Προς το περιεχόμενο

Η σιωπή του Θεού και η προπαγάνδα της πίστης

nikp52

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σωστά, δεν έχει νόημα! Ειτε πιστεύεις είτε οχι, δεν είναι ανάγκη να το εξωτερικευεις και μάλιστα επανειλημένα. Ας τον αφήσουμε τον Δήμου να γράφει αυτά που γράφει κ ας τελειώνουμε...

Δημοσ.

Τα παίρνω μαζί του όχι γι' αυτά που γράφει, αλλά διότι πολύ απλά είναι κάτι λιγότερο απο μια μετριότητα με ένα μοναδικό ταλέντο: Να βρίσκει ως θέματα του τέτοιου είδους π**τσοροές (πχ Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας) που όμως έχουν απήχηση στη μ*λακία που δέρνει 4/10 Έλληνες. Διότι αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι 4/10 Έλληνες είναι τόσο μ*λάκες που πιστεύουν ότι οι Έλληνες/Ελλάδα είναι τελείως και αμετάκλητα για τον π*ύτσο, ντροπή των προγόνων μας μπλα μπλα μπλα, όσο μ*λάκες είναι και οι άλλοι 4/10 που έχουν απόψεις σχετικές του Λιακόπουλου.

Γι'αυτό και πραγματικά χαίρομαι που τον έχει χτυπήσει καρκίνος και εύχομαι να τουμπανιάσει λίαν συντόμως.

Gus την άποψη σου για μένα ξέρεις που να τη βάλεις. Δε με ενδιαφέρει τη γνώμη έχεις για μένα και ούτε θα το παίξω και γω προοδευτικός για να πουν όλοι πωωωωωωωωωωωωωωωωω τη γ*μάτος που είναι ρε συ.

Αει συχτήρι με τον καρκινιάρη.

Κόντεψα να το κάνω προτελευταία σελίδα του Νίτρο (Ωροσκόπιο) αλλά ας κάνω το χατήρι του σκύλου και ας μη βρίζω...

Δημοσ.
Τα παίρνω μαζί του όχι γι' αυτά που γράφει, αλλά διότι πολύ απλά είναι κάτι λιγότερο απο μια μετριότητα με ένα μοναδικό ταλέντο: Να βρίσκει ως θέματα του τέτοιου είδους πουτσοροές (πχ Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας) που όμως έχουν απήχηση στη μαλακία που δέρνει 4/10 Έλληνες.

Θες δε θες να το δεχτείς η Ελλάδα είναι για τον π***σο σε σχέση με άλλες χώρες. Και με το να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας δεν αλλάζει τίποτα, αντίθετα αν κατακρίνουμε κάποια κακώς κείμενα κάτι μπορεί να γίνει καποια στιγμή. Καλά για το αν είναι μετριότητα ασ’το καλύτερα.

Διότι αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι 4/10 Έλληνες είναι τόσο μαλάκες που πιστεύουν ότι οι Έλληνες/Ελλάδα είναι τελείως και αμετάκλητα για τον πούτσο, ντροπή των προγόνων μας μπλα μπλα μπλα, όσο μαλάκες είναι και οι άλλοι 4/10 που έχουν απόψεις σχετικές του Λιακόπουλου.

Έκανες και στατιστική μελέτη και βρήκες και τα ποσοστά κιόλας τρομάρα σου! Εσύ που δεν έισαι στους μ***κες δεν μας είπες σε ποιά κατηγορία ανήκεις.

Γι'αυτό και πραγματικά χαίρομαι που τον έχει χτυπήσει καρκίνος και εύχομαι να τουμπανιάσει λίαν συντόμως.

No comment.

Gus την άποψη σου για μένα ξέρεις που να τη βάλεις. Δε με ενδιαφέρει τη γνώμη έχεις για μένα και ούτε θα το παίξω και γω προοδευτικός για να πουν όλοι πωωωωωωωωωωωωωωωωω τη γαμάτος που είναι ρε συ.

Καλά εντάξει, είσαι επαναστάτης εσύ. Επίσης, τις απόψεις και τις ευχές που εκφράζεις για τον Δήμου φαντάζομαι πως ξέρεις κι εσύ που να τις βάλεις.

Αει συχτήρι με τον καρκινιάρη.

