Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Εγώ να δεις πως θέλω να περάσω λάμπες.Αλλά ο μπαγάσας δε με βοηθάει =P Ένιγουέι. Γκουντ τράι Ζογζ. Οριστε το κυκλωμα για καθε ζευγος λαμπων. Η τροφοδοσια ειναι +12V DC. Η καταναλωση ειναι στα 635mAh για καθε ζευγος λαμπων. Προσοχη στη πολικοτητα και στα leds (αναποδα δεν αναβουν), και στις λαμπες CCFL (αναποδα καις την ασφαλεια τους). Προσοχη να συνδεσεις το πρασινο χρωμα του led στο σημειο του διακοπτη που φευγει και το καλωδιο για τις λαμπες γιατι αλλιως θα ειναι αναποδα τα χρωματα Οι αντιστασεις ειναι για να μη φανε 12βολτ τα led, και ειναι δυο γιατι είθισται να τις βαζουμε στο θετικο πολο. Αλλιως θα μπορουσα να βαλω μια στον αρνητικο, αλλα ετσι ζοριζω το led και μειωνω τη διαρκεια ζωης του. Αυτα Ευχαριστω Pal Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2010 από GeorgeMan
giorgos147 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Οριστε το κυκλωμα για καθε ζευγος λαμπων. Η τροφοδοσια ειναι +12V DC. Η καταναλωση ειναι στα 635mAh για καθε ζευγος λαμπων. Προσοχη στη πολικοτητα και στα leds (αναποδα δεν αναβουν), και στις λαμπες neon (αναποδα καις την ασφαλεια τους). Οι αντιστασεις ειναι για να μη φανε 12βολτ τα led, και ειναι δυο γιατι ηθειστε να τις βαζουμε στο θετικο πολο. Αλλιως θα μπουρουσα να βαλω μια στον αρνητικο, αλλα ετσι ζοριζω το led και μειωνω τη διαρκεια ζωης του. Αυτα Ευχαριστω μαν Τώρα ντράπηκες και το έφτιαξες αυτό ε; Επειδή είπα οτι δε βοηθάς.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Επειδή είπα οτι δε βοηθάς. Προφανως. Να δουμε τωρα που τα γραψα, θα τα φτιαξεις εσυ ή....
giorgos147 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Προφανως.Να δουμε τωρα που τα γραψα, θα τα φτιαξεις εσυ ή.... Μόλις τελειώσω το κεφάλαιο του Ohm στη φυσική, θα το κοιτάξω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 A ναι ξεχασα, οι αντιστασεις ειναι γυρω στα 400-500Ohm. Απο το νομο του Ohm, εχουμε: Ω=V/Α, και μετρωντας τη καταναλωση των led βρισκουμε οτι κυμαινεται απο 0,022 εως 0,031Α per led. Αρα εφοσον εχουμε τροφοδοσια σταθεροποιημενη στα 12βολτ DC, ειναι: απο 12/0,031=372Ω εως 12/0,022= 545Ω Αρα μια αντισταση κοντα στα 400-500Ωμ ειναι οκ, γιατι ως γνωστον τα leds εχουν τεραστια ανοχη και δε θα διαμαρτυρηθουν. Τωρα δεν εχεις κατι να σε εμποδιζει. Ουτε τη φυσικη του σχολειου... Για να δουμε...
nick#18 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Ηθελα να σε ρωτησω και εγω γι αυτο το τροφοδοτικο...θενξ για το σχεδιο. Θα το κανω καπια στιγμη σε ελευθερο χρονο...
giorgos147 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Τωρα δεν εχεις κατι να σε εμποδιζει. Ουτε τη φυσικη του σχολειου... Για να δουμε... Το μόνο που... Φοβούμαι μη βάλω καμιά φωτιά σπίτι ρε
nick#18 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Απλα προσεχε που θα κολησεις τι και να μην βραχυκυκλωνουν και να μη βαλεις τις αντιστασεις αναποδα...that's it!
giorgos147 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστω Pal Μόλις το είδα... Τίποτα Man ---------- Προσθήκη στις 19:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:03 ---------- Απλα προσεχε που θα κολησεις τι και να μην βραχυκυκλωνουν και να μη βαλεις τις αντιστασεις αναποδα...that's it! Ντάξει, τόσο βλάκας δεν είμαι Απλά, ό,τι κάνω με τα χέρια μου το φοβάμαι
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Απλα προσεχε που θα κολησεις τι και να μην βραχυκυκλωνουν και να μη βαλεις τις αντιστασεις αναποδα...that's it! Εχμ, οι αντιστασεις δεν εχουν πολικοτητα. Και εχω ηδη πει τι να προσεξει μην βαλει αναποδα και τι γινεται αν το κανει.
