Προς το περιεχόμενο

Tropa de Elite


FilipposMD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Ο θείος μου ο Τζακ Σπάρροου μου έστειλε αυτήν την βραζιλιάνικη ταινία, για την οποία έχει γίνει χαμός στη Βραζιλία. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα φτάσει και στην Ελλάδα. Λοιπόν, όταν έρθει με το καλό, προτείνω να πάτε να την δείτε. Είναι κάτι αντίστοιχο με την Πόλη του Θεού (Cidade de Deus) που είχε βγει πριν λίγα χρόνια, αλλά βλέπει το πρόβλημα της εγκληματικότητας μέσα από την οπτική της αστυνομίας.

 

Είναι γυρισμένη πολύ ρεαλιστικά, αρκετά βίαια μερικές φορές, αλλά αυτό που μου άρεσε κυρίως ήταν ότι δεν δείχνει καλούς εναντίον κακών. Δείχνει διεφθαρμένους, μπερδεμένους, συναισθηματικούς και σκληρούς, πραγματικούς ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην τραγική πραγματικότητα του Ρίο. Λογικά θα κάνει και επιτυχία, γιατί και ως περιπέτεια μετράει, αλλά και θίγει ένα κάρο κοινωνικά θέματα. Αν κάποιος έτυχε να την έχει ήδη δει, περιμένω σχόλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

ειδα το 1το πριν απο λιγο καιρο και μολις τελειωσα το 2ρο. Εχει βγει και σικουελ απο τοτε που ανοιξες το τοπικ φιλιπος και αν δεν το εχεις δει σε ενημερωνο οτι ειναι πολυ καλυτερο!

 

Εμαθα για τις ταινιες απο το αγαπημενο μου σπορ που παρακολουθω, mma/ufc, διοτι εκει υπαρχει ενας αθλητης (paulo thiago) που ανηκει στο δυναμικο της BOPE!! Και φυσικα δεν χασανε ευκαιρια να προμοταρουν το γεγονος οτι ανηκει σε αυτες τις ειδικες δυναμεις και μιλανε συχνα γι αυτο. Απο εκει λοιπον εμαθα για την BOPE και οτι εχουν βγει 2 ταινιες γι αυτην οι οποιες σπερνουν.

 

Ισως θα μπορουσε καποιος να δει την 2ρη χωρις την 1τη, αλλα καλυτερα ειναι να το παρει με την σειρα για να εξοικιωθει με τους χαρακτηρες. Η ταινια εχει να κανει με το εμποριο ναρκωτικον στις φαβελες (παραγκουπολεις/φτωχωγειτονιες στην βραζιλια) και την πολιτικη/αστυνομικη διαφθορα. η 1τη εχει να κανει ποιο πολυ με την συσταση αυτης τις ειδικης αστυνομιας που ειχε εντολες να καθαρισει τις φαβελες με οποιο κοστος. Εχει ποιο πολυ δραση και βια και λιγοτερο εξελιγμενο σεναριο και εμβαθυση στο προβλημα. Ειναι βεβαια πολυ καλη, αλλα πιστευω οτι στην 2ρη ταινια ειναι που το ποιανουν το πραμα απο ολες τις πλευρες και δειχνει ολο το διεφθαρμενο συστημα στην βραζιλια και τον τροπο δρασης της αστυνομιας. Στην 1τη βαζω ενα 7ρακι, στην 2ρη ανετο 9ρι, απο τις καλύτερες ταινιες του ειδους! Πολυ σωστα αναφερθηκε h Πόλη του Θεού (Cidade de Deus), αλλα για τους φαν των σειρων θα πω να φανταστειτε ενα κραμα oz/shield/wire σε βραζιλίανικα δεδομενα και σε πολυ φουλ ον ρυθμους. ΟΙ ερμηνειες ειναι φοβερες, η καμερα ζαλιζει λιγο μερικες φορες, αλλα αυτο παλί ειναι ποιο εντονο στο 1το που εχει περισοτερα κυνηγητα.

 

tropa de elite (Elite Squad)

http://www.imdb.com/title/tt0861739/

 

Tropa de Elite 2 (Elite Squad: The Enemy Within)

http://www.rottentomatoes.com/m/elite_squad_the_enemy_within/

http://www.imdb.com/title/tt1555149/

 

 

για οποιον ενδιαφερεται για περιπετεια με @@δια, γρηγορους ρυθμους, ρεαλισμο, κοινωνικες προεκτασεις...κτλπ...δειτε τα, ταινιαρες και τα δυο, ειδικα το 2ρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ταινιαρες ευκολα...το πρωτο εξαιρετικο με εναν απιστευτο ''Νασιμεντο'' , το δευτερο λιγο πιο κατω για εμενα αλλα στο ιδιο mood.

εξαιρετικες παραγωγες , σαφως must watch.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αληθεια εναι οτι ο νασιμεντο ηταν λιγο ευνουχισμενος στην 2ρη αλλα πιστευω οτι ειχε ποιο ουσιαστικο ρολο, ποιο δυνατες σκηνες που εδειχναν μεγαλυτερο ρεπερτοριο απο τον γαμαο τσε τουγκ μπατσο. Το ολο στορυ παρολες τις αναποδιες εμοιαζε να εξελισεται λιγο ειδυλειακα και ομορφα με τον νασιμεντο να βρισκει τελικα λυσεις.....και μονο στο τελος προσπαθει να σου θυμισει.....οτι στην τελικη το παιχνιδι ξαναρχιζει και θελει πολυ υπομονη και δουλεια για να καθαρισουν οι δρομοι. Αυτη ηταν η μονη μου ενσταση στην 2ρη ταινια. Ισως μερικοι να γουσταρουν την 1τη επειδη ειχε ποιο πολυ δραση και κυνηγητα, ενω η 2ρη ασχολειται κυριως με πολιτικη και αστυνομικη διαφθορα. Εγω παλι στην 1τη αισθανθηκα οτι οι σκηνες που ποιανανε τους εμπορους ηταν λιγο χαζοβιολες, δηλαδη οκ ο νασιμεντο και η bope τους εκαναν να χεστουν, αλλα ηταν κυριως φωνες και χαστουκια, το μονο εξτριμ ηταν η σακουλα, ηθελε λιγο παραπανω δημιουργικοτητα στα μαρτυρια και τα κυνηγητα. Και στις 2 ταινιες παντως υπαρχει η αισθηση οτι και μονο που βλεπανε την bope, χεζοντουσαν πανω τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...