Προς το περιεχόμενο

xp αντί vista


tvgohome

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ρε εχω ενα laptop fujitsu siemens Amilo Pi 2530-PI και ειναι για τον ....

Οφείλεται κυρίως στα vista.Πως θα τα ξεφορτωθω?

Θελω πίσω τα xp!!!!θανατος στα vista!!

 

Σβήστα αφού εξασφαλίσεις πως όλοι οι οδηγοί του υπολογιστή υπάρχουν για τα XP.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχεις XP? άμα έχεις κατεβάζεις και τους drivers για την κάρτα διχτυού σου η το modem σου και κανε format άνετα..περνάς μετά τους drivers για να μπορείς να μπεις internet και μετά σιγά σιγά περνάς όλους τους υπολοιπους drivers

 

 

έτσι τουλάχιστον έκανα εγώ με το δικό μου laptop που έβγαλα τα vista και έβαλα τα χρ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω με τον DirectX....

 

Οι drivers σίγουρα υπάρχουν το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να τους ψαρέψεις έναν-έναν. Μπες στον device manager με τα sVista ( :lol: ) κατέγραψε όλες τις συσκευές και μετά... μπρατσάκια και σερφάρισμα!!! ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον SATA Controller (αν ο δίσκος σου είναι SATA και μάλλον είναι) γιατί θα πρέπει να τον περάσεις στην εγκατάσταση των windows. Αν μάλιστα το laptop δεν έχει floppy (20+ χρόνια και δεν λέει να πεθάνει το άτιμο!!) τότε κατέβασε το nlite ενσωμάτωσε τους drivers του SATA controller μέσα στο cd για να αναγνωριστεί ο δίσκος. Κατέβασε και drivers για VGA, wifi, lan, modem, audio (η δουλειά σου θα είναι απίστευτα ευκολότερη αν τα καταγράψεις πριν γιατί αλλιώς μετά ψάχνεις στα τυφλά) και θα είσαι εντάξει. Μια καλή λύση είναι να μπεις στο site της fujitsu πάλι και να κοιτάξεις σε ελαφρώς παλιότερα μοντέλα με xp για τους drivers.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν πας στο site του κατασκευαστή http://support.fujitsu-siemens.com/com/support/downloads.html θα δεις ότι για το συγκεκριμένο Laptop δεν υποστηρίζει κανένα άλλο λειτουργικό παρά μόνο Vista οπότε πρόσεξε μην την πατήσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προ μηνός μου είχαν φέρει ένα laptop Toshiba, φρέσκο μοντέλο, με Vista να του περάσω XP. Πρόβλημα το ίδιο: δεν υπήρχαν drivers για XP (τότε - μετά από λίγο καιρό εμφανίστηκαν μερικοί). Μόνη λύση να βρείς όλες τα υποσυστήματα του PC σου, και να ψάξεις ποια παλιότερα laptops της Toshiba έχουν τα ίδια, ώστε να πάρεις από εκεί drivers. Ετσι το έκανα και μετά από ένα οκτάωρο δουλέψαν όλα...

 

Επιπλέον, για το NLite που ακούστηκε παραπάνω, θα αντιπρότεινα την αγορά ενός USB floppy για το πέρασμα των SATA drivers. Όλο και κάπου αλλού θα σου χρειαστεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εξασφάλισε τους drivers από τις κάρτες δικτύου (ή την κάρτα αν έχεις μόνο μία). αυτό θα σου εξασφαλίσει την είσοδο στο ίντερνετ μετά το φορμάτ.

 

κάνε φορμάτ, πέρνα τα xp, και μετά μπες στο ίντερνετ και βάλε να βρει τους drivers αυτόματα. και ότι δεν μπορεί να βρει βρες το εσύ χειροκίνητα.

 

αν δεν τα καταφέρεις (πράγμα δύσκολο) ξαναπέρνα τα βίστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την δικιά μου γνώση δεν υπάρχουν συσκευές που να μην έχουν drivers για XP και ο λόγος είναι αυτός:

 

http://www.w3counter.com/globalstats.php

 

το πρόβλημα είναι οτι οι οδηγοί των disk controllers πρέπει να περαστούν στο CD εγκατάστασης των XP μέσω slipstreaming ή μέσω δισκέττας (αλλά στους φορητούς δεν υπάρχουν δισκέττες οπότε μένει μόνο η λύση του slipstreaming).

 

Η καλύτερη λύση είναι λοιπόν:

 

1) nLite (http://www.nliteos.com/)

2) Service Pack 2

3) Original CD

4) http://driverpacks.net/DriverPacks/DriverPack.php?pag=m

 

Τα περνάς όλα με το nLite και είσαι έτοιμος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Insomniac, τι του λές του παιδιού?

1) Φυσικά και υπάρχουν συσκευές που να μην έχουν drivers για XP. Εϊναι κάποιες παλιότερες, και κάποιες πολύ φρέσκες που για λόγους εμπορικών συμφωνιών δεν έχουν drivers για XP όταν πρωτοκυκλοφορούν (βλ. VISTA και αυτό που έγραψα παραπάνω).

2) Όπως επίσης έγραψα παραπάνω, οι φορητοί μπορούν πολύ ευκολα να αποκτήσουν "δισκέτα" μέσω USB...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά,

 

θέλω και εγώ να αλλάξω από Vista σε XP σε ένα laptop της HP. Έχω μπει στο site της HP και είδα ότι έχει όλα τα drivers για XP για το συγκεκριμένο μοντέλο (HP dv6000) [http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?product=1842155&lc=en&cc=gr&dlc=el&submit.y=0&submit.x=0&lang=el&cc=gr]. Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει ότι τα drivers στην παρακάτω ιστοσελίδα είναι αυτά που θεωρητικά χρειάζομαι; http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=gr&dlc=el&product=1842155&lang=el

 

Επίσης τι πρέπει να κάνω συγκεκριμένα (γιατί είμαι άσχετος).

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...