Προς το περιεχόμενο

Samsung E840 Review! (pstn semi-friendly)


GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators

Updated: 11/12/2007

Updated 2: 27/2/2008

 

Στο σημερινό review θα προσπαθησουμε να δουμε απο μια πιο κοντινη αποψη το Slide-Fashion προσιτης τιμης κινητο της Samsung. Πιο συγκεκριμενα, το Samsung SGH-E840.

Μπαινοντας κατευθειαν στο «ψητο» της υποθεσης, μπορουμε να δουμε την σχετικα περιορισμενου ογκου συσκευασια του κινητου, φτιαγμενη απο χαρτονι, η οποια δενει αψογα με το «λεπτο» στυλ που θελει να περασει το κινητο.

 

Στο επανω μερος της συσκευασιας βλεπουμε τον τιτλο, οποιος ειναι περιγραφικοτατος της ολης καταστασης :P

1.jpg

 

 

Στην επομενη φωτογραφια, βλεπουμε το πισω μερος της συσκευασιας (δεν νομιζω να χρειαζεται καποιο σχολιο).

2.jpg

 

 

Η επομενη φωτογραφια απεικονιζει το «διπλο» χαρτονι του επανω μερους της συσκευασιας ανοιχτο.

3.jpg

 

 

Εδω μπορουμε να δουμε τα περιεχομενα της συσκευασιας.

Ειναι το εγχειριδιο χρησης του κινητου σε Ελληνικα και Αγγλικα, οι πληροφοριες SAR (ποση ακτινοβολια εκπεμπει), το εγχειριδιο ενημερωσης για την ανακυκλωση μπαταριων, το φυλλαδιο για την εγγυηση απευθειας απο τη Samsung (δεν καλυπτει την Ελλαδα :P ), καθως επισης και το cd με τους drivers και το Samsung Pc Studio.

4.jpg

 

 

 

 

Σε αυτη τη φωτογραφια μπορουμε να δουμε την «αυγοθηκη» απο ανακυκλωσιμα υλικα που χρησιμοποιηθηκε για συσκευασια στο κινητο, το hands free, το οποιο φαινεται χειροτερης ποιοτητας απο τα αντιστοιχα της Sony Ericsson, αλλα δεν εχει κανενα λειτουργικο προβλημα, ενω η ποιοτητα του ηχου που προσφερει κειμενεται στο μεσο ορο ενος τυπικου ακουστικου. Επισης βλεπουμε τον made in China πολυ compact διαστασεων φορτιστη (5v – 0,7Amperes), καθως και το καλωδιακι συνδεσης του κινητου με τον υπολογιστη (μεσω USB βεβαια).

5.jpg

 

 

Ακολουθουν μερικες αποψεις του κινητου.

Σε ολες διακρινεται το λεπτεπιλεπτο design του κινητου, η προσοψη καθρεπτης, τα πληκτρα που δεν προεξεχουν τα οποια ειναι φυσικα αφής, το κεντρικο κουμπι διαχειρισης τεσσαρων κατευθυνσεων με το κουμπι “i” στη μεση, η τεραστια οθονη (2,21 ιντσων) αναλυσης 320x240 pixels, 260χιλιαδων χρωματων.

6.jpg

7.jpg

8.jpg

11.jpg

 

 

Στο πλάι φαινονται απο δεξια η υποδοχη καρτας MicroSD εως 2GB, το κουμπι της λειτουργιας φωτογραφικης μηχανης/βιντεοκαμερας, απο τα αριστερα η υποδοχη handfree/φορτιστη/καλωδιου USB, το κουμπι On/Off και κλειδωματος/ξεκλειδωματος πληκτρολογιου αφης, και το κουμπι εντασης. Επισης τονιζεται η λεπτοτητα του κινητου.