Πρέπει να σε χαλάει αρκετά που κάποιος έχει φιλελεύθερες απόψεις και λέει τα πράγματα με το όνομα τους, έτσι; Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί σαν κι αυτόν και μακάρι να γίνει καλά ο άνθρωπος να συνεχίσει να γράφει.

Δημοσ.
Εσύ που δεν έισαι στους μ***κες δεν μας είπες σε ποιά κατηγορία ανήκεις.

Στους 2/10 μ*λάκες που κάθεται και απαντάει στους άλλους 8...

Πρέπει να σε χαλάει αρκετά που κάποιος έχει φιλελεύθερες απόψεις και λέει τα πράγματα με το όνομα τους, έτσι; Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί σαν κι αυτόν και μακάρι να γίνει καλά ο άνθρωπος να συνεχίσει να γράφει.

Είπα τι με χαλάει και αν δεν το κατάλαβες να στο ξαναπώ. Η συγκαλυμένη με ένα πέπλο ψευτοκουλτουρισμού αταλαντοσύνη. Πάρτε λοιπόν τον διαφημιστή του Πουλιάδη (ναι βρε αυτόν τον τόσο έξυπνο και προοδευτικό που κάθε 3 μήνες πάει και κάνει αναβάθμιση για να γράφει στο Word μεγαλύτερες και πιο επιτηδευμένες κλαπαρχι*δι*ές) και κάντε τον ότι θέλετε.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Σωστός LL_NEO. Τι να μας πει τώρα ο Νίκος - θέλω να καώ στη φωτιά - Δήμου! Τον έχουν διώξει κακειν κακώς από όλα τα εγχώρια έντυπα κ δυστυχώς βρήκε το νετ κ μας πιπιλίζει...

Και τι δεν έχει κάνει αυτός, συγγραφέας, φωτογράφος, σχολιαστής, δημοσιογράφος. Άλλοι δεν τα καταφέρνουν σε έναν τομέα, αυτός γ@..ει και δέρνει σε 10? Ρε, μαζέψου ρεεεεεε...._μου τη δίνουν οι τύποι αλά στρουμφο-Δήμου και στρουμφο-Μιχαηλίδιδες!

[...]

Είπα τι με χαλάει και αν δεν το κατάλαβες να στο ξαναπώ. Η συγκαλυμένη με ένα πέπλο ψευτοκουλτουρισμού αταλαντοσύνη. Πάρτε λοιπόν τον διαφημιστή του Πουλιάδη (ναι βρε αυτόν τον τόσο έξυπνο και προοδευτικό που κάθε 3 μήνες πάει και κάνει αναβάθμιση για να γράφει στο Word μεγαλύτερες και πιο επιτηδευμένες κλαπαρχι*δι*ές) και κάντε τον ότι θέλετε.

Νομίζω ότι είστε υπερβολικοί στους χαρακτηρισμούς σου όσον αφορά τον Δήμου.

Επικεντρώνεστε σε γενικόλογους χαρακτηρισμούς (στρουφο-Δήμου, μετριότητα, ψευτοκουλτουριάρης, αταλαντοσύνη) χωρίς να αρθρώνετε κάποια σοβαρή κριτική για τα γραπτά του. Πάρτε ένα γραπτό του (όπως το άρθρο στο οποίο παραπέμπει το αρχικό μήνυμα αυτού του θέματος ή κάποιο άλλο) και αντικρούστε ένα-ένα τα συμπεράσματά του ή τα επιχειρήματά του με επιχειρήματα (λογικά ή πραγματικά) - όχι με κραυγές.

Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί εντύπωση ότι (σε αντίθεση με την καταγωγή του Ομήρου) όλοι οι πολιτικοί χώροι ερίζουν για να αποποιηθούν την πολιτική ταυτότητα του Νίκου Δήμου... :)

Δημοσ.

πάντως αποκλείεται να δεις πιστό σε τεχνολογικά φόρουμς. όλοι εναντίον. Μα έλεος, λες και είναι μόδα πια να είσαι κατά του Θεού. :S

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, μόλις έχασα κάθε ιδέα για τον LL_NEO. Συγγνώμη, πάντα σε θεωρούσα από τα καλά άτομα του φόρουμ, αλλά μετά από αυτό που διάβασα για τον καρκίνο μου φαίνεται πως έχεις σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μη μου απαντήσεις, απλά σκέψου καλά τί ακριβώς έγραψες.

Και ναι, τον κ. Δήμου τον διαβάζω φανατικά. Δε συμφωνώ 100% με αυτά που λέει, αλλά τα επιχειρήματά του είναι αφοπλιστικά (σε αντίθεση με τα επιχειρήματα άλλων). Αν δε μας αρέσουν αυτά που γράφει, δε σημαίνει ότι είναι "μ*λάκας". Σημαίνει ότι, αν έχουμε ένα αντίστοιχο με αυτόν πνευματικό επίπεδο, προσπαθούμε να αντικρούσουμε με επιχειρήματα αυτά που λέει. Αν δεν έχουμε επιχειρήματα να τον καταρρίψουμε και παρόλα αυτά μας ενοχλεί, δεν τον διαβάζουμε. Οι ανούσιοι χαρακτηρισμοί γίνονται μόνο από ανούσια άτομα.

Δημοσ.

χωρίς να έχω ιδιαίτερη γνώση της πορείας του Δήμου, χωρίς καν να γνωρίζω ότι πάσχει από καρκίνο ο άνθρωπος, και κρίνοντας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το περιεχόμενο του κειμένου του, ομολογώ ότι δε μπορω να καταλάβω γιατί τέτοιες επιθέσεις,κ τόσης βαρβαρότητας? ακούσατε κάποιον άθεο,να αποκαλεί τον μητροπολίτη ως "ψεύτικο",ή να του εύχετε να πεθάνει?

αν πράγματι είναι ΨΕΥΤΟ-κουλτουριαρης για παράδειγμα, τότε είμαι σίγουρος ότι μπορεί κάποιος να ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ στο κείμενό του,και να τον "απομυθοποιήσει",κάνοντας τα επιχειρήματά του να φαίνονται σαθρά!

ναι,προσωπικά είμαι αρκετά κοντά σε κάποιες ιδέες του ανθρώπου που έγραψε το παραπάνω κείμενο,αλλά αν διαβάσω ένα αντίστοιχο του πχ παττακού,ή του χριστόδουλου,δε θα ευχηθώ να πεθάνουν,ούτε θα τους χαρακτηρίσω ψεύτες,εκτός αν πράγματι είναι!!!!!( άλλωστε,τα λόγια...δε σκότωσαν κανέναν, σε αντίθεση με πρακτικές των όσων θρησκειών και πολιτευμάτων,υποστηρίζουν οι παραπάνω...)!

Δημοσ.

Διαβάζοντας επί δεκαετίες έντυπα στα οποία έγραφε ο Δήμου (4Τροχοί, Ραμ, hi tech, φωτογράφος) η άποψή μου είναι η εξής:

Ο άνθρωπος έχει ένα τρομερότατο ταλέντο. Γράφει σπουδαία! Αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κ πολιτικός. γράφει, γράφει, γράφει και τις περισσότερες φορές δε λέει τίποτα! απλά γνωρίζει άριστα τη γλώσσα και την εκμεταλλεύεται! Ίσως ήμουν υπερβολικός στους χαρακτηρισμούς, αλλά όταν διάβασα την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ώστε να εφαρμοσθεί η καύση των νεκρών, δεν άντεξα... Όλα τα έχει λύση αυτή η χώρα ρε γμτ... η καύση θα μας σώσει! Επίσης, δεν άντεξα όταν σε ένα Ραμ είχε γράψει πως ο Μπούς κάνει τα ίδια πράγματα με τον Μ. Αλέξανδρο! Μόνο ως φυσιογνωμίες αν το δεις... το βουλώνεις!

Τέλος, αναφορικά με το κείμενο για το οποίο γίνεται ο λόγος: "Ο Θεός σώπασε στο Άουσβιτς και στην Ρουάντα, στην Καμπότζη και την Σερμπρένιτσα. Άφησε να εκτυλιχτούν απύθμενες βαρβαρότητες, χωρίς ποτέ να μας δώσει ούτε «ένα σημείον»."

Έλεος! Αυτά είναι επιχειρήματα ΣΤ δημοτικού, άντε 1η γυμνασίου! Για τις πράξεις μας, υπεύθυνοι είμαστε εμείς κ μόνο εμείς! Δλδ, τι είναι ο Θεός, κανάς μάγος, να μας κάνει παράσταση ή κανας επιδειξίας: "Κοιτάξτε με τι ωραία θαύματα που κάνω"... Ελευθερία βούλησης ΄χει ο καθένας μας κ για τις πράξεις του κρίνεται...

