tharch Δημοσ. 13 Απριλίου 2002 Δημοσ. 13 Απριλίου 2002 Έχω αγοράσει έναν Presario 705ΕΑ ο οποίος έχει έξοδο TV-OUT με βύσμα τύπου S-VHS. Η τηλεόρασή μου, μια Panasonic 10ετίας έχει επίσης βύσμα τέτοιου τύπου. Όταν συνδέω τον υπολογιστή με την τηλεόραση, βλέπω ασπρόμαυρη εικόνα. Πήρα τηλέφωνο την Compaq Hellas και μου είπαν ότι φταίει η τηλεόραση που είναι παλαιάς τεχνολογίας. Δεν τους πίστεψα, διότι η κάμερα που έχω (επίσης με τέτοιο βύσμα μιας και είναι Hi8) δείχνει έγχρωμη εικόνα, όταν τη συνδέω με την τηλεόραση. Πήγα λοιπόν σ' ένα κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών και ζήτησα από έναν υπάλληλο να μου κάνει την εξυπηρέτηση να συνδέσουμε τον υπολογιστή σε μια καινούρια τηλεόραση, για να δω αν αυτό που μου είπαν από την Compaq ισχύει. Και ΙΣΧΥΕΙ! Η τηλεόραση έδειχνε έγχρωμα! Μετά την μακριά αυτή εισαγωγή, έρχομαι στο δια ταύτα: Υπάρχει συσκευή που να παίρνει σήμα εικόνας από S-VHS και να το μετατρέπει σε RCA; Και λέω συσκευή κι όχι αντάπτορα, διότι τους αντάπτορες που υπάρχουν τους έχω δοκιμάσει όλους και δεν κάνει κανείς τίποτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
steve Δημοσ. 14 Απριλίου 2002 Δημοσ. 14 Απριλίου 2002 Δοκίμασε να βρεις στην τηλεόραση σου αν έχει επιλογή καναλιού YC1 μόνο από εκεί θα το δεις έγχρωμο. Απο το κανάλι AV1 που βλέπεις το video θα είναι παντα ασπρομαυρο αυτό ισχυει ακόμα και αν πάρεις μετατροπέα s-video σε scart. Δεν μπορώ να το εξηγήσω απλως είχα το ίδιο πρόβλημα αλλά με πιό καινούρια TV.
unforgiven Δημοσ. 14 Απριλίου 2002 Δημοσ. 14 Απριλίου 2002 Υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση στο θέμα των τρόπων μεταφοράς του σήματος video. Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, θα σου έλεγα τα εξής: Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα το S-Video από το Composite video (το RCA όπως λες) και η μετατροπή δεν γίνεται, όπως ανακάλυψες, απλά με έναν αντάπτορα. Κατά 99% κάπου θα υπάρχει στο laptop σου επιλογή που θα γυρίζει το σήμα σε composite. Το βύσμα των tv out συνήθως δεν είναι ακριβώς ίδιο με του svideo, αλλά έχει παραπάνω "ποδαράκια" γιατί από εκεί μεταφέρεται και το svideo και το composite για λόγους οικονομίας χώρου και χρημάτων. Το scart στις τηλεοράσεις είναι άλλη μπερδεμένη περίπτωση: μπορεί να μεταφέρει και svideo, και composite και RGB και ήχο (γι' αυτό και έχει και 21 pins). Τι συμβαίνει στην περίπτωσή σου: Δίνεις svideo σήμα που περιέχει ξεχωριστά το σήμα της φωτεινότητας και ξεχωριστά του χρώματος (s=separate). Η τηλεορασή σου μάλλον δεν έχει είσοδο svideo, αλλά μόνο composite (δηλαδή με ένα καλώδιο περνάνε όλες οι πληροφορίες). Έτσι από το svideo παίρνει το ένα σήμα μόνο, αυτό της φωτεινότητας. Λείπει το χρώμα, γι αυτό και δείχνει ασπρόμαυρα. Η camera σου, μάλλον από το μεταμφιεσμένο σε svideo βύσμα της, βγάζει composite (μήπως και ήχο; ). Μετατροπείς υπάρχουν, αλλά δεν γνωρίζω αν συμφέρει η αγορά τους, από άποψη κόστους. Ζήτα μετατροπέα από svideo σε composite (όχι σε rca). Τι κάνεις λοιπόν: Σιγουρεύεσαι ότι δεν υπάρχει επιλογή για σήμα composite στο laptop σου (ή έξοδος είναι ρυθμισμένη σε Pal και όχι σε NTSC; ). Αν δεν έχεις SVHS video, που έχουν είσοδο svideo, μάλλον θα πρέπει να εγκαταλείψεις την ιδέα του tvout. Ή να πάρεις μια κάρτα PCMCIA με composite tvout... ή να πάρεις μια καινούρια τηλεόραση... Προσωπικά, θεωρώ ότι μάλλον είναι θέμα επιλογών από το software του laptop. Ελπίζω να βοήθησα! Καλή τύχη!
tharch Δημοσ. 14 Απριλίου 2002 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2002 Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Θα δοκιμάσω κι αν πετύχω κάτι, θα το "δημοσιεύσω". Ευχαριστώ και πάλι.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2002 Δημοσ. 15 Απριλίου 2002 Μάλλον εννοείς RCA to S-Video... Δεν έχω δει στην Ελλάδα, αυτή την μετατροπή, αλλά με ελάχιστο ψάξιμο στο www.google.com βρήκα την σελίδα http://www.svideotorca.com/svideorca.html που περιέχει αρκετούς αντάπτορες. Πέρνα και από κανένα μαγαζί με ηλεκτρονικά (πχ Ξηρουχάκης), ρώτησε και μπορείς να βρεις καποια άκρια. <small>[ 14-04-2002, 22:28: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: timiman ]</small>
tharch Δημοσ. 16 Απριλίου 2002 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2002 Ευχαριστώ Timiman. Αν πετύχω κάτι, θα το ανακοινώσω.
s_christos Δημοσ. 16 Απριλίου 2002 Δημοσ. 16 Απριλίου 2002 Ixa to idio problhma me Armada E500. Ly8hke eukola paizwntas me to eidos tou TV out (PAL B, G, E,...). Dokimase ta mexri na deis xrwma. Meta apo ka8e allagh kane reboot ki as mhn to zhtaei.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.