Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • 0
pga21ole

sos καποιος

Ερώτηση

παιδια γεια σας και καλως σας βρηκα μιας και ειμαι καινουργιος στην παρεα.θελω να φτιαξω με τον jcreator ενα προγραμμα που να λειτουργει σαν αριθμομηχανη δηλαδη να δεχεται αριθμους και τελεστες μεχρι να πατηθει το ισον.επειδη θελω να χρησιμοποιησω την my εβαλα τον κωδικα της στο φακελο που αποθηκευονται οι εργασιες της τζαβα και εκανα new project apo to menu file.καθως εχω γραψει τον κωδικα και παω για compile kai execute φιλε αρχικα(για να μεταγλωτισω τον κωδικα που εγραψα μονο και οχι και tη my m μαζι)μου βγαινει κανονικα η μαυρη οθονη εκτελεσης.καθως παω να βαλω την πρωτη εισοδο μου βγαζει not a valid integer ενω οταν κανω compile kai execute project βγαινει ενα ασπρο(κενο)παραθυρο.παρακατω παραθετω και τον σχετικο κωδικα.

 

import java.io.*;

public class arithmimixani{

public static void main(String []args) throws IOException

{ int a,b,ap=0;

char t1,t2,ep;

System.out.print("thelete na ypologisete kapoia parastasi?");

System.out.print("patiste y gia eisodo otidipote allo gia exodo.");

ep=my.readChar( );

while(ep=='y')

{

a=my.readInt( );

t1=my.readChar( );

b=my.readChar( );

t2=my.readChar( );

 

switch (t1)

{ case '+':ap=a+b;break;

case '-':ap=a-b; break;

case '/':ap=a/b; break;

case '*':ap=a*b; break;

}

while(t2!='=')

{

t2=my.readChar( );

if (t2!='='){

b=my.readChar( );

switch (t2)

{case '+':ap=ap+b;break;

case '-':ap=ap-b; break;

case '/':ap=ap/b; break;

case '*':ap=ap*b;break;

}

}

 

}

System.out.print("to apotelesma einai : "+ap);

System.out.println("thelete na sinexisete?");

System.out.print("patiste y gia eisodo otidipote allo gia exodo.");

ep=my.readChar( );

 

}

 

}

 

}

 

οποιος γνωριζει κατι ακομα και το παραμικρο ας δωσει τα φωτα γιατι ειμαι ψιλοαρχαριος και εχω κατσει ηδη πολλες ωρες να κανω complie και δεν νομιζω να αντεξω πολυ ακομα.ευχαριστω και σορυ για τη φλυαρια

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάλλον κάτι παίζει με την "my" από την στιγμή που εκεί κολλάει,δηλαδή όταν διαβάζει τον πρώτο ακέραιο αριθμό.

Δεν στέλνεις και την readInt() της "my"?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
παιδια γεια σας και καλως σας βρηκα μιας και ειμαι καινουργιος στην παρεα.θελω να φτιαξω με τον jcreator ενα προγραμμα που να λειτουργει σαν αριθμομηχανη δηλαδη να δεχεται αριθμους και τελεστες μεχρι να πατηθει το ισον.επειδη θελω να χρησιμοποιησω την my εβαλα τον κωδικα της στο φακελο που αποθηκευονται οι εργασιες της τζαβα και εκανα new project apo to menu file.καθως εχω γραψει τον κωδικα και παω για compile kai execute φιλε αρχικα(για να μεταγλωτισω τον κωδικα που εγραψα μονο και οχι και tη my m μαζι)μου βγαινει κανονικα η μαυρη οθονη εκτελεσης.καθως παω να βαλω την πρωτη εισοδο μου βγαζει not a valid integer ενω οταν κανω compile kai execute project βγαινει ενα ασπρο(κενο)παραθυρο.παρακατω παραθετω και τον σχετικο κωδικα.

 

import java.io.*;

public class arithmimixani{

public static void main(String []args) throws IOException

{ int a,b,ap=0;

char t1,t2,ep;

System.out.print("thelete na ypologisete kapoia parastasi?");

System.out.print("patiste y gia eisodo otidipote allo gia exodo.");

ep=my.readChar( );

while(ep=='y')

{

a=my.readInt( );

t1=my.readChar( );

b=my.readChar( );

t2=my.readChar( );

 

switch (t1)

{ case '+':ap=a+b;break;

case '-':ap=a-b; break;

case '/':ap=a/b; break;

case '*':ap=a*b; break;

}

while(t2!='=')

{

t2=my.readChar( );

if (t2!='='){

b=my.readChar( );

switch (t2)

{case '+':ap=ap+b;break;

case '-':ap=ap-b; break;

case '/':ap=ap/b; break;

case '*':ap=ap*b;break;

}

}

 

}

System.out.print("to apotelesma einai : "+ap);

System.out.println("thelete na sinexisete?");

System.out.print("patiste y gia eisodo otidipote allo gia exodo.");

ep=my.readChar( );

 

}

 

}

 

}

 

οποιος γνωριζει κατι ακομα και το παραμικρο ας δωσει τα φωτα γιατι ειμαι ψιλοαρχαριος και εχω κατσει ηδη πολλες ωρες να κανω complie και δεν νομιζω να αντεξω πολυ ακομα.ευχαριστω και σορυ για τη φλυαρια

 

ασοεε πληροφορική μήπως? :P

 

Αν ναι, και χρησιμοποιείς την class "my" του Κάβουρα, να ξέρεις πως κάθε φορά που χρησιμοποιείς μία εντολή της, πρέπει ν βάζεις skip(2).

 

Για παράδειγμα:

 

a=my.readInt();

my.skip(2);

b=my.readChar();

my.skip(2);

etc.

 

αυτό αν την πήρες τη My από το cd που είναι μαζί με το βιβλίο (αν σας δίνουν βέβαια το βιβλίο του κάβουρα ακόμη..)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε marioscs το προγραμμα τρεχει πλεον αλλα δεχεται εισοδο μονο μια φορα τις υπολοιοπες μου βγαζει exception και μου βγαζει λαθος εξοδους πχ 7*3=357????

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωπα ρε marioscs συναδελφοι ειμαστε?ακριβως οπως τα λες ειναι το ιδιο βιβλιο εχουμε.θα δοκιμασω τη συμβουλη σου και θα σε ενημερωσω συντομα αν οντως ειναι ετσι.σε ευχαριστω παντως.απο οτι βλεπω εισαι 3 ετος?εγω ειμαι παντως ειμαι νεους.:-)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...