leftermann Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μπα,ο 'τσος την έκαψε τη λάμπα για να βγάλει μεροκάματο... δεν είναι μακριά η μέρα... Να την έκαψε κιόλας δεν νομίζω. Την είδε όμως καμένη, και στήθηκε παραπέρα να μαζέψει μερικές χιλιάδες ευρώ. Αυτή άλλωστε είναι και η δουλειά του: να υπηρετεί και να προστατεύει (τα ταμεία του κράτους).
liopyr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Houston To ότι μπορεί να απαγορεύεται το παρκάρισμα δεν θα πει ότι εσύ πρέπει να κατέβεις με το αυτοκίνητο σου, να παρκάρεις παράνομα κ μετά να διαμαρτύρεσαι ότι δεν έχεις κ επιλογή που να το παρκάρεις...αν έχεις την υποψία ότι δεν θα βρεις θέση να παρκάρεις τότε πάρε τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς.. Κάτσε ρε Houston, τι θα πει δεν έχεις επιλογή; Αν δεν έχεις πού να το αφήσεις, άφησέ το σπίτι! Αν δεν απαγορευόταν σε κάποια σημεία η στάθμευση, θα το άφηναν όλοι όπου τύχει (όχι ότι δε γίνεται τώρα) και θα επικρατούσε απόλυτο χάος. Εκεί να δεις άγχος ο πολίτης... Άλλο να κράζουμε την ανοησία του τροχαίου και άλλο να τα ισοπεδώνουμε όλα! Ναι μεν. Μπορείς να πεις το ίδιο και στον άνθρωπο που τυχαίνει να είναι κάτοικος Κυψέλης-Γκύζη-Αμπελοκήπων? Αυτός τι επιλογές έχει? Να παρκάρει σε άλλη περιοχή και να πάρει το μετρό να γυρίσει σπίτι του?
Sellers Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Έχεις λάθος Φίλλιπε... Είμαι μια μέρα στην Σβόλου (Θεσ/νίκη) κια ψάχνω να παρκάρω. Βρίσκω μια ωραία θεσούλα και το αφήνω. Βλέπω ότι δεν ενοχλεί πουθενά. Ούτε παρκαρισμένος μπροτσά απο αποθήκες που χρειάζεται να κάνουν φορτοεκφόρτωση, ούτε απο κανένα σούπερ μάρκετ, ούτε τίποτα. Μπροστά απο ένα απλό μαγαζί. Πηγαίνω στον περιπτερά να πάρω κάρτα για το παρκάρισμα. Ακολουθεί ο εξής διάλογος: -Μια κάρτα για το αυτοκίνητο θέλω. -Που το πάρκαρες? -Να εκεί πέρα. (του δείχνω) Βγάζει έξω το κεφάλι, κοιτάει και μου λέει: -Πάνε πάρτο. -Γιατί? -Απαγορεύεται. Μα του λέω γιατι απαγορεύεται? Ούτε πινακίδα έχει, ούτε τίποτα. Και τι μου λέει? -Αν προσέξεις καλά κάτω τον δρόμο θα δεις μια πολύ ξεθωριασμένη κίτρινη γραμμή. (Δηλαδή απαγορεύεται το παρκάρισμα) Γι'αυτό πάνε πάρτο μην την πατήσεις σαν τους άλλους με αφαίρεση πινακίδας που θέλει 80 ευρώ να την πάρεις πίσω. Και μου σκάει το παραμύθι: Ο αξιότιμος δήμαρχος μας σε όλη την Σβόλου (και σε άλλους πολυσύχναστους δρόμους) κατα μήκος της πήγε σε 6-7 άκυρα σημεία και τα έκανε να απαγορεύεται το παρκάρισμα. Και λέω άκυρα διότι δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύεται εκεί το παρκάρισμα. Με αποτέλεσμα να βλέπεις εσύ την θέση να μην υποψιάζεσαι ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα (γιατί άλλωστε) να μην βλέπεις τις ξεθωριασμένες γραμμές και να στην φορέσουν... Αυτό το κάναν γιατί? Για να μην πολυπαρκαριστεί η Σβόλου?
status Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Ακριβώς, το να πας εν γνώσει σου να παρκάρεις παράνομα κ μετά να ζητάς και τα ρέστα (χωρίς παρεξήγηση) επειδή σε γράψανε ε είναι λίγο καθυστερημένη αντίληψη δεν νομίζεις; Στην τελική υπάρχουν κ τα πάρκινκ...