FaRMaKhs Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 @GeorgeMan πολυ καλη δουλεια gradz!H οθονη λατρεια... :-P Καποια στιγμη αμα συμαζεψω θα ανεβασω και γω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστω φιλε μου! Η οθονη οντως λατρεια. Μην μαζεψεις, ανεβασε ετσι! Κι εγω αυτο θα εκανα, αλλα ανεβασα μερικες μερες μετα που εφτιαξα το γραφειο και δεν προλαβε να τιγκαρει με σαβουρα
Kasrith Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 @GeorgeMan Tρελη δουλεια! Gj! Εισαι λιγο neat freak μαλλον
poscaman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 GeorgeMan, καταπληκτική δουλειά. Ήθελα να ρωτήσω κάτι πρακτικό. 1.Το συρταράκι που βγαίνει με ποντίκι/πληκτρολόγιο βολεύει;; Από άποψη εργονομίας λέω...(είναι και ο αγκώνας πάνω στο συρτάρι ή τσου) 2.Αν είναι εργονομικό, το πήρες έτοιμο, ή είναι δικιά σου κατασκευή;; Ψάχνω κάτι αντίστοιχο γι αυτό. Thanks
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστω σας μαν. To συρταρακι (οπως και γενικα ολο το γραφειο), εγω τα μετρησα-παραγγειλα-εστησα. Μεχρι και την υφη της μελαμινης εγω τη διαλεξα, οπως και το χρωμα του συρταρομηχανισμου. Θα εφτιαχνα και συρταριερα, αλλα μου αρεσε η συγκεκριμενη και τη τσιμπησα. Λοιπον ναι ακουμπαει ο αγκωνας και ειναι πολυ ανετο, απλα επειδη ηθελα φαρδυ -εκτος απο υπερμακρυ- το γραφειο, το συρταρι βγαινει ολιγον τι "μακρια" για γραψιμο στην οθονη. Δεν πειραζει ομως, διοτι βγαινει επισης στην ιδανικη αποσταση για gaming στην οθονη αυτη [Για τα γραψιδια εχουμε και το πανω πληκτρολογιο, του κατεβαστηριου]. Εργονομικο ειναι. Το γραφειο εχει ενα σιδερο 3x4cm στο πισω μερος βιδωμενο στον τοιχο και αλλο ενα τετοιο σιδερο στο πλάι. Το γραφειο ειναι βιδωμενο πανω σε αυτα. Επισης υπαρχει ενα σιδερο ακόμα κατα μηκος του γραφειου, αλλα κάμποσους ποντους μεσα για να μη φαινεται, το οποιο βοηθαει ΠΟΛΥ το να μη κανει "κοιλια" το γραφειο. Τελος, υπαρχει κι ενα μεταλλικο ποδι στην γωνια που δεν εχει τοιχο για ευνοητους λογους. Στο μεταλλικο αυτο ποδι, το κατω ακρο ειναι ρυθμιζομενο, ετσι ωστε να μπορω να μπαινοβγαζω το χαλί χωρις καν να μετακινω το γραφειο. Το μονο εργονομικο προβλημα που υπαρχει ειναι οτι επειδη η συρταριερα βγαινει αρκετα χαμηλα (αρκετα, οχι πολυ. Ειπαμε βολευει απο αποψη υψους), κι επειδη η καρεκλα μου εχει ψηλα χερουλια, δεν χωραει να μπει απο κατω αν δεν την χαμηλωνω καθε φορα... Αλλα ποιος νοιαστηκε; Γιατι οταν χωραγε την εβαζα ποτε απο κατω; PS: Ο βασικος λογος που μπηκα στη διαδικασια ηταν γιατι ηθελα ενα γραφειο 2,2μ μηκος και δεν εβρισκα πουθενα... Μεχρι 1,8 ειχα βρει και το ειχαν σκετο (χωρις συρταριερα και συρταρι) στα 185 ευρω :S Μετα συνειδητοποιησα οτι ετσι οχι μονο ηρθε οπως ακριβως το ηθελα, αλλα και πολυ φθηνοτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα