Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2 ζευγάρια παπούτσια, και ένα ακόμα αξεσουάρ είχα πάει από αμερική. μεγάλο το κουτί, και πληρωσα 120euro περίπου. και δεν πέρασαν τελωνίο τα πράγματα. στο ταχυδρομείο μου είχε πεί ότι αν είναι πάνω των 2κιλών περνάει τελωνίο.

αυτά που πήρα στην ελλάδα θα έδινα 250euro...

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ζευγάρια παπούτσια, και ένα ακόμα αξεσουάρ είχα πάει από αμερική. μεγάλο το κουτί, και πληρωσα 120euro περίπου. και δεν πέρασαν τελωνίο τα πράγματα. στο ταχυδρομείο μου είχε πεί ότι αν είναι πάνω των 2κιλών περνάει τελωνίο.

αυτά που πήρα στην ελλάδα θα έδινα 250euro...

Εγώ πήρα ότι έχω στο τωρινό PC μου από Γερμανία... Πλήρωσα κυριολεκτικά 50% της τιμής των Ελληνικών καταστημάτων.

Και μη μου πείτε πως κοστίζουν παραπάνω εδώ επειδή τα μεταφορικά είναι ακριβά για τους εισαγωγείς, διότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα μεταφορικά είναι ενιαία. Μιλάμε λοιπόν για πεντακάθαρη αισχροκέρδεια.

Δημοσ.
Πες τους όταν στέλνουν να κάνουν "mark as gift".

Κανένα μαγαζί τέτοιου μεγέθους δεν θα δεχθεί να κάνει κάτι τέτοιο γιατί θα έχει προβλήματα με την εφορία. Ειδικά ένα τόσο μεγάλο μαγαζί.

Δημοσ.
Φίλε DjChrisT η λύση είναι μια στο στάδιο που βρίσκεται η παραγγελία σου, το είχα κάνει κι εγώ με μία κάρτα γραφικών που αγόρασα από USA και μου ζητούσαν ?145 κερατιάτικα ενώ είχα πληρώσει συνολικά ?105..

Λοιπόν, όταν τους βρεις (ή όταν σε βρουν αυτοί) θα τους πεις ότι θέλεις να επιστέψει το δέμα στον αποστολέα. Δεν έχουν δικαίωμα να σε χρεώσουν ούτε cent όταν το ζητάς αυτό! Παράλληλα θα μιλήσεις με την Victoria Secret και θα τους ενημερώσεις ότι στέλνεις πίσω το δέμα γιατί κόλλησε στο τελωνείο, οι περισσότεροι το κατανοούν. Θα τους ζητήσεις όταν τα παραλάβουν να σου τα ξαναστείλουν αναγράφοντας αξία κάτω από $45 στο δέμα ή να τα κάνουν 2-3 μικρότερα δέματα και πάντα χωρίς την απόδειξη εντός. Αν θέλουν να σου στείλουν την απόδειξη, να μην την βάλουν μέσα στο δέμα αλλά να τη στείλουν με ένα γράμμα ξεχωριστά. Φυσικά θα προσφερθείς να πληρώσεις εσύ τα επιπλέον έξοδα αποστολής για την ιστορία αυτή που με καμία παναγία δε θα είναι το νούμερο που σου ζητάει η UPS!

Τώρα που το ξανασκέφτομαι υπάρχει κι άλλη λύση λιγότερο χρονοβόρα αλλά λογικά λίγο ακριβότερη από την από πάνω. Φυσικά αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό μπορείς να κάνεις το πρώτο σενάριο. Θα τους ζητήσεις να ξανακοιτάξουν τα έξοδα εκτελωνισμού γιατί υπολόγιζες να πληρώσεις πολύ λιγότερα. Την πρώτη πρώτη φορά που μου ήρθε τελωνειακό αγγούρι στην πόρτα τους ζήτησα να αναθεωρήσουν και από ?80 πλήρωσα μόνο ?35.

Καλή τύχη.. :)

Πολυ ενδιαφερουσες λυσεις.... Thanks man!!!!

Σκεφτομουνα ηδη να το στειλω πισω...αλλα μαλλον θα εφαρμοσω την λυση Νο.1.... ;)

Δημοσ.

Το gift πλέον περνάει απαρατήρητο.. Καλό είναι να υπάρχει βέβαια όταν παίρνεις από ιδιώτη, αλλά αν η αποστολή γίνεται από την παραγωγό εταιρία είναι δώρον άδωρον..

Εγώ πήρα ότι έχω στο τωρινό PC μου από Γερμανία... Πλήρωσα κυριολεκτικά 50% της τιμής των Ελληνικών καταστημάτων.

Και μη μου πείτε πως κοστίζουν παραπάνω εδώ επειδή τα μεταφορικά είναι ακριβά για τους εισαγωγείς, διότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα μεταφορικά είναι ενιαία. Μιλάμε λοιπόν για πεντακάθαρη αισχροκέρδεια.

Πας καλά παιδί μου? Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ πχ Βέλγιο-Γερμανία και Βέλγιο-Ελλάδα? Πιστεύω ότι δεν είναι αμελητέα 3000-4000km! Είπαμε, εδώ οι τιμές παίρνουν κρεατίνη και πρήζονται, αλλά μην τα παραλέμε κιόλας..

Δημοσ.

Ό,τι πήρα για το PC μου είναι made in China. Τίποτα δεν κατασκευάζεται στο Βέλγιο ή την Γερμανία. Και τώρα που είπες για κρεατίνη... μέχρι και η κρεατίνη εδώ κάνει 3-4 φορές παραπάνω από την υπόλοιπη ευρώπη! :D

Δημοσ.

