Προς το περιεχόμενο

Ασύρματο δίκτυο σε απόσταση 1,5 χλμ. πως;

demnik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα παιδιά, θέλω να φτιάξω ενα ασύρματο δίκτυο σε απόσταση 1,5 χλμ για να "ενώσω" 2 γραφεία μεταξυ τους. υποθέτω οτι ο εξοπλισμός δεν θα διαφερει κατα πολυ απο αυτον του awmn. Αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να γινει lan και να μοιραστεί το internet.. πως μπορεί να υλοποιηθει; ευχαριστώ

Δημοσ.

Παίρνεις ένα adsl modem router. Κουμπώνεις πάνω του ένα access point (μπορείς να το γλιτώσεις και να πάρεις ένα wireless router αλλά τα access point είναι πιο δυνατά) και με μια κεραία 14dbi έχεις ξεμπερδέψει από τη μια πλευρά. Από την άλλη με ένα ίδιο access point και μια ίδια κεραία, είσαι έτοιμος να κάνεις το δίκτυο! Το σήμα θα είναι δυνατό, χωρίς προβλήματα, αρκεί να μην παρεμβάλονται κτίρια. Από κει και πέρα αν έχει δέντρα ανάμεσα δε σε απασχολεί. Να προσέξεις να μη χρησιμοποιήσεις μεγάλα καλώδια μεταξύ της κεραίας και του access point γιατί θα έχεις δραματικές απώλειες. Καλύτερα να είναι μακρυά το access point από το pc και να βάλεις μεγάλο καλώδιο utp. Τα παραπάνω είναι ένα έξοδο περίπου 300 ευρώ.

Δημοσ.

Να προσθέσω στα παραπάνω ότι η κεραία καλό θα ήταν να είναι κατευθυντική για να μην χάνεται η ισχύς της δεξιά και αριστερά. Αυτό βέβαι προϋποθέτει ότι θα κάνεις καλή σκόπευση μεταξύ των δύο σημείων. Προσωπικά εκτιμώ οτι με access points και router μόνο χαλαρά προσεγγίζεις τα 150-200?. Οπότε με τις κεραίες έχεις κάποιον να σου συστήσει τρόπο να φτιάξεις δύο δικές σου Yagi αλλιώς ετοιμάσου για 150 με 200? επιπλέον.

Δημοσ.

Σωστά τα λέει ο Γιάννης. Μόνο κατευθυντικές πρέπει να είναι οι κεραίες. Παράληψη. Όσον αφορά το να φτιάξει κεραίες μόνος του Γιάννη, επειδή το θέλει για δουλειά και επειδή ο άνθρωπος δεν έχει ξανασχοληθεί με το αντικείμενο, καλύτερα να χτυπήσει 2 κεράιες της προκοπής έτοιμες να είναι και σταθερός και σίγουρος...

Δημοσ.

Αν υποθέσουμε οτι όλα έχουν στηθεί όπως πρέπει, γενικά σε τετοιες αποστάσεις παίζουν σταθερά τα ασύρματα; σε dbi μπορω να ανέβω και παραπάνω απο τα 14; Ευχαριστώ πολυ παιδιά ήσασταν άκρως κατατοπιστικοί.

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς. Κατ'αρχήν κάτι που ξέχασα να σου πω, είναι οτι τα access point έχουν από μόνα τους 14dbi και προσθέτεις και την κεραία σου. Δε σου χρειάζεται μεγαλύτερη. Για παράδειγμα: Εγώ έχω μια Andrew 24άρα η οποία είναι πάνω σε ένα D-Link 2100AP (24 η κεραία και 14 το D-Link = 38dbi) και είναι συνδεδεμένη πάνω σε μια κεραία η οποία είναι στα 5,1 χιλιόμετρα απόσταση και δεν κοιτάει καν στο μέρος μου. Παρ'όλα αυτά, έχω από 53 μέχρι 65% σήμα, το οποίο είναι υπέρ-αρκετό. Το τίμημα του οτι η άλλη κεραία δεν κοιτάει κατ'ευθείαν σε μένα, είναι οτι πολλές φορές "κρεμάει" το δίκτυο και πρέπει να κάνω restart το access point. Αυτό δε με πειράζει βέβαια γιατί γίνεται μια φορά στις 2 μέρες περίπου και αν αναλογιστεί κανείς οτι είναι δωρεάν wireless internet από το Δήμο μας, ε, ας κάνει και κανένα χαζό, δε μας πειράζει!!! Το ίδιο δίκτυο, δούλευε απροβλημάτιστα και με μια 19άρα που δοκίμασα. Καλό είναι αν είναι για δουλειά το δίκτυό σου, να προτιμήσεις καλές και επώνυμες κεραίες, αξίζουν τα λεφτά τους...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

έχω προμηθευτεί τα σχεδόν τα πάντα και ψάχνω για την κεραία. ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ andrew η pacific wireless; τις φέρνει κάποιος στην ελλάδα η μόνο εξωτερικό; ευχαριστώ

Δημοσ.

38 dbi δεν είναι πολλά για να είσαι νόμιμος? ο νόμος λέει ότι το max είναι 20 dbi για τα 2,4 ghz...

Δημοσ.

20 dbi;; δεν το ήξερα. υπάρχουν κάπου τα όρια που να μπορώ να τα κατεβάσω;

απο το access point (d-link 2100ap) δεν μπορώ να ελέγξω τα dbi;

Δημοσ.

kalispera paidia,exo etsi asyrmato diktyo edo kai 3+ xronia einai statherotato.

Exo xrhsimopoihsei ena access point crypto (wa100) to opoio mou stoixise 59 eyro prin 1 xrono peripou.

(paliotera eixa us robotics alla kaike.)

Keraia xrhsimopoihsa stella doradus (auti pou lene pos den einai kali) 21db(x2) kathos eimaste 3 sto synolo kai to kentro mas mia omni pali stella doradus.

Douleuei poly kala me ping 2-3-4 to poly edo kai arketa xronia..

Stoixise 59 access point + 50 i kerea an thymamai kala tote mazi me to pig tail.Ayta apo mena!

Δημοσ.

ipotheto oti oi keraies sou einai kateuthintikes, sosta? se toso megales apostaseis p.x. 1,5km pou thelo ego me poio tropo kentrareis tin mia me tin alli? o eksoplismos pou exo einai panel pacific wireless 15dbi, ap dlink 2100

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...