Προς το περιεχόμενο

Ομοιότητα μεταξύ Quark και Scribus


g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για το στήσιμο του περιοδικού που εκδίδουμε, ένας συνάδελφος χρησιμοποιεί το quark xpress. Γνώμη μου είναι ότι στο νέο pc που αγοράσαμε, θα πρέπει να εγκαταστήσουμε μόνο Linux.

 

Ξέρω πως οι νέες εκδόσεις quark δεν τρέχουν με το Wine. Οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να μάθει ο συνέδελφος που είναι επιφορτισμένος με τη σελιδοποίηση του περιοδικού να μάθει να χησιμοποιεί το Scribus.

 

Το ζήτημα είναι ότι για να τον πείσω να το μάθει (στον περιορισμένο χρόνο που διαθέτει), θα πρέπει να δει ομοιότητες με το Quark. Π.χ. αν βάλεις κάποιον να δουλέψει με το ΟpenΟffice δε θα τον ξενίσει σε σχέση με το MS Office, ή αν τον βάλεις στο Gimp δε θα τον ξενίσει αν δεν είναι κανας guru του Photoshop.

 

Αυτό που ρωτάω λοιπόν, είναι αν το Scribus και το Quark έχουν ομοιότητα. Αν δηλαδή ο συνάδελφος θα αισθανθεί εύκολη τη μετάβαση από το ένα στο άλλο. Αν υπάρχει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει εκτεταμένα και τα δύο, παρακαλώ ας δώσει μια απάντηση.

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Γιάννη, μήπως πρέπει να το σκεφτείτε διπλά πριν να εξαναγκάσετε τον DTP-α σας σε αλλαγή λογισμικού; Οι επαγγελματίες του χώρου συνήθως «παντρεύονται» τα εργαλεία που χρησιμοποιούν. Το θέμα είναι να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, χάνοντας deadline επειδή μειώθηκε η παραγωγικότητά του...

 

Και συγγνώμη για το ελαφρώς off-topic!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ.

 

parsifal, η εργασία μας είναι εθελοντική και ερασιτεχνική. Οπότε, ούτε εγώ είμαι web developer, ούτε ο φίλος που έχει αναλάβει το στήσιμο είναι γραφίστας. Οπότε είναι ...ανύπαντρος ακόμα...

 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...