον τομέα της υγείας και της παιδείας...ως αποτέλεσμα όμως ξέρουμε όλοι πόσο ισχυρή είναι σε σχέση με Δυτικές Εκκλησίες.

Οπότε ξανασκεφτείτε το πόσο ρόλο θέλετε η Εκκλησία να παίζει στην πολιτική ζωή του τόπου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο παρόν topic δυστυχώς διαφαίνεται μισαλλοδοξία και εκδήλωση ρατσιστικού μίσους που δεν συνάδει με το παρόν forum. :(

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε ιδαίτερα τα μέλη να προσέχουν τις εκφράσεις τους. Είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες αλλά όχι στους ανθρώπους. Τα γραπτά μας μπορούν εύκολα να παρεξηγηθούν.

Σε περίπτωση εμφάνισης οποιασδήποτε περαιτέρω εκδήλωσης ρατσιστικού μίσους, θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα για τους φορείς των ιδεών αυτών.

Ο νοών νοείτο...

Δημοσ.
δεν νομίζω ότι είπα κάτι διαφορετικό απο αυτά που λές εσυ... Αυτό που είπα εγώ είναι το πως επειδή νιώθου τούρκοι, σαν τούρκους θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε....

Και πληροφριακά προς όλους... Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ των εκεί ανθρώπων... Υπάρχουν χωριά αποκλειστικά εληνικά, και αποκλειστικά μουσουλμανικά. Ακόμη και μέσα στην κομοτηνή, υπάρχουν περιοχές με τούρκους και περιοχές με έλληνες... Ζει ξεχωριστά ο ένας από τον άλλον...

δε θα κρυφτουμε πισω απο κενενα δαχτυλο,φυσικα και οι πιο πολλοι νοιωθουν τουρκοι,οταν βλεπεις ανθρωπους με βιοτικο επιπεδο υπο του μηδενος να εχουν στην παραγκα δορυφορικα πιατα στραμμενα στην ανατολη

τι παθαινει ομως ενας πομακος που θελει τα παιδια του να μαθουν πομακικα και οχι τουρκικα το ξερεις?

το αν εχει 48,5% τσιγγανους,τουρκους,νεο ζηλανδους,αζτεκους,ολλανδους δεν αλλαζει οτι η μεινοτητα ειναι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ και οχι εθνικη αναφερεται ρητα στη συνθηκη της Λωζαννης

το 1910 ΟΛΟΙ οι χριστιανοι της οθωμανικης α. ηταν Ελληνες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...