Houston Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μα σε όλους τους δρόμους και στα στενάκια του κέντρου βλέπεις να υπάρχει απαγορευτικό χωρίς λόγο. Νταξ δεν είπαμε να το παρκάρεις στην Β. Σοφίας στο λεωφορειόδρομο αλλά σε ένα λογικό μέρος που υπάρχουν ήδη παρκαρισμένα αυτοκίνητα και η ροή της κυκλοφορίας δεν παρεμποδίζεται. Και εκεί ακριβώς σου πετάγεται το απαγορευτικό και τα αυτοκίνητα από κάτω στη σειρά παρκαρισμένα. Τι χρειάζεται λοιπόν το απαγορευτικό? Που θα πάνε όλα αυτά τα αυτοκίνητα έχουν σκεφτεί αυτοί που βάζουν τα σήματα? Όταν υπήρχε λόγος να απαγορευτεί το παρκάρισμα με τους Ολυμπιακούς βγήκαν ολοι οι τροχαίοι στους δρόμους … τώρα αν απαιτείται το ίδιο γιατί δεν βγαίνουν να καθαρίσουν οι δρόμοι ? εύλογο το ερώτημα … γιατί έρχεται ο μπάτσος ύπουλα και γράφει ανυποψίαστους οδηγούς? γιατί ασκούν ψυχολογική βία? Αν νομίζουν ότι όντως απαγορεύεται το παρκάρισμα κάπου, να αφήσουν τις φραπεδιές και να βγούν με την σφυρίχτρα να διώχνουν αυτοκίνητα Με το να κόβεις κλήσεις δεν λύνονται τα κυκλοφοριακά προβλήματα παρά μόνο τα οικονομικά του υπουργείου μεταφορών…
Lucifer Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Η κίτρινη διαγράμμιση δεν σηματοδοτεί θέση για κάτοικο της περιοχής; Ή αυτό συμβαίνει μόνο στην υπόλοιπη ( Ευρώπη;
livewire Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 έφυγα από την δουλειά που είχα πάει μετά από μιάμιση μέρα. η αναλογία χρημάτων με τις ώρες που ήμουν εκεί (15-18 ώρες συνήθως) δεν ήταν καλή. χτες το απόγευμα γύρισα και ήδη έχω πρόταση για δουλειά, άρα χαμένος δεν παω. Είσαι σίγουρος ότι δεν έβγαλες βιαστικά συμπεράσματα? Γιατί σε τέτοιες δουλειές οι καινούριοι τραβάνε όλο το ζόρι, μέχρι να μπουν στο κλίμα, συνήθως. Και από τη μεριά σου πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο, για να μπορέσεις να δεις αν η επιχείρηση αξίζει τον κόπο(σου). Εσύ ξέρεις, βέβαια.
Chrisxxx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 έφυγα από την δουλειά που είχα πάει μετά από μιάμιση μέρα. η αναλογία χρημάτων με τις ώρες που ήμουν εκεί (15-18 ώρες συνήθως) δεν ήταν καλή. 15 - 18 ΩΡΕΣ !!! :shock:
status Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Η κίτρινη διαγράμμιση δεν σηματοδοτεί θέση για κάτοικο της περιοχής;Ή αυτό συμβαίνει μόνο στην υπόλοιπη ( Ευρώπη; Εδώ Ηράκλειο έχει διπλή χρήση...Για τους πάγκους της λαϊκής και για της θέσης πάρκινγ των κατοίκων της περιοχής..
