Προς το περιεχόμενο

XBOX 360 Falcon μητρική με Extra GPU fan (Active Cooling)


oracle22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ...όλους όσους θα μπουν στον "κόπο" να ρίξουν μια ματιά στο συγκεκριμένο θέμα που ξεκίνησα, και ελπίζω να δώσει ιδέες στους "newbies" του (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) XBOX 360 COOLING MODDING, και μια ευκαιρία να πειραματιστούν με την κονσόλα τους.

 

 

Παραθέτω τις παρακάτω εικόνες, από την τελευταία μου θετική "απόπειρα", να "κρυώσω" :fear: κάπως τα πράγματα στο εσωτερικό του ΧΒΟΧ 360.

 

DSC00104.jpg

 

DSC00105copy.jpg

 

Το ανεμιστηράκι που βλέπετε πιο πάνω είναι ενα REVOLTEC 50mm των 5.50 ευρώ με ταχύτητα περιστροφής 4.500 rpm και 23 dB περίπου θόρυβο (σας εγγυώμαι οτι είναι απόλυτα αθόρυβο). Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809001

 

Η σύνδεση του για την τροφοδοσία του με ρεύμα αλλά και την γειωσή του, έγινε στο ίδιο μέρος που συνδέονται τα ανεμιστηράκια της κονσόλας, δηλ. στο πίσω μέρος της μητρικής.

 

Το μόνο που χρειάζεται είναι απλές ηλεκτρολογικές γνώσεις, για την οπτική αναγνώριση των καλωδίων και την χρησιμότητά τους.

 

Ενναλακτικά (και πόλυ πιο απλή διαδικασία) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτο το adaptor-καλώδιο ->

 

PER.804329.jpg

 

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804329 που έιναι πολυ καλή λύση (για 7 volt ρεύμα πάντα), το οποίο πρότεινε ο φίλος JUST-GAMER.

 

Μερικές ακόμα εικόνες...

 

DSC00103.jpg

 

DSC00102.jpg

 

DSC00106.jpg

 

Θα σας δείξω και μία καινούρια συνδεσμολογία 12 volt (Full FAN RPM) για πιο καλά αποτελέσματα ψύξης !

Kόβετε στην άκρη το καλώδιο, ξεγυμνώνετε το κόκκινο και το μαύρο καλώδιο (μονώνετε τα υπόλοιπα καθώς δεν χρειάζονται!) και συνδέεται το κόκκινο στο pin (η υποδοχή είναι του ρεύματος του DVD-DRIVE) που δείχνει η παρακάτω εικόνα.

 

2.jpg

 

Τωρα το μαύρο που είναι η γείωση θα συνδεθεί στο αντίστοιχο μαύρο παρακάτω!

 

1.jpg

 

 

Τώρα όσο αφορά την θερμοκρασία της ψύκτρας της Gpu, ειδικό θερμόμετρο να την μετρήσω δεν έχω, (μόνο αυτό για τον πυρετό! :-D) αλλά εμπειρικά μπορώ να πω, ότι ενώ πριν η ψύκτρα ήταν αρκετά καυτή για την αγγίξεις πάνω απο 3", τώρα είναι απλά λίγο ζεστή (και αυτό μετά από 45' παίζοντας Gears Of War), με αποτέλεσμα να μπορείς να "κοιμηθείς" πάνω της! :lol:

 

Και να μην ξεχάσω! Το case κλείνει κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
και το ανεμιστηράκι απο που ακριβώς παίρνει αέρα με κλειστό το case του xbox;;;

 

Φίλε το upper case του 360, στο μέρος που είναι η επιπλέον Gpu heatsink έχει μεταλλικές τρύπες, και ενα μεταλλικό "τούνελ" το οποίο είναι "διαμπερές" και οδηγεί τον ζεστό αέρα στις πλαϊνές εξόδους "αερο"διαφυγής του 360. Δηλ. στα πλαϊνά γκρι πλαστικά, εκεί που τοποθετείται ο σκληρός δίσκος, και απ΄την άλλη πλευρά.

