Προς το περιεχόμενο

Εν οψει αναβαθμισης απο PIII 500 MHZ σε AMD XP 1800 γνωμες,π


mazda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ενα δισκο (primary) D: 8GB με WINXP<p>Εχω ενα δευτερο δισκο (secondary) C: 20GB χωρισμενο σε 3 ισομερη περιπου partition

οπου C: WINME D: και E: για back-up<p>Μετα την αλλαγη της CPU και της M/Β τι εικονα θα παρουσιαζει ο

υπολογιστης ; (τωρα ξεκινωντας μου βγαζει μια προτροπη οπου ρωταει αν θελω να μπω

στα XP η στα ME)s<p>Θα μεινουν τα λειτουργικα ως εχουν;<p>Σε περιπτωση που σβηστουν λογω αναβαθμισης θα μπορεσω να τα παρω πισω απο GHOST IMAGES

που εχω ηδη back up σε partition του δευτερου δισκου;<p>Τα partition που εχω στον δευτερο δισκο θα επηρεαστουν απο την αναβαθμιση ;<p>Tα drive letters D C E F που ανηκουν στους δυο δισκους θα αλλαξουν;<p>Τελως παντων για να μην σας ζαλιζω πιο πολυ (καταλαβαινω οτι το θεμα ειναι λιγο μπλεξιμο)

πειτε μου οτι ξερετε--μερικοι ισως το εχετε αντιμετωπισει απο καποια δικη σας αναβαθμιση---<p>Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα<p>[ 30-12-2001: Message edited by: mazda ]</p>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

To λοιπόν, για να δω αν κατάλαβα σωστά:<p>Έχεις τους δίσκους που λες και θα αλλάξεις m/b και CPU. Μετά θα ξανακάνεις mount τους δίσκους στο σύστημα. Ρωτάς δε αν θα επηρρεαστεί καθόλου το σύστημα, είτε στα ΧΡ είτε στα ΜΕ και αν θα αλλάξουν σειρά οι δίσκοι. <p>Αν κατάλαβα σωστά, μια (μερική) απάντηση έχει ως εξής:

>>> Σε περίπτωση αλλαγής του m/b και της CPU τα ΧΡ θα διαμαρτυρηθούν. Εντόνως! Όπερ σημαίνει ότι αν πας να φορτώσεις τα ΧΡ, θα σου τραβήξουν μια μπλε οθονούλα όπου θα σε πληροφορούν ότι είτε ένας ιός έχει εισβάλλει στο σύστημά σου και το'χει αλλάξει είτε ότι έχουν αλλάξει βασικά στοιχεία του συστήματός σου ή ότι το σύστημά σου έχει σοβαρό πρόβλημα που δεν μπορεί να εντοπιστεί. Σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορέσεις να μπεις στα ΧΡ. Αν δε έχεις τα αρχεία σου σε υποκαταλόγους (My Documents, My Music κλπ) που δεν είναι shared, τότε... την έκατσες την βάρκα... Όσο για ghost images (υποθέτω μέσω του Norton Ghost) έχω την εντύπωση ότι τα images κρατούν συνολική εικόνα ενός Partition και όχι μεμονωμένων υποκαταλόγων - δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό, διόρθωσέ με. Αν πάντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε το image δεν θα σε βοηθήσει, καθώς θα κρατάει και όλο το C:\Windows και τους σημαντικούς υποφακέλους (System32 κλπ). Συμβουλή: μετέφερε ό,τι αρχεία θες στα backup drives σου και ρίξε ένα format για να 'σαι κύριος.<p>>>> Στα ΜΕ δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις προβλήματα. Τα ΜΕ, όντας λιγότερο ασφαλή και πιο 'ερασιτεχνικό' λειτουργικό, είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν dynamically τους drivers για m/b - CPU. Αν και θα σε συμβούλευα και εκεί να κάνεις clean install. Τα ίδια ισχύουν και για τα ghost images.<p>Τα partition που εχω στον δευτερο δισκο θα επηρεαστουν απο την αναβαθμιση ;<p>Εννοείς αν αλλάξει τίποτα όσον αφορά τον χωρισμό του secondary δίσκου; Όχι βέβαια, γιατί να αλλάξει; Εκτός αν χρησιμοποιήσεις και fdisk... smile.gif" border="0 <p>Τα drive letters δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν (δεν είμαι σίγουρος όμως...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ti tha ekana egw...katarxin me tipota den tha afina ta pragmata opws einai alla tha ekana egkatastasi twn windows aptin arxi...tha evaza ton 20ari disko ws kurio disko mias kai fantazomai tha einai pio grigoros apton 8ari kai idiws se nea ata100 i ata133 motherboard tha aksiopioutan oi dunatotites tou...proteinw na kaneis backup oti arxeia xreiazesai, na stiseis to sustimataki sou kai na kaneis ena swsto, katharo setup..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by Platano:

