Προς το περιεχόμενο

Θέμα πτυχιακής πάνω σε C++?


morfeus13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

Θέλω να κάνω μια πτυχιακή πάνω σε C++,C# ή Visual C++.Κατ΄ αρχάς γνωρίζω κάποια βασικά πάνω στην C++ και θέλω ένα θέμα για να προτείνω στον καθηγητή μου. Και μια σχετική ερώτηση ποια από τις τρείς να επιλέξω για να είναι πιο εύκολη η πτυχιακή? Ισχύουν τα εξής:

Α)Δεν με ενδιαφέρει ο βαθμός γιατί θέλω να ξεμπερδεύω με το ΤΕΙ που έχω μπλέξει.

Β)Να είναι η πτυχιακή πραγματοποιήσημη σε ένα εξάμηνο και επιπέδου ενός TEI

Γ)Ο καθηγητής μου μου είπε ότι ασχολείται με gaming programming οπότε κάτι παρόμοιο θα ήταν καλοδεχούμενο(εντάξει όχι να φτιάξω και το καινούριο expansion του WOW:-D)

Δ)Έχω ασχοληθεί και με MySql.

Ε)Εντάξει δεν είμαι τόσο φλού δλδ θέλω να κάνω κάτι που να μου αρέσει και να το καταλαβαίνω.

Περιμένω ιδέες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ti thema akrivws na sou proteinw de xerw... Apla mporw na sou pw pws ama psaxeis sto internet tha vreis polla se oti afora game programming me c++. Mporeis loipon na vreis kapoio vivlio kai na deis ti exei mesa (tha exei logika kwdikes kai paradeigmata) kai na kaneis mia parallagh....Pistevw pws afou xereis ta vasika de tha sou parei panw apo 2 mhnes ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού ασχολείται με Game Programming (λίγοι προγραμματιστές μπορούν να γράψουν αξιόλογα παιχνίδια..) δεν θα ήταν άσχημο να έγραφες ένα σχετικά απλό 2D Game (για να μην μπλέκεις με 3D programming -εκτός και αν το έχετε διδαχθεί οπότε..), για παράδειγμα ένα Shoot-em up, εφαρμόζοντας μερικές ρουτίνες scrolling, λίστες για την μετακίνηση των εχθρών, των πυρών, text-scrolling, καταχώρηση σκορ κτλ. ώστε να δει ο καθηγητής σου πως γνωρίζεις την σύνθετη χρήση εργαλείων "Δομών Δεδομένων".

 

Αν έχεις μεγαλύτερη εξοικείωση με το αντικείμενο μπορείς να μελετήσεις την κατασκευή πιο περίπλοκων παιχνιδιών, με εντοπισμό της θέσης του χρήστη στο "Game Field", πχ. εφαρμόζοντας τον αλγόριθμο A* (A-Star) για Path-Finding κτλ ..

 

Τώρα σε τι γλώσσα; Η C# σε διευκολύνει σε θέματα γραφικών λόγο GDI+ (και τώρα πια XNA) αλλά είναι αρκετά διαφορετική από την C/C++ σε διάφορα θέματα.

 

Η C++ από την άλλη πλευρά, απαιτεί την χρήση κάποιας βιβλιοθήκης γραφικών όπως πχ. το DirectDraw, οπότε θα πρέπει να αφιερώσεις κάποιο χρόνο για να την μάθεις (το DirectDraw δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην χρήση του πάντως).

 

Όπως και να έχει, αν του παρουσιάσεις μια προσεγμένη δουλεία, όχι άρπα-κόλλα (!) πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

 

Υ.Γ.

Ο μέσος χρόνος για την δημιουργία ενός παιχνιδιού κυμαίνεται (με βάση και το τι είδους είναι, αλλά και πόσος χρόνο αφιερώνεται σε αυτό) το ελάχιστο σε 1,5 μήνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θελω και εγω να πάρω πτυχιακή αλλα δεν ξέρω τι...σχεδον όλα μου αρέσουν.

Ειμαι μεταξυ των:

1)Code σε Αssembly-C,oπως υλοποιηση ενος virus ή Κernel Λειτουργικού ίσως κάνενα driver κτλ...(Eίχα κ καλο βάθμο στην Assembly -λειτουργικα και γουσταρω πολύ την low level φάση)

2)Computer Graphics,ίσως υλοποιηση ενος παιχνιδιού ή καποιο αnimation..

Exω πάρει το μαθημα γραφικων αλλα μου φαινονται παλούκια γιατι προαπαιτει

πολυ καλη γνώση 3d,πράγμα που ειμαι ασχετος.Παρολα αυτα γουσταρω τρελα να

ασχοληθω.

3)Kάποια δυκτιακη εφαρμογη ισως σε php,java με servlets φάση κτλ και απο πισω κάποια βάση δεδομενων....Το πιο απλό και το πιο συνηθισμενο για την σχολή μου.

 

Θελω να κάνω κατι που να μετρήσει, να έχει κύρος και να μπορεσω να το προχωρησω αργότερα σε καποιο master κτλ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sto biografiko oti diloseis eisai. stin ellada briskesai :P

....

....

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ:

1998-2000

- System developer για την ανάπτυξη των Windows XP.

2000-2001

-Security administrator στην Google

20005-2006

-Web Developer στο Υoutube

 

Ειναι καλο το cv μου για να με πάρουν στην Intracom?:-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαστε στα 80ς που αναφέρθηκε αλλά η c++ είναι δυνατή γλώσσα. Θα συμβούλευα να μην χρησιμοποιείτε γλώσσες microsoft. π.χ. Αντί για c# χρησιμοποιείστε java. Η microsoft κρατά όμηρους τους προγραμματιστές καθώς αλλάζει τις βιβλιοθήκες της όποτε της καπνίσει και πρίν από κάθε compile πρέπει να κάνεις το σταυρό σου αν έχεις γράψει το πρόγραμμα σου σε καινούργιες βιβλιοθήκες με τον τρόπο που προγραμμάτιζες σε παλαιότερες. Τέλος προτείνω αντί για Visual C++ δούλεψτε σε Borland builder C++. Προσωπική γνώμη είναι. Μπορεί κάποιος να έκανε την δουλειά του μια χαρά με C# ή visual c++. Στον προγραμματισμό ο καθένας βολεύεται με τον τρόπο του

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...