Προς το περιεχόμενο

Eizo FlexScan S2031W (επείγον)


EddieObscurant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να αγοράσω καινούρια οθόνη, κυρίως λόγο έλειψης χώρου, και επιτέλους να πάρω μια lcd-tft. Και οι δύο οθόνες που είχα ήταν eizo, και οι δύο ζούνε και μια πρόσφατα έκλεισε τον 10ο χρόνο της ενώ η άλλη τον 5ο της, ενω και οι δύο είναι σε άριστη κατάσταση χωρίς πότε να μου παρουσιάσουν το παραμικρό πρόβλημα. Έχοντας αυτά υπόψη σκέφτομαι και η καινούρια οθόνη που θα πάρω να είναι eizo και συγκεκριμένα αυτή που λέω στον τίτλο. Το πρώτο ερώτημα είναι αξίζουν τα 600 ευρώ που θα δώσω (δεν μου περισεύουν κιολιας) ή όλες οι οθόνες πάνω κάτω τα ίδια προσφέρουν και πληρώνω μονο το όνομα eizo και να στραφώ σε μία αντιστοιχη lg ή οτιδήποτε άλλο που θα μου κοστίσει τα μισά χρήματα Έχετε υπόψη ότι θέλω να την κρατήσω μια πενταετία την οθόνη. Προσωπικά καταλήγω ότι μάλλον θα ξανα αγοράσω eizo αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις σας πάνω σ'αυτό το θέμα.

Τώρα όσο αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο χαρακτηριστικά του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ http://www.eizo.gr/default.asp?pid=3&prId=42 και εδώ http://www.eizo.com/products/lcd/s2031w/spec.asp τι γνώμη έχετε ? Ξέρω ότι έχει panel s-pva και ότι αυτό είναι πολύ καλό (αν και δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι), και τα μόνα πράγματα που με απασχολούν είναι:

1) ο χρόνος απόκρισης που είναι 8ms ή 16ms (ποιο είναι το on/off response time ή το midtone response time) αν είναι 8ms πάντως δεν πιστεύω οτι θα έχω κάποιο πρόβλημα με το φαινόμενο ghost (αν δεν κάνω λάθος πάνω απο τα 25ms γίνεται παρατηρήσιμο)

και 2) το contrast που είναι 900:1 καθώς έχω δει σε κάποιες αλλες οθόνες να φτάνει μέχρι 3000:1

 

Κυρίως όμως με απασχολεί ο χρόνος απόκρισης για τον αν θα είναι αρκετός για τα περισσότερα παιχνιδια (αν δεν κάνω λάθος τα fps τον έχουν περισσότερο αναγκη)

Αρχικά επιλογή μου ήταν αυτή http://www.eizo.gr/default.asp?pid=3&prId=37 η οθόνη που έχει χρόνο απόκρισης 2ms αλλά μετά μου κόλλησε ότι η οθόνη θέλω να είναι wide καθότι βλέπω και πολλες ταινίες, πολλές από τις οποίες είναι σε divx και δεν μου αρέσουν τα μαύρα κενα πάνω και κάτω που εμφανίζονται στις κλασσικές οθόνες.

Και κάτι τελευταίο, υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με games που δέν υποστηρίζουν wide αναλύσεις, πχ 1680χ1050 που υπόστηρίζει αυτή ?

Α, και είναι κάπως επείγον το θέμα γιατί σε 2 μερες πάω σε καινούριο σπίτι και δεν θα πάρω μαζί μου την παλιά οθόνη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Apsogi epilogi an kai oi Eizo synithos apeythynontai se epaggelmaties gia ayto kai oi tsouxteres times. Edo omos isxyei to o,ti plironeis pairneis kai i alitheia einai oti i poiotita apeikonisis den sygkrinetai me LG kai loipa monitors tis seiras. Ta PVA panels einai poly anotera apo ta TN kai dinoune poly kalyteri pistotita xromaton kai gonies theasis (poly simantika stoixeia gia theasi tainion). Episis to response time ton etaireion den einai na to empuistevesai kai idiaitera, ta PVA exoune kales epidoseis se games. Oso gia to 3000:1 einai ena marketinistiko kolpo tis LG kai tis Samsung kathos anaferetai sto dynamic kai oxi sto typical contrast (to opoio einai konta sto 700:1 anti gia to 900:1 tou Eizo pou foraei poly anotero panel PVA). Opote afou mporeis, pas gia tin 20ara Eizo me kleista ta matia.

 

YG: An oi proigoumenes sou itan Trinitron (kathodikos solinas Sony diladi) tote pithanotata tha apogoiteyteis apo tis TFT (akoma kai an einai Eizo). Omos apo tin stigmi pou tithetai thema xorou, den vlepo na exeis kai alli epilogi... me ton kairo tha tin synithiseis tin TFT...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Provlima den tha to elega... alla min perimeneis kai xromata kai eykrineia epipedou Trinitron oute kai mideniko response time opos me tis CRT. Vevaia me ta xronia eksasthenei o fosforos opote isos oi othones sou na min apodidoune opos otan itan kainouries ki etsi na min deis xeiroteri eikona alla antithetos kalyteri me tin nea sou TFT.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ta PVA panels einai poly anotera apo ta TN kai dinoune poly kalyteri pistotita xromaton kai gonies theasi
Εμενα η δικια μου m1900 εχει tn και πραγματικα ειναι παραπολυ καλη και εχει πολυ καθαρη εικονα..