υ.γ.: πραγματικά, δεν γνώριζα πως έχει καρκίνο! Λυπάμαι πολύ.

Δημοσ.

Επιχειρήματα ΣΤ δημοτικού?

Δεν σε βλέπω να τα αντικρούεις όμως με επιχειρήματα, αλλά με χαρακτηρισμούς.

Ελευθερία βούλησης ναί έχει ο καθένας μας, ο οποίος έχει την ικανότητα για λογική σκέψη.

Τα παιδάκια που πεθαίνουν καθημερινά από πείνα και αρρώστιες τί ελευθερία βούλησης έχουν και για τί πράγμα να κριθούν, που πεθαίνουν πρίν καλά καλά μάθουν να αρθρώνουν μια λέξη?

Δεν λέω ότι συμφωνώ με καθε τι που έγραψε ο εν λόγω κύριος, όμως θα εκτιμούσα μιά έξυπνη απάντηση για τα ερωτηματικά που έθεσε, από αυτούς που διαφωνούν μαζί του.

Δημοσ.

felikas, αναφέρεις την άριστη χρήση των ελληνικών του,ως μειονέκτημα!

δεν είναι όμως!

επίσης, σε ένα κείμενο με βάση εμφανώς φιλοσοφική, είναι σίγουρο ότι θα γραφτούν και κάποιες παράγραφοι,που δεν οδηγούν κάπου,απλά ενισχύουν τα προηγούμενα και τα επόμενα λόγια του!

η καύση των νεκρών,είναι ένα ζήτημα που δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται! είμαι ένας από αυτούς που επιθυμούν να επιτραπεί η καύση,και αναρωτιέμαι τι ενδιαφέρει τον άλλο,από τη στιγμή που δεν του προκαλώ κακό,τι θα γίνει το σώμα μου μετά θάνατον?

επίσης,επιλέγεις να σχολιάσεις την απουσία του θεού εκεί που ο Δήμου την αναφέρει,αλλά "ξεχνάς" την απουσία του,από παντού!!!!Όπως λέει κ ο συγγραφάς του άρθρου,από καθε προσωπική τραγωδία....

ΥΓ:το έχω ξαναπεί! δεν ξέρω αν ο μπους κάνει τα ίδια με τον μ.αλεξανδρο,αλλά όσο ο τελευταίος χαρακτηρίζεται απελευθερωτής και άλλα φαιδρα, αλλο τόσο πιστεύω ότι ο θεός έχει στείλει τον υιό του στη γη,με τη μορφή του ομνιλας!!!!!

μας αρέσει δε μας αρέσει,(προσωπικά με αφήνει αδιάφορο),ο αλέξανδρος και έσφαξε,και δυνάστευσε,και επεκτατικούς πολέμους έκανε!

• Super Moderators
Δημοσ.

αν πράγματι είναι ΨΕΥΤΟ-κουλτουριαρης για παράδειγμα, τότε είμαι σίγουρος ότι μπορεί κάποιος να ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ στο κείμενό του,και να τον "απομυθοποιήσει",κάνοντας τα επιχειρήματά του να φαίνονται σαθρά!

Πρώτη και τελευταία μου παρέμβαση σε αυτή τη "συζήτηση" που έχει πάρει πολύ θλιβερό δρόμο: κάθισα και διάβασα το κείμενο του Δήμου.

Δύο παρατηρήσεις: από τη μία, δέχεται το αναπόδεικτο της ύπαρξης του Θεού, ταυτόχρονα όμως απαιτεί "λογική" εξήγηση που ο Θεός δε μας επιβάλλει ανά πάσα στιγμή τη "δικαιοσύνη". Είναι, άραγε, βέβαιος ότι θα του άρεσε ένας πάνσοφος τύρρανος που θα επενέβαινε όποτε έκρινε ότι δεν πράττουμε καλά; Θα προτιμούσε ένα Θεό θεαματικά παρόντα ανά πάσα στιγμή; Γιατί, άραγε, έχω την υποψία ότι αυτή η περίπτωση θα τον ενοχλούσε ακόμη περισσότερο από την "απουσία" (για τη δική του λογική και μέτρα) του Θεού;

Δεύτερη παρατήρηση: γίνεται λόγος για επιχειρήματα (στο δικό σου μήνυμα, καθώς και σε προηγούμενο του paredwse.) Συμφωνώ ότι η ένδεια επιχειρημάτων είναι κατακριτέα. Δείτε, όμως, τι γράφει ο ίδιος ο Δήμου, "επιχειρηματολογώντας" επί των απόψεων ενός "απολογητή" της θρησκείας (τα bold δικά μου):

"Τα υπόλοιπα ποιητικά που αναφέρει ο καθηγητής Sesboüé ότι, π. χ. η σιωπή του Θεού βοηθάει τους ανθρώπους να τον νιώσουν μέσα στην δική τους σιωπή, δεν τα σχολιάζω γιατί δεν τα θεωρώ σοβαρά".