9.jpg

10.jpg

 

 

 

Απο πισω, το κινητο φαινεται ως ενα τυπικο ασημί κινητο :P

12.jpg

 

 

Ανοιγοντας το slide αυτο κινητο αποκαλυπτεται το πληκτρολογιο του το οποιο βρισκεται κατι τις πιο μεσα απο τη βαση του κινητου, πραγμα το οποιο θα δυσκολεψει οσους εχουν χοντρα δακτυλα, αλλα δεν παρουσιαζει λειτουργικο προβλημα, ενω και τα πληκτρα ειναι επαρκη για ολους σχεδον τους ανθρωπους. Στη φωτογραφια με το «μαυροκούτι» για φόντο, διακρινεται και τονιζεται ιδιαιτερα η λεπτοτητα του κινητου και του μηχανισμου slide up/down, οπως επισης και της οθονης.

13.jpg

14.jpg

15.jpg

 

 

Να επισημανουμε επισης οτι η φωτογραφικη μηχανη/βιντεοκαμερα και το καθρεφτακι αποκαλυπτονται μονο στη slide up θεση, ενω σε καθε αλλη περιπτωση προφυλασσονται απο σκονες και γρατζουνιες.

16.jpg

 

 

 

Ακολουθουν οι 2 τελευταιες φωτογραφιες πριν περασουμε στο κυρίως review, οι οποιες δεν νομιζω να χρειαζονται σχολιο απο μενα. :-)

DATA0103.jpg

DATA0104.jpg

 

 

Ανοιγοντας το κινητο, μετα την εισαγωγη του pin και του εισαγωγικου βιντεακιου βρισκομαστε στην οθονη υποδοχης, με το προεπιλεγμενο θεμα να απεικονιζει τον Παρθενωνα, ενω στο κατω μερος της οθονης φαινεται ο παροχος τηλεφωνιας μας, στο πανω δεξια μερος ενα αναλογικο ρολόι και η ημερομηνια.

Πανω αριστερα η μπαρα του σηματος, με μεγιστο 6 γραμμες και διπλα το εικονιδιο του τυπου της συνδεσης που εχουμε (G για GPRS δικτυα, E για EDGE δικτυα).

Στην αλλη μερια φαινεται η ποσοτητα της μπαταριας που εχει το κινητο. Μεγιστο οι 3 γραμμες εδω.

Μια μικρη εξοικιωση θελει το πατημα του αριστερου κουμπιου αφης για προσβαση στο μενου, και οχι του κεντρικου που εχουμε συνηθισει πιθανως απο αλλα κινητα.

Μπαινοντας στο μενου διακρινουμε την απλοτητα και συνάμα το ποσο εντυπωσιακο ειναι (το επωνομαζομενο Black UI της Samsung).

Πανω αριστερα βρισκεται το αρχειο κλησεων στο οποιο μπορουμε να παρουμε πληροφοριες για τις τελευταιες επαφες που χρησιμοποιησαμε, τις αναπαντητες κλησεις, τις εισερχομενες, τις εξερχομενες, και τα μηνυματα μας.

 

Αμεσως πιο διπλα βρισκεται το «Ευρετηριο», στο οποιο μπορουμε να δουμε τις επαφες μας, να δημιουργησουμε αλλες, να τις καταταξουμε σε ομαδες, νακανουμε ταχεια κληση, να τις επεξεργαστουμε, και να θυμηθουμε τους αριθμους μας.

 

Πιο δεξια βρισκεται το MP3 Player, το οποιο αναπαραγει mp3 αλλα και wma αρχεια ηχου. Αυτο περιλαμβανει πληροφοριες για το ποιο αναπαραχθηκε τελευταιο, τη λιστα με ολα τα τραγουδια, ποια αναπαραχθηκαν ή επιλεχτηκαν προσφατα, ταξινομηση κατα ειδος, καλλιτεχνη, αλμπουμ και συνθετη, οπως επισης και τη δημιουργια δικων μας λιστων αναπαραγωγης. Με την εισοδο νεων τραγουδιων ενημερωνεται αυτοματα η βαση δεδομένων. Επισης μας δινεται η δυνατοτητα επιλογης ισοσταθμιστη ηχου, βαθμολογησης των κομματιων, αναπαραγωγη τους ή οχι ακομα και εαν βγουμε απο το “Mp3 player”. Φυσικα μπορουμε να δουμε πληρεις πληροφοριες για το καθε τραγουδι.