Μήπως η εταιρία courier σου είπε πως τα έξοδα είναι "τόσα" αλλά η απόδειξη θα γράφει λιγότερα; Μήπως σου είπαν πως αν τα εκτελωνίσεις ο ίδιος τα έξοδα θα είναι λιγότερα;

Αν ναι, αυτή την απάντηση που έδωσε ένας γνωστός μου πρώην εργαζόμενος σε γραφείο εκτελωνισμών όταν -κάποια χρόνια πριν- μου συνέβη το ιδιο:

Τα γραφεία εκτελωνισμών, έχουν στάνταρ "ταρίφα" σε στάνταρ υπαλλήλους γιά να τελειώνουν γρήγορα. Γι' αυτό το ποσό δεν κόβεται φυσικά απόδειξη. Αν πας ο ιδιος (σε ονομάζουν επιβάτη ή κάτι τέτοιο) και δεν τολμάει κανείς να σου ζητησει "έξτρα". Είναι δε και ιδιαίτερα συζητήσιμοι ως προς το ποσό που πρέπει να σε χρεώσουν.

Δημοσ.
Ό,τι πήρα για το PC μου είναι made in China. Τίποτα δεν κατασκευάζεται στο Βέλγιο ή την Γερμανία. Και τώρα που είπες για κρεατίνη... μέχρι και η κρεατίνη εδώ κάνει 3-4 φορές παραπάνω από την υπόλοιπη ευρώπη! :D

Είπα και πχ. Το ότι είναι κατασκευασμένα στην Κίνα δε σημαίνει ότι φεύγει ένα container για Ελλάδα, ένα για Γερμανία, ένα για Γαλλία και πάει λέγοντας. Συνήθως οι εταιρίες αυτού του βεληνεκούς έχουν κεντρικές αποθήκες σε 1-2 χώρες κόμβους. Επαναλαμβάνω, δεν δικαιολογώ τις τιμές που έχουμε εδωπέρα αλλά να μην υπερβάλλουμε κιόλας!

Δημοσ.
Μήπως η εταιρία courier σου είπε πως τα έξοδα είναι "τόσα" αλλά η απόδειξη θα γράφει λιγότερα; Μήπως σου είπαν πως αν τα εκτελωνίσεις ο ίδιος τα έξοδα θα είναι λιγότερα;

Αν ναι, αυτή την απάντηση που έδωσε ένας γνωστός μου πρώην εργαζόμενος σε γραφείο εκτελωνισμών όταν -κάποια χρόνια πριν- μου συνέβη το ιδιο:

Τα γραφεία εκτελωνισμών, έχουν στάνταρ "ταρίφα" σε στάνταρ υπαλλήλους γιά να τελειώνουν γρήγορα. Γι' αυτό το ποσό δεν κόβεται φυσικά απόδειξη. Αν πας ο ιδιος (σε ονομάζουν επιβάτη ή κάτι τέτοιο) και δεν τολμάει κανείς να σου ζητησει "έξτρα". Είναι δε και ιδιαίτερα συζητήσιμοι ως προς το ποσό που πρέπει να σε χρεώσουν.

Mιλησα τηλεφ-ο-νικως με καποιον τελωνιακο εκει πριν απο λιγο....

Μου ειπε οτι πλεον (απο τωρα - ?) ολα τα δεματα πλην της Ευρωπαϊκης ενωσης πανω απο 35? θα παιρνουν κανονικα δασμους....

Μου ειπε επισης οτι αν τα εκτελωνισω ο ιδιος, θα εχω ενα 30% λιγοτερο της τιμης που μου λεει η courier (UPS)...

Δεν ξερω...θα δω τι θα κανω τελικα....

Θα ρωτησω αν μπορει κανας δικος μου να παει απο 'κει....για να τα ακουσει face2face...και αν μας συμφερει να τα παρουμε....

Ειδαλλως τον πουλο...και πισω....

Δημοσ.

Υπόψιν ότι αυτός που θα πάει θα φάει κανένα 5ωρο.. Είχα διαβάσει παλιότερα από ένα παλικάρι που πήγε, είχε γράψει αναλυτικά την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει!

Δημοσ.
Υπόψιν ότι αυτός που θα πάει θα φάει κανένα 5ωρο.. Είχα διαβάσει παλιότερα από ένα παλικάρι που πήγε, είχε γράψει αναλυτικά την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει!

Aρα πρεπει να βρω κανεναν αργοσχολο.... ;)

Αν βρεθει πουθενα αυτη η διαδικασια....ας ποσταριστει.... ;)

Θα 'ταν ενα καλο βοηθημα για ολους τους χρηστες (και για μενα...).

Thanks παντως....

Δημοσ.

Ακριβως.Εχω φερει παρα πολλα πραγματα για το R/C αμαξακι μου ετσι απ'εξω και δεν εχω πληρωσει ποτε τελωνιο.:)

Δημοσ.
Ακριβως.Εχω φερει παρα πολλα πραγματα για το R/C αμαξακι μου ετσι απ'εξω και δεν εχω πληρωσει ποτε τελωνιο.:)

Κι εγω παρομοιως....αλλα απο χρηστες...!

Απο την V.S. (μιας και ειναι επιχειρηση/εταιρια) λιγο δυσκολο....αλλα θα το ρωτησω....U never know....

Δημοσ.

Φίλες μου πήραν πέρυσι κάποια μαγιό από VS και σαφώς και κόλλησαν στο τελωνείο. Δεν δέχτηκαν την επιστροφή μιας και η απάντησή τους ήταν ότι στους όρους της συναλλαγής αναφέρεται ρητά το ότι πρέπει πρώτα να κοιτάξεις για δασμούς. Μακάρι στην περίπτωσή σου να ισχύει κάτι διαφορετικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...