FilipposMD Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Υπάρχουν 1000 λόγοι για να απαγορεύεται το παρκάρισμα. Ο βασικότερος, υποθέτω, είναι γιατί οι δρόμοι πρέπει να έχουν όσο το δυνατό περισσότερο ελεύθερο χώρο για να κινούνται τα αυτοκίνητα και να μην έχουμε αυτά τα αιώνια μποτιλιαρίσματα. Κλασικό παράδειγμα ο δρόμος για Πικέρμι, Ν.Μάκρη κτλ που φτιάχτηκε για τους Ολυμπιακούς, αλλά τώρα παρκάρουν σε όλο το μήκος του και για τα κινούμενα αυτοκίνητα μένει ένας χώρος στενός όσο και πριν. Άλλοι λόγοι είναι η ύπαρξη λεωφορεοόδρομων, στροφές φορτηγών και λεωφορείων, πεζόδρομοι, φορτοεκφορτώσεις κτλ.Υπάρχει φυσικά και ο βουλευτής που απαγορεύει το παρκάρισμα στο δρόμο του για να είναι πιο ήσυχος, αλλά δεν ισχύει πάντα αυτό. Όσο για το επιχείρημα με τους κατοίκους Κυψέλης κτλ., συγγνώμη, αλλά δε σου βάζουν πρόστιμο αν δεν αγοράσεις αυτοκίνητο. Αν βλέπεις ότι δεν υπάρχει χώρος να το παρκάρεις, δεν αγοράζεις αυτοκίνητο ή νοικιάζεις μόνιμη θέση πάρκινγκ ή ψάχνεις για σπίτι αλλού. Με το ίδιο σκεπτικό, εγώ θέλω να βάλω άλλο ένα υπνοδωμάτιο στο σπίτι μου "γιατί το έχω ανάγκη" και αντί να βρω άλλο σπίτι, χτίζω τοίχο στο μπαλκόνι ή φτιάχνω μια κατασκευή πάνω στο πεζοδρόμιο. Δεν πάει έτσι. Ναι, κωλοπόλη η Αθήνα, το κράτος δε φροντίζει κτλ., αλλά πρέπει να βάζουμε και λίγο το μυαλό να σκεφτεί. Αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε το δάνειο, ΔΕΝ το παίρνουμε, αν δεν μπορούμε να παρκάρουμε νόμιμα το αυτοκίνητο, ΔΕΝ το αγοράζουμε, αν δεν μπορούμε να διαβάσουμε στο πανεπιστήμιο και χρειάζεται να αντιγράφουμε συνέχεια για να τελειώσουμε, ΔΕΝ πάμε στο πανεπιστήμιο. Αλλά για κάποιο λόγο τα θεωρούμε όλα αυτονόητα, κάνουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να εξετάσουμε τις συνέπειες και μετά ζητάμε τα ρέστα από όλη την κοινωνία, γιατί μας ξεβολεύει.
Sellers Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Στην τελική υπάρχουν κ τα πάρκινκ... Ελπίζω να ξέρεις τις τιμές τους. Ούτε υποχρεωμένος είμαι να δίνω τόσα λεφτά για να παρκάρω ούτε είμαι υποχρεωμένος να δίνω τα λεφτά μου στον κάθε ταρίφα. Όσο για τα Μ.Μ.Μ εδώ τουλάχιστον (Θεσ/νίκη) είναι τελείως αναξιόπιστα. Αν γράφω στισ 11 το μάθημα π.χ, πρέπει να φύγω απο το σπίτι μου 9 για να είμαι σίγουρος ότι θα φτάσω. Και πάκι παίζει. Η θα είμαι εκεί στην κόψη ίσα ίσα να προλάβω, ή θα είμαι 1 ώρα νωρίτερα και θα με φάει το περίμενε.
status Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Sellers Ούτε είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις αμάξι, μπορείς κάληστα να αγοράσεις μηχανή.