<strong>Πάντα κακατοπιστικός ο φίλος ο paredwse. smile.gif" border="0 smile.gif" border="0 smile.gif" border="0 smile.gif" border="0 </strong><hr></blockquote><p>Να'σαι καλά Γιάννη, πάντα με τον καλό λόγο! smile.gif" border="0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα πρόσφατα την ίδια σχεδόν αναβάθμιση (intel 440bx2/PIII500) -> (a7v266e/athlonXP 1800+) και αντιμετώπισα το ίδιο δίλημμα.

Επειδή στο PC υπήρχαν στημένα Visual Studio, projects σε εξέλιξη κλπ ήθελα να αποφύγω τουλάχιστον άμεσα την όλη διαδικασία backup/clean install.

Μετά την αναβάθμιση τα WindowsXP έβγαλαν τα γνωστά και από τα Windows2000 stop errors (inaccessible boot device και παρόμοια). Μετά από αρκετές τέτοιες περιπτώσεις έχω συμπεράνει ότι κυρίως είναι υπεύθυνη η αλλαγή της m/b (αλλαγή μόνο cpu συνήθως δεν οδηγεί σε επανεγκατάσταση)

Τελοσπάντων, εκκίνηση εγκατάστασης των ΧΡ από το CD, και πρώτη απόπειρα για διόρθωση του master boot record από recovery console με fixmbr.

Μύνημα MBR fixed αλλά στην επανεκκίνηση και πάλι BSOD. (αναμενόμενο αφού οι μπλέ οθόνες σ'αυτή την περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με το mbr αλλά κυρίως με το hal.dll - hardware abstraction layer των ΝΤ)

Δεύτερη εκκίνηση από το CD, ανίχνευση της προηγούμενης εγκατάστασης από το setup και επιλογή repair. Μετά το τέλος της εγκατάστασης (overwrite των αρχείων windows) όλα μέλι-γάλα και τα προγραμματάκια στη θέση τους ! smile.gif" border="0 )

Κατάληξη: χρειάστηκε να ξαναβάλω μερικούς drivers αλλά τα αρχεία υπήρχαν ήδη στο σύστημα, επίσης το μόνο κουφό (η ημερομηνία συστήματος πήγε στο 2080 - μου το σφύριξε ο Nero λίγες μέρες μετά με κατάλληλο dialog box)

Αυτά τα ολίγα και καλή τύχη.<p>ΥΓ

Η A7V266-E μου βγήκε πολύ πετυχημένη αγορά (δεν είναι η πρώτη σε επιδόσεις αλλά δεν έχει μεγαλύτερη από 2% διαφορά από τις πρώτες, είναι αρκετά o/c friendly, και έχει και τη δυνατότητα throttle cpu/shutdown βάσει thermal sensor - πράγμα πολύ χρήσιμο για το καλοκαίρι smile.gif" border="0 Μια αναζήτηση εδώ: http://shopping.pathfinder.gr/search.php?cat_id=384 και μερικά τηλ. μπορούν να σε γλυτώσουν αρκετά ευρώ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...