centris Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Γεια σας. Έχω έναν Western Digital MyBook 250Gb. Ενώ δεν έχω γράψει ούτε 30Gb όταν πάω να γράψω ένα αρχείο περί τα 4Gb Τότε μου λέει ότι ο δίσκος είναι γεμάτος και να σβήσω μερικά δεδομένα και να ξαναπροσπαθήσω. Μικρότερα αρχεία τα γράφει κανονικά. Τι πρέπει να κάνω για να μην πάω σε φορμάτ;
Pantelwolf Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Fat 32 να υποθέσω; Μόνο τα παρτισιον NTFS βλέπουν μεγαλύτερα αρχεία.
dks_1979 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Ο MyBook είναι formatted σε FAT32 από default. Σε FAT32 υποστηρίζει μέγεθος αρχείων μέχρι 4GB. Πρέπει να τον κάνεις format σε NTFS για να μπορείς να βάζεις μεγαλύτερα αρχεία (που είναι και καλύτερο σύστημα αρχείων γενικότερα). Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια προγραμματάκια που κάνουν μετατροπή από FAT32 σε NTFS χωρίς format, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστα και δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσεις δεδομένα. Ας μας πει κάποιος άλλος καλύτερα αν υπάρχει κάποιο τέτοιο αξιόπιστο prog.
Pantelwolf Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Το Partition Magic αλλά δεν ειναι δωρεάν Εγώ θα σου πρότεινα να κρατήσεις και ένα παρτίσιον σε φατ32 για να βλέπεις και win98 ή linux
accipio Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 H μετατροπή FAT32 -> NTFS γίνεται με μια απλή εντολή, χωρίς format: To convert a volume to NTFS from the command prompt 1. Open Command Prompt. Click Start, point to All Programs, point to Accessories, and then click Command Prompt. 2. In the command prompt window, type: convert drive_letter: /fs:ntfs For example, typing convert D: /fs:ntfs would format drive D: with the ntfs format. You can convert FAT or FAT32 volumes to NTFS with this command. Important Once you convert a drive or partition to NTFS, you cannot simply convert it back to FAT or FAT32. You will need to reformat the drive or partition which will erase all data, including programs and personal files, on the partition. Εδώ είναι το σχετικό άρθρο της Microsoft.
punky Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 accipio είσαι σίγουρος ότι το κάνει χωρίς format? Γιατί το quote σου λέει : For example, typing convert D: /fs:ntfs would format drive D: with the ntfs format. Εννοεί λοιπόν "μετατροπή" ή "διαμόρφωση";
accipio Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Ναι, το έχω κάνει σε δικό μου δίσκο χωρίς πρόβλημα. EDIT: Εδώ υπάρχει και ένας μικρός οδηγός στα ελληνικά, με εικόνες, για όποιον ενδιαφέρεται.
punky Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 thanx mate ! Είχα την ίδια απορία με τον centris και τώρα βρήκα και τη λύση. Δε μου δίνεις και μια διεύθυνση σπιτιού να έρθω να σε κυνηγήσω άμα δεν πιάσει;
accipio Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δε νομίζω να συμβεί κάτι κακό... Να εύχεσαι μόνο στη διάρκεια της μετατροπής να μην κοπεί το ρεύμα, γιατί οι συνέπειες θα είναι μάλλον απρόβλεπτες...
prantzos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 kai to linux blepei aneta ntfs kai oxi mono read-only alla exei kai write dikaiwmata. Yparxei ntfs support. Twra de nomizw na einai kanenas me win98!!! Ara gia mena to fat32 einai axrhsto pantelws gia enan aplo xrhsth.
punky Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 thanx again accipio ! μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη αναίμακτη μετρατροπή του ενός MyBook 500GB !
centris Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 sas euxaristw olous paidia. tha to dokimaso aurio....kai tha sas pw.
centris Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Γεια σας παιδιά. Τελικά σήμερα βρήκα χρόνο να κάνω αυτό που γράφεται, και πήγε τέλια….μέσα σε 5 λεπτα έκανα τον δίσκο NTFS και τώρα περνάει άνετα μεγαλα αρχεία, χωρίς να γίνει φορματ. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.