Προς το περιεχόμενο

Κατεστραμμενα cd ή dvd υπαρχει μεθοδος επαναφορας ?


sotosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν ενα cd ή dvd δεν μπορει να διαβαστει ολοκληρο ή οταν δεν μπορεις να παρεις αρχεια απο αυτο επειδη ειναι κατεστραμμενο γινεται να το επαναφερεις ? Νομιζω αν αντιγραψεις ενα κατεστραμμενο cd ή dvd σε νεο δισκακι δεν εχει προβλημα. Πειτε μου αν κανω λαθος.

Δημοσ.

Είναι δύσκολο να γίνει αυτό. Η καλύτερη μέθοδος είναι να δοκιμάσεις σε διαφορετικό drive, και μάλιστα σε όσα περισσότερα μπορείς. Μου έχει τύχει κάποια dvd που δεν διαβάζονταν από Nec, Plextor και Pioneer να διαβάζονται από dvd-rom μάρκας "μ' έκαψες".

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και προγράμματα που κάνουν recovery, όπως π.χ. το IsoBuster.

Δημοσ.

Κάνεις λάθος.Θα έχει bad sectors και θα είναι πάλι unreadable.Αν τα cd/dvd που έχεις είναι γνήσια και μένεις Ηράκλειο Κρήτης έχω ένα φιλαράκι που έχει μηχάνημα και με 3 ευρώ στα κάνει καινούρια,αφαιρεί όλες τις γρατζουνιές.Το μηχάνημα είναι πανάκριβο βέβαια αλλά έχει βίντεο κλάμπ και όπως καταλαβαίνεις τον έχει σώσει άπειρα ευρώ.

Δημοσ.

Εμένα πολλές φορές με έχει σώσει το UltraISO δηλαδή περνάω το image απο το δισκάκι στο σκληρό και κάνω extract σώζοντας οτι μπορώ απο μέσα.

 

Παρόλα αυτά έχω δουλέψει και τα:

  1. Bad CD Repair Pro
  2. Bad Copy Pro
  3. CDRoller
  4. AnyReader

με επιτυχία, απλά επειδή προτιμούσα το Ultra ISO είχα σαν βάση αυτό και μέσα απο αυτά εδώ τα προγράμματα μπορείς να δεις ποια αρχεία έχουν πρόβλημα και να μην τα κάνεις μετά extract απο το ISO.

 

Πολλές φορές πολύ καλή λύση είναι και κάποιος εναλλακτικός file explorer όπως πχ ο total Commander ο οποίος δεν βασίζεται στον explorer των windows. Ο explorer των windows αντιδρά πολλές φορές άσχημα αν πετύχει χαλασμένο αρχείο οπότε η χρήση ενός εναλακτικού για το browsing στα περιεχόμενα του χαλασμένου δίσκου είναι κάπως απαραίτητη.

Δημοσ.
Είναι δύσκολο να γίνει αυτό. Η καλύτερη μέθοδος είναι να δοκιμάσεις σε διαφορετικό drive, και μάλιστα σε όσα περισσότερα μπορείς. Μου έχει τύχει κάποια dvd που δεν διαβάζονταν από Nec, Plextor και Pioneer να διαβάζονται από dvd-rom μάρκας "μ' έκαψες".

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και προγράμματα που κάνουν recovery, όπως π.χ. το IsoBuster.

 

+1

 

kai an den pe3i kai se allo drive tote f*** it.

Δημοσ.

Επειδή μου έτυχε κι εμένα και δοκιμασα όλα τα παραπανω(το cd τα είχε παίξει επειδή ήταν no name και το είχα 5-6 χρονάκια.Η επιφάνεια αγρατζούνιστη)Αν είναι audio cd ή mp3 εκεί που έχει bad sectors μην περιμένεις να σωθεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...