 

Αρε eizo τρομερη!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω θα σου προτεινα να δεις την Samsung 215TW οσο υπαρχει ακομη στην αγορα. Εχει S-PVA overdrive panel και επειδη την εχω μπορω να σου πω οτι ειναι αψογη για μεταβαση απο CRT (δουλευα για 7 χρονια Mitsubishi Diamontron 22'').

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks παιδιά, μάλλον πάντως με κόβω να καταλήγω στην eizo. Οι μόνες αμφιβολίες πλέον που έχω αφορούν το response time και τα παιχνίδια, αν και δεν πιστεύω να μου δημιουργήσει καποιο πρόβλημα.

Οποιος πάντως έχει να προσθέσει, να σχολιάσει κάτι ή να προτείνει κάτι άλλο, παρακαλώ να το κάνει. Κάθε άποψη είναι καλοδεχούμενη, έτσι κι αλλιώς η οθόνη ειναι κάτι που μας συντροφεύει για αρκετά χρόνια.

Να τονίσω μόνο ότι ενδιαφέρομαι για οθόνη με 19-22 ίντσες wide, όχι για παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καινούργιο μοντέλλο της Eizo , συζητιέται πολύ στα fora του εξωτερικού , και φυσικά δεν πρόκειται να το βρεις στην ελλάδα . Σοβαρή προσπάθεια της eizo να παντρέψει τη γνωστή ποιότητά της ( ποιότητα που βέβαια δεν φτάνει στα επίπεδα του παρελθόντος, ας όψεται ο ανατγωνισμός ) με ανταγωνιστική τιμή , όσο αυτό μπορεί να γίνει . Τιμή γερμανίας 500 ευρώ περίπου , ελλάδα να υπολογίζεις όταν έρθει κοντά στα 700. Panel -MVA της samsung , απίστευτα χρώματα (κλασσική eizo) και ....η μεγάλη έκπληξη μακράν το καλύτερο μαύρο που έχει εμφανιστεί σε tft οθόνη.

300 candella φωτισμός (ονομαστική τιμή πάντα ) και brgihtness 900:1 που είναι πάρα πολύ καλά .

Κατά τα λοιπά 10bit LUT , overdrive τεχνολογία , κλπ,κλπ δηλαδή , τεχνολογία που γνωρίζουμε και από προηγούμενα μοντέλα , δοκιμασμένη και

πεπατημένη .

Λέγεται ότι και το λευκό της είναι πάρα πολύ καλό , προσωπικά δεν με τρέλλανε , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί σε κάτι .

Θα προτιμούσα να έχει 14bit LUT , δυστυχώς όμως μόνο το κορυφαίο καινούργιο 24αρι της το φοράει . Θα ανέβαινε πολύ το κόστος της όμως. Ενσωματωμένο USB hub , πολύ καλό σύστημα πάνω -κάτω , δεξιά αριστερά .

Στα παιχνίδια κανένα απολύτως πρόβλημα , και βέβαια λόγω του κορυφαίου μαύρου αχτύπητη σε multimedia εφαρμογές .

ρίξε μια ματιά στο http://www.prad.de/board/board.php?boardid=176

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε evkar το site που δίνεις είναι στα γερμανικά και δυστυχώς γερμανικά δεν ξερω.Προσπάθησα να το μεταφράσω στα αγγλικα με το google translate αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν και ότι καλύτερο. Τεσπα διάβασα και γώ ενα παρόμοιο review. Οντως και γω στα online καταστήματα της ελλάδας δεν το βρήκα και θα πάρω αύριο την αντιπροσωπεία της eizo να δω αν την έχουν. Ωστόσο σε site του εξωτερικού την βρήκα 570 ευρώ και με μεταφορικά θα πάει 600 οπότε θα εκτιμούσα πολυ αν μπορείς να μου πεις πού την βρήκες 500 ευρώ. Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την οθόνη θα πρέπει να τη στείλω πάλι στο εξωτερικό ή θα μπορώ να την πάω εδώ στην αντιπροσωπεία της eizo ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρίξε μια ματιά εδώ http://www.alternate.de/html/shop/productListing4C.html?cat1=058&cat2=066&cat3=000&treeName=HARDWARE&Level1=Monitore&Level2=TFT-Monitore&Level3=20+ZollEizo . Η alternate ανήκει στο δίτκυο των αντιπροσώπων της Εizo.Μιλάνε και αγγλικά , οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα , στείτλους ένα mail.

'οσο για την εγγύηση στην Ειzo απότι ξέρω είναι πανευρωπαική , οπότε πρέπει να σε καλύπτει και η ελληνική αντιπροσωπεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...