Προς το περιεχόμενο

Μητρικές με DDR2 & DDR3 μαζί + 45nm cpu support


Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκοπεύω εντός του μήνα να πάρω καινούριο υπολογιστή και είδα ότι υπάρχουν μητρικές που υποστηρίζουν ddr2 και 3 , καθώς και τους επερχόμενους επεξεργαστές στα 45nm.

 

Αν και αυτό με τους επεξεργαστές δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι μεσοπρόθεσμα, καθώς θα χτυπήσω και έναν Q6600 τώρα και θα με καλύπτει μάλλον αρκετά με τις επιδόσεις του, όσον αφορά και την τιμή του, πιστεύω ότι η υποστήριξη για DDR3 είναι αρκετά καλή φάση, καθώς σε κάνα χρόνο ή ενάμισι, οι DDR3 μπορεί να έχουν φτάσει σε πολύ καλές τιμές και (δεδομένου ότι θα πάρω σχετικά φτηνές μνήμες τώρα, καθώς δε με ενδιαφέρει το overclocking) να αποτελούν μια καλή αναβάθμιση.

 

Έχω εντοπίσει δύο μοντέλα μέχρι στιγμής που φαίνονται δελεαστικά:

 

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.526674

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.522552

 

Πώς σας φαίνονται? Βρίσκετε κάποια μειονεκτήματα στα 2 αυτά μοντέλα? Γενικά είναι φρόνιμη η επένδυση σε μια μητρική με τέτοια χαρακτηριστικά?

 

Θέλω τις γνώμες σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου φίλε μου.

Στον ίδιο προβληματισμό είχα έλθει κι εγώ πριν μερικούς μήνες που αποφάσισα να αναβαθμιστώ.Η λύση της combo μητρικής είναι όντως καλή ιδέα αν δε θες να αναβαθμιστείς συνολικά ξανά μετά από κάποιο διάστημα αλλά θες να εκμεταλλευτείς με κάποιους περιορισμούς βέβαια το τότε υπάρχον hardware.Εγώ κατέληξα στη λύση της gigabyte p35c-ds3r.Προηγουμένως είχα μια asus a8n sli και παρόλο που την πήρα λόγω των διθυραμβικών της κριτικών τη βρήκα μέτρια.Έτσι είπα να γυρίσω ξανά στις giga που μου ταίριαζαν καλύτερα.Από την τετάρτη την έχω και η πρώτη εντύπωση είναι πολύ θετική.Δεν έχω προλάβει φυσικά να πειραματιστώ και πολύ ούτε να τη ζορίσω για μέρες ολόκληρες.Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως κόλλημα μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει και τρέχω τον επεξεργαστή σε 510 fsb με 6 πολλαπλασιαστή για να δω που έχει ταβάνι και τις μνήμες σε 1:1.Περίπου μία μέρα έχει δουλέψει έτσι και δεν το περίμενα να είναι τόσο σταθερή αυξάνοντας μόνο την τάση στις μνήμες.Δηλαδή για την ακρίβεια δεν περίμενα να φτάσει καν εκεί.Βέβαια είδα πως δεν ενδιαφέρεσαι για oc, απλά στο είπα για να σου δείξω πως είναι πολύ σταθερή ακόμα και σε τσίτωμα.

 

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω εγώ σε αυτή και σε όλες τις gigabyte είναι ότι θέλουν σε floppy τους οδηγούς για τους sata δίσκους κατά την εγκατάσταση των windows.Κατά τα άλλα δε θεωρώ πως έχει κάποιο μεινέκτημα.

 

Για την asus δε μπορώ να ξέρω και δε θα ήθελα να πω κάτι αφού δεν την έχω δοκιμάσει ο ίδιος.

Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο και αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο ρώτησε ελεύθερα.Παρακάτω υπάρχει και δοκιμή της από το xbit labs.

 

 

http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/ga-p35c-ds3r.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bigi444444, πολύ χρήσιμο το μήνυμά σου. Η συγκεκριμένη υλοποίηση δηλαδή σου φαίνεται καλή, παρότι έχω διαβάσει κάπου μέσα στο forum ότι αυτές η υβριδικές κάρτες γενικά δεν έχουν καλές επιδόσεις...

 

Και ναι δε θέλω να μπλέκω με overclocking.

 

Και στο link που έδωσες, πέρα από το overclocking που δεν τα πάει καλά, στα υπόλοιπα δείχνει να είναι πολύ καλά, ακόμα και στις επιδόσεις, σε κανονικές συνθήκες.

 

Μοιάζει γενικά με καλή περίπτωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/ddr3_14.html

 

Μόλις είδα αυτό το άρθρο, το οποίο με δυο λόγια λέει ότι η ddr2 στα 1066 με την ddr3 στα 1333 δεν έχουν στην ουσία κάποια διαφορά στην απόδοση.

