Sincere Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Παιδιά, έχω την υποψία οτι γύρω στις αρχές του 90 αν δεν κάνω λάθος ο ΟΤΕ φύτεψε οπτικές ίνες σε πολλά μέρη και τις οποίες κρατά ανενεργές προς το παρόν. Ήμουν εκεί οταν οι εργάτες, φύτεψαν ένα τέτοιο καλώδιο στο πεζοδρόμιο εξω απο το σπίτι μου έτσι ατερμάτιστο.
kifinas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Η λογική της τοπολογίας των δικτύων του ΟΤΕ είναι πολύ μακριά από αυτή του FTTH. Βέβαια μια πρώτη προσπάθεια για FTTN έχει γίνει. Η τεχνολογία και στα καλώδια των οπτικών ινών έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Απλά δεν υποστηρίζουν όλες οι ίνες τους ίδιους ρυθμούς μετάδοσης. Θα δημιουργηθούν νέα δίκτυα για το σκοπό αυτό. Το θέμα είναι ποιός θα ξεκινήσει.
poulinos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 τοτε το φιλτρο που χρησιμευει? to filtro kovei tin sixnotita tou adsl gia na min tin akous sto tilefono kai genikos gia na pezoun ola sosta.
fellos13 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Gemisame optiki ina re paidia.To 8ema einai 8a vre8ei mia etairia na tin aksiopoiisei? H On exei 170 Km diktyo inas stin attiki kai erxontai kai simantikes epektaseis (den lew alla gia perisotera stis anakoinwseis tis etairias ). H forthnet ta idia. H athina exei gemisei xantakia kai freatia. Kai ksanalew.Ta problimata den einai stin kalwdiwsi. Ektos an ennoeis na travietai i optiki ina mesa sto spiti.Ekei se kovw ligo xlwmo. Apla den ginete. Mia eykairia itan na perastei mazi me to fysiko aerio alla...
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Gemisame optiki ina re paidia.To 8ema einai 8a vre8ei mia etairia na tin aksiopoiisei?H On exei 170 Km diktyo inas stin attiki kai erxontai kai simantikes epektaseis (den lew alla gia perisotera stis anakoinwseis tis etairias ). H forthnet ta idia. H athina exei gemisei xantakia kai freatia. Kai ksanalew.Ta problimata den einai stin kalwdiwsi. ta 170km tis optikis opos kai auta tis forthnet ine gia na enonoun metaxi tous ta astika kentra.den pernane apo olous tous dromous.b.pes oti sou fernoun optiki ina mexri to spiti.pos tha tinanevaseis pano i tha baleis mixanima pou na tin girnaei se xalko?ine trela exoda.to mono pou tha mporouse na ginei kai den to kovo giati ienai para pola lefta tha itan na ftasei optiki mexri ta kafao kai apo ekei na girnane se xalko.
fellos13 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Sou apantisa parapanw me edit:D Den prolavainesai re paidi mou... Pantws tis etairies den tis symferei na sou feroun ina sto spiti kai o idiwtis duskola 8a katsei na asxoli8ei me tis times pou paizoun stin agora. Opws eipa i moni lisi itan na perastei mazika i ina mazi me to aerio alla den egine.
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 stin ellada skavoun kathe fora anti na skapsoun mia kai kala.
poscaman Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 φαντασου να παψει το μονοπωλιο της ΔΕΗ τι εχει να γινει....
Lupus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Το FTTH δεν ειναι και τοοοοσο μακρια. Μην σας φαινεται περιεργο αλλα αν σκεφτειτε οτι μεχρι πριν απο 3 χρονια καποιος ειχε ISDN 64αρα και ηταν θεος.Τωρα μπορεις (που λεει ο λογος δηλαδη) να πιταρεις μια ADSL2+ γραμμη με 24 MBit. Επισης κατι εχει ακουστει σε αλλα fora οτι η ΗΟL εχει αρχισει και το ψαχνει μεσω Αττικων να δινει σε εταιρικους πελατες FTT-X. Οσο για την κατασταση των οπτικων ινων αυτο που ισχυει οτι αυτην την στιγμη ο ΟΤΕ παιζει επι το πληστον μεσω ΑΤΜ, πραγμα που σημαινει οτι δρομολογει το traffic μεσα απο την υφισταμενη υποδομη σε χαλκο. Περιπτωσεις στις οποιες υπαρχει pppoe, συμβαινει συνηθως λογω του οτι ο ΟΤΕ και αλλοι παροχοι χρησιμοποιουν metro ethernet οποτε για να μιλησει το dslam με τον bbras περναει απο οπτικη ινα (Δεν ειναι κανονας αλλα ετσι παιζουν συνηθως). Ο ΟΤΕ κινειται προς την κατευθυνση αυτη και περναει συνεχεια οπτικες ινες. Εχουν ακομα να δουν τα ματια μας...
Dimitris22 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Περιπτωσεις στις οποιες υπαρχει pppoe, συμβαινει συνηθως λογω του οτι ο ΟΤΕ και αλλοι παροχοι χρησιμοποιουν metro ethernet οποτε για να μιλησει το dslam με τον bbras περναει απο οπτικη ινα (Δεν ειναι κανονας αλλα ετσι παιζουν συνηθως). Στην περίπτωση του PPPoE δεν νομίζω πως παίζει οπτικη ίνα. Στο εικονίδιο που σου δίνω παρακάτω http://www.netopia.com/equipment/products/miavo/images/miavo_neighborhood.gif στο σημείο που λέει Fiber 100MB/S στην περίπτωση metro ethernet σε εκείνο το σημειο φτάνει 6σύρματος (ή 4τετρασύρματος χαλκός).... Αν κανω λάθος κάπου καθε παρατήρηση δεκτή....
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 genikos epidi sto spiti den mporei na allaxei o xalkos i moni lisi tha itan na doume kamia optiki mexri ta kafao kai apo ekei me xalko mexri emas.diladi oute 200 metra apostasi.
michael92 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Εμένα πάντως πιο κοντινό μου φαίνεται το Wi-FI παρά το Optical-Fibre! to filtro kovei tin sixnotita tou adsl gia na min tin akous sto tilefono kai genikos gia na pezoun ola sosta. Αχ μη μου το θυμίζεις το φίλτρο! Χτες είχαμε διακοπή ρεύματος και η μητέρα μου έβγαλε το αύρματο για να βάλει το παλιό που δεν χρειάζεται ρεύμα, το έβαλε όμως χωρίς το φίλτρο και δεν μπορούσα να συνδεθώ στο νετ μέχρι να καταλάβω τι είχε συμβεί (καθώς όταν ήρθε το ρεύμα δεν βάλαμε το ασύρματο που ήταν συνδεδεμένο στο φίλτρο), εν τω μεταξύ στο τηλέφωνο να ακούγονται κάτι περίεργοι ήχοι κτλ κτλ. Ευτυχώς γρήγορα συνειδητοποίησα την γκάφα που έκανε η μητέρα μου, αλλά τι να πει κανείς; Αυτά συμβαίνουν.
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 apo ekei to katalaveneis sinithos.apo to n paraxeno ixo.oso gia to wi fi ekei tha einai wi max.den nomizo na petixei poli to wi max pantos.ante na piasei o allos apo to ipogeio tou.se kana pio new adsl isos ama o ote allaxei kana kalodio.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.