Προς το περιεχόμενο

ιδιωτικο κολεγιο κ αξιοκρατια

olatalefta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ώπα ώπα πολύ φόρα πήραμε...

Εγώ δλδ που είμαι σε δημόσιο ΤΕΙ και μου έχουν τύχει, ακούσει και δει παρόμοια και χειρότερα σκηνικά τι πρέπει να πω;

Καλύτερα να γίνουν όλα ιδιωτικά; Ρωτάω τώρα.

Τουλάχιστον το παλικάρι με ένα mail θα βρει το δίκιο του.

Εγώ δλδ που μόνο με βουλευτή-γνωστό-συγγενή-υπουργό-κολλητό καθηγητή κτλ βρίσκω το δίκιο μου, αλλιώς αν πάω νομικά ή τον κράξω χωρίς τις απαραίτητες "πλάτες" θα φάω τα μούτρα μου και θα βρεθώ και σε χειρότερη θέση, είμαι σε καλύτερη θέση επειδή είμαι σε δημόσιο;

Ξαναρωτάω πάλι.

Επίσης κάτι αναφέρθηκε - εμμέσως πλην σαφώς - και για την αξιοκρατία των πανελληνίων.

Μην ανοίγουμε περισσότερα ζητήματα, ενώ η ανώτερη και η ανώτατη εκπαίδευση είναι επιοικώς μπακαλίστικη σε ζητήματα διοίκησης τουλάχιστον.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
φαντάσου να σου βγει και gay μετά... :mrgreen:

μάμα τα...θα σκας 8μιση χιλιάρικα το μήνα και θα στο κόβουν το παιδί αναίτια και το μόνο που θα μαθαίνει θα είναι να μαστιγώνει το δελφίνι..ουουουου ρε...

Δημοσ.
μάμα τα...θα σκας 8μιση χιλιάρικα το μήνα και θα στο κόβουν το παιδί αναίτια και το μόνο που θα μαθαίνει θα είναι να μαστιγώνει το δελφίνι..ουουουου ρε...

:lol: ουουου δε λες τίποτα !!!!

(ε καλά όχι και 8.5 χιλιάρικα/ μήνα ! Ανά εξάμηνο λένε οι γνώστες.)

Δημοσ.

Αμερική.

Έχω ακούσει και για 60.000 τον χρόνο.

Αλλά. Συμπεριλαμβάνεται φαγητό, στέγαση (πολύ κυριλέ, με συγκάτοικο βέβαια, αλλά καμία σχέση με τις Ελληνικές "εστίες"), δίδακτρα, συγγράμματα κτλ.

Επίσης δε πάει να είσαι στο τελευταίο εξάμηνο και να έχεις σκάσει συνολικά 420.000$, αν κοπείς πάνω απο ορισμένες φορές στο ίδιο μάθημα, πάπαλα η σχολή, ένα υποκατάστατο πτυχίου πέρνεις, το οποίο όμως μετράει σε ορισμένου επιπέδου επιχειρήσεις.

Άλλωστε εκεί (Αμέρικα), αφού πουν "WoWwwww!!!!" μόλις δούν οτι είσαι απόφοιτος ΜΙΤ, Harvard, Georgetown κτλ, σε περνάνε απο το απαραίτητο και αντικειμενικό interview και μετά είσαι δοκιμαστικά για κανένα μηνα στην επιχείρηση για να δούν άλλους "αστάθμητους" παράγοντες (αν κωλοβαράς, αν στο pc παίζεις πασιέτζες αντί να δουλεύεις με περισσότερο ζήλο απ'οτι σου ζητήθηκε και λοιπές μλκς).

Δεν νοιώθω προνομιούχος που δεν πληρώνω. Θα προτιμούσα το Γερμανικό "σύστημα".

Δηλαδή να πάρω ένα ευνοϊκό φοιτητικό δάνειο να πληρώσω με αυτό τις σωστά στημένες σπουδές μου, και στη συνέχεια το κράτος να με εξασφαλίζει απέναντι στις τράπεζες, προκειμένου να αρχίσω να το ξεπληρώνω μετά το πέρας των σπουδών μου, μόλις βρω δουλειά.

Το παραπάνω σύστημα θα βοηθούσε και την παιδεία του κωλοβαρέματος που έχουμε εμείς τα ελληνόπουλα (όχι όλα, αλλά αρκετά για να γίνουμε βάρος στην οικογένειά μας και κατα συνέπεια και στην κοινωνία), έτσι ώστε ακόμα και παιδιά που πιέζονται σε συγκεκριμένα πράγματα και στις επιλογές τους απο τους γονείς τους, με το εν λόγω σύστημα θα μπορούσαν να σπουδάσουν όπου θέλουν (εισαγωγικές και όχι πανελλήνιες) οικονομικά και ηθικά ανεξάρτητοι απο τους γονείς τους και να κάνουν τις επιλογές τους με την δική τους αξία και τα δικά τους κότσια, μαθαίνοντας έτσι και την ζωή.

Στη συνέχεια βρίσκεις δουλειά βάσει των προσόντων σου (και είναι χαζό να ζητάμε αόριστα απο άγνωστους τρίτους ευθύνες και εγγυήσεις για σταθερή δουλειά μετά τις σπουδές), ξεπληρώνεις το δάνειο (αυτό γίνεται με μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία αρκετά χρόνια τώρα, αν και το πάνε για κατάργηση), και μετά κάνεις την ζωή σου όπως θέλεις στηριγμένος στις δικές σου βάσεις που έστησες καθαρά με την αξία και τον κόπο σου.

Για αυτό πιστεύω πως τα ιδιωτικά έχουν προοπτικές να γίνουν καλύτερα απο τα δημόσια.

Τα δημόσια θα ήταν μακράν καλύτερα απο οτιδήποτε άλλο αν υπήρχε φιλότιμο απο τους πολιτικούς και τα συμφέροντα.

Αλλά θα μου πείς η εκπαίδευση πληρώνεται απο την αρχαιότητα και μάλιστα αδρά, τώρα θα αλλάξει ο άνθρωπος...

Δημοσ.

Πολυ ωραια ολα αυτα αλλα....

τι δανειο θα παρει δλδ ενας για να παει σε ενα "καλο" πανεπιστημιο??100 χιλιαρικα? δηλαδη να ξεκινησεις την ζωη σου σενοντας ενα χρεως μεγαλο που ΘΑ το πληρωσεις ΟΤΑΝ θα πιασεις μια καλη δουλεια.αντιστοιχα ο πλουσιος απλα πληρωνει και μπαινει σε οποια σχολη και οποιο πανεπιστημιο θελει.πιστευω οτι τα πανεπιστημια (η μορφωση γενικοτερα) οπως και η υγεια θα πρεπει να ειναι κρατικα, αλλα οχι στην μορφη που "θελουν" να ειναι τωρα.

γιατι απαξιωνοντας συστηματικα την δημοσια και δωρεαν εκπαιδευση προσπαθουν να μας πεισουν οτι τα ιδιωτικα πανεπιστημια ειναι ο μονοδρομος.

αν θελουν πραγματικα να βελτιωσουν την εκπαιδευση στην χωρα μας να βαλουν το χερι τους στην τσεπη ωστε το 3.5% του αεπ να γινει τουλαχιστον 5% οπως μας ειχαν υποσχεθει αλλωστε.μην περιμενουμε τους ιδιωτες να μας δωσουν? την λυση.

Δημοσ.
Επίσης δε πάει να είσαι στο τελευταίο εξάμηνο και να έχεις σκάσει συνολικά 420.000$, ...

Στην Αμερική κάνετε 50 εξάμηνα; 25 χρόνια το πτυχίο δηλαδή; :-D

Δημοσ.

ΔΑΝΕΙΟ ?? δηλ. πριν ακόμα αρχίσεις την ζωή σου , να είσαι χρεωμένος !!! Ωραία πράγματα , χαρά που θα κάνουν οι τράπεζες της Ελλάδας ....

Τα Πανεπιστήμια εδω είναι για τον .... Αυτό το ξέρουμε όλοι , αλλα ρε αδερφε εσενα ποιος σε εμπόδισε να διαβάζεις και να περνάς τα μαθήματα , να μην "κωλοβαρας" και να μην εισαι βαρος στους γονείς σου ?

Το παραπάνω σύστημα θα βοηθούσε και την παιδεία του κωλοβαρέματος που έχουμε εμείς τα ελληνόπουλα (όχι όλα, αλλά αρκετά για να γίνουμε βάρος στην οικογένειά μας και κατα συνέπεια και στην κοινωνία), έτσι ώστε ακόμα και παιδιά που πιέζονται σε συγκεκριμένα πράγματα και στις επιλογές τους απο τους γονείς τους, με το εν λόγω σύστημα θα μπορούσαν να σπουδάσουν όπου θέλουν (εισαγωγικές και όχι πανελλήνιες) οικονομικά και ηθικά ανεξάρτητοι απο τους γονείς τους και να κάνουν τις επιλογές τους με την δική τους αξία και τα δικά τους κότσια, μαθαίνοντας έτσι και την ζωή.

Αυτο που θελω να πω (και χωρίς να εχω κατι με το παιδί ) ειναι , να μην τα περιμένουμε ολα απο τους αλλος και το χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία .

Ειναι σαν αυτο που λεει η μητερα μου "γιατι μαζεύεις τις εφημερίδες και τα περιοδικά της εβδομάδας , για να τα πας για ανακύκλωση αφου κανείς δεν το κάνει και κανείς δεν αδειάζει τους κάδους ?"

Η απάντηση ειναι απλή , κάνω το χρέος - καθήκον μου , απο κει και περα ο καθενας κάνει οτι γουσταριζει !! Ετσι και ο καθένας μας στον τομέα του ας κάνει το καθήκον του και ας αφήσει τις δικαιολογίες οτι του φταίνε οι αλλοι .

(σσ ο καδος ανακύκλωσης είναι στου διαόλου την π.... ) Και τώρα περιμένω τα μπράβο σας , εξάλλου γι αυτό είπα και την ιστορία :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...