Προς το περιεχόμενο

καταπολέμηση πειρατείας


jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

BSA: Ενημερωτική καμπάνια με στόχο την καταπολέμηση πειρατείας λογισμικού

Ο νέος νόμος κατά της πειρατείας επιβάλλει πρόστιμο ?1.000 για κάθε παράνομο αντίτυπο προγράμματος που εντοπίζεται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2007 -- Η καμπάνια της Business Software Alliance με τίτλο «Η BSA Ενημερώνει» προειδοποιεί τις επιχειρήσεις για τους κινδύνους που κρύβει η χρήση του παράνομου λογισμικού και ενημερώνει για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

 

Σύμφωνα με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που ισχύει από τον Αύγουστο του 2007, κάθε παραβάτης θα υποχρεούται να καταβάλλει χίλια ευρώ (?1.000) για κάθε παράνομο αντίγραφο που εντοπίζεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή του διοικητικού προστίμου είναι η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπ. Οικονομικών (πρώην ΣΔΟΕ), οι Αστυνομικές και οι Τελωνειακές Αρχές. Επίσης, ο παραβάτης υποχρεούται να αγοράσει τις νόμιμες άδειες χρήσης και να καταβάλει τις απαραίτητες αποζημιώσεις στους δικαιούχους τους αποδίδοντας έτσι τα πνευματικά δικαιώματα.

 

Εκτός των νομικών κυρώσεων, η χρήση του παράνομου λογισμικού σε μια επιχείρηση επιφέρει και λειτουργικά προβλήματα όπως μειωμένη αποδοτικότητα, εκθέτει την εταιρεία σε κινδύνους που αφορούν στην ασφάλεια του δικτύου καθώς και σε πιθανή προσβολή από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Επιπλέον, όσοι χρησιμοποιούν προγράμματα χωρίς τις νόμιμες άδειες δεν δικαιούνται τεχνική υποστήριξη και δωρεάν αναβαθμίσεις από τις εταιρίες.

 

Από το 2006 η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων έχει ξεκινήσει μεγάλη κινητοποίηση για την πάταξη του φαινομένου της πειρατείας πραγματοποιώντας ελέγχους σε μεγάλη κλίμακα επιχειρήσεων. Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αυτών διαπιστώθηκαν και στην ετήσια μελέτη που πραγματοποιεί η εταιρεία ερευνών IDC για λογαριασμό της BSA. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα μείωσε το ποσοστό πειρατείας κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα έτος, φθάνοντας στο 61%.

 

Η κα Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου νομικός σύμβουλος της BSA για την Ελλάδα, εκτιμά ότι «η επιβολή του διοικητικού προστίμου θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στη μείωση της πειρατείας συμμορφώνοντας αρκετούς χρήστες παράνομου λογισμικού» και συμπληρώνει «ότι η Ελλάδα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Πρόσφατες μελέτες της BSA δείχνουν ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αγνοεί τις νομικές κυρώσεις αλλά και τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργεί το παράνομο λογισμικό και γιʼ αυτό το λόγο η BSA ενημερώνει και εκπαιδεύει τους χρήστες υπολογιστών. Η εταιρία τονίζει πως η εφαρμογή τακτικών ελέγχων μέσω της διαχείρισης πόρων λογισμικού αποτελεί έναν πολύ απλό αλλά παραγωγικό τρόπο προκειμένου να διαπιστώσει μια επιχείρηση τη νομιμότητα των προγραμμάτων της ενώ υπενθυμίζει πως προσφέρει δωρεάν εργαλεία διαχείρισης πόρων λογισμικού μέσω της ιστοσελίδας της http://www.bsa.org/hellas.

 

Πηγή: securitylabs.gr

 

 

Επαναφερω το παραπάνω θέμα επειδή δε πήρα καποιες απαντήσεις.

Υπάρχει κίνδυνος να πιάσουν και τους απλούς χρήστες ή μόνο επιχειρήσεις κλπ.;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τους απλούς χρήστες λίγο δύσκολο, αλλά και οι απλοί χρήστες να κοιτάνε να βάζουν freeware-open source και να μην το παίζουν μάγκες... ααααα κοιτάξτε τους βλάκες... πήγαν και το αγόρασαν κι εγώ ο μάγκας το έχω τσάμπα.

Για να βάλουμε λίγο μυαλό λέω γω γιατί πολλή "μαγκιά" έχει πέσει και πολλές φορές χωρίς λόγο!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...