Προς το περιεχόμενο

ΣΟΣ!!! τί εγινε με τον σκληρο????


mastermind88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χθές το βράδυ καθώς κατέβαζα με τον φορητο κάτι torrents κάποια στιγμή άρχισε να ακούγεται ο δίσκος να γυρνάει ( που σε φυσιολογικές συνθήκες δεν ακούγεται) και ανά τακτά χρονιά διαστήματα να ακούγεται και ένα τσακ λες και μάγκωναν κάπου τα δισκάκια του. Πρίν προλάβω να συνδέσω το iPod για να σώσω όλα μου τα αρχεία κόλλησε και έκανα το τραγικό λάθος για επανεκκίνηση(στο τελευταίο 5λεπτο ακουγόταν όλο και πιο συχνά ο θόρυβος τσακ). Στη συνέχεια δεν μπορούσα να ανοίξω τον υπολοφιστή-δεν μου έβγαζε τον δίσκο στο bios και αφού άνοιξα την πλάτη του για να το ελέγξω σταμάτησε να αποκρίνεται τελείως ο υπολογιστή.

 

Λογικά ο δίσκος χτύπησε για τα καλά....

Υπάρχει κάποια σωτηρία για αυτά που είχα μέσα η δε με σώζει τίποτα?

Να σημειώσω ότι δεν άνοιξα καθόλου το δίσκο, η εγγύηση του υπολογιστή έχει λήξει, ρον τελευταίο καιρό ο υπολογιστής αργούσε αρκετά γιατί είχα πολλά δεδομένα και πριν κλείσει οριστικά ήταν συνδεμένος με το ρεύμα και στο internet για 6 ημέρες.

Αν μπορείτε απαντήστε μου....Τα χρειάζομαι πραγματικά πίσω αυτά που έχασα γιατί υπάρχουν μέσα και εργασίες.

80Gb Hitachi 2.5" for Laptop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά δυστυχώς δεν...

Υπάρχουν κάποιες εταιρίες που ασχολούνται με την αποκατάσταση σκληρών έπειτα απο καταστροφή αλλά είναι πανάκριβες και δεν συνίσταται στην περίπτωσή σου.Άσε που δεν εγγυώνται οτι θα πάρεις πίσω τα δεδομένα σου.

Συμβουλή μου είναι από εδώ και στο εξής να παίρνεις αντίγραφα για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο.Δεν είναι κόπος να πάρεις ένα backup και ειδικά στις μέρες μας με τα CD,DVD και σε λίγο τα Blu-Ray,είναι λίγο χαζό να μην έχουμε καλυμένο τον κώλο μας.Ειδικά αν αυτά τα δεδομένα είναι κρίσιμα και απαραίτητα για εμάς έχεις ακόμα ένα ποιό σοβαρό λόγο να κρατάς αντίγραφα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαλε τον σκληρό δίσκο στην κατάψυξη να παγώσει. θα προλάβεις να δουλέψεις για 10-15 λεπτά να σώσεις τα αρχεία σου τα σημαντικά τουλάχιστον. Πρέπει να είσαι γρήγορος στην συνδεσμολογία οταν το βγάλεις απο την κατάψυξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με την κατάψυξη είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας αλλά ίσως έχει αποτέλεσμα. Συνιστάται μόνο σε καταστάσεις... απελπισίας. Το έχω δοκιμάσει σε χτυπημένο δίσκο και δεν δούλεψε. Αν τελικά τον καταψύξεις, μόνωσέ τον καλά γιατί μπορεί να πάρει νερό από τους υδρατμούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή τη στιγμή όμως παιδιά δεν κάνει τίποτα απολύτως ο υπολογιστής. Επειδή είμαι λίγο άσχετος από τα τεχνικά δεν θα το πολυπειράξω. Θα ρωτήσω τιμές από μια τέτοια εταιρία και βλέπυμε.

Καλά από Backup τώρα σε θησαυροφυλάκιο θα τα κρατάω!!!!Thanks πάντως

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν εδώ και δύο μέρες ο σκληρός μου εμφάνιζε τα εξής: 2 φορές έκανε συνεχόμενα τσακ, την μια κόλλησε εντελώς και χρειάστηκε reset. Την 3η φορά κόλλησε κατά τη διάρκεια εγγραφής ενός dvd (για backup, γιατί την ψιλιάστηκα την υπόθεση). Τέλος, χθες έσβησα 30 gb από τα 120 που είναι η χωρητικότητά του (τον τελευταίο χρονό είχα σχεδόν πάντα κατειλλημένα τα 110+ από τα 120gb...) και χθες δούλευε μια χαρά χωρίς τσακ. Σήμερα όμως έκανε ένα τσακ, κόλλησε και στο reset μου λέει ότι λείπει ένα βασικό αρχείο από τα windows και χρειάζεται repair από το cd των windows (το οποίο ακόμη ψάχνω).

Αυτό το "τσακ" δείχνει πρόβλημα hardware?? Πέθανε ο σκληρός ή όχι?

Αξίζει να ψάξω το boot cd ή να αγοράσω άλλον σκληρό? Τον σκληρό τον έχω 3 χρόνια, χωρίς κανένα format και συνήθως γεμάτο...Αυτές είναι οι αιτίες που μάλλον πάει ο σκληρός?

Υ.Γ. Ευτυχώς μου έδωσε κάποια "διορία" και έκανα κάποια backups...βέβαια όχι όλα όσα θα ήθελα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παλικαρια μου δεν πιστευω να μην ειχατε ενα descend ups στο συστημα σας ε???

 

Παντψς σε αντιστοιχη περιπτωση σε μενα με εναν wd80gb , telika ανεκτησα το 85% με ενα util του εμποριου...

 

Αν το θυμηθω θα ξαναποσταρω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...