Προς το περιεχόμενο

Η Sun εξαγοράζει την MySQL


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H Sun Microsystems, θα εξαγοράσει την MySQL, μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες ανοιχτού κώδικα και δημιουργό της ομώνυμης βάσης δεδομένων που κυριαρχεί στο Internet.

 

Το ύψος της εξαγοράς θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο και θεωρείται μια ακόμα τολμηρή κίνηση από τη Sun η οποία υποστηρίζει το ανοιχτό λογισμικό σε μια προσπάθεια για μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά λογισμικού.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Sun, Jonathan Schwartz, η εξαγορά της MySQL θεωρείται η πιο σημαντική στην ιστορία της εταιρείας ενώ θα συνεχιστεί η συνεργασία με την Oracle και την υποστήριξη της PostgreSQL, μιας ανταγωνιστικής βάσης δεδομένων ανοιχτού λογισμικού.

 

Link.png Site: cnet.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αντιγράφω διάφορα σκόρπια απο blogs...

 

1. Η Sun ειναι τώρα ο main player, ο πιο ισχυρός παίκτης, ο καθοδηγητής ας πουμε (όχι ιδιοκτήτης) σε τρείς db ( MySQL, PostgreSQL, Derby /Java DB ).

Το μέλλον καθε μιάς θα ειναι ενδιαφέρον.

πχ. Θα μεινουν τα πραγματα ως έχουν;

Θα προσπαθήσει να συνχωνεύσει τα καλά καθε μιάς σε μία;

άσχετα πως αυτή θα λέγεται ( new mysql, sun db, κλπ)

Θα αφιερωθεί σε μία (φυσιολογικα το καλυτερο χαρτι ειναι η mysql, δεν ξέρω τεχνολογικά, αλλα εμπορικά σίγουρα), και θα αδιαφορήσει για τις αλλες δύο;

 

2. σκεψεις για κατάργηση των δύο ειδών αδειας χρήσης MySQL, και υιοθέτηση μίας: GPL για όλους και κάθε χρήση ;;

 

 

3. πολλα τα ερωτήματα των βαθύτερων προθέσεων της Sun.

Ξυπνησε μια μέρα ενας μανατζερ, και είπε, "ρε.. δεν αγοράζουμε μια εταιρεία DB, να την έχουμε;"

Ισως είναι απλά η κίνηση που προλαβαίνει την έξαγορά της Mysql απο την Oracle, καθως η τελευταία τα τελευταία χρόνια, καταπίνει εταιρείες με ρυθμό μία το 3μηνο :fear:

 

 

4. έτσι όμως, η Sun απο καλό φιλαράκι, αγαπητός partner της Oracle γινεται ευθέως ανταγωνιστής στο core προιόν της δεύτερης.

Τα περισσότερα προιόντα της oracle έχουν πολύ δόση Java. Η "O" με κάθε νέα έκδοση ειτε database, ειτε form/reports developer, application server, κ.ά, προσπαθεί να στρέψει τους developers-υλοποιητές λύσεων όλο και πιο πολύ προς Java, και να χαλαρώσει τους δεσμούς με το παρελθόν ( C, cobol, PL/SQL ), ενώ με άλλα νεούδια ( .NET ) δεν έδείχνει ποτέ το ίδιο ένθερμη.

 

Αλλωστε, πέρσι η Oracle μπήκε κι αυτή σε ξένα χωράφια -λειτουργικών- με το "Enterprise Linux" (διανομή Red Hat, με ταμπελάκι+logos Oracle, και υποστήρθιξη απο Oracle).

Η "αγκωνιά" :mad: που έριξε στην RH, ίσως πόνεσε και άλλους ( Solaris ? ...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3. πολλα τα ερωτήματα των βαθύτερων προθέσεων της Sun.

Ξυπνησε μια μέρα ενας μανατζερ, και είπε, "ρε.. δεν αγοράζουμε μια εταιρεία DB, να την έχουμε;"

Ισως είναι απλά η κίνηση που προλαβαίνει την έξαγορά της Mysql απο την Oracle, καθως η τελευταία τα τελευταία χρόνια, καταπίνει εταιρείες με ρυθμό μία το 3μηνο

 

Η Sun πουλάει datacenters και το βασικότερο πρόγραμμα που τρέχει σε αυτά είναι η βάση δεδομένων (πέραν του λειτουργικού συστήματος που είναι υποδομή). Η MySQL ήταν εξαιρετική αγορά για την Sun γιατί απλά σαν προϊον "κουμπώνει" άριστα με τα υπόλοιπα βασικά προϊόντα της εταιρίας και το ένα θα βοηθά την πώληση του άλλου.

 

Επίσης για τον ίδιο λόγο θα ήταν και καλή αγορά για την RedHat γιατί - παρόλο που δεν πουλάει hardware - το λειτουργικό της χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά σε datacenters. Πλέον φαντάζομαι αρκετοί θα βάλουν στη ζυγαριά και το OpenSolaris δίπλα στα λοιπά OS, οπως το Linux, κάτι εως τώρα μπορεί να μην ίσχυε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...