 

Στη δευτερη στηλη αριστερα βρισκεται το προγραμμα περιηγησης στο ιντερνετ, για το οποιο δεν εχω καμια απολυτως ιδεα!

 

Διπλα βρισκονται τα «Μηνυματα», λειτουργια στην οποια μπορουμε να δημιουργησουμε νεο μηνυμα (εδω να αναφερω οτι για εισαγωγη Τ9 πρεπει η λειτουργια να ενεργοποιειται σε καθε μηνυμα χωριστα, αλλα αυτο ειναι κατι που δεν παιρνει πανω απο 1 δευτερολεπτο πατωντας 3 φορες το κουμπι * ).Μπορουμε επισης να δουμε τα εισερχομενα και εξερχομενα μηνυματα μας (το κινητο χωραει 1000), τα προτυπα, οι ρυθμισεις μηνυματων, και τα μηνυματα SOS που υποστηριζει το κινητο.

 

Πιο δεξια, η «Διαχειριση αρχειων» περιλαμβανει τα αρχεια που ειναι αποθηκευμενα στη μνημη του κινητου κατηγοριοποιημενα κατα «Εικονες», «Βίντεο», «Μουσική», «Ήχοι» και «Άλλα αρχεια», ενω υπαρχει και η «Καρτα μνημης», η οποια περιλαμβανει τα αρχεια που εχουμε κατηγοριοποιημενα στην καρτα μνημης οπως εμεις επιθυμουμε.

Σημειωνεται οτι στη φωτογραφια μπορει να γινει ζουμ (στα Sony Ericsson γινεται αραγε? :P ), ενω και τα βιντεο μπορουν να αναπαραχθουν σε πληρη οθονη.

Τέλος, υπαρχει και η «Μνήμη», λειτουργια στην οποια πληροφορουμαστε για την κατασταση της μνημης του κινητου και της καρτας μνημης.

 

 

Πιο κατω (αριστερα 3η σειρα) βρισκεται το «Ημερολογιο», στο οποιο μπορουμε να καταχωρησουμε εως και 300 διαφορετικες εργασιες, 100 σε καθε κατηγορια (κατηγοριες: Συναντηση, Επέτειος, Εργασια).

 

Αμεσως δεξιοτερα βρισκεται η «Καμερα», στην οποια εχουμες τη δυνατοτητα ληψης φωτογραφιων με τις εξης επιλογες:

Λειτουργιας ληψης: Απλη ληψη, πολλαπλες ληψεις, Μωσαϊκο ληψεων

Μεγεθος: 1600x1200, 1280x960, 1024x768, 800x600, 640x480.

Νυχτερινη λειτουργια: Ενεργο, Ανενεργο

Χρονομετρητης: Ανενεργο, 3,5,10 δευτερολεπτα

Εφφε: Χωρις, Ασπρομαυρο, Αρνητικο, Σέπια, Αναγλυφο,Περιγραμμα, Παλια, Σεληνοφως, Ομιχλη

Πλαισια: (επιλογη πλαισιου απο τον χρηστη)

Εξισορροπηση λευκου: Αυτοματο, Πυρακτωσεως, Φθορισμου, Με συννεφα,Φως ημερας

ISO: Αυτοματο, 100, 200, 400

Λειτουργια σκοπευτρου: Προβολη πληρους οθονης, Πληρης οθονη και ενδειξη, Προβολη πληρους οθονης και οδηγιες , Προβολη κανονικης αναλογιας.

Οι φωτογραφιες κρινονται ως εξαιρετικης ποιοτητας σε συνθηκες κανονικου φωτισμου, μετριας ομως ποιοτητας σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου (υπαρξη θορυβου)

 

Στο Βιντεο, υπαρχουν οι εξης επιλογες:

Μεγεθος: 352x288, 320x240, 176x144, 128x96. Ολα τα βιντεο καταγραφονται ως αρχεια mp4.

