Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

virtualitywon

"CPU has been changed"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους,

έχω μία απορία και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου τη λύσει...εάν για κάποιο λόγο βγάλω το pc απ' την πρίζα ή εάν γίνει διακοπή ρεύματος, με το που θα ανοίξω τον υπολογιστή μου βγάζει το εξής μήνυμα "CPU has been changed" "press DEL to enter setup"..ο μόνος τρόπος για να ανοίξει κανονικά είναι να μπω στο setup και να κάνω load τα bios defaults. επίσης, έχω παρατήρησει ότι χάνεται η ώρα και η ημερομηνία και μερικές φορές (άλλο ένα παράλογο...αυτό δεν γίνεται πάντα αλλά κάποιες μόνο φορές) δεν "διαβάζει" τη δισκέτα Α (την οποία θα πρέπει να "περάσω" χειροκίνητα στο setup).

- Γιατί συμβαίνει αυτό? είναι μήπως θέμα μπαταρίας?

- Φορτώνει τις προεπιλογές του BIOS. δηλαδή? δεν παρατηρώ κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις μου μετά..εκτός εάν οι αλλαγές είναι σε μέρη του συστήματος τα οποία εγώ δεν βλέπω.

- Τι ακριβώς γίνεται με τη δισκέτα Α?

Ευχαριστώ για τη βοήθεια :))

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο το προβλημα με το παραπανω μηνυμα,μου δημιουργηθηκε προσφατα...

Μολις τελειωσα την σχολη μου,ως τεχνικος H/Y και μια φιλη μου,μου εδωσε να δω τον υπολογιστη της...

Τον ελεισα για να τον καθαρισω,αλλαξα θερμοαπαγωγικη παστα στην CPU και το ξαναεδεσα!

Οταν ομως επιχειρησα να τον ανοιξω δεν ανοιγε η οθονη ενω ολα δουλευαν normal και δεν υπηρχε καποιος περιεργος θορυβος!

Απο την Τριτη εως σημερα που τον εχω και μετα απο επανηλημενες προσπαθειες να τον ανοιξω και επανειλημενα Reset του BIOS μεσω της μπαταριας μου ανοιξε μοναχα δυο φορες απο τις πολλες που επιχειρησα να το ανοιξω.

Τις φορες που ανοιξε εκανε ενα μπιπ μοναχα,μου εμφανισε το μηνυμα αυτο,αλλα οταν πατουσα DEL για να παει στις ρυθμισεις,αναβοσβηνε κατω αριστερα στην οθονη ενας κερσορας,αλλα δεν προχωρουσε στο BIOS η διαδικασια...

 

Προβλημα επεξεργαστη η BIOS?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου επιβεβαιωσεις οτι καρτες γραφικων κτλ ειναι καλα συνδεδεμενα και με την τροφοδοσια τους προσπαθησε να κανεις clr cmos οχι με την μπαταρια αλλα με τα jumpers.

στο λεω αυτο γιατι αν εβγαλες τη μπαταρια με τον υπολογιστη συνδεμενο στο ρευμα μπορει να μην πιασει το clr cmos.

επισης ασε τον υπολογιστη χωρις τροφοδοσια και χωρις συνδεση στο ρευμα για αρκετη ωρα.

δοκιμασε να τον εκκινησεις χωρις κανενα σκληρο συνδεδεμενο και τιποτα αλλο. ουτε καρτες εκτος καρτα γραφικων ουτε usb ουτε τιποτα. να δεις μηπως κατι αλλο κολλαει το post.

πιθανοτητα να χαλασες pin του επεξεργαστη το βρισκω απιθανο γιατι και εμπειρια εχεις σαν τεχνικος και αν ειχε γινει αυτο δε θα ειχε ανοιξει αυτες τις 2 φορες. ουτε θα ειχε ανοιξει ποτε δηλαδη....

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα jumpers σε ποιο σημειο βρισκονται?

πανω στη μητρικη συνηθως κοντα εκει που συνδεονται τα βυσματακια για τα power led/ hdd led κτλ

διπλα θα γραφει clr cmos ή clear cmos και απλα το βραχυκυκλωνεις (με τη μπαταρια στη μητρικη συνδεμενη)

με ενα κατσαβιδι ή κατι μεταλλικο τελος παντων για 5-10 sec

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδια μη κοροιδευετε...Δεν ειπα οτι ειμαι :)

Τελειωσα ειπα...Και απο ΙΕΚ,δεν ειδα καποια προκοπη :(,αλλα αυτο ειναι αλλη πονεμενη ιστορια...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.insomnia.gr/topic/401256-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82/page__st__10__gopid__4067322#entry4067322

 

 

Αυτο εκανα πριν λιγο,γιατι δεν γραφει τιποτα πανω η μητρικη...Βασικα το εκανα για να βρω τα χαρακτηριστικα της...

 

Και reset το CMOS εκανα και καινιουργια μπαταρια εβαλα στην μητρικη,αλλα το προβλημα συνεχιζετε... :(

Λετε να ειναι επεξεργαστης?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλα μπορει να ειναι...Δοκιμασε απο με ενα αλο cpu, πχ το δικο σου αν ειναι 775.... Εγω το βλεπω για τροφοδοτικο.. Για δοκιμασε...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δικο μου ειναι AMD Athlon X2,οποτε :(

Το θεμα ειναι οτι ,αλλαξα και το τροφοδοτικο,αλλαξα και την Ram και θεση στα slots και με μια παλια δικη μου που ταιριαζε,εκανα και αυτα με την μπαταρια και το CMOS reseting και παλι τα ιδια...:(

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βγάλ'το από το κουτί...κ δοκίμασε ενώ έχεις ακουμπισμένη την μητρική πάνω σε κανένα βιβλίο κάτι μη ηλεκτρικά αγώγιμο τέλος πάντων!

σύνδεσε ΜΟΝΟ μία μνήμη,24πιν,4πιν επεξεργαστή κ on board video άν έχει,αλλιώς κάρτα γραφικών!

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...