 

Το fan-άκι αυτό κάνει ακριβώς την αντίθετη δουλειά, πιο συγκεκριμένα παίρνει τον "κρύο" αέρα από αυτό το "τούνελ" και το κατευθύνει στην extra ψύκτρα.

 

Και αυτό να μην γινόταν, η ουσία είναι να μην μένουν τα "θερμικά" watt πάνω στην ψύκτρα, παρά το να υπάρχει ατμοσφαιρικός αέρας.

 

Τέλος με την λογική αυτή, αναρωτήσου, μήπως το ίδιο ισχύει και για το ανεμιστηράκι που έχεις πάνω στην ψύκτρα της CPU στο PC σου, ή αν όχι εσύ, στα περισσότερα PC??? (από που παίρνει αέρα?) ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Οχι kostasSTi, δεν τα έχω βγάλει σε αυτό που βλέπεις (στο παλιό, ναι!). Και αυτό γιατί έχει εγγύηση η κονσόλα. Το άνοιγμα της έχει γίνει έτσι ώστε να μην φαίνεται ίχνος παραβίασης, και το αυτοκόλλητο εγγύησης είναι άθικτο! :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

oracle ,εχω την εντυπωση οτι κατι τετεοιο στην καινουργια κονσολα δεν χρειαζεται διοτι δεν θερμαινεται, η κονσολα δεν εχει καμια σχεσει με το παρελθων....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

oracle ,εχω την εντυπωση οτι κατι τετεοιο στην καινουργια κονσολα δεν χρειαζεται διοτι δεν θερμαινεται, η κονσολα δεν εχει καμια σχεσει με το παρελθων....

 

Μια χαρά ψήνεται ακόμη και η version με την HR ψύκτρα με την χάλκινη βάση.

 

 

 

/sc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

madsc ,διαβαζω ποσ δεν εχεισ καμια ιδεα να συνγκρινεισ το παρελθων με το μελλων ,ακομα εχουν αλλαξη πυκνωτεσ ,γεφυρεσ , τρανζιστορ ,κτλ λειγοτερη καταναλωση ρευματοσ που ειναι βασικο,ειναι ατοπο αφτο που λες βαλε της 2 κονσολεσ αφησετες 3 ωρεσ και τα ξαναλεμε ευχαριστωσ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το arcade με την μητρικη falcon,αν και οι θερμοκρασιες εχουνε μειωθει αισθητα,ειναι ακομα υψηλες.με το εξτρα ανεμηστηρακι,θα δεις σημαντικη διαφορα,και δεν θα σου κοστισει πανω απο 6 ευρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο σου oracle22. ;)

 

Το συγκεκριμένο Mod, αν και φαίνεται εύκολο, πιστεύω ότι θα έχει αποτέλεσμα και γι' αυτό θέλω να το εφαρμόσω και γω! (Όταν με το καλό το ανοίξω για Flash...)

Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι η συνδεσμολογία του fan.

 

Επίσης, εκτός από το Mod του Oracle, έχω σκοπό να βάλω και ένα μικρό ανεμιστηράκι, να βάζει καθαρό αέρα μέσα στο Box, από την πάνω, όρθια, πλευρά, κοντά στο DVD-rom.

 

Ερωτήσεις τώρα: :shifty:

1. Μπορεί κάποιος να μου πει, αναλυτικά, σε ποια σημεία πρέπει να "γειωθούν" τα καλώδια για να παίξει το fan; (π.χ.: χρώμα-χρώμα)

2. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα, λόγο του οτι θα παίρνουν ρεύμα τα έξτρα fans (2 στην κατάστασή μου) από την κονσόλα; (π.χ.: σα τα Intercoolers που κλέβουν ρεύμα από τα USB του 360 και δημιουργούν RROD)

 

Όλα αυτά, πάντα σε Falcon.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Η βοήθειά σας είναι πραγματικά σημαντική!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...