GiOrGoSk21 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Θέλω να επισκεφθώ έναν γιατρό(συγκεκριμένα δερματολόγο)αυτές τις μέρες. Πληροφοριακά,να πω ότι είμαι ασφαλισμένος στο δημόσιο.Στη σελίδα του Ο.Π.Α.Δ.(Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου)έχω βρει γιατρούς συμβεβλημένους με το δημόσιο στην πόλη μου. Αν πάω με το βιβλιάριο υγείας θα χρειαστεί να πληρώσω την επίσκεψη ή όχι;Θα χρειαστεί να πάω στο νοσοκομείο ή κι εκεί θα χρειαστεί να πληρώσω το κατιτίς μου;Ρωτάω γιατί ως φοιτητής καταλαβαίνετε ότι δε μου περισσεύουν κιόλας τα χρήματα... Όποιος/α γνωρίζει για το θέμα ας μου απαντήσει σας παρακαλώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά
kosmasgr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 οχι. Θα σου κόψει επίσκεψη στο βιβλιάριο σου. ΘΑ πάρει ενα χαρτάκι δηλαδή
WizeMan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Γιατί δε ρωτάς τους γονείς σου βρε? Λογικά στην ασφάλειά τους θα σε έχουν βάλει. Εκτός αν είναι κάτι που δεν θέλεις να ανυσηχίσουν.
Melissa_virus Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Η μάνα μου έχει ασφάλεια δημοσίου και δεν πληρώνει τίποτα όταν πηγαίνει σε γιατρό που είναι στο δημόσιο.
galil Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Αν είναι συμβεβλημένος δεν πληρώνεις τίποτα. Απλώς γράφει την επίσκεψη στο βιβλιάριο.
mitsikas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=184462
GiOrGoSk21 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δεν είναι τίποτα ανησυχητικό,απλά βαριέμαι να απασχολώ τους δικούς μου με τέτοια...Παίζει να έρθουν με τα πόδια σε μενα,τόσο υπερπροστατευτικοί που είναι Mitsikas,το είχα διαβάσει το topic,αλλά υπήρχαν μερικές αντιφατικές απαντήσεις γι'αυτό έκανα καινούριο topic. Anyway,ευχαριστώ για τη βοήθεια.
poscaman Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 απλα πραγματα ειναι στο δημοσιο.παιρνεις τηλ τον γιατρο.τον ρωτας αν οντως ειναι συμβεβλημενος με το δημοσιο και αν ναι κλεινεις ραντεβου. πας εκει με το πρασινο βιβλιαριο (ειναι πρασινο εφοσον δεν ασφαλιζεσαι εσυ,αλλα σε ασφαλιζουν οι δικοι σου) ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.σε εξεταζει,σου γραφει στον πρασινο βιβλιαριο την επισκεψη,αν χρειαστεις φαρμακα στα γραφει στο δευτερο βιβλιαριο (το οποιο ειναι μονο για συνταγογραφηση) και φευγεις κυριος και ωραιος. αν χρειαστεις φαρμακα,υπαρχει μια αλλη διαδικασια (την οποια βαριεμαι τωρα να την γραψω)αν σου γραψει φαρμακα,πες το να συνεχισω
olatalefta Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2007 υπαρχει γιατρος π δεν γραφει φαρμακα για οποιοδηποτε προβλημα????χλωμο κ τις μιζες πως θα τις παιρνουν. στα νοσοκομεια αν δεν κανω λαθος ακομη κ αυτοι π δεν εχουν ασφαλεια δεν πληρωνουν αν δεν εχουν...
GiOrGoSk21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Φίλε poscaman καταρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια. Έχω πάει σε γιατρούς,όποτε χρειάστηκε,με βιβλιάριο πάντα. Πάντα γίνονται όπως ακριβώς τα περιέγραψες(συν του ότι όταν μου γράφουν φάρμακο για να το πάρω,πηγαίνω στον φαρμακοποιό και πληρώνω ένα ποσοστό της τιμής του φάρμακου,25% ή κάπου εκεί αν δεν κάνω λάθος). Για την επίσκεψη στο ιατρείο δεν έχω πληρώσει πουθενά εκτός από μια φορά σε οδοντίατρο για έναν απλό καθαρισμό,αν και μου έγραψε στο βιβλιάριο,οπότε πήρε και το χαρτάκι. Αυτό που δεν γνωρίζω και θέλω να καταλάβω είναι το αν υπάρχουν κάποιες ειδικότητες γιατρών που ασχέτως του αν είσαι ή όχι ασφαλισμένος στο δημόσιο,πληρώνεις κάτι για την επίσκεψη(είτε πας με βιβλιάριο είτε όχι). Όπως π.χ. με το παράδειγμα του οδοντίατρου που είπα πιο πάνω. Συμβαίνει αυτό-οπότε ίσως κι ο δερματολόγος που θέλω να πάω μου ζητήσει λεφτά,εκτός από το χαρτάκι που θα πάρει απ'το βιβλιάριο-ή απλώς με είχε κοροϊδέψει ο κύριος οδοντίατρος ή παίζει κάτι άλλο; Πάντως σίγουρα σ'αυτόν που θα πάω θα είναι συμβεβλημένος με το δημόσιο(βρήκα αρκετούς στη σελίδα του ΟΠΑΔ),οπότε δεν έχω λόγο να πάρω τηλέφωνο για να ρωτήσω.
poscaman Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 η απλη επισκεψη στον οδοντιατρο δε χρεωνεται.παιρνει απλα το χαρτακι. ο καθαρισμος ομως δεν καλυπτεται απ'το δημοσιο οποτε τον πληρωσες.το ιδιο ισχυει αν πας στον δερματολογο πχ να κανεις καθαρισμο προσωπου. για την επισκεψη δεν θα πληρωσεις,για τον καθαρισμο ομως θα πληρωσεις γιατι δεν τον καλυπτει το δημοσιο. αλλο παραδειγμα ειναι με τα γυαλλια και τους φακους επαφης.στους φακους επαφης δεν καλυπτει τπτ το δημοσιο στα γυαλλια καλυπτει 50 ευρω καθε 3 χρονια. επειδη το εχω ψαξει αρκετα το θεμα,αν θελεις κατι πιο συγκεκριμενο στειλε μου ΡΜ.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 ΟΚ τώρα μπορώ να πω ότι καλύφθηκα φίλε μου. Αν τύχει κάτι άλλο όταν πάω θα σε συμβουλευθώ(τώρα που βρήκαμε κι έναν σωστό γνώστη του θέματος)... Σ'ευχαριστώ πολύ!
gatoulis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα! happy end lol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα