Sirina Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Μολις πηρα το πτυχιο μου στην Ελληνικη Φιλολογια απο το Αριστοτελειο. Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να δωσω κατατακτηριες για παιδαγωγικο δημοτικης εκπαιδευσης αλλα στο τμημα του αριστοτελιου η επιλογη θα γινει μονο με βαση τον βαθμο πτυχιου και οχι με εξετασεις αρα τα πραγματα ειναι αρκετα δυσοιωνα. Σκεφτομαι να δωσω ή στο Ιωαννινων ή στο Δημοκριτειο. Το πρωτο εχει μια τεραστια υλη το δευτερο εχει μια πολυυυυυυ μικροτερη. Εχει κανεις σας εμπειρια απο κατατακτηριες ή απο τις συγκεκριμενες σχολες? Ευχαριστω!
nektarios Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 τα τελευταία χρόνια με το άνοιγμα των θέσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση πάρα πολλοί υποψήφιοι δίνουν κάθε χρόνο κατατακτήριες για παιδαγωγικό. στην Αθήνα ξέρω ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. δεν έχει σημασία τόσο η ύλη όσο ο αριθμός των υποψηφίων. να προτιμήσεις επαρχιακά πανεπιστήμια που ίσως έχουν λιγότερες συμμετοχές άρα έχεις περισσότερες πιθανότητες να επιτύχεις.
anthony_88 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Kαι ποσα χρονια θα διαρκεσουν οι σπουδες επειτα απο τις κατατακτηριες?
nektarios Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Kαι ποσα χρονια θα διαρκεσουν οι σπουδες επειτα απο τις κατατακτηριες? τυπικά τρία χρόνια καθώς οι επιτυχόντες των κατατακτηρίων εξετάσεων εισάγονται στο 2ο έτος του παιδαγωγικού από εκεί και πέρα είναι θέμα του καθενός πόσο χρόνο θα διαρκέσουν οι σπουδές. πάντως οι απόφοιτοι σχολών όπως φιλολογία, φπψ, παιδαγωγικό νηπιαγωγών κτλ έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορεί να τους αναγνωριστούν ορισμένα μαθήματα που είναι παρεμφερή όπως ψυχολογία, παιδαγωγικά, λογοτεχνία κ.α. έτσι μπορούν να μειώσουν κι άλλο το χρόνο σπουδών τους.
Typhoon Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Εγώ όπως πάντα θα πω ότι αν πραγματικά γουστάρεις να το κάνει κάντο. Αν το κάνεις για να βρεις ποιό εύκολα δουλεία για το λόγο που είπε ο νεκτάριος άστο καλύτερα. Βασικά ειδικά στην περίπτωση που μιλάμε για δασκάλους/καθηγητές θα έπρεπε η δημοσιολαγνία να τιμωρείτε με δημόσιο μαστίγωμα στην Ομόνοια...
Fan Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Να ξέρεις πάντως ότι οι κατατακτηριες για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κυρίως για τις φιλολογικες σχολές είναι αρκετά δύσκολες και έχουν πολύ ανταγωνισμό.
Sirina Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Παντα μου αρεσε το παιδαγωγικο. Φυσικα λατρευω την σχολη μου αλλα θα μου αρεσε να εχω την δυνατοτητα να σπουδασω και αυτο.. Αλλα δυστυχως παιρνουν 10 ατομα απο ΑΕΙ σε καθε σχολη και νομιζω ειναι δυσκολα τα πραγματ.
nektarios Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 αν έχεις εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο σύστημα μπορείς να καταθέσεις μηχανογραφικό για το 10% των θέσεων αν και νομίζω ότι εκεί οι βάσεις είναι αρκετά υψηλές.