Χρονομετρητης: Ανενεργο, 3,5,10 δευτερολεπτα

Εφφε: Χωρις, Ασπρομαυρο, Αρνητικο, Σέπια, Αναγλυφο,Περιγραμμα, Παλια, Σεληνοφως, Ομιχλη

Εξισορροπηση λευκου: Αυτοματο, Πυρακτωσεως, Φθορισμου, Με συννεφα,Φως ημερας

Εγγραφη ήχου: Ενεργο, Ανενεργο

Λειτουργια εγγραφης: Για μηνυμα, Για πληρη μνημη

Λειτουργια σκοπευτρου: Προβολη πληρους οθονης, Πληρης οθονη και ενδειξη, Προβολη πληρους οθονης και οδηγιες , Προβολη κανονικης αναλογιας.

 

Τα βιντεο κρινονται ως εξαιρετικης ποιοτητας, και με μικρη παραμορφωση σε αποτομες αλλαγες (αισθητα μικροτερη απο τα Sony Ericsson).

 

 

Πιο δεξια, βρισκεται το «Bluetooth», με ολες τις λειτουργιες διαθεσιμες. (Δημιουργια ζευγους, κωδικου επιβεβαιωσης , ορατοτητα τηλεφωνου, υπηρεσιες bluetooth, ασφαλης λειτουργια). Δεν θα βρουμε κατι τοσο αξιο λογου, εκτος ισως της συνδεσιμοτητας της συσκευης με ασυρματα ακουστικα κτλ...

Σημειωση: Το κινητο ειναι ΑΤΡΩΤΟ σε επιθεσεις bluetooth, ακομα και εαν καταλαθος αποδεχτουμε το δηθεν αρχειο που στελνουν τετοιου ειδους εφαρμογες. Στην πραγματικοτητα αυτος που μας κανει επιθεση δεν ειναι σε θεση να κανει απολυτως τιποτα. Ουτε να δει τις επαφες ουτε τα μηνυματα ουτε τα αρχεια. Μονο νουμερα μπορει να πληκτρολογησει.

 

Στην τελευταια (τεταρτη) σειρα, αριστερα βρισκεται το περιβοητο μενου «Εφαρμογες».

Εκει θα βρουμε πραγματικα ο,τι μας κανει κεφι!

Απο την εξυπνη αναζητηση της Samsung, η οποια μετα απο αρκετους μηνες χρησης του κινητου μας λυνει τα χέρια, μεχρι το ραδιοφωνο FM με RDS.

Επισης εκει θα βρουμε την Εγγραφη Φωνης, το προγραμματακι «Σφραγιδα εικονας», το οποιο χρησιμευει στο να βαζουμε το περηφιμο watermark στις εικονες μας. Συνεχιζοντας, εκει θα βρουμε το Java World, μερος στο οποιο βρισκονται ολα τα παιχνιδια του τηλεφωνου, τον μετατροπεα μοναδων, την αριθμομηχανη, το χρονομετρο και το χρονομετρητη, τη «σημειωση», το παγκοσμιο ρολόι, και μια πολυ καλη εφαρμογη: η «Επεξεργασία Εικόνας»

Σημειωση: Στο κινητο μπορουν να εγκατασταθουν εως 40 εφαρμογες Java.

 

Στην τελευταια στήλη στο κεντρο βρισκεται η «Ειδοποιηση», στην οποια μπορουμε να καταχωρησουμε το ξυπνητηρι μας, και πιο συγκεκριμενα την ωρα που θα χτυπαει, τις ημερες που θα χτυπαει, τον ηχο που θα χτυπαει, την ενταση του ηχου αυτου, ποσες φορες θα επαναλαμβανεται, εαν μπορουμε να δωσουμε αναβολη στο ξυπνητηρι και ποση ωρα θα κραταει αυτη η αναβολη. Μπορουμε να καταχωρησουμε εως πεντε ξυπνητηρια.

