Προς το περιεχόμενο

Guide Customize U/Kubuntu kde/Gnome


fluXw1z4rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Customize Linux-K/Ubuntu - Gnome-Kde

 

Μιας και βλέπω ότι δεν υπάρχει κάποιο Guide για την αλλαγή εμφάνισης σε Linux ούτε στο forum αλλά ούτε και στο Internet (ελάχιστα υπάρχουν) μου “ήρθε” η ιδέα να φτιάξω ένα Guide όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερα!

 

Στον οδηγό θα μιλήσουμε για το Gnome και το Kde και συγκεκριμένα για το Ubuntu και το Kubuntu που είναι (τουλάχιστον κατά την δική μου γνώμη) η πιο γνωστή και καλύτερη διανομή.

 

Αρχικά θα μιλήσουμε για τις ρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν στα δύο γραφικά περιβάλλοντα (Gnome/Kde) και μετά για τα Desktop Effects (Compiz Fusion) και τις ρυθμίσεις τους!

 

~GNOME~

Στο Ubuntu υπάρχει εξαρχής ένα ειδικό “panel” για να αλλάξετε / τροποποιήσετε την εμφάνιση του, θα το βρείτε στο menu “System>Prefferences>Apperance”, αφού το ανοίξουμε θα δούμε πέντε(5) καρτέλες (Theme,Backround,Fonts,Interface) ας δούμε λοιπόν τη κάθε μια όσο πιο αναλυτικά γίνεται!

 

1)Theme

 

Στην καρτέλα “Theme” αλλάζουμε το θέμα* του Gnome κάνοντας το (συνήθως) πιο όμορφο από ότι ήδη είναι!

 

Μια ξεχωριστή πηγή για θέματα(themes) για Gnome είναι ο ιστιότοπος www.gnome-look.org !

 

2)Background

 

Σε αυτή την καρτέλα μπορείτε να αλλάξετε την ταπετσαρία σας(wallpaper) απλά σέρνοντας μια εικόνα πάνω στο πλαίσιο ή πατώντας το κουμπί Add!

Μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στην καρτέλα “Background” απλά πατώντας δεξί κλίκ κάπου στο κενό στη επιφάνεια εργασίας μας και κανοντας κλίκ στο “Change Desktop Background”.

Και πάλι μια εξαίσια πηγη για ταπετσαρίες (wallpapers) είναι η gnome-look.org αλλά και η www.deviantart.com.

 

3)Fonts

 

Εδώ αλλάζουμε την γραμματοσειρά του Gnome (μην ξεχνάτε πως ένα από τα κυριότερα που βλέπει το μάτι αμέσως μετά την ταπετσαρία και το θέμα είναι η γραμματοσειρά) μπορείτε να κάνετε κλικ στο πλαίσιο διαλόγου δίπλα απο τις ονομασίες και να αλλάξετε κάποια γραμματοσειρά, το ubuntu και γενικά το gnome έχει μια πληθώρα από επιλογές!

 

4)Interface

 

Για αυτή την καρτέλα δεν έχω να πώ πολλά, απλώς μπορείτε να αφαιρέσετε τα εικονίδια ή τα γράμματα απο τα Toolbars που συναντάμε στον Nautilus(περιηγητής-file browser).

 

~Kde~

Στο kubuntu και γενικά στο Kde υπάρχει το control center που εκτος από αλλαγές εμφάνισης μπορείτε να παραμετροποιήσετε το λειτουργικό σύστημα!

Στο control center έχουμε πρόσβαση από το Kmenu>Control Center πατάμε το (+) στο Apperance & Themes.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να αλλάξουμε.

 

1)Background

 

Εδώ λοιπόν αλλάζουμε την ταπετσαρία τις επιφανειας εργασίας μας, στην λεζάντα "Background" κάνουμε κλικ στο εικονίδιο που υποδεικνύει ένα φακελάκι για να κάνουμε Browser "περιήγηση" στους φακέλους έτσι ώστε να επιλέξουμε μια ταπετσαρία.

 

2)Colours

 

Στο colours αλλάζουμε το χρώμα και την υφή τον παραθύρων και γενικά τις αίσθησης του γραφικού περιβάλλοντος εργασίας, απλά επιλέγοντας το επιθυμητό "Colour Scheme"

 

3)Fonts

 

Όπως και στο gnome αλλα και σε κάθε περιβάλλον εργασίας το "Font" είναι που "πέφτει στο μάτι" , εδώ μπορούμε να αλλάξουμε το font απλά επιλέγοντας το από την λίστα.

 

4)Icons

 

Τα εικονίδια είναι αυτά που θα κάνουν το desktop μας πιο φευγαλέο και όμορφο , κατεβάστε ένα που σας αρέσει από το www.kde-look.org και εγκαταστήστε το πατώντας "Install Νew Theme" και επιλέγοντας το αρχείο.

 

5)Splash Screen

 

Το splash screen είναι αυτό που βλέπουμε όταν κάνουμε login την ώρα που φορτώνει το kde, μπορούμε να το αλλάξουμε προσθέτοντας ένα, κατεβάστε από το www.kde-look.org.

 

θα προστεθούν περισσότερα για το Gnome το kde αλλα επίσης και για Desktop Effects

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...