Προς το περιεχόμενο

Κλείνει το deal με τους Αραβες στη Forthnet


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέμα ημερών, αν όχι ωρών είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ανακοίνωση της οριστικής συμφωνίας για την πώληση των μετοχών της FORTHnet στην ΕΙΤ (Emirates International Telecom). Οι Άραβες θα διαθέσουν περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ για να πατήσουν πόδι σε έναν από τους δύο μεγαλύτερους εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς της χώρας.

 

Η εξαγορά θα γίνει από την Emirates International Telecom. Πρόκειται για θυγατρική της TECOM Investments, του φορέα που έχει συστήσει το Dubai Group προκειμένου να επεκταθεί στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Ήδη, η TECOM ελέγχει μέσω της Emirates, το 60% της Maltacom (σ.σ πρόσφατα μετονομάστηκε σε Go), την Tunisie Telecom αλλά και σημαντικό ποσοστό της εταιρείας Du η οποία δραστηριοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για να εξαγοραστούν οι μετοχές του Novator (σ.σ περίπου 10,2%) και του Cycladic Fund (σ.σ περίπου 8,19%). Τη συμμετοχή του, αναμένεται να μειώσει και το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας το οποίο επίσης μετέχει στην FORTHnet με ποσοστό 11,7%.

 

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του deal, αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι προθέσεις των νέων επενδυτών. Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, πρόθεση των Αράβων δεν είναι να περιοριστούν σε ένα ποσοστό της τάξεως του 20% αλλά να αυξήσουν περαιτέρω τη συμμετοχή τους αναλαμβάνοντας πλήρως τον έλεγχο της εταιρείας. Μέσα στις προθέσεις είναι να γίνει και νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τόσο η περαιτέρω ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού δικτύου όσο και νέες εξαγορές.

 

Source.png Πηγή: reporter.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι πάει να πει καλά να πάθουμε; Ο χώρος των τηλεπικοινωνιών είναι φοβερά ανταγωνιστικός και χρειάζονται άμεσα λεφτά για επενδύσεις... Μην ξεχνάς ότι και η Ελλάδα αντίστοιχο ρόλο Αράβων παίζει στα Βαλκάνια στις τηλεπικοινωνίες και όχι μόνο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμ....η υπόθεση έχει αρκετό ενδιαφέρον απο πλευράς εισροής συναλλάγματος αλλα το θέμα έιναι ότι μπορεί να έχει εμπλακεί η M.I.G. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό οι Άραβες θέλουν να μπουν στο μάτι του Σαουιρίς που εξαγόρασε την wind και προφανώς θέλησαν να κάνουν τώρα την κίνησή τους. Ειναι αλήθεια ότι στην αρχή οτυ έτους πόσταρα ένα θέμα στο οποίο είχα τονίσει ότι φέτος θα δούμε πολλές εξαγορές και συγχωνεύσεις, μάλλον είναι η χρονιά που θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τωρα που ολοι γυρνανε στον οτε...

Πρεπει η 4νετ να κανει ενα κορυφαιο δυκτιο να διαθετει τεραστιο ευρος ζωνης κτλ κτλ....Και μετα να αρχισει να συνδεει καταναλωτες πανω ΜΟΝΟ ετσι.Γιται κατα τα αλλα εχυν καταντησει γελοιοι.Επιδη δεν εοχυν ταχυτητες μου ειπαν οτι φταιει τα 30 μετρα καλωδιο που εχω απο τη πριζα του σπιτιου στο pc..Με οτε...ομως γιατι αραγε ειμαι με γραμμη διαμαντι ? Αλητες εναλλακτικοι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαρεμακι θα γινει η forthnet, γουσταρω.Αμα σε εχουνε για πανω απο 2 mins στην αναμονη θα ναι οι σατραπιδες απο πανω και θα μαστιγωνουν τις τηλεφωνητριες. B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...