 

Τελος, δεξια θα βρουμε το μενου «Ρυθμισεις», στο οποιο μπορουμε να κανουμε ολες τις ρυθμισεις του τηλεφωνου. Πιο συγκεκριμενα αυτο περιλαμβανει:

Ημερομηνια και Ωρα: Ζωνη ωρας, ρυθμιση ωρας και ημερομηνιας, μορφη ωρας και ημερομηνιας.

Ρυθμισεις τηλεφωνου: Γλωσσα, Μηνυμα υποδοχης, Ρυθμισεις κυλισης,Συντομευσεις, Το μενου μου, Πληκτρο εντασης, Επιπλεον ρυθμισεις (αυτοματη επανακληση, απαντηση με ολα τα πληκτρα), Λειτουργια χωρις συνδεση (για αεροπλανα), οπως επισης και ως τι συσκευη θα βλεπει το κινητο ο υπολογιστης.

Ακολουθουν οι ρυθμισεις οθονης: Φοντο, Στυλ μενου, Εμφανιση κειμενου (γραμματοσειρα, μεγεθος), Φωτεινοτητα, Οθονη κλησης, Οθονη ρολογιου, Εμφανιση Πλροφοριων Καλουντος, και ρυθμισεις για το tv-out του κινητου.

Ρυθμισεις Ηχου: Εισερχομενη κληση, Ήχος πληκτρων, Ηχος μηνυματος, Ηχος ενεργοποιησης/απενεργοποιησης, Αθορυβη λειτουργια (με δονηση ή χωρις), Επιπλεον τονοι (τονος λεπτου, ηχος συνδεσης, ειδοποιηση κλησεων, χαρακτηριστικος ηχος).

Ρυθμισεις Φωτισμου: Διαρκεια κανονικου και μειωμενου φωτισμου, Λειτουργια σε ηλιο, Φωτισμος πληκτρολογιου.

Οδηγος εγκαταστασης: Οδηγος για την πραγματοποιηση βασικων ρυθμισεων του τηλεφωνου μεσω βηματων.

Υπηρεσιες δικτυου: Εκτροπη κλησεων (παντα/δεν απαντα/κατειλημμενο/αδυνατη προσβαση), Φραγη Κλησεων (εξερχομενες/διεθνεις/εισερχομενες), Αναμονη Κλησεων (φωνητικες/δεδομενων), Επιλογη Δικτυου, Ταυτοτητα καλουντος(εμφανιση, αποκρυψη αριθμου), Διακομιστης Τηλεφωνου, Κλειστη Ομαδα Χρηστων.

Ασφαλεια: Ελεγχος PIN, Αλλαγη κωδικου, Κλειδωμα τηλεφωνου, Αλλαγη Κωδικου Προσβασης, Απορρητο, Κλειδωμα SIM, Αλλαγη PIN2, Εντοπισμος κινητου.

Ρυθμισεις συνδεσης: Προεπιλεγμενες ρυθμισεις/Χειροκινητες ρυθμισεις.

Μνημη: Κοιμη μνημη (70ΜΒ), Μηνυματα κειμενου (1000), Μηνυματα πολυμεσων (70ΜΒ), email (70MB), Μηνυματα εκπομπης κυψελης (80), Μηνυματα Προωθησης (50), Μηνυματα διαμορφωσης (20), Ημερολογιο: (Συναντησεις (100), Επετειοι (100), Εργασιες (100)), Σημειωση (100), Ευρετηριο τηλεφωνου (1000), SIM (~), Java World (70MB), Καρτα μνημης (~).

Σε παρενθεση βρισκονται οι ποσοτητες που χωραει το κινητο.

