Προς το περιεχόμενο

Τι τροφοδοτικό χρείαζομαι για αυτό το σύστημα;

jsmith6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου κάηκε το τροφοδοτικό Antec TruPower 2.0 550w από τις καταιγίδες. Πριν από αυτό είχα ένα Enermax 480w αλλά και αυτό με άφησε χρόνους και το αντικατέστησα με το Antec. Το παράδοξο είναι οτι κάηκε ενώ είχα ρήξει τον γενικό διακόπτη του σπιτιού.

Θέλω να πάρω ένα επαρκές τροφοδοτικό για να έχω απροβλημάτιστη χρήση σε αυτό το μηχάνημα:

CPU: AMD Athlon64 3000

RAM: 1GB Kingston στα 400Mhz (2x512)

MOBO: Asus A8N-Sli Deluxe (nForce4)

VGA: Nvidia 6800GT

snd: Audigy2

HDD: έναν IDE 160GB (στο μέλλον θα προσθέσω δύο SATA/SATA2 των 500GB ο ένας)

DVD-ROM: ένα Teac IDE DVD-ROM

DVD-RW: ένα NEC ID DVD-RW

misc: δύο μεγάλους ανεμηστήρες, έναν μπροστά από την περιοχή που βιδώνουν οι σκληροί δίσκοι και έναν δίπλα στην CPU.

Έχω δει ένα Enermax 535w στο Πλαίσιο. Μου αρέσει σαν μάρκα, σαν watt και σαν τιμή.

Τι γνώμη έχετε;

Δημοσ.

με 400αρι κανεις την δουλεια σου.πολυ καλο και αξιοπιστο το τροφοδοτικο που θες να παρεις,και με 5 ευρω παραπανω μπορεις να παρεις και αυτο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=923338

που θα σε βγαλει για αρκετα χρονια.

Δημοσ.

Το Enermax που κοιτάς το έχω αρκετούς μήνες τώρα και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αλλά η τιμή του δεν είναι πλέον ανταγωνιστική, αν ρίξεις μία ματιά στο τί άλλο υπάρχει διαθέσιμο: Fortron 650W@68?. Σα να κλέβεις εκκλησία. Το κρατάς και σε μελλοντική ολική αλλαγή πλατφόρμας εννοείται.

***EDIT: Αν έχεις πρόβλημα με συχνές αστάθειες της ηλεκτρικής παροχής στην περιοχή σου ίσως πρέπει να σκεφτείς και για την αγορά ενός καλού σταθεροποιητή ή UPS, για να προστατέψεις αποτελεσματικά τον εξοπλισμό σου...

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Αν έχεις πρόβλημα με συχνές αστάθειες της ηλεκτρικής παροχής στην περιοχή σου ίσως πρέπει να σκεφτείς και για την αγορά ενός καλού σταθεροποιητή ή UPS, για να προστατέψεις αποτελεσματικά τον εξοπλισμό σου...

Το πρώτο Enermax 480w κάηκε σε διαφορετικό σπίτι από ότι το Antec :-P Αλλά θέλω να πάρω ένα UPS για να μην προβληματίζομαι από μπόρες.

Με τι κριτίρια να διαλέξω UPS; Ποιοί είναι οι αξιόπιστοί κατασκευαστές, και τι watt χρειάζομαι; Οχί μόνο για αυτό το PC, αλλά για να μπορώ να κρίνω και για τα μελοντικά.

Δημοσ.

με ενα καλο 400αρι δεν εχεις κανενα προβλημα με βαση τις απαιτησεις του συστηματος σου.φυσικα 8α ηταν καλο εφοσον 8α κανεις τωρα αγορα καινουριου τροφοδοτικου,αν σε παιρνει οικονομικα,να παρεις ενα μεγαλυτερο το οποιο 8α μπορεσεις να κρατησεις και για την επομενη σου αναβα8μηση

συνεπως πρεπει να μας πεις ποσα χρηματα δια8ετεις για τροφοδοτικο

για τα UPS τωρα ειναι αλλη υπο8εση.τι 8α βαλλεις πανω?για να μπορεσουμε να δουμε ποσα VA 8a xreiasteiw

Δημοσ.

συμφωνώ απόλυτα με τον parsifal.

ούτε 400άρι επώνυμο δεν βρίσκεις με 68 ευρώ.

ποιος ο λόγος να μην πάρεις ένα μεγαλύτερο?

Δημοσ.
ποιος ο λόγος να μην πάρεις ένα μεγαλύτερο?

Λόγοι ψυχολογίας, δεν είμαι εξοικιωμένος με την μάρκα Fortron και Etasis.

για τα UPS τωρα ειναι αλλη υπο8εση.τι 8α βαλλεις πανω?για να μπορεσουμε να δουμε ποσα VA 8a xreiasteiw

Φαντάστηκα πως από το τροφοδοτικό που έχω θα κριθεί το τι UPS χρειάζομαι. Δηλαδή αν έχω τροφοδοτικό 550w τότε σημαίνει πως το σύστημα τραβάει (θεωριτικά) την τάδε ισχύη (στο maximum). Έστω ότι θέλω να βάλω πάνω αυτό το PC με μία 19-άρα οθόνη (Samsung 997DF) και χρειάζομαι γύρω στα 3-5 λεπτά για να το κάνω shut down.

Επίσης έχω δει μια συσκευή της APC (σταθεροποιητής λέει) που μοιάζει με UPS αλλά δεν έχει μπαταριά.

Δημοσ.
Λόγοι ψυχολογίας, δεν είμαι εξοικιωμένος με την μάρκα Fortron και Etasis.

ε, τότε τι ζητάς τη γνώμη μας? αφού ότι και να σου πούμε εσύ θα ακολουθήσεις ''ψυχολογικούς οδούς''...:-)

Δημοσ.

***EDIT: Αν έχεις πρόβλημα με συχνές αστάθειες της ηλεκτρικής παροχής στην περιοχή σου ίσως πρέπει να σκεφτείς και για την αγορά ενός καλού σταθεροποιητή ή UPS, για να προστατέψεις αποτελεσματικά τον εξοπλισμό σου...

Θα συμφωνήσω με αυτό. Δεν είναι δυνατόν να καίγονται τόσο εύκολα, ποιοτικά τροφοδοτικα μάρκας Antec και Enermax. Εδώ το δικό μου PSU που είναι noname 300W και έχει περάσει πολλές αυξομοιώσεις τάσης και καταιγίδες χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.
ε, τότε τι ζητάς τη γνώμη μας? αφού ότι και να σου πούμε εσύ θα ακολουθήσεις ''ψυχολογικούς οδούς''...:-)

Θέλω να ακούσω την γνώμη των άλλων αλλά δεν θα την ακολουθήσω απαραίτητα. Μπορεί να την ακολουθήσω, μπορεί όχι.

Κάτι που δεν σκεύτικα. Το Antec το αγόρασα από το RAM-Shop το οποίο από ότι βλέπω έχει δυστυχώς κλείσει. Μπορώ να το στείλω πακέτο στην αντιπροσωπεία της Antec ή οι καταστροφές από κεραυνούς δεν καλύπτονται από εγγύηση;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...