Προς το περιεχόμενο

Αγορά ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής....


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να αγοράσω μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή..... Ομολογώ ότι είμαι άσχετος και επίσης μπερδεμένος με την μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στην αγορά :-? . Θέλω μια αυτόματη μηχανή καλών όμως χαρακτηριστικών... Διαθέτω μέχρι 450 ευρώ. Κάποιοι φίλοι μου πρότειναν την olympus m1000 των 10 ΜP. Την έχει κάποιος για να με κατατοπίσει.....

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να λάβεις πολύ σοβαρά υπ'όψη σου τις CANON που είναι κορυφαίες σε ποιότητα φωτογραφίας και Video. (Δες π.χ την Canon Digital Ixus 850 IS (350?) ή την 800IS και γενικά την σειρά Digital Ixus). Μην δίνεις καμία σημασία στα megapixel. Απο 6 και πάνω είναι υπεραρκετά. Αυτό που πάιζει ρόλο είναι η ποιότητα του φακού και του αισθητήρα καθώς και οι δυνατότητες απο άποψη ρυθμίσεων. Πάντα εξαρτάται τί ζητάς.

Design? Μικρό μέγεθος? Ζοομ? Απλή χρήση? Δεν λέω ότι η Olympus δεν είναι καλή (δεν βρήκα και κανα καλό review να δώ) αλλά απο παλιότερα μοντέλα που είχα την ευκαιρία να συγκρίνω Olympus vs Canon οι Canon υπερτερούσαν έστω στα σημεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα σου λεγα να μην κολλησεις στην αναλυση....και τα 6 και τα 7 ειναι υπεραρκετα...γενικα μην προτιμησεις υψηλη αναλυση και κακο φακο...ειναι προτιμοτερο να παρεις μηχανη με καλο φακο και μικρη αναλυση...θα εχεις σιγουρα μεγαλυτερες και καλυτερης ποιοτητας φωτογραφιες....Τι να το κανεις να εχεις 10 mp και σε εσωτερικο χωρο να χεις κακο φωτισμο? Προτιμησε οπως λεει κι ο φιλος canon ...θα σου προτεινα και panasonic λογω των leica φακων που καποια μοντελα φορανε.....Οι olympus οι super compact οπως και οι sony δεν πολυαξιζουν (γνωμη μου) . Καλη λυση και μια nicon coolpix 7900

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανάλογα με τις ανάγκες σου, ψάξε εδώ:

 

http://www.dpreview.com/reviews/compare.asp

 

Προσωπικά, με το ανάλογο budget σου, θα έπαιρνα μία από τις παρακάτω:

 

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_263&products_id=1910&osCsid=b4350d454445d48eb5cb4267ac892e26

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_263&products_id=3524&osCsid=b4350d454445d48eb5cb4267ac892e26

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_263&products_id=3599&osCsid=b4350d454445d48eb5cb4267ac892e26

 

Εκτός, βέβαια, αν προτιμάς κάτι ποιό κομψό (ε, δε μας λες κιόλας...Lol!).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο felikas σου έκανε πολύ καλές προτάσεις, ειδικά την πρώτη (την Canon), απλά άλλαξε λίγο την κατηγορία (πήγε στις μεγάλες). Όπως και να το κάνουμε αλλιώς κουβαλάς μια ultra compact σε μέγεθος μεγάλου κινητού και αλλιώς την Canon S3 IS. Αλλά αξίζει η άτιμη, για τα λεφτά της ειδικά 330?...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι πραγματικές μηχανές είναι αυτές που προτείνει ο felikas. Ίσως να προσέθετα και την canon G7 που την βρίσκω πολύ καλή, άσχετα αν της βρίσκουν αρκετά κουσούρια.

Επειδή imichal δεν σε κόβω να έχει και πολύ διάθεση να ασχοληθείς αλλά μάλλον χρειάζεσαι μία ποιοτική, καλή μηχανή που να κάνει σωστά τη δουλειά της, ίσως να μην χρειάζεται να δώσεις 450 ευρώ για μια μηχανή της κατηγορίας που ψάχνεις.

Αν ήμουν στη θέση σου, θα έπαιρνα την canon ixus 70 ή την olympus 800.

Αν ήθελα οπωσδήποτε να τα χώσω, μάλλον θα έπαιρνα την canon ixux 850IS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

FUJI F20 με μονο 145 ευρω θα εχεις ωραιες φωτογραφιες και η διαφορα με τις άλλες μηχανες ειναι ότι θα εχεις πολυ καλυτερες νυχτερινες (με λιγοτερο θόρυβο φωτογραφιες)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανάμεσα σε Canon και Sony, δε χρειάζεται δεύτερη σκέψη! Σε οποιαδήποτε κατηγορία κ να μιλάμε, Canon...

 

imichal, εάν δεν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς κ ιδιαίτερα με τη φωτογραφία (δε μας λες κιόλας...), στη θέση σου θα επαιρνα μία μηχανή με 200-300 ευρώ (βάλε κ καρτούλες, μπαταρίες...), compact κ εάν θέλεις στο μέλλον να μάθεις περισσότερα, φρόντισε να έχει PASM κ ειδικότερα Manual ρυθμίσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα, είμαι ανάμεσα στην S3 IS και την SONY DSC-H2. Καμμία άποψη?

 

 

Όλοι Canon θα σου πούνε, μεταξύ αυτών και εγώ. Αλλά μην ξεχνάμε ότι πρίν δύο χρόνια περίπου η Sony αγόρασε το τμήμα φωτογραφίας της Konica Minolta οπότε λίγο αν έχουν βάλει το χεράκι τους και αυτοί κάτι καλό θα έχουν κάνει. Σε αυτό το τεστ συγκρίνουν την Sony H5 με την S3 και η Canon βγαίνει καλύτερη απο την Η5. Αν δεν κάνω λάθος -και δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό- η Η5 έρχεται ώς καλύτερη της Η2 ή ώς με περισότερα megapixels - τότε μάλλον η σύγκριση που βλέπεις στο παραπάνω review θα σε βοηθήσει αρκετά να αποφασίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναμεσα στα δυο μοντελα που αναφερει ο tehs1os η sony ειναι καλυτερη.....η canon s3 is εχει πολυ θορυβο ....γενικα η sony απο τοτε που αγορασε το τμημα της konica minolta αναμενεται να δωσει καλυτερες μηχανες....αν και ακομη λιγα μοντελα κανουν διαφορα.....

 

Παντως η a100 πιο πολυ marketing εχει φαει παρα η αξια της.....ΤΗν εχχω συγκρινει με την d40 ή d80 της nikon και....περιττα σχολια....! Αν θες καποια πολυ μικρη τσεπης μηχανουλα προτιμησε canon ή fuji....οι fuji εχουν και εξαγωνα pixel και εχουν καλυτερα ποιοτητα εικονας.....στη μικρη κατηγορια.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tha sou proteina kati se Casio, egw exw meinei para poli ikanopoiimenos kai exw tin Casio Exilim EX-Z60

 

Psinomai mesa sto kalokairaki na parw tin Casio Exilim Hi-Zoom EX-V7, na mazepsw kana frago kai tin pira sto xalaro dixws deuteri skepsi!!!

 

Na ksereis oti ta MegaPixel se mia camera den einai to simantikotero. Mia camera me 3,2mp mporei na bgalei poli kaliteres fotografies apo mia alli tvn 6 akoma kai 7,2mp!!! Ton megalitero rolo paizei o fakos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...