Sellers Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Ή μπορούν να με αφήνουν να παρκάρω σε θέσεις που δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύεται και να κόψουν τις πουστιές τους.
liopyr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Όσο για το επιχείρημα με τους κατοίκους Κυψέλης κτλ., συγγνώμη, αλλά δε σου βάζουν πρόστιμο αν δεν αγοράσεις αυτοκίνητο. Αν βλέπεις ότι δεν υπάρχει χώρος να το παρκάρεις, δεν αγοράζεις αυτοκίνητο ή νοικιάζεις μόνιμη θέση πάρκινγκ ή ψάχνεις για σπίτι αλλού. Με το ίδιο σκεπτικό, εγώ θέλω να βάλω άλλο ένα υπνοδωμάτιο στο σπίτι μου "γιατί το έχω ανάγκη" και αντί να βρω άλλο σπίτι, χτίζω τοίχο στο μπαλκόνι ή φτιάχνω μια κατασκευή πάνω στο πεζοδρόμιο. Δεν πάει έτσι. Ναι, κωλοπόλη η Αθήνα, το κράτος δε φροντίζει κτλ., αλλά πρέπει να βάζουμε και λίγο το μυαλό να σκεφτεί. Αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε το δάνειο, ΔΕΝ το παίρνουμε, αν δεν μπορούμε να παρκάρουμε νόμιμα το αυτοκίνητο, ΔΕΝ το αγοράζουμε, αν δεν μπορούμε να διαβάσουμε στο πανεπιστήμιο και χρειάζεται να αντιγράφουμε συνέχεια για να τελειώσουμε, ΔΕΝ πάμε στο πανεπιστήμιο. Αλλά για κάποιο λόγο τα θεωρούμε όλα αυτονόητα, κάνουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να εξετάσουμε τις συνέπειες και μετά ζητάμε τα ρέστα από όλη την κοινωνία, γιατί μας ξεβολεύει. Διαφωνώ. Κατ'αρχήν δεν έχουν σχέση τα παραδείγματά σου με το συγκεκριμένο θέμα. Και να σου δώσω και ένα σχετικό παράδειγμα. Είσαι οικοδόμος, χρειάζεσαι το αμάξι σου για να κουβαλάς τα εργαλεία σου στην οικοδομή. Τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν να μετακομίσεις σε άλλη περιοχή, ούτε να πληρώνεις ιδιωτικό parking. Γυρνάς από την δουλειά σου, (που δεν είναι από τις εύκολες), και αφού κάνεις 40λεπτά κύκλους να βρεις να παρκάρεις νομιμα, αναγκάζεσαι και σκαρφαλώνεις σε πεζοδρόμιο. Ανεβαίνεις σπίτι σου, τσακώνεσαι και με την γυναίκα σου, γιατί τόλμησε να σου πει μία κουβέντα την ώρα που τα νεύρα σου έχουν γίνει συρματόπλεγμα... Ξυπνάς την άλλη μέρα να ξαναπάς για δουλειά, και σε περιμένει κλήση 3 μεροκάματα. Ποιος φταίει? Ο ασυνήδειτος οικοδόμος που δεν κατάφερε να γίνει στέλεχος της εθνικής τράπεζας να λύσει το πρόβλημά του? Ο πεζός με τα κινητικά προβλήματα που δυσκολεύτηκε να διασχίσει το πεζοδρόμιο? Ο αργόσχολος ρουφιάνος της γειτονιάς που παίρνει κάθε μέρα τους μπάτσους τηλέφωνο να κάνουν την "δουλειά" τους? Ο μπάτσος που όταν ήταν μικρός του μαθαίνανε πως αν δεν γίνεις ρουφιάνος δεν πας μπροστά? Μήπως (λέω εγώ τώρα), ο αρμόδιος κρατικός φορέας που πληρώνει μπάτσους-παραμπάτσους-σεκιουριτάδες-δημοτικούς-με καπελάκια ή χωρίς-χακοντυμένους κομμάντο και δεν ξέρω κι εγώ πόσες ακόμα άχρηστες υπηρεσίες αντί να διαθέσει λίγα χρήματα και έναν χώρο για ένα δημοτικό/δημόσιο parking?
Toufas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Είσαι σίγουρος ότι δεν έβγαλες βιαστικά συμπεράσματα?Γιατί σε τέτοιες δουλειές οι καινούριοι τραβάνε όλο το ζόρι, μέχρι να μπουν στο κλίμα, συνήθως. Και από τη μεριά σου πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο, για να μπορέσεις να δεις αν η επιχείρηση αξίζει τον κόπο(σου). Εσύ ξέρεις, βέβαια. και οι πιο παλιοι τα ιδια μου λεγανε οτι ετσι ειναι το normal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.