Προς το περιεχόμενο

Ανύποπτα σβησίματα οθόνης και restart


Blackie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά! Ένα φιλαράκι έχει πρόβλημα στον Η/Υ και δε βρήκαμε ακόμα τη λύση. Ο υπολογιστής σε ξεκάρφωτες φάσεις, αλλά συχνές κάνει restart. Άλλες φορές η οθόνη σβήνει για πολύ λίγο και επανέρχεται στην κανονική της κατάσταση ή τρεμοπαίζει απλά. Δε γνωρίζω αν σχετίζονται τα προβλήματα, αλλά οι θερμοκρασίες είναι πολύ φυσιολογικές, ο υπολογιστής αρκετά καθαρός από σκόνες και όλα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά. Κάναμε format αλλά το πρόβλημα παραμένει. Υποψιαζόμαστε για κάρτα γραφικών, αλλά και πάλι δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Η μητρική είναι μια Asus A7N8X Deluxe με Nvidia nForce2, η κάρτα γραφικών μια Asus Nvidia Geforce FX 5600 στα 128 MB, και η RAM είναι 768 MB (μια 512 και μια 256). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον για μνήμες το κόβω εγώ αν κάνει συχνά restart. Όχι ότι έχει σχέση με το τρεμόπαιγμα της οθόνης, αλλά από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσεις. Για κάνε έναν έλεγχο με memtest να δεις τι θα σου βγάλει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τα restarts: Επίσης μια ματιά στους πυκνωτές της μητρικής να ρίξετε για να διαπιστώσετε εαν είναι φουσκωμένοι (κυρίως στην περιοχή των μνημών). Αν ναι, πολύ φοβάμαι οτι θα πρέπει να αλλαχθεί η μητρική. Πριν μια εβδομάδα μου έτυχε τέτοια περίπτωση με μια μητρική Epox με nForce 2.

 

Για την οθόνη: Μήπως είναι ανεξάρτητο αυτό το πρόβλημα? Πρέπει να δοκιμάσετε την κάρτα γραφικών σε άλλο υπολογιστή για να διαπιστώσετε εαν δουλεύει σωστά ή να δοκιμάσετε άλλη κάρτα γραφικών. Ίσως τελικά αυτό να ευθύνεται και για τα restarts. Τα τυπικά περί καλωδίων συνδεσμολογίας οθόνης με κάρτα γραφικών κλπ. εννοείται οτι τα έχετε ήδη τσεκάρει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Valte mia pci vga -nai pci, oxi agp!-

kai dokimaste to pc, gia 1-2 meres.

An stamatisoun ta provlimata, o enoxos vrethike:

i sygkekrimeni agp sas, i sti xeiroteri i agp port :(

An den stamatisoun: antikatastasi torinon mnimon,

me mia alli kai testarete to pcaki an paizei sosta :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν... Oι καλωδιώσεις είναι μια χαρά, ήταν το 1ο πράγμα μετά απ'το ξεσκόνισμα που κοιτάξαμε. Ξηλώσαμε τις μνήμες (εν τέλει 3x256), αφήνοντας 1 κάθε φορά, αλλά η οθόνη συνέχισε να σβήνει. Για restart δεν παρατηρήσαμε, καθώς λογικά θα έπρεπε να το αφήσουμε κάποιον καιρό με κάθε 256άρα παρακολουθώντας τον υπολογιστή, οπότε θεωρήσαμε (ίσως βιαστικά) πως το πρόβλημα είναι κοινό. Έλεγχο με memtest δεν κάναμε, καθώς το παιδί πήγε να το δοκιμάσει και δε μπορούσε να φτιάξει boot disk σωστά, οπότε και δε ξέρω την εξέλιξη. Κάρτα pci δεν είχαμε, οπότε αφήσαμε την agp πάνω, χωρίς να τη δοκιμάσουμε σε άλλον υπολογιστή (λίγο δύσκολο εκείνη τη στιγμή). Προσωπικά πιστεύω πως αν δε φταίει η κάρτα γραφικών θα φταίει η κύρια θύρα RAM, εκτός αν κάηκαν όλες οι RAM, κάτι που βρίσκω απίθανο. Για τους πυκνωτές τώρα, δεν τους θεωρώ διογκωμένους, οπότε και πάλι δε ξέρω. Έτσι όπως φαίνεται θα φύγει σε τεχνικό ο υπολογιστής, οπότε και θα μάθουμε. Thanks guys!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

file ego eixa paromio provlima moy ekane reboot ksana epmaine sta windows kai moy evfaze sfalma oti exoyn ananipsei ta windows!!to provlima itan o skliros moy creshare kai kremage dokimase to skliro kai pes poy exei ginei kai se ena filo moy alkoma elpizo na einai ayto gia na isixaseis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης μια ματιά στους πυκνωτές της μητρικής να ρίξετε για να διαπιστώσετε εαν είναι φουσκωμένοι (κυρίως στην περιοχή των μνημών).

 

:confused:

Δεν το είχα ξανακούσει αυτό! Όταν λες φουσκωμένοι τι εννοείς; (Δεν κάνω πλάκα, ούτε ειρωνικά ρωτάω, πραγματικά δεν κατάλαβα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχουμε και λέμε:

επανεκκινησεις συστήματος με "σάλτσα" σβησιμάτων-τρεμουλιάσματα οθόνης.

Η λογική οδηγεί σε πρόβλημα τροφοδοσίας συστήματος και θεωρεί ΄υποπτο το τροφοδοτικό σου.

για πόσα βατ μιλάμε ότι έχεις; μηπως σου βγήκε μάπα ; πρότασή μου να το δοκιμάσεις αν ειναι στα καλά του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...