Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή
  • 0

Java FAQ


apoc

Ερώτηση

epeidh nomizw oti arketoi eimaste pou asxoloumaste kata kairous me themata Java kalo tha htan an simfwnoun oloi na krathsoume to topic afto os shmeio anaforas gia syzhthseis kai erwthseis panw sthn Java!<p>Gia na synexisw thn syzhthsh pou anoikse se allo topic gia garbage collection kai ena trick pou anaferetai se ena arthro wste na kaneis resurect(Anastash kai kalo pasxa) objects sou!

H texnikh symfwna me ton idio ton sygrafea einai mhn apodekth dhladh pas gyreuontas alla kata thn gnwmi mou einai poli eksipnh!

Akoma den mporw na vrw ena realistiko senario pou na thelei pragmatika kapoios na to kanei afto!Alla afto to afhnoume ston ekastote developer!<p>

Trash Talk part 1 kai part 2 poli endiaferon arthro.Gia to trick ths anastashs vreite thn paragrafo resurection<p>http://www.javaworld.com/javaworld/jw-12-2001/jw-1207-java101.html?<p>thelw na pw oti to sigrekrimeno site postarei poli endiaferonta themata kata kairous..pou aksizoun syzhthsh kai meleths!<p>na ste kala elpizw to topic afto na gemisei me

Java Funs!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 251
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

to diplo click den douleyei:(

ayto einai to prob

 

na sas ta ksanapw mipws ksexasa kati

 

einai ena folder kai exei mesa ola ta .class

se ena fakello META-INF exw balei to MANIFEST.MF opws akribws grafw pio panw.

ti na grapsw???

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

kalispera,

 

thelw na rwtisw kati oson afora ta applets.

 

kata kairoys vlepoyme applets kyriws se paixnidia me poly omorfa grafika (vlepe skaki, tavli ktl).

afta ta images ginontai import me kapoion tropo h kataskevazontai mesw kwdika java?

 

kapoio link gia perissoteres plirofories?

 

efxaristw

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ τώρα αρχίζω να μαθαίνω java..(όχι ότι θα τα καταφέρω στο τέλος, αλλά τεσπά).

Θέλω να ρωτήσω κάτι και αν μπορεί κανείς ας μου πει... Πώς ορίζουμε μία μεταβλητή μέσα σε μια κλάση που να έχει όμως συγκεκριμένο μήκος? π.χ. αν πρόκειται για όνομα να είναι μέχρι 15 χαρακτήρες ή αν πρόκειται για αριθμό να είναι π.χ. διψήφιος?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου ο παρακατω κωδικας κανει αυτο που ζητας αλλα καλο ειναι να μας δινεις τι εχεις δουλεψει γιατι ετσι δεν θα μαθεις ποτε να προγραμματιζεις :-)

για να δουλεψει πρεπει στον ιδιο φακελο με των κωδικα να υπαρχει το αρχειο paradigma.txt με τους αριθμους.

αν κατι δεν καταλαβαινεις ρωτα ελευθερα. ελπιζω να βοηθησα :rolleyes:

 

>import java.io.File;
import java.io.FileNotFoundException;
import java.util.Scanner;


public class paradeigma {
public static void main(String[] args){
	File file = new File("paradigma.txt");
	int[] data;
	int count =0;
	Scanner fileInput;
	try {
		fileInput = new Scanner(file);
		data = new int[fileInput.nextInt()];
		fileInput.next();
		while(fileInput.hasNextLine()){
			String[] dataSplitted = fileInput.nextLine().split(" ");
			data[count] = Integer.parseInt(dataSplitted[1]);
			count++;
		}
		
	} catch (FileNotFoundException evt) {
		evt.printStackTrace();
	}
	
	
}
}

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρίξε μια ματιά στην System#currentTimeMillis().

 

Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις πολύ απλά ως

>
start = System#currentTimeMillis()

//ο αλγόριθμος που θες να μετρήσεις πόση ώρα κάνει

end = System#currentTimeMillis()

duration = start - end

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέχρι τώρα έγραφα σε C στο visual studio. Θα ξεκινήσω Java και έχω μερικές απορίες. Καταρχήν μου έδωσαν δύο προγράμματα να εγκαταστήσω τα οποία όπως μου είπαν είναι απαραίτητα. Το jdk και το eclipse SDK. Ξέρει μήπως κάποιος σε τι χρησιμεύει το κάθε ένα; Και επίσης ποια είναι η διαδικασία για να γράψουμε και να κάνουμε compile ένα πρόγραμμα;

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει..:)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρη όχι δεν είσαι εκτός κλίματος :-)

 

Το άρθρο δεν εξηγεί την τεχνολογία εις βάθος απλώς εξηγεί κάποιες βασικές αρχές και δίνει μία ιδέα.

