Προς το περιεχόμενο

7.04+wifi+static ip


kpartsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν παιδιά τα φώτα σας γιατί δεν το παλεύω άλλο!!!! :cry:

Έχω στο φορητό μου εγκατεστημένο το 7.04 (δεν πέρασα στο 7.10 γιατί δεν μου κάθεται στην κάρτα γραφικών ΑΤΙ) αλλά έχω πρόβλημα σύνδεσης στο Ίντερνετ με wifi router. Είναι απαραίτητο να μπω με static ip 192.168.1.102 (αυτή μου έδωσαν οι συγκάτοικοι!!! :-) ) και προσπάθησα να κάνω τις αλλαγές με κάτι οδηγίες που βρήκα στο Net αλλά δημιουργήθηκε μπάχαλο!!!!

Όταν μέσω κονσόλας πληκτρολογώ

 

sudo vi /etc/network/interfaces

 

μου βγαίνει ότι έχω δύο αρχεία interfaces.swo και interfaces.swp και ότι πρέπει να σβήσω το swp. Εγώ συνεχίζω με

 

:recover

 

και μετά σβήνω το αρχείο interfaces.swp με την εντολή

 

sudo rm -f /etc/network/interfaces.swp

 

ή και το

 

sudo rm -f /var/tmp/interfaces.swp

 

Δεν έχω καταλάβει ποιό από τα δύο ακριβώς πρέπει να σβήσω...

Τέλος πάντων, δεν βρήσκω άκρη, όπως δεν καταφέρνω να βρώ έναν οδηγό που να εξηγεί σωστά πώς θα κάνω edit ένα file μέσω vi.

 

Διάβασα τις αλλαγές να τις κάνω πατώντας i μπροστά από τις εντολές (όλες;;;; ) και στο τέλος να πατάω ESC :wq! αλλά αυτό το i δεν κατάλαβα που το βάζω. Κάνοντας edit το file πρέπει να σβήσω τις προηγoύμενες εντολές με τις καινούργιες ή τις καινούργιες να τις βάλω πάνω-πάνω, οπότε οι παλιές μετακινούνται προς το τέλος....

Όπως καταλάβατε είμαι πολύ μπερδεμένος και αν είναι δυνατόν ένα καλό παιδάκι να με βοηθήσει απλά και κατανοητά να ρυθμίσω αυτή την static ip για να συνδεθεί και το ubuntάκι στο Ίντερνετ... :-D

Ευχαριστώ πολύ :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουσιαστικά θες ένα tutorial για vi.

Για δοκίμασε vimtutor σε κονσόλα. Θα πρέπει να διαβάσεις και να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο tutorial.

Το i να θυμάσαι πως σημαίνει (insert) και αφού το πατήσεις μπορείς πλέον να πληκτρολογήσεις κείμενο. Είσαι στην κατάσταση εισόδου κειμένου δηλαδή. Αν πατήσεις, αφού πληκτρολογήσεις το κείμενο που θες, το ESC το vi θα μεταφερθεί σε κατάσταση εντολών. Δηλαδή τα πλήκτρα δε θα εισάγουν κείμενο αλλά θα κάνουν κάτι άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί οι οδηγίες που είχα βρεί λέγαν με αυτό τον πολύ ''εύκολο'' τρόπο.... Βρήκα έναν οδηγό για static ip με το nano εδώ.... Ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά τελικά με το nano κατάφερα και έφτιαξα κάπως την κατάσταση. Τώρα είμαι μέσα από Ubuntu!!!! Διόρθωσα το αρχείο με την εντολή

 

sudo nano /etc/network/interfaces

 

αλλά το άφησα στο dhcp καθώς δεν μπορώ να του βάλω static ip. Το πρόβλημα είναι ότι μπορώ να βάλω static ip στο eth0 (που είναι η κάρτα δικτύο lan) αλλά όχι στο eth1 (που είναι η κάρτα wifi). Δεν πειράζει όμως.... Προς το παρών βολεύομαι και έτσι.... Σας ευχαριστώ για την βοήθεια :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...