Προς το περιεχόμενο

Ανάσα στην αγορά Πληροφορικής η πρόταση μείωσης Φ.Π.Α.


21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από την αρχή του έτους το blog αυτό πρότεινε την μείωση φορολογίας του Φ.Π.Α. σε είδη Πληροφορικής και αμέσως συμφώνησαν πολλές ιστοσελίδες και ειδικοί του χώρου. Στην Ε.Ε. τα είδη τεχνολογίας έχουν φθηνή φορολογία να είναι προσιτοί στο κοινό, την εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαζικούς φορείς.

 

Έτσι φαίνεται ότι δέησε το υπουργείο Οικονομίας και υπέβαλλε πρόταση να υπαχθούν σε καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ τα γεωργικά μηχανήματα, τα κράνη μοτοσικλετιστών και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές υπέβαλε εκ νέου στην Κομισιόν το υπουργείο Οικονομικών

 

H κυβέρνηση έχει κατέθεσε εκ νέου πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υπαχθούν σε καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ τα γεωργικά μηχανήματα, τα κράνη για την προστασία των χρηστών μοτοσικλετών και ποδηλάτων και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παραδίδονται σε μαθητές, φοιτητές ή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης. Οι προτάσεις έγιναν από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα αφού σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκές Επιτροπής εντός του 2008 θα εκινήσει η επεξεργασία τους από τις κοινοτικές Υπηρεσίες ενώ ακολουθεί η σχετική διαπραγμάτευση. Καιρός ήταν να δούμε Φ.Π.Α στο 9% για να ανασάνει η αγροά Πληροφορικής και το μέτρο όταν εγκριθεί να ισχύσει για όλους. Άλλο να πάρεις φορητό με 1.090 και άλλο με 1.100 ευρώ.

 

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αν αυτή γίνει σε προσεκτικά επιλεγμένους τομείς και αφορά αναγκαιότητες της εσωτερικής αγοράς κάθε κράτους μέλους, μπορεί να επιτύχει συγκεκριμένα οφέλη.

 

Source.png Πηγή: Freegr & www.ert.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα...Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση σίγουρα. Μικρό βηματάκι όμως... Όλοι οι άλλοι ιδιώτες δηλαδή θα συνεχίσουν να πληρώνουν ΦΠΑ 19%, επειδή γι' αυτούς ο υπολογιστής θα είναι είδος πολυτελείας...

 

Όσον αφορά το πότε θα δούμε την ψήφιση νόμου και την εφαρμογή του μέτρου... Αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
Καιρός ήταν να δούμε Φ.Π.Α στο 9% για να ανασάνει η αγροά Πληροφορικής και το μέτρο όταν εγκριθεί να ισχύσει για όλους. Άλλο να πάρεις φορητό με 1.090 και άλλο με 1.100 ευρώ.

 

Μακάρι να ισχύσει για όλους.

Διόρθωση, ωστόσο: υποθέτωντας ότι ο φορητός έχει καθαρή αξία 1000 ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα (19% φπα) η τιμή θα ήταν 1.190 ευρώ οπότε η διαφορα με την τιμη με το 9% φπα θα είναι 100 ευρώ και όχι 10. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστά παιδιά. Το θέμα είχε αναφερθεί από τον Ιανουάριο εδώ http://freegr.blogspot.com/2007/01/2007.html και ευχαριστούμε το Ινσόμνια για την δημοσίευση της είδησης. Πιστεύουμε ότι αν θέλουμε σε αυτή την χώρα να γινουν ουσιαστικά βήματα για την Κτπ απαιτούνται ορισμένα βήματα τόσο για τους πολίτες όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα. Θυμίζω ότι το θεμα εχει απασχολήσει και βουλευτές που είχαν προβεί σε ερωτήσεις για την μείωση του ΦΠΑ. Καιρός είναι το Ελληνικό Ιντερνετ να εργαστει συλλογικά για να επιτευχθούν αναλογοι στοχοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν άκουσα το νέο στην ΤV (στον Ant1) δεν εκαναν καμία αναφορά για έκπτωση στο ΦΠΑ υπολογιστών μόνο σε ειδικές ομάδες (φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικά ιδρύματα).

 

Νομίζω ότι θα έπρεπε να ισχύει για όλους.

Ο άνεργος δηλαδή που έβγαλε μια σχολή πριν μισό χρόνο δεν έχει δικαίωμα στην προσφορά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...