 

Βασικά η push τεχνολογία δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αντίθετο της pull. Δηλαδή αντί ο διακομιστής να τραβάει τα δεδομένα από κάπου, ένας άλλος διακομιστής τα στέλνει σε εσένα. Για παράδειγμα αντί μία Servlet να ψάχνει τη βάση ανά δέκα λεπτά για καινούργιες πληροφορίες η βάση η ίδια στέλνει/σπρώχνει τις πληροφορίες στη Servlet όταν κάτι καινούργιο εμφανιστεί.

 

Αυτό είναι πιο βολικό γιατί τα δεδομένα σπρώχνονται τη στιγμή που θα ενημερωθεί η βάση. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με Servlets αλλά θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ερωτάται η βάση, π.χ. ανά λεπτό. Όχι ιδιαίτερα δύσκολο, απλώς μία thread θα τρέχει ανά λεπτό. Με λίγα λόγια αντί να έχεις εσύ τον κόπο να ψάχνεις τη βάση ανά λεπτό αυτό αφήνεται στη βάση.

 

Η πρόταση της push τεχνολογίας έγινε διότι ο Στράτος πρότεινε μία εφαρμογή που θα επικοινωνεί με το δικτυακό του τόπο και θα ανεβάζει τιμές, προϊόντα, φωτογραφίες κλπ. Μπορεί κάλλιστα να γίνει και μία εφαρμογή που θα επικοινωνεί με τη βάση και θα έκανε inserts και deletes. Το ίδιο πράγμα είναι.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άριστο Tutorial παιδιά, με βοήθησε πάρα πολύ να κατανοήσω τις βασικές αρχές της Java. Έχω να προσθέσω ακόμα http://www.corelab.ece.ntua.gr/courses/introcs/shmmy/Code/introcs-java.zip αυτό που κάνουμε στη σχολή εισαγωγικά για την java. Keep up the good work!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παει καιρος απο το τελευταιο μας κειμενο..να λοιπον ενα νεο.ελπιζω να ακολουθησουν και αλλα!Ο javaInsomniac Γηρυονης εγραψε ενα ενδιαφερον αρθρο περι Pass by Value και Pass by Reference.Παρτε μαζι σας τις C++ αναμνησεις σας και διαβαστε την γνωμη της Java.

 

http://www.members.tripod.com/apoc_gr/JavaInsomniacsDocs/PassByVR.htm

 

σχολια παρατηρησεις στο : [email protected]

ολα τα κειμενα μπορουν να βρεθουν και εδω

http://www.members.tripod.com/apoc_gr/

η

http://www.members.tripod.com/apoc_gr/java_insomniacs.htm

 

Καλα να java-ρετε!

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Μεσα στο φακελο με τις κλασεις φιαξε ενα text file. πχ ονομα man.txt .

εκει μεσα γραψε την εξης γραμμη

Main-Class: Greek2Greeklish [ΠΑΤΑ ΕΝΤΕΡ]

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ειναι ενα σημειο που πολλοι κανουν λαθος στην αρχη..το λεει σε μικρα γραμματα η μαμα Sun. Το Manifest file πρεπει να τελειωνει με new line or carriage return. Αλλιως η τελευταια γραμμη που ειναι η μοναδικη στην περιπτωση σου δεν θα ληφθει υποψιν . Αρα πατα λοιπον ενα εντερ οπως γραφω πανω.

 

2.αν εισαι μεσα στον φακελο με τις κλασεις γραφεις το εξης!

jar cmfv man.txt gr2gr.jar *.class

 

Αναλυτικα

---------

to c σημαινει create jar file

to m σημαινει οτι εχεις καποιο manifest Που θες να ληφθει υποψιν

το f οτι εχεις βαλει το ονομα του αρχειου (το ονομα του jar)

το v κατα την δημιουργια του jar , θα γινει verbose..αναλυτικη εκτυπωση status και comments

 

3.Enjoy! Και οπως παντα.. GOD BLESS JAVA! Και περιμενουμε το jar σου για να δουμε και να σχολιασουμε

 

<img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

 

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ενδιαφέρει, στην IBM βρήκα tutorials διαφόρων επιπέδων, online, zippped html, και pdf, με free registration

http://www-105.ibm.com/developerworks/education.nsf/dw/java-onlinecourse-bytitle?OpenDocument&Count=500

 

...και πιό πάνω γενικά άρθρα για java, xml, linux.

 

και ενα Ελληνικό

http://www.cs.teilar.gr/gkakaron/java/Index.html

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Έχω μια κλάση η οποία κάνει extend στην JPanel και υλοποιεί την paintComponent. Αυτό το κάνω γιατί χρειάζονται αντικείμενα comp2D.

Ύστερα υπάρχει μια κλάση η οποία κληρονομεί από αυτή και χρησιμοποιεί και αυτή comp2D. Ο compiler μου βγάζει σφάλμα ότι δεν βρει την μεταβλητή σύμβολο comp2D.

Μήπως ξέρετε τι μπορεί να φταίει;

Δεν υπάρχει κάτι στην υπερκλάση που να είναι private.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.