Προς το περιεχόμενο

Fantasy Wars


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Disclaimer: αναζήτηση έκανα, δε βρήκα σχετικό thread και άνοιξα αυτό. Αν, παρ' ελπίδα, μου ξέφυγε, είμαι σίγουρος ότι οι mods θα κάνουν το σχετικό merge.

 

Λοιπόν, ο λόγος για το Fantasy Wars, ένα παλαιάς κοπής turn-based strategy.

 

Αν πρέπει να το συγκρίνω με κάποιο, μου θυμίζει αρκετά το Fantasy General. Το σενάριο των campaigns είναι κλασικό (humans, orcs και elves-dwarves), δαίμονες, εισβολές κτλ. και στη μέση ο ήρωας.

 

Ρωσικής αισθητικής παιχνίδι (θυμίζει σε αρκετά σημεία τα γραφικά του HoMM V), με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό. Τo voice acting είναι μέτριο (το tutorial ανεπαρκέστατο) ενώ οι υπότιτλοι-γραπτά μηνύματα περιέχουν αναπόφευκτα συντακτικά-γραμματικά λάθη.

 

Ευτυχώς το tutorial δεν κάνει ζημιά στο παιχνίδι, με την έννοια ότι είναι αρκετά ευνόητοι οι μηχανισμοί λειτουργίας (ψαλίδι-πέτρα-χαρτί με μερικές παραλλαγές). Τα ranged units υποστηρίζουν τα assault-defense, το ιππικό είναι γρήγορο, οι scouts βλέπουν μακριά κ.ο.κ. Το πολύ θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποια σούπερ μονάδα που σαρώνει τα πάντα (ακόμη και οι ήρωες είναι αρκετά ευάλωτοι, ενώ το γεγονός ότι ο βασικός ήρωας πρέπει αν επιζήσει για να συνεχίσεις σημαίνει ότι δεν μπορεί να τον ρίχνεις συνέχεια στη φωτιά).

 

Η ΑΙ είναι αρκετά επιθετική στο hard, με πολύ περισσότερα resources και αυτό σημαίνει πως γύρω στην 4η αποστολή τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

 

Η ιστορία δεν έχει κάτι το ενδιαφέρον αλλά το περιβάλλον είναι όμορφο, υπάρχει ποικιλία units που μπορούν να γίνουν upgrade αλλά και να κερδίσουν έως πέντε επίπεδα εμπειρίας (δέκα οι ήρωες). Γενικά, σε έναν κόσμο που τα tb strategy βαίνουν προς το περιθώριο είναι μια όαση για όσους δεν αρέσκονται στα RTS.

 

Οι χάρτες θα μπορούσαν πάντως να είναι λίγο μεγαλύτεροι. Γενικά, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά, αν και η τωρινή τιμή του είναι αρκετά τσουχτερή (γύρω στα 40).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...