Προς το περιεχόμενο

WMP54g v4.1 RT61 chipset - Monitor Mode?


Mystirios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απ οσο τσέκαρα κάρτες με RT61 chipset πιθανότατα μπορούν να μπουν σε monitor mode (χάθηκα λίγο στο ψάξιμο) , αλλά εγκαθιστόντας σε ubuntu την WMP54g δε λέει να μπει αν και σε γενικές γραμμές δείχνει να δουλεύει μια χαρά αφου εγκατέστησα τους οδηγούς απο το serialmonkey.com.

 

Έχω μπερδευτεί λίγο με το chipset , δε ξέρω αν είναι το RT61 h to RT2561 (μάλλον το 1ο).Έχει καταφέρει κανείς να τη βάλει σε monitor mode?

 

Απο κάτω παραθέτω την έξοδο απο την κονσόλα όταν τη βάζω σε monitor

 

egw@UbUntU:~$ sudo iwconfig ra0 mode monitor

Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :

SET failed on device ra0 ; Invalid argument.

 

edit : τελικά το πρόβλημα φαίνεται να λύνεται με τους τελευταίους οδηγούς ;) Νέο πρόβλημα -> μετά απο λίγο φαίνεται να κολλάει σε monitor mode :( Επίσης για κάποιο λόγο δε λέει να δεχτεί το alias wlan0 gia to ασύρματο interface και κρατάει το παλιό deprecated - σύμφωνα με τους τύπους που γράψαν τους οδηγούς - ra0 αν και δε δείχνει να έχει κάποιο προβλημα. Για να δούμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτόν συγκεκριμένα Τουλάχιστον εμένα η εγκατάσταση μου φάνηκε αρκετά απλή.Βήμα βήμα αναφέρεται στο readme τι ακριβώς πρέπει να κάνεις

 

Και επίσης αρκετά απλή και η απεγκατάσταση του network manager μεσω synaptic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι η εγκατάσταση των drivers από serialmonkey δεν είναι δύσκολη. Ο cvs που κατέβασες δουλεύει οκ και εμφανίζει το interface ως ra0. Υπάρχει και ο rt2x00-cvs (για όλες τις ralink αυτός) που το εμφανίζει wlan0. Αλλά ακόμα είναι πολύ ασταθής και με πολλά προβλήματα. :-( Το μόνο του θετικό είναι ότι υποστηρίζει wpa_supplicant.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...