Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως ξέρετε κάποιο μαγαζί στην ελλάδα (εκτός αυτού της ομόνοιας) που να μπορώ να βρω καλό γιαπωνέζικο σπαθί;

Έχω ψάξει και στο ιντερνετ αλλά από εξωτερικό δεν στέλνουν Ελλάδα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

ο φιλε διακοσμιτικο πανω απο τζακι το θες? φοβερο θα ειναι. γουσταρω πολυ.. δυστυχως δε μπορω να σε βοηθησω..

Δημοσ.

Έτυχε να δω έναν τύπο να κουβαλάει ένα σπαθί γιαπωνέζικο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο μοναστηράκι. Του έπιασα κι όλας την συζήτηση και μου είπε οτι το αγόρασε για ~3000 ευρώ σε ένα μαγαζί κοντά στο μέρος που βρίσκεται η συναγωγή. Σε μία στοά μέσα, ένα μαγαζί με πολλά σπαθιά και άλλα παρεμφερή από ότι κατάλαβα. Βέβαια, εγώ δεν ενδιαφέρθηκα περισσότερο, διότι δεν είχα σκοπό να δώσω τόσα πολλά λεφτά για ένα τέτοιο αντικείμενο. Το ξέρω ότι δε φάνηκα πολύ κατατοπιστικός φίλε μου, αλλά εύχομαι να έδωσα κάποιου είδους βοήθεια.

Καλό ψάξιμο!

• Like 1
Δημοσ.

OK guyz, thanx...

Έχω πάρει ένα φτηνό (35 Ε), αλλά θέλω κάτι καλύτερο...

Αν πάρω θα postaρω φωτό.

Στο ιντερνετ βρήκα ρε γμτ κάτι καταπληκτικά με 150 - 200 ευρώ αλλά για κάποιο λόγο δεν στέλνουν ελλάδα! γμτ!!!

Δημοσ.

Το είχα ψάξει με φίλους μου παλιότερα και βρήκαμε με πιστοποιητικά στο e-bay katana γύρω στα 2000$.

Τώρα μοναστηράκι και 3000?... λιγάκι πιασοκολέ μου φαίνεται επειδή για το μοναστηράκι ακούγεται οτι έχει πέσει η ποιότητα και η ποικιλία (γενικότερα σε όλα τα είδη) και έχει αυξηθεί η κοροϊδία και το δάγκωμα.

Νομίζω για να είναι καλό ένα katana θα πρέπει η λαβή και η λεπίδα να έχουν το ίδιο βάρος. Δηλαδή εκεί που διαχωρίζονται αν το ακουμπήσεις κάπου (πχ στο δάχτυλο σου) να ισορροπεί τέλεια.

Δημοσ.

Eyxaristo man...

Mallon tha to doso ayto poy pira giati einai theovaro kai den to polygoystaro...

Tha koitakso kai se kanena katastima me opla poy mporei na kseroyn i se kammia sxoli iaido...

I kanenan poy na taksidevei Japan... :)

Ante ama ntytho Samurai tis apokries tha postaro photo...

Eyxaristo pantos...

Δημοσ.

εχω την εντυπωση οτι στην ελλαδα δεν προκειτε να βρεις σπαθι με το πιστοποιητικο κατανα. Και αυτο γιατι ειναι πανακριβα και δεν εχουν ζητηση. Νομιζω ομως οτι μπορεις να ζητησεις να στο παραγγειλουν.

Δημοσ.

Πριν από καιρό έψαχνε ένας φίλος μου στο ebay και βρήκε έναν τύπο που πουλούσε 3 διακοσμητικά katana διαφορετικών μεγεθών 50? χωρίς μεταφορικά, ΚΑΙ έστελνε στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα τώρα, το μόνο αξιόλογο μαγαζί είναι ένα στην Ομόνοια,(από εκεί πήρε ένας άλλος φίλος μου το δικό του, αρκετά ακριβά βέβαια)αν και φαντάζομαι πως ο DimAslan θα έχει πάει ήδη.

Φυσικά η καλύτερη λύση είναι να βρεις κάποιον που θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία να σου φέρει ένα, μιας και εκεί είναι αρκετά φθηνά και υπάρχει ποικιλία.

Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να βρει σε καταστήματα με Κινέζικα ρούχα (μην γελάτε, είχα βρει κάποτε!), αλλά δεν ξέρω τι ποιότητας θα είναι..

Δημοσ.

Ένας ξάδερφος πήρε από την Μακεδονία,μην με ρωτήσεις που πήγε και το βρήκε το ζωάδι.

Όποτε πάω σπίτι του το βγάζει και χαίρεται....ελπίζω να το χρησιμοποιήσει για το σκοπό που φτιάχτηκε κάποια ημέρα...

Δημοσ.

Έψαχνα κι εγώ να αγοράσω, αλλά στην Ελλάδα είναι ΑΣΧΕΤΟΙ. Τα πιο πολλά σπαθιά που θα βρείς εδώ είναι αντίγραφα σπαθιών απο ταινίες και άλλες τέτοιες χαζομάρες. Στην Ομόνοια μπορεί να είναι "καλό" (για τα Ελληνικά δεδομένα), αλλά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Θα ψάξω να βρώ το site απο ένα μαγαζί στο Εδιμβούργο που έχει μόνο καλά σπαθιά και μέχρι πριν λίγα χρόνια έστελνε Ελλάδα.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν μας πεις πως το εννοείς το ''καλο γιαπωνεζικο σπαθί'' να σου πούμε που μπορείς να βρείς.

Α)Κάνεις πολεμική τέχνη-ιαπωνική σπάθα?Αν ναι δεν σου κάνουν τα ''απλά'' του εμπορίου.Αυτά έχουν άλλο βάρος και η θήκη τους έχει στην επάνω άκρη σχοινάκι ειδικό που δένει στο σώμα σου.

Β)Θέλεις να είναι εμφανίσιμο ,με ωραία θήκη και σχέδια?Πάρε το πιο φθηνό που θα βρείς και θα σου αρέσει.δεν χρειάζεται να είναι ακριβό γι αυτό ο λόγο.

Γ)Θέλεις να είναι κοφτερό?Τα περισσότερα διακοσμητικά δεν είναι όσο κοφτερά ''πρέπει''.Θα πρέπει να κοιτάξεις να έχει καλή - κοφτερή λεπίδα και βέβαια μιλάμε για 300? και πάνω (στην Ελλάδα πάντα).

Αυτά που κυκλοφορούν σε τριπλέτα είναι εντελώς διακοσμητικά και θα έλεγα να τα αποφυγεις.Κοίταξε σε καταστήματα με είδη όπλων ,αεροβόλα κτλ.

Στο εξωτερικό θα βρείς σίγουρα μεγαλύτερη ποικιλια.Προσωπικά ,τα βρήκα πολύ φθηνά στο San marino της ιταλίας,όπου και επιτρέπεται η πώληση όπλων!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...