Sirina Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δυστυχως δε το πιανω. Αηδια εχει καταντησει η υποθεση με το παιδαγωγικο. Εγω ειχα 16.500 μορια και πριν 4 χρονια δεν την επιανα καν φαντασου τωρα που οι βασεις θα εχουν εκτοξευτει. Και το αστειο ειναι οτι ξερω παρα πολλους που δωσαν για παιδαγωγικο και μετα μπηκαν στην σχολη μου και πελαγωσαν. Γιατι η φιλολογια ειναι μια δυσκολη σχολη αλλα λογω υπερκορεσμου δεν εχει την βαση που της αξιζει..
Typhoon Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Κοίτα τα πράγματα είναι απλά, ο κόσμος πάει παιδαγωγικό γιατί υπάρχει μεγάλη απορόφηση στο δημόσιο, που είναι και το όνειρο του Έλληνα και (δυστυχώς) κυρίως της Ελληνίδας...Γι'αυτό και λέω ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να μαστιγωθεί δημόσια γιατί σε 10 χρόνια θα είναι ο κλασσικός δάσκαλος/καθηγητής δημόσιος υπάλληλος που θα έχει σιχαθεί τη δουλεία του και ως αποτέλεσμα θα τα γράψει όλα κανονικότατα. Όλοι έχουμε υπάρξει μαθητές και όλοι ξέρεουμε ότι δυστυχώς οι περισσότεροι είναι έτσι...Και καλά να το πάθεις αυτό και να σφραγίζεις γράμματα στα ΕΛΤΑ, αλλά αν εκπαιδεύεις ένα κάρο παιδία τότε το θέμα είναι λίγο πιο σημαντικό...
Filos19 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Γιατι η φιλολογια ειναι μια δυσκολη σχολη Καλά αν είναι η φιλολογία δύσκολη σχολή τότε υπάρχει καμιά εύκολη?Μήπως τα πολυτεχνεία είναι ευκολότερα?Ή μήπως οι οικονομικές είναι ευκολότερες? Μάθαμε όλοι τώρα να λέμε την κάθε σχολή δύσκολη επειδή έχουμε πάρει πτυχίο εκει.
Sirina Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Καλά αν είναι η φιλολογία δύσκολη σχολή τότε υπάρχει καμιά εύκολη?Μήπως τα πολυτεχνεία είναι ευκολότερα?Ή μήπως οι οικονομικές είναι ευκολότερες?Μάθαμε όλοι τώρα να λέμε την κάθε σχολή δύσκολη επειδή έχουμε πάρει πτυχίο εκει. Δε λεω οτι ειναι δυσκολη επειδη εγω αποφοιτησα απο εκει. Ειναι μια αντικειμενικα δυσκολη. Προφανως οι πολυτεχνικες και οι ιατρικες ειναι απειρως δυσκολοτερες, αλλα προφανως υπαρχουν και ενα καρο ευκολοτερες. Σιγουρα ομως η φιλολογια δεν ειναι απο τα ευκολακια των πανεπιστημιων.
Melissa_virus Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Παντού χαμός γίνετε. Το είχε δοκιμάσει ένας φίλος μου. Από Αγγλική φιλολογία, κατατακτήριες για παιδαγωγικό. Με γραπτές εξετάσεις και βαθμό πτυχίου πήγαινε νομίζω. Ο χαμός ο ίδιος... Πάρα πολλοί υποψήφιοι για 4,5 θέσεις. Είχε δώσει αν θυμάμαι καλά και στην Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, και στο ειδικής αγωγής στον Βόλο. Δεν θυμάμαι που αλλού. Πουθενά δεν πέρασε. Και σε κάποιο από αυτά ανέφερε ότι ένας άλλος υποψήφιος, είχε αρχίσει να απαντάει στην κόλα προτού πάρει τα θέματα… Οπότε καταλαβαίνετε τι γίνετε. Αξιοκρατία for ever. (Ο φίλος μου δεν είχε διαβάσει και ιδιαίτερα… αλλά υπήρχαν άλλοι που ήταν ξεφτέρια αλλά τίποτα…)
δημητρα Κ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Σκεφτομαι να δωσω κατατακτηριες για παιδαγωγικο Αθηνας.Γνωριζει κανεις αν συνυπολογιζεται ο βαθμος πτυχιου?
