Προς το περιεχόμενο

asus P5KC plobem

tmgiorgio24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μολις αγορασα το καινουργιο μου pc to oποιο κ συναρμολογισα μονος.

το συστημα αποτελειτε απο τα εξής μέρη.

motherboard asus P5KC

cpu INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ

μνημη TRANSCEND DDR2 800mHZ

καρτα γραφικων SAPPHIRE RADEON HD2900GT

τροφοδοτικο THERMALTAKE TOUGHPOWER 700W

hdd SEAGATE BARRACUDA 500gb

k ASUS DRW-1814BL dvd-rw

η οθονη ειναι η samsung 2232bw

το προβλημα ειναι το εξης. αλλες φορές ανάβω το pc κ ολα λειτουργουν

ρολοι,αλλά αλλες φορες οταν το αναβω ενώ όλα τα συστηματα λειτουργούν

κανονικα η οθονη δεν δείχνει τιποτα στην ουσια δεν παιρνει σήμα k

, παράμενει σε κατάσταση standby,με το λαμπακι να αναβοσβηνει λες κ

ο υπολογιστης είναι σβηστός.Αμα σβήσω τον υπολογιστη κ τον ξαναανάψω

λειτουργεί πάλι κανονικα.

Έχω κάνει αναβάθμισει το ΒΙΟS στην τελευταία εκδοσή αλλα πάλι τιποτα.

Μήπως είναι ελατωματικο το BIOS?.οταν ο υπολογιστης ξεκινα κανονικά

ακούγετε ενα BEEP κατα την διαρκεια του POST,ενω όταν δεν ξεκινα δεν

ακουγεται απολειτος τίποτα,ενώ όλα τα οποσυστήματα cpu,hdd, dvd-rw k καρτα γραφικών

παιρνουν ρεύμα κ φαίνεται να λειτουργούν κανονικα

Δημοσ.

Μήπως να έκανες load defaults απο το bios και να δεις τι γινεται .επίσης θα μπορούσες να δουλεψεις με το ενα dimm μνημης για λίγο . (το beta 803 ή το 704 bios έβαλες).αν τιποτα δεν γίνει , τσεκαρε ενα ενα part ... πρώτο το PSU αν και μυρίζομαι πρόβλημα με m/b παντως και εγω κόλλαγα με p5k ati hd3870 ,Q6600 + 2x1gb800mhz και αλλαξα m/b περιμένω μια msi μπας και ειναι πιο συμβατή.καλή τυχη.

Δημοσ.

κοιταξε να δεις μηπως εχεις απάνω συνδεμενες τιποτα usb συσκευες (ειτε σκληρους ειτε flash memory) κατα το ανοιγμα γιαυτο να παθαινει κολληματα.αποσυνδεσε τες και ξαναψαξε το να δεις αν κανει κολπα. αν ειναι αυτο μετα πανε στο βιος και απενεργοποιησε το boot απο αλλες συσκευες, οχι οτι θα σου δουλεψει μετα... αλλα ετσι υποτιθεται οτι γινεται... :P

Δημοσ.

Wild guess.. Δοκίμασε ν'ανεβάσεις λίγο το voltage των μνημών σου. Έχω τις ίδιες μνήμες σε ενα IP35 Pro, όταν τις είχα στις default ρυθμίσεις (1.8 V) το motherboard τελικά έδινε 1.79 V (βάσει των δικών του ενδείξεων στο bios) και κόλλαγε το μηχάνημα πάντα το πολύ μετά από 5-10 λεπτά στα Vista, αλλά μερικές φορές πριν ακόμα τελειώσει το boot. Από τότε που τις ανέβασα στα 1.825V, ουδέν πρόβλημα.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερων,τα εβγαλα ολα,τα ξανακουμπωσα κ τώρα αναβει κανονικά.προς το παρων δηλαδη,ευχαριστω

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

λογο αυξημενης ισχυς που απαιτει αυτη η μητρικη , και αν υπαρχει και καρτα γραφικων για παιχνιδια, θα δουλεψει σωστα μονο με τροφοδοτικο 750 βατ και πανω.

ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα.

ελπιζω να εγινα σαφης.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να μπορέσει κάποιος να κάνει boot με δίσκο IDE, χωρίς να υπάρχει SATA δίσκος, στη συγκεκριμένη μητρική?

Σύστημα:

Intel core 2 duo, 3.16gHz 45nm

Asus 8800gt/1gb DDR3

2x1 Gb Ram DDR-2 @ 1066

Asus P5KC m/b

Thermaltake 700w τροφοδοτικό

Samsung SATA DVD-R

Σκληρός δίσκος είναι ενας IDE της WD...

Ανάβω το pc, δίνει ρεύμα για 1 δευτερόλεπτο, ακούγεται ενα "τουτ" και σβήνει. Όταν αποσυνδέω το δίσκο, δεν ακούγεται τίποτα και πάλι σβήνει στον ίδιο χρόνο.

Τα υπόλοιπα εξαρτήματα παίρνουν κανονικά ρεύμα και δουλεύουν όλοι οι ανεμιστήρες (4)..

Σκέφτομαι οτι ίσως φταίει το οτι δεν εχω SATA δίσκο. Ισχύει ή να ψάξω αλλού το πρόβλημα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...