Αυτό με βάζει σε σκέψεις μήπως ψάξω για μια άλλη καλύτερη λύση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kai go to idio thread eixa anoiksi...kai apo oti eida den aksizei...ase pou prepei na apofasiseis pou tha rikseis ta 4 slots..kai episis ematha oti xanoun se apodoseis...opote kalteliksa stin P5E ddr2 giati sto kato kato akoma oi DDR3 den lexoun treles diafores...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενώ σε όλα τα άλλα αργά ή γρήγορα καταλήγω κάπου, πάντα στις μητρικές πονοκεφαλιάζω πιο πολύ.

 

Τουλάχιστον μια μητρική με υποστήριξη 45nm να αξίζει?

 

Είναι και κωλοεποχή για να πάρεις τώρα PC από ότι έχω καταλάβει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Autin pou peira ego exei 45nm support DDR2 me fsb support mexri 1600 oc...leei...i maximum formula episis leei polla alla dustixos den vrika tin apli ekdosi paramono tin SE i opoia exei wc support to opoio den thelo...aurio tha tin testaro tin P5E kai tha sou po entyposeis alla apo oti exo diavasei einai para polu kali...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Paides sto mellon oi grhgoroteres ddr3 me xamhlotera clocks tha einai kalyteres aptis twrines ddr2 pou TWRA de vlepoume diafora.

 

Se taxythta DE xanoun , koitaxte ligo kalytera benches , an to 1 sec

less se rendering high res image, H dvd rip , to thewreite meion..

Lol ta +fps se games ta thewrw kalytero krhth.

 

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534&l4=0&model=1694&modelmenu=1

 

Gia ta lefta ths mia xara mazi me ena pair f8hnwn GSkill 2 giga ram

temporary , sas kanei ena kalo combination . Argotera pate se DDR3.

Oson afora to O/C sigoura merika mobos einai poly kalytera, alla k afto

den ysterei.

 

Over n out!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν ψαξεις για μητρικη που ειναι ddr2+3 χανεις φθηνες επιλογες σαν τις asus p5k,abit p35pro,gigabyte που τερματιζουν 100% οποιοδηποτε core duo

 

και τελικα ποτε θα ερθει η εποχη που θα παιρνεις οverclocking ddr3 1,6ghz στα 100ευρω?

 

μεχρι τοτε αν δωσεις το 100ρικο αυτο για τον αντιστοιχο μικρο cpu (τωρα ε4400) που θα υπαρχει τοτε θα ειναι πολυ καλυτερο απο το +-5% που θα δωσει το ddr2-->ddr3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε τότε isaias1983 ευτυχώς θα χρειάζονται μόνο αν έχεις raid.

 

Τώρα για τα υπόλοιπα που λέτε: αν κοιτάξετε τις μετρήσεις σε default καταστάσεις είναι στη χειρότερη αντίστοιχων επιδόσεων με τις μητρικές που υποστηρίζουν μόνο ddr2.

Αν γίνει oc λόγω fsb strap οι επιδόσεις στη μνήμη κυρίως είναι λίγο χαμηλότερες του ανταγωνισμού.Δεν είναι τραγικές οι διαφορές όμως.Ειδικά σε μετρήσεις που δεν αφορούν αποκλειστικά τη μνήμη.Τέσπα, το strap μπορείς να το γλιτώσεις κιόλας αυξάνοντας πολύ το fsb και φτάνοντας στα ίδια επίπεδα συχνοτήτων με μικρότερο διαιρέτη.Και τέλοσπάντως αν έχω και 2-3% χαμηλότερες επιδόσεις δε θα αυτοκτονήσω κιόλας...

 

Επίσης σίγουρα οι ddr3τώρα δε μπορούν να πουν και πολλά σε σχέση με τις καλές ddr2 τουλάχιστον για τις χαμηλές ddr3, αλλά αυτό έγινε και στην περίπτωση των ddr2 το πρώτο διάστημα.Σιγά σίγά θα πέφτουν όμως και εδώ τα timmings...

Το κυριότερο θέμα είναι πότε θες να κάνεις αναβάθμιση.Αν σκεφτόσουν να αναβαθμίσεις μετά από 3 χρόνια πχ δεν έχει νόημα για ευνόητους λόγους.Αν όμως άφηνες ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια ψιλοαναβάθμιση μέσα σε ένα χρόνο σε γλυτώνει από το επιπλέον κόστος της νέας μητρικής.

 

Γενικά εγώ το είδα ως εξής και κατέληξα σ αυτή: είναι σε νορμάλ τιμή, εμπιστεύομαι τη μάρκα (εγώ τουλάχιστον πολύ περισσότερο από την asus),μπορεί να κλοκάρει πολύ καλά (και στα διάφορα φόρα που έχω δει ανεβάζει πραγματικά καλά), δεν έχει ανεμιστήρες και μαραφέτια (βέβαια πλέον οι περισσότερες δεν έχουν), καίει καμια 25ρια-30 βατ λιγότερο από τις κόφες της asus :devil:.

Αφού συγκεντρώνει όλα τα υπόλοιπα ένα επιπλέον χαρακτηριστικό το οποίο δεν είναι και σίγουρο ότι θα το χρησιμοποιήσω δε βλάπτει να υπάρχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...