tomasss Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Εγώ όπως πάντα θα πω ότι αν πραγματικά γουστάρεις να το κάνει κάντο. Αν το κάνεις για να βρεις ποιό εύκολα δουλεία για το λόγο που είπε ο νεκτάριος άστο καλύτερα. Βασικά ειδικά στην περίπτωση που μιλάμε για δασκάλους/καθηγητές θα έπρεπε η δημοσιολαγνία να τιμωρείτε με δημόσιο μαστίγωμα στην Ομόνοια... Κοίτα τα πράγματα είναι απλά, ο κόσμος πάει παιδαγωγικό γιατί υπάρχει μεγάλη απορόφηση στο δημόσιο, που είναι και το όνειρο του Έλληνα και (δυστυχώς) κυρίως της Ελληνίδας...Γι'αυτό και λέω ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να μαστιγωθεί δημόσια γιατί σε 10 χρόνια θα είναι ο κλασσικός δάσκαλος/καθηγητής δημόσιος υπάλληλος που θα έχει σιχαθεί τη δουλεία του και ως αποτέλεσμα θα τα γράψει όλα κανονικότατα. Όλοι έχουμε υπάρξει μαθητές και όλοι ξέρεουμε ότι δυστυχώς οι περισσότεροι είναι έτσι...Και καλά να το πάθεις αυτό και να σφραγίζεις γράμματα στα ΕΛΤΑ, αλλά αν εκπαιδεύεις ένα κάρο παιδία τότε το θέμα είναι λίγο πιο σημαντικό... μεθυσμένος τα λες αυτά? Αφού η απορρόφηση είναι αρκετά μεγάλη σε αυτό τον κλάδο, όπως και ο ίδιος παραδέχεσαι, τότε γιατί όσοι ανταποκρίνονται είναι για μαστίγωμα? Να σου πώ γιατί? Προφανώς γουστάρεις τα 10ωρα με σκυφτό το κεφάλι που σε έχει το αφεντικό σου με μισθό δυσανάλογο της εργασίας σου. Βάλε και γιορτές Χριστούγεννα, Πάσχα, βάλε και το καλοκαίρι του δάσκαλου/καθηγητή, πρόσθεσε και την μόνιμότητα, οπότε σκάς εσύ από την ζήλια. Βέβαια χαρακτηριστικό κάθε αν@ητου και ''καθ@ρματος'', είναι να ισοπεδώνει τον εκπαιδευτικό κλάδο. Η γκλάβα του δεν είναι αρκετή για να καταλάβει πώς άλλο να γλύφεις προϊσταμένους, να ρουφιανεύεις, να συκοφαντείς με σκυφτό το κεφάλι για 10ωρο εργασίας σε ιδιωτικό τομέα και άλλο να προσπαθεί ο δάσκαλος να αντιμετωπίσει τα 30 κακομαθημένα παιδάκια. Φυσικά και το 2ο είναι πολύ δυσκολότερο. Και μην μας πεις ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι βουτιά στα σκατ@ το έζησα και εγώ όπως και πολλοί άλλοι. Αυτό όμως δεν αποτελεί αφορμή για να αρχίσω να βρίζω τον π.χ. καθηγητικό κλάδο ή άλλους κλάδους του δημοσίου. Για αυτό τα λόγια σου περιορισμένα μάγκα! Και για να μην με προλάβεις, δεν είμαι ούτε καθηγητής, ούτε δάσκαλος, τελειόφοιτος οικονομικού ΤΕΙ είμαι. Δούλεψα και σε ιδιωτική τράπεζα και σε διαφημιστική εταιρεία και παρόλο το καμτσίκι, σέβομαι την εργασία του καθενός και δεν προσβάλω, όπως κάνεις εσύ. Και φυσικά μιας και είμαι ακόμη πολύ νέος έβαλα στόχο το δημόσιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.