Οπότε, όταν η πηγή της συζήτησης προσπερνά ως ασόβαρα αυτά που δεν του αρέσουν, μήπως είναι ουτοπικό να αναζητούμε επιχειρήματα και επίπεδο από τους σχολιαστές του;

Δημοσ.
felikas, αναφέρεις την άριστη χρήση των ελληνικών του,ως μειονέκτημα!

δεν είναι όμως!

Καθόλου δεν το αναφέρω ως μειονέκτημα! Είπα ότι ξέρει να γράφει πολύ καλά κ το κάνει! Μπράβο του! Αλλά αυτό δεν συνεπάγεται κ ορθότητα των απόψεών του (υποκειμενικό φυσικά αυτό), αλλά και επιχειρηματολογία!

η καύση των νεκρών,είναι ένα ζήτημα που δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται! είμαι ένας από αυτούς που επιθυμούν να επιτραπεί η καύση,και αναρωτιέμαι τι ενδιαφέρει τον άλλο,από τη στιγμή που δεν του προκαλώ κακό,τι θα γίνει το σώμα μου μετά θάνατον?

επίσης,επιλέγεις να σχολιάσεις την απουσία του θεού εκεί που ο Δήμου την αναφέρει,αλλά "ξεχνάς" την απουσία του,από παντού!!!!Όπως λέει κ ο συγγραφάς του άρθρου,από καθε προσωπική τραγωδία....

Δε διαφωνώ ότι μπορεί κάποιος να ασκήσει το δικαίωμα στην καύση, αλλά όχι κ να το κάνουμε πρωταρχικό στόχο της χώρας όπως τονίζει ο Δήμου!

ΥΓ:το έχω ξαναπεί! δεν ξέρω αν ο μπους κάνει τα ίδια με τον μ.αλεξανδρο,αλλά όσο ο τελευταίος χαρακτηρίζεται απελευθερωτής και άλλα φαιδρα, αλλο τόσο πιστεύω ότι ο θεός έχει στείλει τον υιό του στη γη,με τη μορφή του ομνιλας!!!!!

μας αρέσει δε μας αρέσει,(προσωπικά με αφήνει αδιάφορο),ο αλέξανδρος και έσφαξε,και δυνάστευσε,και επεκτατικούς πολέμους έκανε!

Το τι έκανε ο Μ. Αλεξ. είναι συζήτηση ημερών. Δε διαφωνώ απολύτως με αυτά που λες, διαφωνώ στο ότι: Μη συγκρίνουμε την π...τσα με τη βούρτσα! Απλά...

Τέλος, το οτι πεθαίνουν τα παιδάκια δεν είναι δικό τους το φταίξιμο! δεν είπα κατι τέτοιο, αλλά ούτε κ του Θεού! Μήπως, λέω μήπως πέρασε από το μυαλό ότι φταίνε οι κυβερνήσεις, τα καθεστώτα, οι δυνάστες, οι πολέμαρχοι, οι βιομηχανίες όπλων (αναφέρω μερικούς έτσι, ενδεικτικά!). Λέω μήπως!

Δημοσ.
"Τα υπόλοιπα ποιητικά που αναφέρει ο καθηγητής Sesboüé ότι, π. χ. η σιωπή του Θεού βοηθάει τους ανθρώπους να τον νιώσουν μέσα στην δική τους σιωπή, δεν τα σχολιάζω γιατί δεν τα θεωρώ σοβαρά".

Δεν τα σχολιάζει, ακριβώς επειδή είναι ποιητικά. Πράγματι, δε μπορείς να σχολιάσεις τα "επιχειρήματα" ενός ποιητικού κειμένου, δηλαδή ενός κειμένου που εξ ορισμού δεν περιέχει επιχειρήματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...