 

 

Πλεονεκτηματα: Πληρεστατο κινητο σε πολυ καλη τιμη και με αψογο σχεδιασμο. Αριστος και στιβαρος μηχανισμος slide!(μετα απο πεσιμο δεν εχει παθει απολυτως τιποτα). Πληκτρα αφης πολυ καλα! (αφου τα συνηθισει κανεις). Δυνατοτητα αναπαραγωγης mp3 και wma αρχειων ηχου. Αυτοματη αναπληρωση των playlist του κινητου με την εισαγωγη νεων τραγουδιων.

Αριστη ποιοτητα βιντεο, ικανοποιητικη μπαταρια για το μεγεθος.

 

Μειονεκτηματα: Aργη εναρξη αναπαραγωγης τραγουδιων απο το memory stick. Σπανια ''χασιματα'' των πληκτρων αφης. Μικρο bugs οπως δυνατοτητα αποθηκευση εως 30 σταθμων στο ραδιο, απαραιτητο πατημα του κουμπιου ''*" 2 φορες σε καθε εναρξη μηνυματος εαν καποιος θελει Τ9. Mετα απο πολλες εναλλαγες του αθορυβου με το ''μελωδια με δονηση'' η δονηση δεν επανερχεται και πρεπει να ξαναρυθμιστει χειροκινητα. Αδυναμια ανοιγματος φωτογραφιων πανω απο 3Μegapixel. Μικρα και αμελητέα bugs, πλην της αργης εναρξης αναπαραγωγης, η οποια εξαρταται απο το μεγεθος του αρχειου κατα κυριο λογο.

 

Καπου εδω, να αναφερω οτι το κινητο κοστιζει 212, να σας ενημερωσω οτι για οποιαδηποτε απορια εχετε μη διστασετε να τη γραψετε και θα σας απαντησω το συντομοτερο.

Επισης να πω πως θελω απαραιτητα το σχολιο σας για το κινητο, αλλα και για το review.

Τελος, να σας αποχαιρετησω με αυτη τη φωτογραφια.

17.jpg

 

 

Θα προσπαθησω συντομα να προσθεσω φωτογραφιες απο το μενου του κινητου, γιατι εχω ενα προβλημα με το macro της ψηφιακης που δεν δουλευει και φαινονται θολες...

 

©GeorgeMan.

Οπουδηποτε θελετε να χρησιμοποιησετε κομματια απο

το κειμενο αυτο ή καποια φωτογραφια, παρακαλω απλα ενημερωστε με.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators

Σε αυτην τη τιμη πολυ δυσκολα θα βρεις κινητο που να εχει ολα αυτα.

Μοναδικη εξαιρεση το W810, το οποιο ομως εχει αθλιο σχεδιασμο και εχει παλιωσει πλεον..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Mια μικρη επισημανση ακομα: Το κινητο αρνειται να ανοιξει φωτογραφιες 5.1megapixel που μολις του περασα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

 

 

Μειονεκτηματα: Πριν τη ληψη φωτογραφιας, η εικονα δεν ειναι απολυτα συνεχης στην οθονη του κινητου (δε συμβαινει με τα βιντεο).

 

 

To ''σπασιμο" αυτο της εικονας στο E840 γινεται μονο σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου.

Σε ολες τις υπολοιπες περιπτωσεις ειναι μια χαρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Ελπιζω να βοηθησα με αυτο το review...

Το εκανα γιατι σε ολοκληρο το Internet που εψαξα ενα review της προκοπης δεν βρηκα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Να μια φωτο, χαρακτηριστικη του πως τραβαει το κινητο. Ειναι original οπως την τραβηξε, καμια αλλαγη. (πατηστε τη μπαρα)

SP_A0049.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια.

Ο,τι παραπανω θελετε γιαυτο το κινητο, εδω ειμαι! (τον τελευταιο χρονο με στεγαζει κατ'αποκλειστικοτητα το Insomnia χεχε!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Thanks :-)

Θα το ευχαριστηθεις με τη ψυχη σου. Το μονο αρνητικο που μου εχει μεινει ειναι οτι αργει να ανοιξει τα τραγουδια απο το memory stick (αργει= 2-8 sec, αναλογα το μεγεθος του τραγουδιου).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...